Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AEX 10 augustus 2007

635 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 augustus 2007 15:54
    Centrale banken geven markten opnieuw impuls
    De centrale banken van Amerika en Europa hebben vrijdag opnieuw liquiditeit in de markt gepompt in een poging de onrust onder beleggers te temperen. De E uropese Centrale Bank stelde liquiditeit beschikbaar, ditmaal via een driedaagse tender.

    Dat hebben de centrale banken, ECB en Federal Reserve (FED), vrijdag ieder afzonderlijk bekendgemaakt. Het gaat om euro 61,05 mrd. Volgens de ECB hebben 62 banken het geld opgenomen. De Amerikaanse centrale bank FED pompte meer dan $ 19 mrd in de markt, vooruitlopend op de opening van Wall Street . Uit de futures blijkt dat de Amerikaanse beurzen fors lager zullen openen.

    De Federal Reserve leende gisteren al $ 24 mrd extra aan tijdelijke reserves uit. Economen rekenden toen al op een volgende ingreep.De nieuwe repo-overeenkomst is alleen beschikbaar voor hypotheekgesteunde waardepapieren.

    De stap van de centrale banken volgt op de aanhoudende bezorgdheid over de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. Deze zette de 'overnight'-rentetarieven fors hoger.

    Donderdag injecteerde de ECB onverwacht al een recordbedrag van euro 94,8 mrd tegen 4% rente in de geldmarkt van de eurozone om de financiële markten tot rust te brengen. Met de ingreep van vandaag komt het totale bedrag tot dusver neer op meer dan euro 155 mrd.

  2. [verwijderd] 10 augustus 2007 15:58
    quote:

    roy270 schreef:

    [quote=saturn]
    [quote=roy270]
    Plaatje
    [/quote]

    Voor de leken onder ons is enige uitleg welkom.
    [/quote]
    Hoop dat ik t zo goed uitleg:
    Het dieptepunt voor vandaag lijkt te zijn geweest. Hogere bodems in de RSI bij dalende koersen duidt op een mogelijke trendomkeer
    thx
  3. jrxs4all 10 augustus 2007 15:59
    quote:

    Elbee schreef:

    "In totaal pompt de centrale bank nu in twee dagen tijd EUR 155,85 miljard in de markt."

    Hoe groot is ie markt eigenlijk? Weet iemand dat zo?

    De normale verschaffing van liquiditeit op weekbasis (moet na 1 week terugbetaald worden) was vorige week een kleine 300 miljard.

    Het bedrag wat gisteren en vandaag ter beschikking is gesteld komt dus neer op 2,5 werkdag extra,

    JR
  4. Bertie58 10 augustus 2007 16:03
    quote:

    The Jolly Bard schreef:

    [quote=Bertie58]
    Als het gedoe rond abn nu over zou zijn zouden we alleen daardoor vandaag al naar de 510 kunnen denk ik.

    Eerlijk gezegd hoop ik dat ook want ik heb een paar geschreven puts die in the money geraakt zijn. Behoorljk verlies nu, eigen schuld had een hekje te vroeg weggehaald. Maak me er niet zoveel zorgen om, alleen zit ik nu boven mijn margin/dekking en kan ik geen nw opties schrijven ter correctie.

    Sluiten of een put eronder kopen vind ik met de huidige premies veel te duur. Ik ben voornemens om ze maar te laten staan en als de beurs volgende week nog niet omhoog is ze door te rollen naar oktober of november, dan zal de beurs toch wel weer een keer omhoog gegaan zijn.
    [/quote]

    Doorrollen zal vast niet mogen als je onvoldoende dekking hebt. Als je onbeschermd puts op de index schrijft (doe ik ook), zul je altijd rekening moeten houden met een fikse daling. Je kunt niet tot het randje van de margin blijven doorschrijven.

    JBARD
    JBARD, ik weet het, het was even onoplettendheid. Wat betreft de marginoverschrijding, ik verwacht een kleine correctie naar boven, volgende week. Dat geeft mij dan weer de kans om te corrigeren of door te rollen. Anders kan ik ook mijn dekking verhogen, maar dat laatste wil ik niet, want dat geeft mijzelf een stukje bescherming dat ik niet teveel ga schrijven ;-)
635 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.