Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

FTV via alex.nl: beleggingstip nmet verlies

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 9 augustus 2007 22:32
    Onze Franciscus was een beetje in de war met zijn tip...

    De premie van 270 euro kon je op 3 augustus krijgen voor de put FOR sep07 30, niet de put 26.

    Verder liet hij het dividend van morgen buiten beschouwing.

    Vervolgens onderschatte hij zowel de subprime problematiek (vandaag laagste koers 27,48 en wat we morgen krijgen met de dow vandaag -2,83%?) als ook het koersdrukkende effect van de emissie.

    Het enige wat ik wel ter zijner verdediging moet aanvoeren is dat hij het had over één optie met expliciet de bereidheid om de aandelen ook werkelijk op te nemen. Niks geen 100 opties.

    Dus het artikeltje was enerzijds opgeklopt, en anderzijds hadden ze niet door dat de tip van Roorda gewoon het resultaat van een blunder was, het door elkaar halen van twee optieseries.

    Op zich is trouwens het schrijven van een put als strategie om (vroeg of laat) goedkoop aan de aandelen te komen een respectabele strategie, mijns inziens.
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 10 augustus 2007 13:34
    quote:

    rezel schreef:

    Ik vraag me opeens af of vriend Franciscus de komende zes weken wel zo lekker slaapt met z'n geschreven putjes Fortis... Vraag me eigenlijk af of hij vannacht wel lekker slaapt...
    Zijn zorg slaat niet op z'n putjes, want die heeft hij zelf natuurlijk niet gekocht. Anders had hij de series natuurlijk niet door elkaar gehaald.

    Maar die domme tip, dat zal hem niet lekker zitten. Ik zag touwens dat hij ook nog eens de looptijd van de aanbevolen opties niet goed had: geen zes weken maar zeven weken.

    Peter van Dodeweerd, zijn baas bij Eurofuture, mag de volgende keren de 'tips' wel even doorrekenen voordat ze online gaan...

    Beter nog, Franciscus mag wel eens een bijspijkercursus gaan volgen, gezien de vele fouten in deze tip.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.