Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Euronext.liffe Optiecompetitie« Terug naar discussie overzicht

snelheid handelen

69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juni 2007 19:08
    tuyrbo, ik heb gister vanuit st pertersburg via GPRS in elk geval van mijn 114 puts er een heel stel weggekregen op 4,16; order om 16:48 erin en om 17:10 uitgevoerd. Heb er nu nog 53 die gelukkig zijn doorgestegen. Nu morgen, maandag en dinsdag effe daytraden en dan hebbenw e weer de traditionele toppers :-)
  2. [verwijderd] 7 juni 2007 20:17
    Beste beleggers,

    Voor de duidelijkheid nog een keer. Het handelen via dit spel gebeurd via daadwerkelijke transacties op de beurs. Als u dus een order inlegt die niet daadwerkelijk uitgevoerd wordt op de beurs, dan wordt de order ook niet uitgevoerd in het spel. Dit heeft als gevolg dat een bestens-order niet altijd het gewenste resultaat oplevert. We raden u dan ook aan om voornamelijk te handelen in liquide (veel verhandelde) optieseries.

    Als u een optieorder inlegt dan mag de aankoopwaarde niet meer zijn dan 25% van de portefeuille.
    De 25%-regel houdt bovendien in dat iemand niet een order in kan leggen als de waarde van de huidige optieposities meer dan 25% van de portefeuille vertegenwoordigd. Het kan wel zo zijn dat de optieposities, als gevolg van koersstijgingen of –dalingen, uitgroeien tot posities die meer dan 25% van de portefeuille vertegenwoordigen.

    De wens van Euronext is om een zo realistisch mogelijke competitie op te zetten. De 25%-regel is er omdat in het echt voor de meeste beleggers niet geldt dat ze al hun geld in opties steken. Bovendien zijn opties erg riskant. Ook het uitvoeren van de orders tegen daadwerkelijke handel hangt hiermee samen.

    Om een zo realistisch mogelijke competitie op te zetten is er voor gekozen om het zo te doen. Dit om de beleggers ook tegen zichzelf te beschermen en duidelijk te maken dat het niet zomaar mogelijk is om een wereldrendement te behalen met opties. Voor de ervaren en actieve beleggers dus een extra reden om te laten zien wat ze kunnen!

    We zullen in de toekomst ons best doen om dit soort problemen te voorkomen!

    Met vriendelijke groet,

    Jasper Versteege
    IEX Support
  3. [verwijderd] 7 juni 2007 21:56
    Jasper,

    ik ga hier toch maar op reageren, want het is duidelijk dat wat inbreng van spelers met echte ervaring een goede zaak zou zijn. Ik wil niets zeggen over de 25% regel, behalve dat de wedstrijd toch al irrelevant is geworden voor aandelen beleggers; de wedtsrijud zal worden gewonnen door de persoon met de meest goedvallende AEX weekopties. Nou ja, so be it. Dat wetende, zou Euronext juist ervoor moeten kiezen een sec optiecomp te doen, net als dat er een sec turbo comp bestaat. Ik sta nu op 29% rendement, zonder een enkel aandeel in m'n port te hebben genomen en de top-20 zit stuk voor stuk alleen in week calls en puts.

    Dus, wat de comp is maakt niet zo heel veel uit en die 25% regel is net zo random als een ander percentage.

    Waar ik wel een issue mee heb is de wens van Euronext op alleen op gedane zaken te handelen en dan precies het verhandelde aantal.
    Beter zou zijn (denk ik) om de werkwijze van de turbocomp over te namen en dus inkoop op laat (bij het aantal dat realtime op die prijs beschikbaar is desnoods, maar dat is misschien lastig te coden) en verkoop op bied (ook weer bij de aangegeven aantallen). Dan leert een niet zo ervaren belegger ook naar het boek te kijken om z'n limieten e.d. te bouwen en is het iets educatiever dan Holland Casino :-))

  4. [verwijderd] 7 juni 2007 22:52
    Beste Jasper,

    Hebben jullie daar nu echt 7 dagen over na moeten denken om een antwoord te geven als deze heeft een speletje opeens met de wft te maken moeten wij ons zelf en onze onervaren mede beleggers beschermen tegen het grote gevaar van optie's zodat we in een OPTIE COMPETIPIE met 75% AANDELEN moeten handelen
    Luister nou eens naar de mensen die het spel begrijpen en het ook in de real world doen en ga uit van het order boek en niet van de de werkelijke handel.
    En meld voortaan ook even als jullie een weekje weg zijn hoeven we ons niet zo druk te maken.
  5. [verwijderd] 8 juni 2007 13:07
    quote:

    Illuminati schreef:

    tuyrbo, ik heb gister vanuit st pertersburg via GPRS in elk geval van mijn 114 puts er een heel stel weggekregen op 4,16; order om 16:48 erin en om 17:10 uitgevoerd. Heb er nu nog 53 die gelukkig zijn doorgestegen. Nu morgen, maandag en dinsdag effe daytraden en dan hebbenw e weer de traditionele toppers :-)
    Hoever ben jij al gestegen vandaag Illu ?? Ik kom net terug en zie dat mijn verkooporder van vanmorgen (call 535) maar voor een klein deel gegaan is en mijn koopopdracht voor 3 series putjes Niet zijn gegaan !!! Jammer, maar geen limiet meer meegegeven voortaan !!! Wel jammer, want dat scheelt zeker 15 plaatsen !! Met het risico dat je TE duur koopt of TE goedkoop verkoopt gewoon bestens kopen/verkopen kennelijk Maar nu heb ik alleen maar behoorlijk verlies geleden. Hoe denk jij trouwens met dit belabberde systeem te gaan daytraden ??
  6. [verwijderd] 8 juni 2007 13:23
    Dit spel heeft alle kenmerken van een buy and hold strategie. En verder afwachten of het een winst danwel een verlies oplevert. Traden heeft geen zin, daardoor worden winsten omgeruild voor verliezen. En dat kan nooit de bedoeling van deze competitie zijn. Aangezien ook de weekkoersen nu een trendomslag laten zien verwacht ik verdere daling richting de 500 punten de komende week. Alleen zijn er nu voor de expiratieweek geen weekopties meer, dus wordt het spel wat transparanter, geen woekerwinsten en geen kutverliezen, hopelijk. Mijn glazen bol heeft te lang in de zon gelegen, vertoont enkele scheurtjes, dus een voorbehoud is op zijn plaats. Adios amigos.
  7. [verwijderd] 8 juni 2007 15:25
    15:03:23 2 3,35
    15:02:19 2 3,10
    15:02:19 2 3,10
    14:42:56 2 4,95
    14:42:56 2 4,95
    14:42:15 4 4,95
    14:40:50 4 5,20
    14:39:01 5 4,90
    14:38:46 4 4,90
    14:38:24 4 4,95
    14:36:14 4 4,45
    14:36:11 5 4,30
    14:35:20 1 4,30
    14:32:32 5 4,50
    14:32:32 15 4,50
    14:31:01 5 4,60
    14:29:36 15 4,55
    14:29:36 15 4,55
    14:26:35 1 4,80
    14:25:54 10 4,70
    Volle 20' geen handel. Als dit nog normaal is dan weet ik het wel. Ik zou met jullie systeem wel eens iemand met echt geld willen zien spelen.
    Dit alles ongeveer een half uur voor expiratie.
  8. [verwijderd] 8 juni 2007 17:27
    Een realtime spelopzet lijkt ons veel dichterbij de werkelijkheid te brengen dan tot nu toe het geval is.

    Omdat de opzet van het spel m.u.v. de 15 minuten vertraging en de 25%-regeling nagenoeg alles heeft van de echte beurs, zullen alle andere wijzigingen ons verder van de werkelijkheid brengen.

    Handelen met bied -en laatprijzen werkt niet, omdat het gewoonweg verder van de werkelijkheid af ligt. Als binnen 1 seconde alle opties met "gangbare limieten" rehandeld zijn kan de order die je net op dat moment inlegt worden verhandeld tegen een prijs die buiten de "gangbare limieten" ligt. M.a.w. je zou een transaktieprijs kunnen krijgen die op die dag nooit op de beurs is verhandeld.

    In het verleden (de competitie van vorig jaar) heeft uitgewezen dat afwijken van de werkelijke handel een groter onwerkelijk beeld van de beurs geeft. Er waren zelfs koplopers die (week?) winnaars werden met opties die nooit op de beurs waren verhandeld.

    Daarom is mijn enige voorstel: realtime handelen. Echter de posting van zigo (vorig bericht) geeft ook mij twijfels.
  9. [verwijderd] 9 juni 2007 06:50
    Toch is het best wel aardig je moet alleen een andere strategie volgen, een paar uur vooruit denken en alleen in de meest verhandelde fondsen duiken, bestens orders lijken in deze strategie de oplossing. Voordeel is dat de uitvoering op basis van werkelijk op de markt gerealiseerde koersen is, als je genaaid wordt is dat in werkelijkheid bij iemand anders real life ook:-))
  10. sweep 9 juni 2007 19:53
    quote:

    Swietie Sranang schreef:

    In het verleden (de competitie van vorig jaar) heeft uitgewezen dat afwijken van de werkelijke handel een groter onwerkelijk beeld van de beurs geeft. Er waren zelfs koplopers die (week?) winnaars werden met opties die nooit op de beurs waren verhandeld.
    Inderdaad, handelen op bied-/laatkoersen introduceert weer heel andere problemen, voornamelijk m.b.t. het te verhandelen volume.
    In het (getoonde) orderboek zijn niet de afzonderlijke orders te zijn, maar slechts de som op een bepaald nivo.

    Paar voorbeelden van, volgens mij, problemen die opduiken:
    1. Het is (zonder naar de transacties te kijken) niet te zien of een order van een bepaald moment, een moment later nog ligt te wachten of dat er sprake is van nieuwe 'aanvoer'. In het spel zal dus keer op keer gehandeld worden, terwijl er eigenlijk maar weinig geboden of gevraagd volume is. Op die manier kunnen enorme posities worden opgebouwd tegen een gunstige koers.

    2. Er valt geen wachtrij te simuleren, zoals die er in werkelijkheid wel is. Weg realiteit.
    Bekijk het boekje van een willekeurige pennystock. In werkelijkheid zou je nooit in aanmerking komen om tegen een bepaalde gunstige koers te handelen (tenzij je al dagen in de wacht staat). In het spel sta je direct vooraan en kun je continue (zie 1.) gunstig handelen.

    Ik zie trouwens een hoop bekende namen van oude competities. Zij zouden zich toch de problemen moeten herinneren die optraden als de ABN 'marketmakers' zaten te slapen in de (De slimste) turbocompetitie.

69 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.