Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Nedfield« Terug naar discussie overzicht

wishfull thinking

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geldw0lf 23 mei 2007 11:40
    Beste tulipbeleggers,

    Ik volg dit forum nu enkele weken en iedere dag duiken er berichten op dat er toch echt morgen een flinke koerssprong zal zijn. Ja, de persberichten zijn gunstig. De omzet stijgt en ook de vooruitzichten zien er goed uit. Waarom stijgt Tulip dan toch niet? Zijn daar geen redenen voor te verzinnen die de aandeelhouders hier liever niet zien? Wordt de koers gemanipuleerd? Is dit omdat er geen dividend wordt uitgekeerd (of vergis ik mij)?

    mvg,
    Folkert
  2. [verwijderd] 23 mei 2007 14:08
    Hij kan dat natuurlijk proberen.
    Doch ik denk dat de avocaten van de burgelijke partij gewoon moeten terugvallen op de statements van de bedrijfsleider/CEO van Tulip, die ik naar mij meen te herinneren eind vorig jaar in een vergadering stelde (stond toen ook op papier) dat de intrinsieke waarde van het Tulip aandeel op 0,59 Euro kon ingeschat worden. Waarmee eigenlijk alles gezegd is.
  3. [verwijderd] 23 mei 2007 14:45
    De COE van Tulip heeft in 2004 ook medegedeeld dat paceblade in 2005 25 miljoen zou gaan bijdragen en dat staat ook op papier. Waarmee ik maar bedoel te zeggen dat soort vage prognoses en mooie ballontjes niet bepaald veel vertrouwen wekt.
    Toch een belangrijk detail om te gaan beleggen in een fonds lijkt mij. Ik had zelf beter moeten weten. Maar .. ik hou nog maar even vol. een jaartje meer of minder maakt nu ook niet meer uit. Ik heb altijd gedacht te verkopen op 0,72 ( vraag mij niet waar dat vandaan is gekomen ) maar met de 0,59 van onze beste COE zou ik ze ( mijn tulpjes ) allemaal een rotschop geven.
  4. [verwijderd] 23 mei 2007 16:42
    Omzet conceptronic is in 2006 tov 2005 met 16% gestegen. Dit is nog niet echt fors, maar waar ik mij bij conceptronic vooral op baseer is de mate waarin je deze producten nu tegenkomt. Vroeger zag je haast nergens maar nu liggen ze in bijna alle (internet)winkels. Dit geeft wel aan dat Tulip toch wel goed bezig is. Niet met Paceblade en EGO, want zal altijd wel een marginaal gebeuren blijven, niet met die leerpoot van Tulip, want daarmee hadden ze al lang moeten stoppen, maar met Devil en Conceptronic, dat kunnen de winstmakers worden van de toekomst.
  5. forum rang 4 Pitmans 23 mei 2007 18:02
    Volgens mij is in de toelichting op de definitieve (een maandje geleden of zo) al aan gegeven, dat de markt voor tablet-pc's zich minder snel ontwikkelt als verwacht en zijn de eigen verwachtingen met ongeveer 2 jaar uitgesteld.
    PB Def.cijfers P.1 :
    Hierbij constateert Tulip dat de groei van de Tablet-PC markt tot op heden achter is gebleven bij de verwachtingen van zowel de branche als van Tulip. Marktvolgers als IDC en Gartner hebben hun verwachtingen in tijd bijgesteld en voorspellen dat in 2009 wereldwijd 3,5 miljoen units verkocht zullen worden. Conclusie is dat vooral het tijdspad is verschoven en niet het marktpotentieel.
    (...)

    Dat was overigens het enige zwakke punt dat in die cijfers zat (en ok, NewLevel, maar dat is zo marginaal).

    Over het manipuleren van de koers : ik geloof daar niet zo in. Het lijkt er eerder op dat meerdere mensen de JBard-strategie volgen, elke verkoop op 0,32 wordt nl. meteen bijgezet in de laat op 0,33.

    Tijd voor een RSS (sorry JB).
  6. [verwijderd] 23 mei 2007 20:28
    Met andere woorden ... we blijven voorlopig nog even door kwakkelen 30,31,32,33,32,31... Kan JBARD zijn 2e Bavaria 33 ( is een boot ) aanschaffen aan het eind van dit jaar. Ik kan dat helaas gewoon niet, zo handelen. Ik verkoop aan JBARD en koop ze dan weer terug van deze meneer zeg maar. Ik ben daar te onhandig voor. Nee, laat ik dat maar niet gaan doen. Gewoon maar even blijven wachten op de 0,59 en als ik een goede bui heb misschien wel tot de 0,72 en dan ..........verkopen! Koop ik van die centen deze Bavaria 33 (voor een zacht prijsje!) wel van JBARD. Wat moet je anders met twee boten tenslotte?? ;-))
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.