Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Nog geen einde aan misère Getronics

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2007 13:43
    Nog geen einde aan misère Getronics
    AMSTERDAM (ANP-AFX) - Getronics kreeg het woensdag weer voor elkaar. Na de onverwacht vroege publicatie van de jaarcijfers en een onderzoek van de financiële waakhond AFM dook het aandeel opnieuw op de beurs in Amsterdam omlaag.

    Beleggers hebben de afgelopen maanden tegenvaller na tegenvaller moeten verwerken en twijfelen aan de positie van bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar. Sinds begin vorig jaar stapelen de problemen bij Getronics zich op. Leek Wagenaar na zijn aantreden in 2003 de zaken op orde te krijgen door onder meer de grote schuldenproblematiek van Getronics grotendeels af te lossen, nu ligt hij geregeld onder vuur wegens zijn beleid.

    De eerste grote schok kwam vorig jaar augustus, toen gesjoemel met de boeken in Italië aan het licht kwam. De cijfers van het Italiaanse dochterbedrijf werden rooskleuriger voorgesteld dan ze daadwerkelijk waren. Getronics kon niet anders dan een winstwaarschuwing geven.

    Kwart beurswaarde weg

    Tot overmaat van ramp publiceerde het concern in augustus 2006 tegenvallende halfjaarresultaten. Als gevolg daarvan ging een kwart van de beurswaarde van het concern in rook op. In november duikelde de beurskoers opnieuw na berichten over ruzie in de top. Financieel directeur Theo Janssen vertrok, volgens geruchten omdat hij en Wagenaar het niet eens zouden zijn over de cijfers van Getronics.

    De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) had toen al het vertrouwen in Wagenaar verloren en herhaaldelijk gepleit voor zijn vertrek. De belangenorganisatie voor beleggers snapt niet dat hij de eer niet aan zichzelf houdt.

    Verdere verzwakking

    De vervroegde publicatie van de cijfers dinsdagavond zal de positie van Wagenaar mogelijk verder verzwakken. Hoewel analisten niet negatief waren over de resultaten, gaan er in de financiële wereld wel stemmen op om Wagenaar te vervangen. Het vertrouwen van de belegger in Getronics heeft inmiddels zo'n knauw gekregen dat een nieuwe bestuursvoorzitter de automatiseerder goed zou doen, aldus een marktvorser.

    Sommige analisten zou het niet verbazen dat naar aanleiding van de jaarcijfers er opnieuw speculatie kan ontstaan over een mogelijke overname van Getronics. Dergelijke geruchten hebben al enkele keren tot een plotselinge koerssprong van het fonds geleid.

    Geen concrete omzetdoelstelling

    Getronics heeft dinsdag laten weten dat het afziet van een concrete omzetdoelstelling van 4 miljard euro voor 2008. Het was al langer duidelijk dat het bedrijf hier niet aan zou kunnen voldoen, maar nu heeft Getronics uitbreiding door overnames voorlopig duidelijk in de ijskast gezet.

    Analist Cor Bos van ING verwacht echter niet dat Getronics binnenkort al wordt overgenomen. ,,Het is iets wat de komende twee jaar zal terugkomen.'' Het bedrijf wordt volgens hem verder afgeslankt, bijvoorbeeld door een mogelijke verkoop van de activiteiten in Spanje. Naarmate de invloed van de ondermaats presterende onderdelen afneemt, wordt Getronics makkelijker over te nemen, voorspelt Bos.

    Publicatiedatum: 28-02-2007 13:32
  2. forum rang 6 NewKidInTown 28 februari 2007 14:01
    Een fonds als dit dat al jaren heel slecht presteert, consequent belangrijk nieuws zo lang mogelijk onder de pet probeert te houden en keer op keer teleurstelt, daarvan gaat de koers op de LT naar beneden. Dat wishful thinking beleggers ten einde raad HOPEN op een overname is begrijpelijk, zal echter niet gebeuren. Het management wordt misschien uitgekocht, de nog enigzins goed presterende onderdelen worden eruit geplukt en de rest gaat failliet en de aandeelhouders blijven met lege handen achter.
    Want zeg nou zelf als je een concurrent in de markt bent, waarom zou je in godsnaam uitgerekend GTN willen overnemen, wat heeft GTN wat je zelf niet hebt ??? Helemaal niks, het enige is een stukje markt dat je zo goedkoop mogelijk in handen probeert te krijgen. Waarom zou je dan geld aan aandeelhouders uit betalen als het niet nodig is ???
    Eerst verder het moeras in helpen en dan het mes op de keel, management eruit schoppen, eventueel met een riante oprotpremie en de rest failliet laten gaan en de krenten (zonder of met zo weinig mogelijk personeel) eruit pikken.
  3. DrFlapdrol 28 februari 2007 17:09
    quote:

    cashdigger2 schreef:

    dat kan soms ook een flapdrol zijn
    He, ik werk niet bij GTN. Gelukkig niet zelfs, wat moet de sfeer daar kut zijn. Keer op keer bij potentiele (en bestaande) klanten blijven uitleggen dat het echt allemaal niet zo slecht gaat. Het schijnt dat er inmiddels een hele afdeling is die alleen maar de hele dag bankgaranties uit zit te printen ;-)
  4. forum rang 10 voda 28 februari 2007 18:05
    Onderaan de lijst stond Getronics dat 5,95% inleverde. Eerder stond het aandeel nog op een verlies van ruim 12% nadat de IT-dienstverlener dinsdagavond onverwacht met cijfers naar buiten kwam. Analisten zijn daar niet te spreken over. Niet alleen kwam het bedrijf met een groter dan verwacht verlies over 2006, ook was er in het vierde kwartaal sprake van een vertraging van de autonome omzetgroei bij diensten.
    Bron: ABN Amrobank
  5. [verwijderd] 28 februari 2007 18:27
    Volgens mij een deel van het verhaal Voda.

    quote:

    voda schreef:

    Onderaan de lijst stond Getronics dat 5,95% inleverde. Eerder stond het aandeel nog op een verlies van ruim 12% nadat de IT-dienstverlener dinsdagavond onverwacht met cijfers naar buiten kwam. Analisten zijn daar niet te spreken over. Niet alleen kwam het bedrijf met een groter dan verwacht verlies over 2006, ook was er in het vierde kwartaal sprake van een vertraging van de autonome omzetgroei bij diensten.
    Bron: ABN Amrobank
  6. [verwijderd] 28 februari 2007 21:08
    quote:

    John Cleese schreef:

    Is inderdaad een deel van het verhaal. Maar de grote cashcow is "diensten". Als daar een vertraging in de autonome omzetgroei valt waar te nemen, dan is dat minder goed nieuws. Ondanks dat GPR als een tierelier draait.
    Niet vreemd te vinden als 4e kwartaal de meeste Omzet genereerd en je net de volgende verkopen achter de rug hebt:

    -Italy (220mln/yr)
    -PR HR Services (32mln/yr)
    -Eastern Europe (45mln/yr)
    -France (67% a 100 mln/yr)
    -KZA (17mln/yr)

    Totaal 381 mln/yr. Op een totaal van 2.6 mld Omzet is dat een verlies aan Omzet van 14.7%.

    Laat hiervan 6% in het 4e kwartaal behaald worden, dan is een organic growth in Q4 van 2.3% niet slecht te noemen, beter zelfs, 8.3% als je niets verkocht had.

    Niet duidelijk gemaakt werd door AbnAmro of zij in de vergelijkende cijfermateriaal deze verkopen ook in 2005 eruit gehaald hadden, maar verondersteld kan worden dat zij dit niet gedaan hebben (organic). Dus als je eerst 6% afstoot en dan toch 2.3% in de plus haald, doe je het "organic" echt wel goed.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.