Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Antonov« Terug naar discussie overzicht

17:22h koers 0,58! Nieuw dieptepunt?

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2001 17:33
    De koers nu volgen van minuut tot minuut heeft volgens mij weinig zin. De aanschaf van aandelen antonov heb je, als je verstandig bent, gedaan voor de toekomst. Het wachten is op het persbericht dat binnen afzienbare tijd gaat komen en dan pas krijgen we pas echt goed inzicht in wat antonov de komende jaren qua koers kan gaan doen. Zoals vaker gemeld, de koers van antonov zal niet alleen bepaald gaan worden door de deal met Honda, maar nog veel meer door de erkenning die het dan krijgt. Erkenning in de zin dat de transmissies van antonov volledig is geaccepteerd door een grote autofabrikant. En als dat zo is, dan durf ik er wel gif op in te nemen dat die erkening nog veel breder wordt, m.a.w. dat er de komende jaren nog vele contracten (vooral voor de 6-speed en de nog te ontwikkelen 8-speed) gaan komen. Dus, laten we ons nu eens focussen op 2005 en mogelijke potientiele klanten (SMART= bijv. vandaag al genoemd, maar ook Matra kan wel eens een hele leuke klant gaan worden; en met wie is Gajra op dit moment bezig). De koers van vandaag of van het verleden doet er dus eigenlijk niet toe. Als het eerste contract binnen is, er er meerdere zullen gaan volgen, zullen we lachen om het huidige koersniveau. Dus als je van plan bent de aandelen een tijd in je portefeuille te houden (en m.i. is dat de beste strategie omdat het vasthouden op den duur het meeste rendement zal opleveren, of je moet veel mazzel hebben met het juiste moment van aan- en verkoop en maar hopen dat je er vele in je bezit hebt op he moment dat het persbericht komt), dan is een beetje winst of een beetje verlies op papier op dit moment dus niet interessant. Ik blijf nog steeds bij mijn voorspelling: voor eind dit jaar 2 euro. Het bericht komt volgens mij voor het eind van dit jaar, met het gevolg: koersexplosie. En ook dan is eht een kwestie van vasthouden: er zijn behoorlijk wat potientiele klanten en je weet gewoon niet wanneer er dan opnieuw een goed persbericht komt. Vasthouden dus en rustig wachten.
  2. [verwijderd] 30 november 2001 17:39
    zoveel patenten op zoveel onderdelen(262) van de transmissie.bullseye:een complete antonov transmissie zal waarschijnlijk nooit worden gebruikt door de oj,maar ze zullen gaan betalen voor een hele hoop onderdeeltjes waar antonov het patent op heeft.maar niet getreurt ook dit zal geld in het laatje brengen. gaarne uw visie, beeeh
  3. [verwijderd] 30 november 2001 17:51
    Kees - Ik herinner mij een eerdere discussie op dit forum waarin werd aangegeven dat om een of andere boekhoudtechnische reden het beter zou zijn eerst volgend jaar de opbrengsten van de licenties in te boeken. Conclusie was toen volgens mij dat berichten niet eerder naar buiten komen dan bij presentatie 1e Kwartaalcijfers. Herinner jij je deze nog of kan je er iets anders zinnings over zeggen?
  4. [verwijderd] 30 november 2001 18:23
    Pechvogel, natuurlijk zou het kunnen dat antonov erbij is gebaat om de inkomsten pas in het volgende boekjaar te laten meetellen. Dat zouden ze dan bijv. kunnen doen door de klant (honda) ook pas volgend jaar te laten betalen. Echter, dat is dan gewoon een deal die met het contract meekomt. Het zal niet de reden zijn dat antonov pas later met een bericht naar buiten komt terwijl de deal al rond is (hiermee bedoel ik dat de handtekening is gezet, het is nl. wel mogelijk dat ze mondeling al in grote lijnen rond zijn). Immers, ook antonov is er zeer wel bij gebaat om het heel snel werledkundig te maken als de deal rond is. Hoe eerder het contract getekend is met Honda, hoe eerdere andere contracten ook getekend gaan worden. Andere fabrikanten zullen sneller gaan beslissen als er 1 autfabrikant een antonovtransmissie gaat plaatsen, louter en alleen al uit concurrentie-overwegingen. Als Honda tekent, betekent dit voor hen een behoorlijk goede concurrentiepositie op de VS-markt waar bij iedereen in een automaat rijdt. Anderen die ook de markt in de VS als zeer belangrijk zien, zullen m.i. dan snel gaan volgen. amerikanen willen de bezine het liefst voor niets, en iedere cent die ze teveel betalen is er daar 1 te veel. Dat is ook wat ik bedoel met: het contract met Honda is niet alleen van belang omdat deze fabrikant dan een X-aantal transmissies gaat afnemen, maar is vooral van belang voor de spin-off. Als er eenmaal 1 is zullen er veel snel gaan volgen. Dat is ook de reden dat ik zeg: Antonov is voor 2005!!
  5. [verwijderd] 30 november 2001 20:20
    ik zie (en ik denk velen met mij) jou als een van de serieuze mensen op dit forum. maar toch even een vraagje, je zei in je laatste bericht, dat jij denkt dat ze voor dit jaar nog met het bericht komen, waar is dit op gebaseerd? en je zei antonov is voor 2005 wat wordt dan het koersdoel denk jij? alvast bedankt Sjoerd.
  6. [verwijderd] 30 november 2001 22:41
    Waarom dit jaar nog? Omdat Mike heeft aangegeven dat het voor eind jan. 2002 bekend zal zijn wat de OJ doet, maar het kan ook VEEL eerder zijn volgens hem. Eind jan. is dus een zeer ruime marge die ze hebben genomen. Daarbij: de 2e lening kunnen ze opnemen voor 14 december. Ik vermoed dat Mike voor die tijd bericht verwacht. En als derde reden: als OJ precies hetzelfde tijdschema volgt als de vorige keren, dan zouden ze nu volgende week vrijdag moeten komen met het bericht. Niets is zeker, maar ik vermoed dus echt dat het binnen nu en 2 weken staat te gebeuren. Wat de koers in 2005 betreft: ik heb er van sommige non-believers al veel commentaar op gekregen, maar ik ga er van uit dat antonov in 2005 een behoorlijk deel van de markt heeft veroverd, zo'n 30% van de automatische transmissiemarkt. als dit lukt (met de 4-speed en 6-speed) dan heeft het antonovaadeel bij een prijs per transmissie van ongeveer $30 en een koers/winst verhouding van 15 ongeveer een waarde van 30 euro.
  7. [verwijderd] 30 november 2001 22:48
    beste kees ik ben geheel nieuw in de antonov gekte. Nu vraag je stel voor antonov krijg zijn product niet aan de man en legt het loodtje. Waar gaan dan die patenten naar toe.Zijn die dan nog beschermd of liggen die voor het grijpen .mocht dit niet beschermd zijn na failliet gaan .Dan is het natuurlijk wie heeft de langste adem.En dat is geen antonov.Graag een reactie waarde belegger .afzender carlo
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.