Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Getronics zombies

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 15 november 2006 12:07
    Hum!
    Meestal vind ik de stukjes van Corné heel goed, maar ik snap niet dat hij zich voor dit karretje laat spannen.
    Hij loopt toch lang genoeg mee om een opzetje te kunnen herkennen?
    Hoe heette ook al weer die van alcohol doortrokken analist die ooit met z'n onbetrouwbare kop op het kakelverse RTLZ z'n emotionele oproep aan de beleggertjes mocht doen om toch vooral de stukjes KPN meteen weg te doen, "omdat ze met kerst nog maar FL2,50 waard zouden zijn"?
    Sindsdien is er nog steeds niet veel veranderd op de beurs/ in de media; nog steeds zien we regelmatig ééntweetjes tussen analisten, journalisten en marktpartijen....
    Alles om een mooie shortkans te creeren.
    Hetgeen natuurlijk niet wegneemt dat e.e.a. waar zou kunnen zijn.........
  2. [verwijderd] 15 november 2006 14:26
    Het verbaast mij telkens weer hoe Klaas Wagenaar kan overleven. Op zijn staat van dienst is geen eclatant succes te vinden. In politietermijn: zijn omgeving heeft last van tunnelvisie. Mocht het moment van zijn vertrek aangebroken zijn, daarna vallen de lijken waarschijnlijk met 10 tallen uit de kast. (Baan......)
  3. williamcor 15 november 2006 15:02
    KLaas moet weg, hoe eerder hoe beter. Dat geldt overigens ook voor de RvC die deze meneer allang wegens onterecht opportunisme en incompetentie hadden moeten ontslaan. Het wordt hoog tijd dat in NL de RvC haar taken gaat uitoefenen in plaats van 4 x per jaar (als het al zo vaak is) effe een bakkie gaat doen bij de RvB.
  4. linsen 15 november 2006 15:22
    Goed stuk Corné. Het brengt mij op drie dingen. Het artikel illustreert hoe slecht veel analisten feitelijk op de hoogte zijn van de situatie in een bedrijf. Het zijn blijkbaar vooral cijfervreters en bezoekers van bedrijfspresentaties. Daar domineert steeds 'het mooie plaatje'. De kwestie waarover het nu gaat speelt immers al ruim 10 maanden. Journalisten komen ermee naar buiten, Analisten is dit ontgaan.
    Het tweede is dat wat mij betreft Klaas nu zijn laatste krediet heeft verspeeld. RvC doe dus eens iets voor jullie centen en beweeg jullie oude botten eens op dat pluche.
    Tenslotte wat betreft de koers: het lijkt mij dat met een eigen vermogen per aandeel (2005) van euro 5,44 de koers redelijkerwijs, met of zonder klaas, weinig lager hoeft te zijn. De kans dat Klaas door aandeelhoudersopstand en verpulverde persoonlijke goodwill vertrekt neemt nu alleen maar toe. Ergo: het bijkoopmoment is dichtbij lijkt mij. Of rammelt mijn redenering, Corné? Graag je reactie, en groet.

  5. [verwijderd] 15 november 2006 15:33
    quote:

    Frensje schreef:

    Corné, ik hoop dat je niet teveel Getronics hebt opgenomen in de portefeuille van het SNS Nederlands Aandelenfonds!
    [/quote]

    Corné hat één of twee fondsen een overweight gegeven dit jaar.

    Waaronder Getronics...

    [quote=Corné van Zeijl]
    Beste lezers,

    Het SNS Nederland Aandelenfonds loopt dit jaar inderdaad achter bij de index. Een uitermate frusterende gebeurtenis. Overigens heeft een index geen kosten en een fonds (ook een indexfonds) wel. U kunt de wegingen van de portefeuille nakijken als u klikt onder aan het column. Ik had een overweging in Getronics, een overweging in Logica CMG en ik heb geen aandelen in Rodamco Europe. Maar een consequent beleid en gezond verstand zullen uiteindelijk tot outperformance leiden.

    Met vriendelijke groet
    Corne van Zeijl

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...
  6. Brievenbus 15 november 2006 15:35
    Grappig, het lijkt wel alsof iedereen inmiddels vergeten is dat klaas degene was die ervoor zorgde dat de nagenoeg gratis overdracht van getronics naar de obligatiehouders, waarbij de aandeelhouders met lege handen achter zouden blijven, niet door ging.
    Maar, ja, beleggers en historisch besef.......
  7. linsen 15 november 2006 15:44
    Brievenbus schreef:
    Grappig, het lijkt wel alsof iedereen inmiddels vergeten is dat klaas degene was die ervoor zorgde dat de nagenoeg gratis overdracht van getronics naar de obligatiehouders, waarbij de aandeelhouders met lege handen achter zouden blijven, niet door ging.
    Maar, ja, beleggers en historisch besef.......

    Reactie:
    Maar moeten we daarom applaudiseren bij de huidige gang van zaken? Historisch besef prima, maar het mag geen mantel der liefde worden die dit toedekt.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.