Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Gezond verstand economie: hoe lang houdt de gekte stand?

73 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 november 2001 06:40
    Beste kos_0, Hierbij 'n meer complete versie van mijn eerdere instructies. Nu heb ik erbij, de manier waarop je 'n URL van de Adresbalk naar 'n tekst en v.v. kan brengen. De reden waarom ik zo vriendelijk ben, je dit te leren, is dat ikzelf toentertijd erg moeilijk kon uitvinden hoe dit moest : Houdt de muis over de tekst, linksklik en schuif de muis over de tekst (hoef eigenlijk allen in neerwaartse beweging). Als je de kleur van de achtergrond en de letters ziet veranderen doe je het goed. Laat linksklik los. ga naar "Edit" linksklik op "Copy" Ga terug naar tekst en klik opnieuw, Ga naar "Notepad", of naar 'n nieuw bericht Klik op "Edit" Klik op "Paste" Voila! Nu ook nog even hoe je 'n URL kan copieëren: a. Copieëer van URL in de tekst naar de Adres-balk; Copieëer de URL precies hetzelfde alsof gewone tekst. Daarna hou muis over het adres in de adresbalk. Ga naar "Edit" en klik "Paste". Klik "EnTer. Klaar is Cees (no offense :-) b. Copieëer de URL in de Adresbalk naar 'n tekst in de Notepad of 'n nieuw bericht: Houdt de muis in de Adres balk en linksklik. Klik op "Edit" Klik op "Copy" Ga naar de tekst waarin je de URL wil deponeren, (de tekst zal geplaatst worden, rechts van waar je cursor "on en off" flikkert (no offense :-). Klik op "Paste". Nu ben je na 'n paar keer oefenen expert. Good Luck A.
  2. [verwijderd] 11 november 2001 14:39
    De chaos theory vermag niet te verklaren waarom zich ook in weerpatronen bepaalde cyclische kange termijn otnwikkelingen voordoen, in herhalende patronen, die redelijk voorspeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld El Nino. Uiteraard kan een zware vulkaanuitbarsting soms onverwachte ontwikkelingen in gang zetten, of bepaalde lange termijn trend tijdelijk verstoren of juist versterken. Maar ook in de economie hou ik graag het oog op bepaalde lange termijn cyclische trends, zoals lange termijn golven van opgang en neergang en bijvoorbeeld de "business cycles" van Schumpeter. Of de war against terrorism uberhaupt moet worden gezien als een onverwachte gebeurtenis (die dan volgens de chaos theorie tot mooie nieuwe patronen zou kunnen leiden) is bijvoorbeeld de vraag. Met evenveel gemak kan worden beweerd dat deze een gevolg is van mondiale tegenstellingen, altijd al latent aanwezig, die zich in een economische neergang verscherpen en zo dit proces van neergang niet dempen (hetgeen door sommigen abusievelijk wordt gedacht), maar juist versnellen.
  3. [verwijderd] 11 november 2001 14:49
    Heel goed Cees, Chaostheorie heeft geen enkele voorspellende waarde. Als je al iets zou willen voorspellen, doe je dat niet op basis chaostheorie. Een weerbericht wordt ook ook niet gemaakt op basis van chaostheorie. Mocht achteraf blijken dat de voorspelling niet uitkwam, kun je dat uiteraard verklaren met chaostheorie. Maar aan dit soort verklaringen achteraf heb je niet zoveel. Groet, SuperBart
  4. Joh 11 november 2001 15:15
    Een gezond verstand economie begint met het ondertekenen van het Kyoto-protocol, dat westerse landen verplicht de uitstoot van broeikasgassen met 5,2% te verminderen. Een politiek akkoord over de uitwerking van het protocol werd eerder dit jaar in Bonn bereikt onder voorzitterschap van minister Pronk.In Marrakesh is de politieke doorbraak van Bonn bezegeld.Pronk deed aan het einde van de conferentie nog een oproep aan Amerika om ook mee te doen met het klimaatverdrag. De VS hebben dat steeds geweigerd. Pronk vroeg de Amerikanen voor het milieu een wereldwijde coalitie te vormen, waarmee hij doelde op de huidige internationale samenwerking tegen terrorisme.
  5. Pomper 11 november 2001 15:54
    De gekte is het laatste jaar zo goed als over. De vraag is de gekte weer op te pompen door rente verlagingen wereldwijd of is geen enkel middel hier meer toe in staat. 10 rente verlagingen hebben het marktklimaat niet veranderd 11 en 12 renteverlagingen zullen eveneens weinig effect hebben. japan probeert al 10 jaar uit het dal van recessie te komen met een rente van bijna 0, het enige wat ze bereikt hebben is deflatie. Ze zijn niet in staat om de bedrijfen de saneren. Zelf denk ik dat het te maken heeft dat japanners altijd denken in "mischien", het is nooit ja of nee. Het lijkt erop dat waardering van aandelen eerst tot normale proporties teruggebracht dient te worden voordat er weer groei mogelijk is. k/w verhouding staat nu gemiddeld op 30 (zelfde als in 1929 voor de krach). indien de groeiverwachting bij de meeste bedrijven wereldwijd omslaat in stabilisatie of krimping van bedrijfigheid zal deze verhouding zeer waarschijnlijk teruggebracht worden tot normale proporties echter de toename van bedrijfigheid zal pas plaats kunnen vinden indien de looncompontent van de kosten ook in de geindustrialiseerde landen omlaag gaat. De vraag is: wie wil er vrijwillig als eerste de broekriem aanhalen zeer waarschijnlijk niemand ook ik niet, daarom zullen de landen (argentinie) met een te hoge schuld als eerste omvallen, voor bedrijfen die te hoge schulden hebben geldt hetzelfde (kpn/upc).(kpn zal wel "gered" worden door de staat, upc wordt voor een prikie gekocht). persoonlijk denk ik dat de overheid met z'n beleidsmakers en federale banken weinig kunnen doen omdat ze onderdeel van het systeem zijn.
  6. [verwijderd] 11 november 2001 16:06
    Ik gaf al aan in deze posting dat sommige reacties, waaronder die van jou (A.) en anderen (Kos 0), voor mij geen waarde toevoegen, omdat ze ofwel beledigend zijn, op de persoon spelen en/of nauwelijks nieuwe gezichtspunten brengen, die het waardevol maakt daarop te reageren. Jullie schrijven maar wat raak, je gaat je gang maar, deze koffiekamer staat voor iedereen open, maar ik zal aan je schrijfels verder geheel voorbij gaan.
73 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.