Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

grafieken 13 april

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 april 2006 09:27
    Bollinger bands
    Bollinger Bands vormen een band rondom de Moving Average (MA), ook wel voortschrijdend gemiddelde genoemd. Standaard is dit een 20-daags MA. De band wordt berekend uit de standaardafwijking in de MA-periode, vermenigvuldigd met een bandfactor (standaard 2). Omdat de bandbreedte van de Bollinger Bands afhankelijk is van de standaardafwijking, neemt de bandbreedte toe wanneer de volatiliteit van het fonds toeneemt, en wordt de band smaller naarmate de koers stabieler wordt. De Bollinger Bands kunnen als volgt worden geïnterpreteerd:
    • Bij een smalle band is de kans op een heftige uitbraak naar boven of beneden groot.
    • Wanneer de koers buiten de band treedt, dan signaleert dit een voortzetting van de huidige trend.
    • Een bodem of top buiten de band, gevolgd door een bodem of top binnen de band duidt op een trendomslag.
    • Een koersbeweging die begint bij een van beide banden zet meestal door tot de andere band. Dit is te gebruiken voor het bepalen van koersdoelen.

    DMI
    De Directional Movement Indicator (DMI) geeft de positieve (groene lijn) en de negatieve marktkrachten (rode lijn) weer. De DMI is een trendindicator. Hij wordt gebruikt om het begin en einde van een trend te signaleren. Als de positieve marktkrachten de negatieve marktkrachten snijden en de positieve lijn (+DI) komt boven de negatieve (-DI) uit dan wordt dit gezien als een koopsignaal. Als de positieve lijn onder de negatieve lijn uitkomt dan wordt dit gezien als een verkoopsignaal.

    MA
    Een Moving Average (MA) of voortschrijdend gemiddelde middelt het koersverloop over de opgegeven periode. De Moving Average geeft de trend van het koersverloop in een vloeiende lijn weer doordat kortstondige koersfluctuaties worden uitgefilterd. De Moving Average reageert, afhankelijk van de gekozen periode, altijd iets later dan de werkelijke koers. Wanneer de koers zich boven de Moving Average bevindt, is er sprake van een stijgende trend. Wanneer de koers zich onder de Moving Average bevindt, is de trend dalend.

    MACD
    De MACD is het verschil tussen twee exponentiële Moving Averages (standaardperiodes: 12 en 26). Door deze groene signaallijn is weer een 9-daags exponentieel Moving Average getrokken (rode lijn). Het verschil tussen de MACD-lijnen geeft het enthousiasme van de markt weer. Hoe groter het verschil, hoe groter het enthousiasme (positief of negatief). Wanneer de MACD-lijnen naar elkaar toe komen, is een trendomkeer nabij. Ook wanneer de MACD en koersgrafiek een verschillende richting hebben, is dat een indicatie dat de trend wordt gebroken. Een kruising van de MACD-lijnen wordt als een koop- of verkoopsignaal gezien.

    Rate of Change (Momentum)
    De Rate of Change, ook wel momentum genoemd, geeft de stijging of daling van de slotkoersen aan ten opzichte van de koers van veertien dagen geleden. Het momentum beweegt zich voor een fonds over het algemeen tussen vaste waarden. Als de afwijking ten opzichte van deze waarde groot of klein is dan geeft dit aan dat het fonds overbought (relatief duur) danwel oversold (relatief goedkoop) is. Ook kunnen de kruisingen door de nullijn als aankoop- (stijgende momentum) of verkoopsignaal (dalende momentum) worden opgevat

    RSI
    De Relatieve Sterkte Index (RSI) grafiek geeft aan of het fonds overbought (relatief duur) of oversold (relatief goedkoop) is. Dit betekent dat het fonds te snel gestegen of gedaald is. Als de grafiek boven de 70%-lijn komt dan is het fonds overbought. Komt de grafiek onder de 30%-lijn dan is het fonds oversold. De RSI geeft een koopsignaal als de oversoldlijn van beneden naar boven wordt gekruist, en een verkoopsignaal als de overboughtlijn van boven naar beneden wordt gekruist door de koerslijn.

  2. Burgje 13 april 2006 14:16
    Erik, dit is een programmatje wat ik ook gebruik. Kostte 90 euro voor de volle versie (dacht ik). Hier heb je de mogelijkheid om parameters te optimaliseren. Ook kan je parametersets samenstellen die bijvoorbeeld in een stijgende, dalende of vlakke periode van de koersgrafiek een betere beschrijving geven. De kunst is mijns inziens om de juiste parametersets te creeren die trendbreuken het beste beschrijven. In het forum is een hoop te lezen, maar hier zie je ook dat sommigen de kracht van het varieeren van de parameters door optimaliseren niet op hun waarden beoordelen. Ik bn hier aardig mee aan het stoeien en met leuke resultaten.
    www.best-charts.com/
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.