Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - De Alleen Maar Goed Nieuws Show

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 theo1 13 februari 2006 14:14
    quote:

    schreef:

    Maar het gaat beter met de economie en het is dus ook maar goed dat de bedrijven mensen ontslaan en er wat goedkopere Polen komen.
    Ik wil niet heel erg vervelend zijn, maar doe eens wat simpel onderzoek in plaats van gewoon maar wat te roepen. Als je gewoon op de vacaturesites kijkt, zie je meteen dat er ontzettend veel vacatures zijn. De arbeidsmarkt is gewoon veel beter dan Van Dongen suggereert.

    En over die vastgoedfondsen: ja, ze zijn duur en kantoren gaan niet lekker op het moment. Ik denk dat je vastgoedfondsen moet kopen als het slecht gaat in de vastgoed en dan moet je die fondsen zien te vinden die niet failliet gaan. Dan kun je goed verdienen. De beursgenoteerde fondsen hebben vooral veel winkels en kwalitatief goede kantoren, bovendien zit er meer spreiding in. Als je het stuk in de NRC waar Van Dongen aan refereert goed leest, zie je daar staan dat CV's worden afgeraden vanwege het gebrek aan transparantie, de grote hoeveelheid vreemd vermogen, de zeggenschapsstructuur met bijkomend gevaar voor belangenverstrengeling en omdat het er meestal op neer komt dat je uiteindelijk een groot deel van je geld in één enkel gebouw stopt. Geen spreiding dus. Het artikel was daarentegen veel positiever over de beursgenoteerde fondsen.
  2. [verwijderd] 13 februari 2006 15:54
    Leuk stukje zeg. Wat er nog bij kan is dat het ook niets uitmaakt wat de US futures doen. AEX gaat toch omhoog. It's party. Als de index 2 puntjes terugloopt staan er weer rijen met beleggers klaar om in te stappen omdat ze bang zijn dat ze de feestboot missen. Ik vraag me af of die beleggers als straks om grote verliezen staan of ze dit dan weer weer bij externe partijen gaan claimen. Want ze zijn natuurlijk zelf niet schuld aan geld verliezen. Net als die Dexia losers.
  3. [verwijderd] 13 februari 2006 20:56
    Iedereen houdt elkaar voor de gek en gelooft dat zolang de rest het nou maar gelooft het wel goed blijft gaan.
    Mooi grafiekje hier www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EE...
    Er zal goed nieuws zijn en anders maken we het wel zelf. Daarom mag de beurs ook niet dalen. Da's slecht voor de bestedingen en investeringen.
    Het zal allemaal nog wel even duren maar er komt een moment dat er geen grotere gek opstaat om de index weer een puntje hoger te zetten.
    De particulieren komen voorlopig niet meer.. die hebben hun les geleerd.

  4. [verwijderd] 13 februari 2006 23:34
    Frank van Dongen - 4 jan 06, 18:13 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 3

    Even voor nog meer duidelijkheid,twee dingen in willekeurige volgorde
    1. ik maak nu een aantal maanden een column in het Magazine en heb aldaar herhaaldelijk verzoeken gedaan aan de lezers om zich te melden met substantiële rendementen. Ik krijg een bedroevend aantal reactie (en ja dat ligt natuurlijk aan mij) dus als u bewijsbaar betere rendementen heeft dan bent u van harte welkom. Anders voelt het bij mij als een beetje goedkope kritiek.
    2. twee is het inderdaad zo dat ik niet al mijn kennis gratis weg geef op IEX en ik moet helaas ook iets te bieden hebben aan mijn beheersklanten. Zeker omdat ik gewoon betaal voor de research. Anders kan iedereen gratis meeprofiteren en helaas run ik wel een No cure No pay bedrijf, maar geen Non profit organisatie

    Cees Smit
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.