Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - High five

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2006 12:22
    Dag,

    Leest u eens de stukken van dhr. Van Zeijl over het Fed-model. Aandelen staan nu helemaal niet zo ‘hoog’:ze zijn zelfs goedkoop. De term ‘hoog’ is ook vreemd, we hebben het immers altijd over relatieve waarderingen.

    Ook op uw stelling dat er momenteel ‘wel erg veel optimisten’ zijn, heb ik mijn bedenkingen. Wanneer ik FTV volg en een aantal schrijvers op IEX en andere sites, geven toch wel velen aan dat voorzichtigheid geboden is/ of dat zij op redelijk korte termijn een daling verwachten.
    Zelf investeer ik niet op basis van de ‘verwachtingen van anderen’, maar dat grote optimisme heb ik nog niet gezien. Overigens zijn er zelf in tijden van ‘groot optimisme’ nog altijd voldoende goede, koopwaardige fondsen te vinden.

    Wel vind ik dat u een aardige schrijfstijl heeft, en lees altijd graag uw artikelen op IEX.
  2. [verwijderd] 9 januari 2006 16:17
    Ik denk dat Van Dongen een paar denkfouten maakt. Hij zegt, dat wat iedereen denkt dat gebeurt juist niet gebeurt. Integendeel, zou ik zeggen. Kijk naar de internetzeepbel (maar je kunt ook huizen, tulpen of schilderijen van Van Gogh nemen)De koersen van die aandelen en producten liepen zo hard op omdat iedereen dacht dat ze meer waard zouden worden. Dat gebeurt dan ook, zelfs al verandert de intrinsieke waarde van het verhandelde aandeel of het product niet. Pas op het moment dat de er meer mensen zijn die denken dat er sprake is van een te hgoge waardering zal de prijs dalen.
    Het consumenten- en het producentenvertrouwen is toegenomen - niet alleen in Nederland - en nu veel mensen zien dat de beurs een duidelijke positieve richting heeft, durft men weer in te stappen. Die grotere vraag naar aandelen zal leiden tot hogere koersen, waardoor het vertrouwen in de economie weer verder toeneemt. Dat leidt weer tot meer consumenten- en producentenvertrouwen, zodat de reële economie óók verbetert, waardoor onze eigen dromen waar worden. We zullen met elkaar weer behoorlijk overdrijven ondanks renteverhogingen om de inflatie te beteugelen en waarschuwingen dat de koersen te hoog zijn opgelopen, totdat...... Precies, totdat we met elkaar vinden dat de beurzen inderdaad overgewaardeerd zijn, we de hand op de knip houden en investeringen afbouwen. Op dat moment haalt Van Dongen zijn gelijk. Maar wanneer is dat?
    Er bestaan geen normale jaren, een gek kan via een een druk op een knop de economie (of beter: het vertrouwen daarin) beïnvloeden. Al is de impact van de rampen op de economie de afgelopen jaren toch vrij gering geweest, vind ik.
    Normale jaren zijn er niet, maar de kans dat de koersen de komende 12 maanden met meer dan 10% zullen stijgen, lijkt me "normaliter" meer dan 70%. It is the psychology stupid!

    Andere denkfout van Van Dongen: de Quote top 50.000 is er al! Wordt alleen niet gepubliceerd.
  3. LucSch 9 januari 2006 23:15
    Ik kijk naar 22 juli 1996. Het patroon is niet zoveel anders. Destijds bleef de AEX 15 maanden lang boven het 200-daags gemiddelde.
    De uitgangspositie nu is niet zo slecht. De winsten zijn goed, de K/W's niet te hoog en zolang Antonov, Crucell en Tomtom nog niet in de AEX staan is er zelfs nog ruimte voor een onderbouwde stijging van de beurs.
  4. [verwijderd] 10 januari 2006 00:15
    Houd Wallstreet in de gaten. Medio januari of begin februari kan een omslagpunt zijn. Na circa 2 tot 3 maanden van correcties en zijwaartse bewegingen kan de draad weer opgepakt worden. Een climax in de markten onstaat na 2006 en wel in de periode 2007 - 2010, afhankelijk van de duur van de korte economische opleving waarin we nu terecht zijn gekomen. Of de aandelenmarkten het zo lang volhouden is de grote vraag. Of deze climax (beurskrach) nu beïnvloed wordt door oplopende grondstofprijzen of gewoon een wetmatigheid is (lange neergaande Kondratieff golf) waar we niet omheen kunnen, is moeilijk vooraf te voorspellen. De tijd zal het uitwijzen.
    Graadmeter is Goud. De alsmaar stijgende prijs laat zich niet goed door valuta-effecten of oplopende inflatie verklaren. Ik verwacht een kleine dip maar op termijn een stijging richting $ 800. En we zijn al aardig op weg ($535).

    fintech.
  5. [verwijderd] 10 januari 2006 00:40
    Alle positieve geluiden ten spijt: hebben jullie gezien dat veel fondsen zich aan de bovenkant van hun stijgende kanaal zitten? Soms ook aan long-term weerstandslijn. Gaan die allemaal doorbreken, of langzaam doorsukkelen?
    Zie bijvoorbeeld: AAB, FOR, GTN, HGM, HEI, ING, REN.
    Anderen zijn al in downtrend: BUHR, DSM.
    Een uitzondering is wel PHI.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.