Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Exmar BRU:EXM.BL, BE0003808251

Laatste koers (eur) Verschil Volume
9,040   +0,090   (+1,01%) Dagrange 8,990 - 9,040 5.019   Gem. (3M) 10K

Forum Exmar geopend

2.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 132 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 boothram 10 september 2024 09:29
    vantage heeft geen goede prijs gekregen voor zijn platformen maar 3 jaar exploitatie maakt veel goed... De investering door exmar lijkt me ok en mogelijks kan vantage nu aan dividenden denken...
    De halfjaarwinst kot niet uit uitwonderlijke resultaten maar hoofdzakelijk uit de normale bedrijfsvoering weliswaar in zeer gunstige omgeving. Ik wie dan iik geen reden om de negatieve vooruitzichten van sommigen te volgen. ze blijken toch altijd weer verkeerd advies te geven...Ik denk dat we te rade gaan bij de hoofdaandeelhouders die eerder aan bijkopen denken...En dat we massaal aan nieuwbouw doen. de vooruitzichten van hen en de partner moeten optimistisch zijn. De geleidelijke verkoop van de pressured vloot in combinatie met leningen voor slotbetaling zal volstaan om de groei te bestendigen zonder druk op cashpositie..
  2. WilliamW 1 oktober 2024 08:18
    Hoewel de productietechnologie voor drijvend vloeibaar aardgas (FLNG) voornamelijk gericht is op afgelegen offshore gasreserves, kan deze worden gebruikt om voorbehandeld gas van pijpleidingkwaliteit op het vasteland vloeibaar te maken voor export naar markten die kleine tot middelgrote LNG-leveringsvolumes vereisen. Het kan ook worden gebruikt waar de kustlijn te ruig is en moeilijk infrastructuur zoals LNG-tanks kan worden gebouwd.

    Het nearshore FLNG-concept, dat de voordelen van onshore en offshore LNG-productiefaciliteiten combineert, maakt gebruik van onshore-systemen (inclusief ontvangstfaciliteiten, gasverwerkingseenheden, condensaatopslagtanks en elektriciteitsopwekking) met een korte transportpijpleiding om gas van pijpleidingkwaliteit naar het gastschip te brengen voor verdere verwerking en vervolgens vloeibaar te maken voor export. Dit concept vermindert zowel het gewicht als de voetafdruk van de FLNG-faciliteit en biedt aanzienlijke kostenbesparingen en een versneld projectontwikkelingsschema, met het potentieel voor standaardisatie. Enkele andere voordelen zijn:

    ? Betere economische voordelen dan een diepe offshore FLNG-faciliteit, met een grotere kans om NGL economisch aan land te kunnen winnen.
    ? Het is niet nodig om het dure afmeersysteem voor de geschutskoepel voor de FLNG-faciliteit te installeren, aangezien het ofwel uitgespreid is afgemeerd of aan een steiger is afgemeerd.
    ? Verminderde bewegingsdynamiek voor de FLNG-faciliteit, omdat deze dicht bij de kust zou worden geplaatst met rustige en stabiele weersomstandigheden. Het kan ook op een grote, betonnen, op zwaartekracht gebaseerde constructie worden geplaatst, wat een stabiel en robuust platform is voor installatie. Dit kan de uptime van de productie verbeteren en resulteren in eenvoudigere LNG-overslagvoorwaarden.
    ? Veel eenvoudiger dan offshore FLNG wat betreft bediening en onderhoud, waardoor het aantal personeelsleden aan boord wordt verminderd. Het lagere risico van het exploiteren van kleine tot middelgrote FLNG-faciliteiten op beschutte wateren aan de kust biedt toegang tot meer projectfinancieringsopties.
    ? Minimale vereisten voor gasvoorbehandeling aan boord, wat leidt tot een keuze uit een breed scala aan eenvoudige, compacte en kostenefficiënte gasbehandelingsopties die geschikt zijn voor drijvende toepassingen. In sommige gevallen kan dit ook de energiebehoefte in het vloeibaarmakingsgedeelte verminderen.
    ? Verlaagd risico op klotsen in membraanachtige insluitingssystemen, wat resulteert in het gebruik van meer opslagcapaciteit in de LNG-tank.
    ? Meer mogelijkheden voor alternatieve nutsvoorzieningen. Zo kan bijvoorbeeld een warmtekrachtcentrale aan land worden geïnstalleerd om stroom en stoom te produceren ter ondersteuning van de FLNG-faciliteit.
    ? Verbeterde veiligheid door lagere voorraad chemicaliën en katalysatoren voor de behandeling van gevaarlijke gassen. In de tussentijd kunnen fakkels, zonder ruimtebeperking, op veilige afstand van de vloeibaarmakingsinstallatie op het vasteland worden geplaatst.
    ? Eenvoudigere logistiek ter ondersteuning van de activiteiten en het onderhoud van FLNG-faciliteiten, wat resulteert in minimale downtime.

    Hoewel nearshore FLNG-technologie goedkoper is dan offshore FLNG-productie, moeten met de huidige lage aardgasprijzen zelfs nearshore FLNG-projecten economisch levensvatbaar blijken te zijn.
2.632 Posts
Pagina: «« 1 ... 127 128 129 130 131 132 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.