Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

Laatste koers (eur) Verschil Volume
2,235   0,000   (0,00%) Dagrange 2,035 - 2,270 819.449   Gem. (3M) 331,2K

Avantium 2024

3.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 after-knowledge 3 september 2024 09:37
    Ik denk dat dit nog maar het begin van de daling is. Zonder emissie richting de 1,50 en als er een forse emissie komt sluit ik een penny stock niet uit.

    Een zekere Edwin W. had een nog over de potentie naar 17 euro een hele tijd geleden.

    Om te gieren zeg. Broodprofeten noemen ze dit
  2. forum rang 4 silverbullet 3 september 2024 09:39
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 3 september 2024 09:18:

    [...]

    Wel de hele zin qouten, aub. “Men haalt er dingen bij die er niet toe doen”. Zei ik.
    En ik bedoel niet Avantium. ;)
    Gelukkig voel jij je aangesproken! En terecht.

    Dat is nu net precies het issue nl bij jou: niet goed lezen (begrijpend lezen is een kunst) en dingen verdraaien en er een eigen draai en verhaal aan geven. -lol- Zó werkt dat niet.
    Huiswerk maken.

    Een fijne warme dag toegewenst.
    Je verschuilen achter "goed lezen" maar niet de feiten onder ogen zien.

    Gewoon oogkleppen op en de feiten links laten liggen wat er speelt bij Avantium in het verleden to nu:

    - PlantMEG; investering en bakken geld weg, gestopt

    Het hele concept FDCA en bio-MEG voor plantaardige PET productie wordt door geldgebrek ineens opgesplitst.

    Waarom?
    Banken rammelen aan de deur van Avantium en onvrede neemt bij Avantium beleggers, IPO prijs 11Eur.

    FDCA is het enige wat overblijft en hierin wordt nog meer geld ingepompt, pompen of verzuipen heet dat.
    Avantium is inmiddels al in een penibele situatie terechtkomen.

    Er kan dus geen volledige plantaardige grondstof geleverd worden voor PET flessen productie
    .
    Plantaardige MEG doet er ineens niet meer toe maar wordt vervangen door MEG gemaakt uit fossiele grondstoffen.

    Conclusie:
    "Nood breekt wetten" zegt het spreekwoord
  3. Beetje maar graag 3 september 2024 09:47
    quote:

    Nakennis schreef op 3 september 2024 09:37:

    Ik denk dat dit nog maar het begin van de daling is. Zonder emissie richting de 1,50 en als er een forse emissie komt sluit ik een penny stock niet uit.

    Een zekere Edwin W. had een nog over de potentie naar 17 euro een hele tijd geleden.

    Om te gieren zeg. Broodprofeten noemen ze dit
    Zou je denken? denk eerder dat in zo, n geval de stekker er al wel helemaal uitgetrokken wordt, tenzij die opening van de fabriek zonder al te veel problemen verloopt. In dat geval zie ik het vertrouwen wel weer terugkeren en kan het ook zomaar de andere kant op vallen.
  4. maarstra 3 september 2024 10:34
    quote:

    Beetje maar graag schreef op 3 september 2024 09:47:

    [...]

    Zou je denken? denk eerder dat in zo, n geval de stekker er al wel helemaal uitgetrokken wordt, tenzij die opening van de fabriek zonder al te veel problemen verloopt. In dat geval zie ik het vertrouwen wel weer terugkeren en kan het ook zomaar de andere kant op vallen.
    Dit aandeel heeft een binair risicoprofiel (alles of niets). Voorlopig ziet het er niet al te best uit en zitten de bestaande aandeelhouders op de blaren. Een slecht presterend bedrijf hoeft niet perse snel failliet te gaan. Het spelletje van emissie na emissie heb ik al vaak meegemaakt, waarbij het aandeel wordt gedecimeerd (of erger) en shorters het spel spelen.
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 september 2024 11:36
    @silverbullet zei enkele berichten terug:
    "Je verschuilen achter "goed lezen" maar niet de feiten onder ogen zien.
    Gewoon oogkleppen op en de feiten links laten liggen wat er speelt bij Avantium in het verleden to nu"

    Ik zei 1 september:
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 1 september 2024 14:26:

    [...]

    ....
    De resterende feiten hoe de situatie nu financieel ervoor staat is duidelijk en wordt al breed bediscussieerd en is een zorg, ja. Hoef ik niet toe te lichten.
    ...
    Note: ik heb het volste recht onwaarheden richting mij te verdedigen en te corrigeren.
    Klaar voor mij nu.
  6. Sustainable 3 september 2024 13:39
    Cruciaal voor Avantium wordt het moment dat de cashflow van de operations positief worden. Ik zie in het laatste halfjaarverslag geen opmerkingen hierover en dat maakt mij nog wat somberder.

    Afgelopen half jaar had Avantium een negatieve operationele kasstroom van 27 miljoen (ruim 15 miljoen hiervan personeel gerelateerd). Obv deze burnrate, de 41 miljoen in kas en de 15 miljoen extra gelicht uit de financieringconstructie hebben zij tot juni 2025 voordat het geld op is, maar feitelijk maar tot januari/februari om met een oplossing te komen.

    Ik reken zelf op claimemissie van zo'n 50 miljoen, misschien in combinatie met een reverse split, begin volgend jaar wat Avantium respijt van 1 jaar geeft. Bij een faillissement worden de assets incl IP voor een habbekrats van de hand gedaan en kunnen aandeelhouders fluiten naar hun geld. Ik verwacht dus ook niet dat er licenties worden verkocht voordat Avantium financieel in een stabiel vaarwater komt.

    Kortom het management heeft zitten slapen en de vraag is of zij wel de juiste competenties hebben om een bedrijf te leiden dat uit de startup fase komt..
  7. Martinus 3 september 2024 13:48
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 3 september 2024 11:36:

    @silverbullet zei enkele berichten terug:
    "Je verschuilen achter "goed lezen" maar niet de feiten onder ogen zien.
    Gewoon oogkleppen op en de feiten links laten liggen wat er speelt bij Avantium in het verleden to nu"

    Ik zei 1 september:
    [...]

    Note: ik heb het volste recht onwaarheden richting mij te verdedigen en te corrigeren.
    Klaar voor mij nu.
    Je doet er beter aan om onwaarheden tegen te spreken ipv te verdedigen.
  8. AToon 3 september 2024 15:33
    Avantium expands FDCA Pilot Plant with new polymerization pilot plant
    Amsterdam, 3 September 2024 – Avantium, a leading company in renewable and circular polymer materials, announces the expansion of its FDCA (furandicarboxylic acid) pilot plant in Geleen, The Netherlands, with the addition of a Polymerization Pilot Plant. This new facility is dedicated to polymerize the monomer FDCA (furandicarboxylic acid) into the 100% plant-based and fully recyclable PEF (polyethylene furanoate) for technology and innovation purposes.

    The Polymerization Pilot Plant has been engineered and constructed since 2022 and is now fully operational. This expansion of the pilot plant has been realized to further develop the YXY technology and applications, including recycling. The Polymerization Pilot Plant’s scope includes the polymerization of PEF and other polyesters. The facility is equipped to handle Melt Polymerization of approximately 50kg batches and Solid State Polymerization of 150kg batches. This scale of operation allows Avantium to inhouse test and enhance polymerization technology for a wide range of applications made from PEF, from packaging to textiles, thereby supporting the start-up of its FDCA Flagship Plant in Delfzijl. It also enables the Company to actively file new patent applications to protect its leading FDCA/PEF position in order to support its technology licensing strategy.

    This expansion has been made possible with a grant from the Netherlands Enterprise Agency (RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) as part of the Demonstration Energy and Climate Innovation (DEI+) scheme. “We are pleased to open our Polymerization Pilot Plant, which represents a major step forward in our mission to create a circular economy through innovative, plant-based polymer materials,” said Tom van Aken, CEO at Avantium. “This facility will enable us to further develop and commercialize our FDCA / PEF technology, providing a sustainable, high-performance alternative to conventional fossil-based plastics.”
  9. AToon 3 september 2024 15:33
    Avantium breidt FDCA Pilot Plant uit met nieuwe polymerisatie pilot plant
    Amsterdam, 3 september 2024 – Avantium, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hernieuwbare en circulaire polymeermaterialen, kondigt de uitbreiding aan van zijn FDCA (furandicarbonzuur) proeffabriek in Geleen, Nederland, met de toevoeging van een polymerisatie proeffabriek. Deze nieuwe faciliteit is gewijd aan het polymeriseren van het monomeer FDCA (furandicarbonzuur) tot het 100% plantaardige en volledig recyclebare PEF (polyethyleenfuranoaat) voor technologie- en innovatiedoeleinden.

    De Polymerization Pilot Plant is sinds 2022 ontwikkeld en gebouwd en is nu volledig operationeel. Deze uitbreiding van de pilot plant is gerealiseerd om de YXY technologie en toepassingen, waaronder recycling, verder te ontwikkelen. De scope van de Polymerization Pilot Plant omvat de polymerisatie van PEF en andere polyesters. De faciliteit is uitgerust voor de smeltpolymerisatie van batches van ongeveer 50 kg en de polymerisatie in vaste toestand van batches van 150 kg. Dankzij deze schaalgrootte kan Avantium de polymerisatietechnologie voor een breed scala aan toepassingen gemaakt van PEF, van verpakkingen tot textiel, intern testen en verbeteren, en daarmee de opstart van zijn FDCA Flagship Plant in Delfzijl ondersteunen. Het stelt het bedrijf ook in staat actief nieuwe patentaanvragen in te dienen om zijn leidende FDCA/PEF-positie te beschermen en zo zijn strategie voor technologielicenties te ondersteunen.

    Deze uitbreiding wordt mogelijk gemaakt met een subsidie ??van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het kader van de regeling Demonstratie Energie en Klimaatinnovatie (DEI+). “We zijn verheugd om onze Polymerization Pilot Plant te openen, die een grote stap voorwaarts betekent in onze missie om een ??circulaire economie te creëren door middel van innovatieve, plantaardige polymeermaterialen”, aldus Tom van Aken, CEO van Avantium. “Deze faciliteit zal ons in staat stellen onze FDCA/PEF-technologie verder te ontwikkelen en te commercialiseren, waardoor een duurzaam, krachtig alternatief wordt geboden voor conventionele, op fossiele brandstoffen gebaseerde kunststoffen.”
  10. forum rang 4 silverbullet 3 september 2024 16:06
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 3 september 2024 11:36:

    @silverbullet zei enkele berichten terug:
    "Je verschuilen achter "goed lezen" maar niet de feiten onder ogen zien.
    Gewoon oogkleppen op en de feiten links laten liggen wat er speelt bij Avantium in het verleden to nu"

    Ik zei 1 september:
    [...]

    Note: ik heb het volste recht onwaarheden richting mij te verdedigen en te corrigeren.
    Klaar voor mij nu.
    "Doe er je voordeel mee en sta er open voor."
  11. De oliebaron 3 september 2024 16:49
    Ik denk dat het gros wat deel uitmaakt van het kleuterklasje bij het begin van het nieuwe kleuterklasjaar er prat opgaat dat zij regelmatig door de juf/meester in de hoek worden gezet!!
    Onder het motto van, "negatieve aandacht is ook aandacht".
    Tip van de juf/meester, wees constructief in de communicatie naar elkaar toe!!
    Lukt dat even niet, wacht een uurtje met je commentaar!!
    Niet iedereen heeft er verstand van, neem dat voor lief, ook als er geen kennis van zaken uit voortvloeit!!
3.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 147 148 149 150 151 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.