Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

Laatste koers (eur) Verschil Volume
42,070   +0,270   (+0,65%) Dagrange 41,720 - 42,230 268.354   Gem. (3M) 660,3K

NN Group 2024

11.024 Posts
Pagina: «« 1 ... 468 469 470 471 472 ... 552 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 raart 21 augustus 2024 19:30
    quote:

    raart schreef op 8 augustus 2024 10:19:

    Drip drip drip, is met een P dus, is nog vroeg schijnbaar voor mij. :)

    Drip drip drip; used to describe a process in which something bad happens very slowly.

    Inertia fase die ik eerder heb beschreven waarin het nieuws (en cijfers) langzaam draait en uiteindelijk zorgt voor een perceptie omslag. Dat is nu wel gaande, vraag is of het lang genoeg doorgaat of tijdelijk is (zoals White arrow denkt), anders is onderstaande van toepassing.

    "The first line down following a market peak is typically vertical. The steep initial losses typically make investors feel like fools to sell into the decline, and the clearing rallies that follow convince them that everything is still fine. That process, in repeated sequence, is why investors tend to hold on the whole way down, often eventually capitulating at the lows."

    Is observatie en denken in scenario's, geen voorspelling.
    Uitleg drip drip drip, voor de nieuwe volgers lees de post maar eens terug, dan begrijpen jullie een beetje wat ik bedoel denk ik.
  2. forum rang 4 raart 21 augustus 2024 19:34
    quote:

    raart schreef op 9 augustus 2024 10:33:

    Zijn genoeg drips bijgekomen afgelopen dagen, werkloosheidscijfers zijn lagging. Is leuk voor de traders, maar die lopen pas (hard) op als je al in een recessie zit. Als je rond de rand van een recessie zit is de data ook niet zo betrouwbaar, die worden achteraf herzien als de soft data (veel meer geschat, gemodelleerd) word vertaald in hard data (exacte cijfers).

    Kijk zelf maar voor de werkloosheidscijfers;
    fred.stlouisfed.org/series/ICSA
    fred.stlouisfed.org/series/CCSA

    Eerst worden de uren gekort/overwerk beperkt (https://fred.stlouisfed.org/series/AWHAETP) en daarna volgen pas de ontslagen. Met een vertraging in de cijfers, want in USA krijgen ze 'severance packages'. Met de recente arbeidstekorten zal dat denk ik ook nog eens langer duren, werkgevers hebben vaker een vast contract aangeboden en recency bias van de arbeidstekorten.

    Iedereen focust op de ontslagen, wat dus lagging is, maar als je je focust op de aangenomen werknemers dan zie je dat het al aan het verslechteren is.
    fred.stlouisfed.org/series/JTSHIL
    vertaald in;
    fred.stlouisfed.org/series/UNRATE
    En een beetje uitleg over de cijfers van vandaag, zoals je ziet heb ik al eerder aangegeven dat revisies vaker voorkomen rondom DE turning points. Niks nieuws rondom de 'waan van de dag' headlines van vandaag. Dit zag je ook al aankomen als je de cijfers/trend een beetje volgt, zie fred data. Behalve als je een econoom bent natuurlijk.
  3. forum rang 4 raart 21 augustus 2024 19:48
    quote:

    Putschrijvert schreef op 21 augustus 2024 19:15:

    Ik weet niet wat drip, drip zou moeten betekenen maar ik kan bevestigen dat de VS een enorm probleem hebben met daklozen en drugsgebruikers. Het is daar echt enorm scheef verdeeld en alle voorzieningen en basiszorg lijken afwezig. Overigens was ik recent in Vancouver en dat is net Seattle met een hele berg drugsverslaafden op straat. Rest van Canada ken ik niet goed, maar het lijkt de grens over te sijpelen.
    De grootste hellholes zitten in de delen waar de belastingdruk en regulatie het hoogst is, toevallig de bekende democratische bolwerken. Blijft toch vreemd dat de plekken met de grootste herverdelingen (via de overheid) en regulering het meest onleefbaar lijken, alsof er een of andere prikkel is om onproductief te zijn. Erg vreemd gebeuren, hoe zou het toch komen....

    Ook vreemd dat dat in Canada lijkt te gebeuren in de steden waar een soortgelijke herverdeling en regulatie plaatsvind. Erg vreemd...

    Come on boys. :)
  4. Value investing 21 augustus 2024 19:57
    Ik ben vorig jaar naar de VS geweest en beaam wat Raart zegt. New York, DC en Philly zijn verschrikkelijk. Overal waar je loopt kom je verwarde personen tegen of mensen die echt een gevaar voor zichzelf en met name anderen vormen.

    Houston, Dallas, Tampa, Saint Petersburg heb ik mij nergens onveilig gevoeld.
  5. forum rang 6 Stefinstocks 21 augustus 2024 20:06
    quote:

    raart schreef op 21 augustus 2024 19:34:

    [...]

    En een beetje uitleg over de cijfers van vandaag, zoals je ziet heb ik al eerder aangegeven dat revisies vaker voorkomen rondom DE turning points. Niks nieuws rondom de 'waan van de dag' headlines van vandaag. Dit zag je ook al aankomen als je de cijfers/trend een beetje volgt, zie fred data. Behalve als je een econoom bent natuurlijk.
    Antwoord je nu op je eigen post(jes).
    Rustig;-)
  6. forum rang 7 Thorgall 21 augustus 2024 20:22
    quote:

    raart schreef op 21 augustus 2024 19:48:

    [...]

    De grootste hellholes zitten in de delen waar de belastingdruk en regulatie het hoogst is, toevallig de bekende democratische bolwerken. Blijft toch vreemd dat de plekken met de grootste herverdelingen (via de overheid) en regulering het meest onleefbaar lijken, alsof er een of andere prikkel is om onproductief te zijn. Erg vreemd gebeuren, hoe zou het toch komen....

    Ook vreemd dat dat in Canada lijkt te gebeuren in de steden waar een soortgelijke herverdeling en regulatie plaatsvind. Erg vreemd...

    Come on boys. :)
    Het niets te maken met herverdeling. Verdiep je eens in de materie en je zult verbaast zijn om de reden. Maar daarvoor moet je wel regelmatig in de VS komen en het uit eerste hand horen. Van de bevolking daar.
    De grootste problemen doen zich inderdaad voor in de meest succesvolle gebieden in de VS. Dat trekt om die reden een enorm aantal mensen naar die steden. Sommigen slagen, anderen niet. Sommigen slagen eerst, maar hebben later pech. Omdat vangnetten door Republikeins beleid vrijwel niet bestaan, belanden deze mensen op straat. Dat is ook de reden dat je minder daklozen aantreft in kansarme republiekse gebieden, vaak in het midden van de VS. Daar hebben ze dan weer wel een dak boven hun hoofd, een huis waarbinnen ze zich tegoed kunnen doen aan crystal meth omdat er weinig goede banen te vinden zijn.
  7. forum rang 6 Gadus morhua 21 augustus 2024 20:33
    Uit: ''Visie op de Verenigde Staten 2024 - Kan Trump Goudlokje uit koers brengen?''
    (13 dec. 2023, Bill Diviney, ABN AMRO)

    ''Over het geheel genomen zijn de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie dus relatief gunstig. Wij zouden het zelfs als 'goudlokje'-achtig kunnen omschrijven. Wat zou de uitkomst kunnen bederven? Wij denken dat het grootste risico de mogelijke herverkiezing van voormalig president Trump in november vormt. Volgens opiniepeilingen is de kans daarop fifty-fifty. Trump heeft gesuggereerd dat hij een universeel minimumtarief van 10% gaat heffen op alle invoerproducten waarvoor de VS momenteel geen invoerrechten heft en dat hij bovendien evenredige tarieven zou opleggen in productcategorieën waarvoor de handelspartners van de VS hogere invoerrechten heffen. Trump zal geen grote hindernis ondervinden bij het aanpassen van de tarieven, omdat de President net als bij de China-tarieven van 2017-18 naar eigen goeddunken hogere tarieven kan doorvoeren en geen goedkeuring van het Congres nodig heeft. Trumps plannen om Biden's paradepaardje, de Inflation Reduction Act, terug te draaien vereisen daarentegen Republikeinse meerderheden in beide kamers van het Congres en zijn daarom veel moeilijker te implementeren.

    Hoewel een tarief van 10% bescheiden lijkt, betekent het universele karakter van de aanpassing dat het een veel groter effect op de inflatie zou hebben dan de Chinese tarieven. We schatten het directe opwaartse effect ervan op de Amerikaanse inflatie bij onmiddellijke ingang op ongeveer 1 procentpunt in 2025. Dat lijkt relatief weinig vergeleken met de schokken door de pandemie en de energiecrisis, maar indirecte effecten zouden het effect kunnen vergroten. Hogere inflatieverwachtingen kunnen werknemers bijvoorbeeld aanmoedigen om compensatie te verlangen in de vorm van hogere lonen. Na de laatste traumatische inflatie-episode zal de Fed niet aarzelen om het monetaire beleid te verkrappen om te voorkomen dat de inflatieverwachtingen stijgen. Een nieuwe reeks van renteverhogingen in 2025 zou een recessie kunnen uitlokken, aangezien de gezinsfinanciën tegen die tijd waarschijnlijk kwetsbaarder zijn dan nu. Goudlokje kan maar beter uitkijken. ''
  8. forum rang 4 raart 21 augustus 2024 21:03
    quote:

    Thorgall schreef op 21 augustus 2024 20:22:

    [...]Het niets te maken met herverdeling. Verdiep je eens in de materie en je zult verbaast zijn om de reden. Maar daarvoor moet je wel regelmatig in de VS komen en het uit eerste hand horen. Van de bevolking daar.
    De grootste problemen doen zich inderdaad voor in de voorheen meest succesvolle gebieden in de VS. Dat trekt om die reden een enorm aantal mensen naar die steden. Sommigen slagen, anderen niet. Sommigen slagen eerst, maar hebben later pech. Omdat vangnetten door Republikeins beleid vrijwel niet bestaan, belanden deze mensen op straat. Dat is ook de reden dat je minder daklozen aantreft in kansarme republiekse gebieden, vaak in het midden van de VS. Daar hebben ze dan weer wel een dak boven hun hoofd, een huis waarbinnen ze zich tegoed kunnen doen aan crystal meth omdat er weinig goede banen te vinden zijn.
    Jij leeft in een andere realiteit. In de werkelijkheid is er een hele volksverhuizing gaande van democratische staten naar republikeinse staten. Dat gebeurd natuurlijk niet omdat het republikeinse beleid vs het democratische beleid zoveel slechter is.

    Dat de loser of ongeluksvogel om de hoek 'jouw eerste hand' een ander de schuld geeft is natuurlijk niks nieuws. Die verhuist natuurlijk ook niet, is netto ontvanger in de herverdeling, beseft dat maar al te goed, word mede daarom almaar onproductiever en blijft daarom ook stoicijns stemmen wat die altijd heeft gestemd in een steeds extremer format. De productieven verlaten de regio omdat ze dat (melkkoe)beleid gekoppeld met regulatie moe zijn met het gevolg dat de regio nog armoediger word en daardoor het sociale stelsel op termijn nog verder uitholt (immers geen productiviteit is geen geld). Ondertussen heb je een hele bureaucratische molen opgetuigd die zich ook nog andere doelstellingen heeft gegeven en zichzelf eerder bekostigd dan de oorspronkelijke begunstigden, die loser en ongeluksvogel.

    Tuurlijk, vangnetten kunnen beter, zijn meer problemen, maar come on, oogkleppen af en be fair.
  9. forum rang 4 cash is king 21 augustus 2024 21:51
    De beurs - ook in de VS - doet niets op de werkgelegenheidcijfers. Olie wordt wel opnieuw (fors) goedkoper; opnieuw angst voor een recessie. China gaat al niet geweldig, Europa gaat helemaal niet geweldig en daar komt de VS nu wellicht nog bij.
    De Fed schijnt de rente nu definitief in september te gaan verlagen, maar dat was blijkbaar al ingecalculeerd. Blijft als enige interessante vraag over welke smoes de ECB gaat verzinnen om de renteverlaging van de Fed te volgen.
    En ze zullen wel moeten, want de dollar verzwakt zienderogen t.o.v. de euro en dat is niet goed voor 'onze' concurrentiepositie. Het staat natuurlijk niet in het mandaat van de ECB - uitsluitend het in toom houden van de inflatie en zorgen voor een sterke euro - maar er staat wel meer niet in het mandaat van de ECB en daar hebben ze in het verleden lak aan gehad.
    We gaan het zien; het blijven spannende tijden.
  10. Koopje 21 augustus 2024 21:52
    quote:

    raart schreef op 21 augustus 2024 19:48:

    [...]

    De grootste hellholes zitten in de delen waar de belastingdruk en regulatie het hoogst is, toevallig de bekende democratische bolwerken. Blijft toch vreemd dat de plekken met de grootste herverdelingen (via de overheid) en regulering het meest onleefbaar lijken, alsof er een of andere prikkel is om onproductief te zijn. Erg vreemd gebeuren, hoe zou het toch komen....

    Ook vreemd dat dat in Canada lijkt te gebeuren in de steden waar een soortgelijke herverdeling en regulatie plaatsvind. Erg vreemd...

    Come on boys. :)
    Nuance en dan willen stemmen op Trump... lol

    Hellholes, waarom zijn de meest gelukkige landen de Scandinavische landen, met sterke overheidsbemoeinis en herverdeling.

    Apaart mannetje ben je..
  11. forum rang 4 raart 22 augustus 2024 08:21
    quote:

    Koopje schreef op 21 augustus 2024 21:52:

    [...]

    Nuance en dan willen stemmen op Trump... lol

    Hellholes, waarom zijn de meest gelukkige landen de Scandinavische landen, met sterke overheidsbemoeinis en herverdeling.

    Apaart mannetje ben je..
    Als de keuze een semi marxist/communist of iets anders is, dan kies ik in vrijwel alle gevallen het alternatief. Niks met de persoon te maken en in dit geval kiezen tussen kwaden. Ik ben een 100% kapitalist en trots daarop.

    De discussie ging trouwens over democratisch en republikeins beleid en met name de excessen daarvan. Leuk dat je een happiness index aanhaalt, waarvan je waarschijnlijk de methodiek niet eens van kent. Geluk is natuurlijk het belangrijkste uiteindelijk, maar word natuurlijk bepaald door veel meer dan de (financiele) repercussies van politiek beleid.

    Toegegeven, de welvaartsverdeling in Noord-Europa is veel beter én efficienter. Zou dat misschien komen door de nuance, de middenweg? Een betere zelfreflectie? De keuze en wisseling van partijen waardoor de macht en belangen niet/minder corrumperen en de excessen van de ene ideologie worden gecorrigeerd door de andere ideologie? Zoals ik al heb gezegd, ik ben politiek gezien een man van de nuance, de middenweg. Daar ging de discussie echter niet over.

    Die welvaartsverdeling én regulatie (wat allicht nog belangrijker is voor de opportuniteit) heeft wel tot het gevolg dat de kans dat je ooit in de 1% terecht komt met hard werk kleiner is dan in de USA. Daar is die kans 11%, als je er rekening mee houd dat 30-40% nooit daarna streeft (of kan streven, bijvoorbeeld door ziekte) is dat best een goede kans als er een paar goede CPUs in de hersenpan zitten. Amerika is wat dat betreft nog steeds het land van de opportuniteit én daarmee wereldwijd het voorkeur land van immigranten met skills, 'de productieven'.

    Maargoed, laten we maar ophouden over politiek, dat ontaard altijd in een ideologische, bijna religieuze vete. Niet bepaald de middenweg haha.
  12. forum rang 10 bp5ah 22 augustus 2024 15:25
    quote:

    Hans2021 schreef op 22 augustus 2024 15:07:

    NN loopt wel in op ASR. Na dividend van 1,16 staat ASR denkbeeldig op 44,31.
    Die zullen elkaar wel weer een keer ontmoeten Hans. Laatste advies op ASR is een houdenadvies.

    Is volatiel vandaag l 45.35 en h 46.46

    Af en toe is er geen kaas van te maken.

    Na divi alleen 43.42 gekocht en verder niks gedaan hier.

    Ik wacht wel ff, zal ook wel weer 's een up-dagje komen hier.
11.024 Posts
Pagina: «« 1 ... 468 469 470 471 472 ... 552 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.