Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

7.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 321 322 323 324 325 ... 353 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 benbelegger 13 augustus 2024 09:10
    Assad, zelf de kwaadste niet wel, moet nu kiezen tussen 2 kwaaien.

    Syrische president Assad lijkt te moeten manoeuvreren tussen beschermheren Poetin en Hezbollah

    De toespraken van Hezbollahleider Nasrallah zijn niet uit-gezonden op de Syrische televisie. Dat is veelzeggend voor de verhoudingen in de regio en de rol van Rusland.
    Meestal kun je er de klok op gelijkzetten: als Hezbollah-leider Hassan Nasrallah spreekt, dan luistert de Arabische wereld. Maar afgelopen week gebeurde er iets opmerkelijks. In het Syrië van dictator Bashar al-Assad werden Nasrallahs toespraken tot tweemaal toe níét uitgezonden op de staatstelevisie. Die boycot is opvallend omdat Syrië al jaren een nauwe bondgenoot is van Hezbollah. De twee vochten zij aan zij bij het neerslaan van de volksopstand die in 2011 in Syrië uitbrak.
    En:
    Daar bovenop sprak een prominente imam een fatwa uit met de boodschap dat de Syrische alawieten (waartoe de familie Assad behoort) voortaan deel zouden uitmaken van de sjiitische islam, waartoe ook de ayatollah’s in Iran behoren. Uit dat verstandshuwelijk is de tegenwoordige ‘as van het verzet’ geboren. Behalve Iran, Syrië en Hezbollah maken ook Hamas en de Houthi’s daarvan deel uit.

    Lees alles: www.volkskrant.nl/buitenland/syrische...
  2. Dirk de Dijker 13 augustus 2024 15:15
    quote:

    Fred 62 schreef op 12 augustus 2024 10:36:

    [...]

    Als je de kinderen in de Gaza strook wilt beschermen
    zorg je eerst voor een plek waar ze niet als menselijk
    schild worden gebruikt.
    De kinderen daar zouden een veel beter leven hebben
    als ze niet in een staat wonen die geregeerd wordt
    door een terroristische organisatie.
    Een plek waar je ouders proberen je een veilige omgeving
    te bieden maar als de haat tegen de joden groter is als de
    liefde voor je kind is dat wel een probleem.
    Dat is precies de omschrijving van het probleem.

    De hoeveelheid mensen die Palestina - en dus Hamas direct dan wel indirect - steunen in het Westen is echt schrikbarend. Om dat te doen moet je of zelf corrupt zijn, dan wel stekeblind, IQ van onder de 60, dan wel een combinatie hiervan.
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 13 augustus 2024 15:33
    De weg naar totale overwinning:

    Israël in voorbereiding op regionale oorlog: Netanyahu en Gallant escaleren het strijdtoneel – tegen elkaar

    Veilig in de wetenschap dat hij niet ontslagen kan worden, vuurde Gallant giftige pijlen af ??op zijn baas, de Israëlische premier, en noemde het gepraat over 'totale overwinning' in Gaza 'onzin'. Je had verwacht dat Netanyahu terughoudend zou zijn, Gallants opmerkingen zou negeren of een verstandiger verklaring zou afleggen

    In het gokspel dat het land gek maakt – wie zal als eerste aanvallen, de Iraniërs of Hezbollah – kwam het antwoord eigenlijk van minister van Defensie Yoav Gallant. Hij viel Netanyahu aan. Niet rechtstreeks, maar met een reeks opzettelijke, scherpe hints. Ze omvatten lekken van vergaderingen, het voorstel tot aanval dat op 11 oktober werd getorpedeerd, de gijzelingsdeal en de kwestie van de 'totale overwinning' die de Bibi-ist omringt
    meer: www.haaretz.com/israel-news/2024-08-1...
  4. forum rang 6 benbelegger 13 augustus 2024 19:43
    Allah is niet dezelfde God als Jahweh

    De extreem-rechtse Israëlische minister Itamar Ben-Gvir heeft zich de woede van de internationale gemeenschap en zijn eigen premier Netanyahu op de hals gehaald door een bezoek aan de Tempelberg. Tegen de geldende afspraken in besloot Ben-Gvir om met duizenden aanhangers te bidden op de heuvel in Jeruzalem die door zowel joden als moslims als heilig wordt gezien.

    De actie van Ben-Gvir is onder meer volgens de VS een ‘onacceptabele’ provocatie. Ben-Gvir, die minister van Nationale Veiligheid is en als zodanig de baas van de politie, zei dat het zijn beleid is om joden toe te staan te bidden. Daarop zei het kantoor van premier Netanyahu dat dat niet het beleid van de regering is: ‘Er is geen privébeleid voor een minister.’ Zelfs ultra-orthodoxe ministers vonden dat Ben-Gvir te ver ging.

    Ben-Gvirs bezoek, dat niet het eerste is, vond plaats in het kader van Tisja Be’av, de dag waarop joden onder meer herdenken dat de tempels die ooit in Jeruzalem stonden zijn verwoest. Inmiddels staan op de Tempelberg islamitische heiligdommen, zoals de Al Aqsa-moskee. Van de joodse tempel staat alleen nog overeind wat nu de Klaagmuur is.

    Lees verder: www.volkskrant.nl/buitenland/live-isr...
  5. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2024 00:11
    De "vredestichter" van Moskou

    De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft tijdens een bezoek aan zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin de band met Rusland geprezen. „We voelen dat Rusland een van de dierbaarste vrienden van het Palestijnse volk is”, zei Abbas in Moskou.

    Poetin vertelde de Palestijnse leider dat hij „bezorgd” is over het hoge aantal burgerdoden tijdens de oorlog in de Gazastrook. „We doen er alles aan om Palestina en het Palestijnse volk te steunen.” Hij riep op tot een „langdurige, betrouwbare en stabiele vrede in de regio” en de „oprichting van een volwaardige Palestijnse staat”.

    Rusland probeerde jarenlang de banden warm te houden met alle belangrijke spelers in het Midden-Oosten en dus ook met Israël. De laatste jaren heeft het Kremlin vooral de betrekkingen met Iran aangehaald, een bondgenoot van Hamas. Rusland heeft de Israëlische aanpak van de oorlog in Gaza meerdere keren bekritiseerd.

    Abbas staat aan het hoofd van Fatah, de partij die de Westelijke Jordaanoever bestuurt. Hij heeft geen macht in Gaza, waar Hamas de dienst uitmaakt.
    www.leidschdagblad.nl/buitenland/pale...
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 14 augustus 2024 02:24
    Haaretz Investigation: Israeli Army Uses Palestinian Civilians to Inspect Potentially Booby-trapped Tunnels in Gaza

    'Our lives are more important than their lives': Gazans not suspected of terrorism are detained and sent as human shields to search tunnels and houses before IDF soldiers enter, with the full knowledge of senior Israeli officers, several sources say; IDF claims this practice is forbidden
    www.haaretz.com/israel-news/2024-08-1...
  7. forum rang 7 Fred 62 14 augustus 2024 08:27
    Lijkt mij niet meer dan logisch dat je eerst de eigenaar van het
    huis of de tunnel naar binnen stuurt want die weet waar de
    explosieven geplaatst zijn.
    Wat wil een [ gewone ] burger met een lading boobytraps in huis?
    Die zijn overduidelijk aangebracht om leed te berokkenen en
    als je dat doet ben je niet echt onschuldig.
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 14 augustus 2024 08:39
    Israeli protesters rally for ‘the right to rape’ prisoners | Al Jazeera Newsfeed

    Protesters, politicians and TV commentators in Israel are defending the right of soldiers to mistreat and even rape Palestinian prisoners in detention. The show of support follows the gang rape of a male detainee by a group of Israeli reservists.
    www.youtube.com/watch?v=N3F8WY-WW7Y
  9. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2024 09:03
    quote:

    Fred 62 schreef op 14 augustus 2024 08:27:

    Lijkt mij niet meer dan logisch dat je eerst de eigenaar van het
    huis of de tunnel naar binnen stuurt want die weet waar de
    explosieven geplaatst zijn.
    Wat wil een [ gewone ] burger met een lading boobytraps in huis?
    Die zijn overduidelijk aangebracht om leed te berokkenen en
    als je dat doet ben je niet echt onschuldig.
    Mee eens.

    Het zou ook te gek voor woorden zijn als de Israëliërs hun eigen vrouwen en kinderen voor zich uit zouden duwen, de tunnel in.
  10. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2024 09:06
    De Verenigde Staten hebben voor 20 miljard dollar aan wapens verkocht aan Israël, waaronder gevechtsvliegtuigen en geavanceerde luchtraketten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

    De Israëlische minister van Defensie Gallant bedankt op X onder anderen zijn ambtgenoot Austin en de Amerikaanse minister Blinken van Buitenlandse Zaken.

    "De hele wereld - onze vriend en onze vijand - kijkt naar de kracht van de relatie tussen Israël en de VS, een kracht die het Midden-Oosten en de hele wereld beïnvloedt en naar de mogelijkheden van de staat Israël om zichzelf te verdedigen en zijn vijanden te dwarsbomen."
    nos.nl/liveblog/2532955-vs-keurt-wape...
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 14 augustus 2024 09:08
    quote:

    benbelegger schreef op 14 augustus 2024 09:03:

    [...]
    Mee eens.

    Het zou ook te gek zijn als de Israëliërs hun eigen vrouwen en kinderen voor zich uit zouden duwen, de tunnel in.
    Dan ben ik blij voor jullie beiden, onschuldige burgers, dat jullie niet in Gaza woonachtig zijn en onder dwang als levend lokaas voor booby traps in tunnels worden ingezet.

    Is het schaamteloos inzetten van onschuldige burgers als lokaas voor explosieven toegestaan in het Internationaal Oorlogsrecht?
  12. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2024 09:22
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 augustus 2024 09:08:

    [...]
    Dan ben ik blij voor jullie beiden, onschuldige burgers, dat jullie niet in Gaza woonachtig zijn en onder dwang als levend lokaas voor booby traps in tunnels worden ingezet.

    Is het schaamteloos inzetten van onschuldige burgers als lokaas voor explosieven toegestaan in het Internationaal Oorlogsrecht?
    “Tijdens een hinderlaag hebben Qassam-strijders drie tunnelingangen tot ontploffing gebracht die eerder met boobytraps waren beveiligd tegen de zionistische vijandelijke troepen in de wijk Tal Al-Sultan, ten westen van de stad Rafah, in de zuidelijke Gazastrook.
    www.palestinechronicle.com/let-me-blo...
    ..............
    Samen staan we sterk:

    De Al-Quds Brigades lieten beelden zien van hun strijders, samen met de Al-Qassam Brigades, die een Israëlische tank in de wijk Tel Al-Sultan, ten westen van de stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook, aanvielen.

    De groep gaf aan dat haar strijders en Qassam-strijders een tank van het type “Merkava Paz” aanvielen bij de kruising van Abu Ayyash in de wijk Tel Al-Sultan.

    Op de beelden is te zien hoe twee strijders zich voorbereiden om de Israëlische tank op te blazen, terwijl ze elkaars toestemming vragen om te bepalen wie op de knop mag drukken.

    “Laat me ontploffen, Habibi… Ik vraag het je bij God de Almachtige,” vroeg een van de strijders.

    De ander smeekt hem om degene te zijn die de tanks opblaast. Uiteindelijk stemmen ze ermee in om samen op de knop te drukken.
    www.palestinechronicle.com/let-me-blo...

    Allah beloont terroristen.
  13. forum rang 6 benbelegger 14 augustus 2024 09:34
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 augustus 2024 09:08:

    [...]
    Dan ben ik blij voor jullie beiden, onschuldige burgers, dat jullie niet in Gaza woonachtig zijn en onder dwang als levend lokaas voor booby traps in tunnels worden ingezet.

    Is het schaamteloos inzetten van onschuldige burgers als lokaas voor explosieven toegestaan in het Internationaal Oorlogsrecht?
    Bekende uitspraak van Golda Meïr:

    “We kunnen het jullie vergeven dat jullie onze zonen gedood hebben, maar we kunnen het jullie nooit vergeven dat jullie ons gedwongen hebben jullie zonen te doden.”
  14. forum rang 7 Fred 62 14 augustus 2024 09:55
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 14 augustus 2024 09:08:

    [...]
    Dan ben ik blij voor jullie beiden, onschuldige burgers, dat jullie niet in Gaza woonachtig zijn en onder dwang als levend lokaas voor booby traps in tunnels worden ingezet.

    Is het schaamteloos inzetten van onschuldige burgers als lokaas voor explosieven toegestaan in het Internationaal Oorlogsrecht?
    En heb je Hamas hier al over aangesproken?
    Die plaatsen de booby-traps en gebruiken
    de bewoners als menselijk schild waaronder
    kinderen.
  15. forum rang 7 Beur 14 augustus 2024 10:55
    quote:

    Fred 62 schreef op 14 augustus 2024 09:55:

    [...]

    En heb je Hamas hier al over aangesproken?
    Die plaatsen de booby-traps en gebruiken
    de bewoners als menselijk schild waaronder
    kinderen.
    Freemoneyforever komt op mij over als iemand die vindt dat je altijd zelf ergens wel schuldig bent aan een misdaad. Dat je altijd in gesprek moet blijven met de aanvaller. Zijn achtergronden moet leren kennen.
    Hij vergeet dat dit laatste niet zo handig is wanneer de aanvaller met een hakbijl op je af je afkomt. Of dat er zoiets als zinloos geweld gewoon bestaat. Geweld waar geen enkele reden voor te verzinnen is. Dat er gewoon intens slechte of gestoorde mensen zijn waar mee praten geen enkele zin heeft. Dat gestoorden misschien een paar jaar vastzitten maar dat hun slachtoffers voor het leven getekend zijn.

    En in relatie tot het Gaza-Israël-conflict: dat het hier makkelijk lullen is vanuit je Westerse vredesleunstoel terwijl het daar letterlijk om leven en dood gaat: als ik nadat je aanvalt niet onmiddellijk terugsla blijf jij doorgaan en ben ik gezien. Als ik jou niet dood, dan dood jij mij. Dat is de keiharde realiteit.
  16. Dirk de Dijker 14 augustus 2024 11:08
    quote:

    Beur schreef op 14 augustus 2024 10:55:

    [...]Freemoneyforever komt op mij over als iemand die vindt dat je altijd zelf ergens wel schuldig bent aan een misdaad. Dat je altijd in gesprek moet blijven met de aanvaller. Zijn achtergronden moet leren kennen.
    Hij vergeet dat dit laatste niet zo handig is wanneer de aanvaller met een hakbijl op je af je afkomt. Of dat er zoiets als zinloos geweld gewoon bestaat. Geweld waar geen enkele reden voor te verzinnen is. Dat er gewoon intens slechte of gestoorde mensen zijn waar mee praten geen enkele zin heeft. Dat gestoorden misschien een paar jaar vastzitten maar dat hun slachtoffers voor het leven getekend zijn.

    En in relatie tot het Gaza-Israël-conflict: dat het hier makkelijk lullen is vanuit je Westerse vredesleunstoel terwijl het daar letterlijk om leven en dood gaat: als ik nadat je aanvalt niet onmiddellijk terugsla blijf jij doorgaan en ben ik gezien. Als ik jou niet dood, dan dood jij mij. Dat is de keiharde realiteit.
    Precies.
    De omschrijving doet me overigens ook denken aan de prins die actief is op dit forum.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 augustus 2024 15:52
    Ongrijpbaar geachte Mohammed Deif brein achter ’7 oktober’
    Gedurfd: vermomd als groenteboer en bedelaar spoorden Israëlische spionnen in Gaza militaire Hamas-leider op

    een onzer verslaggevers
    6 min geledenin Buitenland

    Geheim agenten van het Israëlische leger (IDF) hebben vorige maand een sleutelrol gespeeld in het uiteindelijk opsporen van de terroristische militaire Hamas-leider Mohammed Deif. De agenten drongen vermomd als groenteboer en bedelaar Gaza binnen. De tot dan toe ongrijpbare Deif werd opgespoord en uiteindelijk op 13 juli met een luchtaanval uitgeschakeld. Dat meldt The Jewish Chronicle (JC).
  18. forum rang 8 closer 14 augustus 2024 15:52
    quote:

    Beur schreef op 14 augustus 2024 10:55:

    En in relatie tot het Gaza-Israël-conflict: dat het hier makkelijk lullen is vanuit je Westerse vredesleunstoel terwijl het daar letterlijk om leven en dood gaat: als ik nadat je aanvalt niet onmiddellijk terugsla blijf jij doorgaan en ben ik gezien. Als ik jou niet dood, dan dood jij mij. Dat is de keiharde realiteit.
    Het is op een forum ALTIJD makkelijk lullen, ongeacht het onderwerp.
    Elkaar de maat nemen eveneens.
7.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 321 322 323 324 325 ... 353 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.