Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

Laatste koers (eur) Verschil Volume
474,300   -3,300   (-0,69%) Dagrange 470,100 - 478,700 37.409   Gem. (3M) 66,6K

ArgenX 2024, het jaar van de overname...?

804 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jan66 8 augustus 2024 14:28
    quote:

    Targu schreef op 8 augustus 2024 11:59:

    [...]

    Voor de verkoop van de aandelen zijn zware voorwaarden verbonden en moet op voorhand gemeld worden + je kan ze maar een bepaalde tijd ten gelde maken.

    Betreft een potentiële overname staat volledig los van elkaar. Je kan de klok niet terug draaien.
    Idd, ik ken niet de exacte tijdslijn wanneer je wat moet aangeven betrekking tot het verkoop van opties/aandelen.
    Ik dacht dat elk bedrijf daar een eigen invulling aan mocht geven.

    Als er wat speelde in de afgelopen periode bij Argenx dan had ze haar stukjes niet verkocht lijkt mij of er moesten rekeningen betaald worden.
    Misschien heeft ze nog meerdere opties bij Argenx lopen.
  2. +brammeke 8 augustus 2024 16:10
    hoi, argenx beleggers.
    Nu enkele maanden "zijwaarts" bewegen? 440-470?
    Zou dit helemaal niet abnormaal vinden na ontwikkelingen laatste jaar.
    Om daarna weer hogere regionen op te zoeken, vermoed ik.

    Zoals gewoonlijk, wacht ik weer rustig af ( met af en toe een beetje bij te kopen natuurlijk)
  3. Targu 9 augustus 2024 16:13
    Sinds het sterke kwartaalrapport eind juli - met fors verkoop van goudhaantje Vyvgart - regent het adviesverhogingen voor het aandeel is bij beleggers de twijfel over de pijplijn zo goed als verdwenen. Opvallend is dat de beurskoers bij opening op Wall Street - waar het gros van de handel in Argenx zich afspeelt - een forse boost kreeg. www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  4. forum rang 4 Jan66 10 augustus 2024 12:41
    quote:

    Jan66 schreef op 7 augustus 2024 15:16:

    [...]

    Volgens de analist is een omzet van minimaal 7 miljard dollar in 2030 zeer realistisch verder meldt het artikel dat ze break-even punt hebben bereikt.

    Verder zal vanaf 2025 duurzaam cash flow worden gegenereerd wat naar een hogere waardering zal gaan leiden.

    Citaat uit het artikel: Het aandeel zal nu in de kijker komen van een bredere waaier van beleggers, schrijft de Barclays-analist.
    Dit bericht had ik 7 augustus gepost vooral de laatste zin begint nu misschien waarheid te worden!!!

    Wanneer (pensioen) fondsen vinden dat het (meeste) risico uit Argenx is gelopen en dat de vooruitzichten gewoon goed zijn op termijn en dat er winst gemaakt word en zij vinden het aandeel koopwaardig dan kan het wel eens hard gaan met de koers.

    Dit is 1 scenario waarom mogelijk de koers aan een opmars bezig is het andere scenario is genoegzaam bekend.

    Of er zijn goede onderzoeksresultaten bekend bij een select groepje mensen!!!
  5. Vinken02 10 augustus 2024 20:46
    Hoi Jan66,

    Je voelt dat het monentum goed gaat. Institutionele beleggers zullen vaker duurder kopen dan te vroeg. Hun risicomanagement werkt anders dan jij en ik daar naar kijken. Geeft niets, daar is nog een wereld te winnen. Ik ben niet bang voor voorkennis met de resultaten, dat is heel netjes geregeld en omschreven. Voorkennis, als die er is, zal bij de banken zitten. "We" hebben gewoon de tijd mee nu. Heel terecht naar mijn mening.
  6. Targu 11 augustus 2024 02:08
    Even een korte samenvatting over Argenx. ! (Sorry als ik een foutje maak)

    De koers

    Sterke Positieve Resultaten: Dit soort onverwacht positieve financiële resultaten kan een sterke koersstijging veroorzaken, zoals we zagen bij Argenx? (MarketBeat).

    Analistenreacties en Opwaarderingen: Een groot aantal analisten heeft hun koersdoelen voor Argenx verhoogd en hun aanbevelingen opwaarts bijgesteld. Dit is gebruikelijk na sterke resultaten, maar de snelheid en de omvang van deze opwaarderingen, gecombineerd met een sterke koersstijging, zijn uitzonderlijk? (MarketBeat)? (MarketBeat).

    Snelle Koersstijging: De koers van Argenx steeg snel naar nieuwe hoogtepunten, waarbij de prijs in enkele dagen tijd van rond de $480 naar boven de $530 steeg. Hoewel dit kan worden toegeschreven aan de positieve resultaten en analistenreacties, is de snelheid van deze stijging opmerkelijk en kan het wijzen op overenthousiasme of speculatieve handel in de markt? (Stock Analysis)? (MarketBeat).

    Hoog Handelsvolume: Het handelsvolume was significant hoger dan normaal tijdens deze stijging. Dit kan erop wijzen dat er veel institutionele activiteit was, wat de prijs verder heeft opgedreven. Dergelijke volatiele bewegingen, vooral met groot volume, kunnen soms een indicatie zijn van een tijdelijke "oververhitting" van het aandeel? (Simply Wall St).

    Samenvattend waren de positieve financiële resultaten en de daaropvolgende reacties van analisten normaal gezien drijvende factoren, maar de snelheid en omvang van de koersstijging en het verhoogde handelsvolume maken dit een uitzonderlijke situatie. Dit zou kunnen wijzen op een korte-termijn overreactie van de markt.

    Wat we wel zien, is dat Argenx sterk in de belangstelling staat vanwege zijn succesvolle producten en sterke financiële prestaties, wat het bedrijf aantrekkelijk kan maken voor grotere farmaceutische bedrijven.

    Welke bedrijven kunnen interesse hebben in Argenx en waarom ?

    Hoewel er op dit moment geen concrete informatie beschikbaar is over specifieke bedrijven die geïnteresseerd zouden zijn in de overname van Argenx, zijn er wel enkele grote farmaceutische bedrijven die in het algemeen op zoek zijn naar strategische overnames in de biotech-sector. Dit soort bedrijven zou theoretisch interesse kunnen hebben in een bedrijf als Argenx vanwege hun innovatieve producten en sterke marktpositie.

    **1. Roche: Roche is bekend om zijn focus op innovatieve medicijnen en heeft in het verleden verschillende overnames gedaan om zijn pijplijn van geneesmiddelen uit te breiden, vooral in het segment van zeldzame ziekten en oncologie. Argenx's succesvolle ontwikkeling van nieuwe therapieën voor auto-immuunziekten zou een strategische aanvulling kunnen zijn.

    **2. Pfizer: Pfizer is de laatste jaren zeer actief geweest in het overnemen van biotechbedrijven om zijn portfolio van innovatieve therapieën uit te breiden. Gezien de interesse van Pfizer in zeldzame ziektes en hun bestaande sterke positie in immunologie, zou Argenx een aantrekkelijke overnamekandidaat kunnen zijn.

    **3. Sanofi: Sanofi heeft ook een sterke focus op zeldzame ziekten en immunologie. De ontwikkeling van nieuwe therapieën door Argenx, zoals voor de behandeling van myasthenia gravis, zou goed passen bij de strategische richting van Sanofi.

    De interesse in Argenx zou voornamelijk voortkomen uit hun vooruitgang in de ontwikkeling van therapieën voor zeldzame auto-immuunziekten, hun sterke financiële resultaten en hun succesvolle lancering van producten zoals VYVGART. Deze factoren maken Argenx aantrekkelijk voor bedrijven die hun pijplijn willen versterken met innovatieve en succesvolle producten.

    Let op dat dit grotendeels speculatief is en gebaseerd op de strategische richting van deze bedrijven, niet op concrete aanwijzingen van lopende overnamegesprekken.
  7. forum rang 4 Jan66 11 augustus 2024 10:36
    Helder verhaal het blijft gissen wat er allemaal speelt maar mochten er institutionele beleggers (massaal) gaan instappen dan kan het hard gaan en wordt een eventuele overname er niet gemakkelijker op.
    Wil een grote farma haar slag nog slagen dan begint de tijd te dringen.

    In het FD staat een artikel met als kop: Nieuwe afzetmarkt geeft Argenx een boost!!

    Ik ken de inhoud van het artikel verder niet, ik heb geen abonnement van FD.
  8. forum rang 4 Lang 11 augustus 2024 11:35
    quote:

    Jan66 schreef op 11 augustus 2024 10:36:

    Helder verhaal het blijft gissen wat er allemaal speelt maar mochten er institutionele beleggers (massaal) gaan instappen dan kan het hard gaan en wordt een eventuele overname er niet gemakkelijker op.
    Wil een grote farma haar slag nog slagen dan begint de tijd te dringen.

    In het FD staat een artikel met als kop: Nieuwe afzetmarkt geeft Argenx een boost!!

    Ik ken de inhoud van het artikel verder niet, ik heb geen abonnement van FD.
    Staat niet zo veel heel spannends in, dat het goed is als je product op de Amerikaanse markt is goedgekeurd, dat er al veel in de koers verdisconteerd zit en dat de omzet een boost zal krijgen door de goedkeuring van CIDP. Verder refereren ze aan het feit dat Argenx denkt, in de toekomst 50.000 patiënten te hebben.( is nu 10.000). Kortom niks wat wij al niet weten.
  9. Loureiro 11 augustus 2024 11:47
    quote:

    Lang schreef op 11 augustus 2024 11:35:

    [...]
    Staat niet zo veel heel spannends in, dat het goed is als je product op de Amerikaanse markt is goedgekeurd, dat er al veel in de koers verdisconteerd zit en dat de omzet een boost zal krijgen door de goedkeuring van CIDP. Verder refereren ze aan het feit dat Argenx denkt, in de toekomst 50.000 patiënten te hebben.( is nu 10.000). Kortom niks wat wij al niet weten.
    Zoals ik al zei in een van mijn vorige posts, gaan we dit jaar ongeveer 2 miljard $ omzet hebben en volgend jaar zou het kunnen doorstijgen naar 3 miljard $ omzet met bijhorende mooie winstcijfers.
    Analisten voorspellen binnen enkele jaren 7 miljard $ omzet!
    Koers zou, na de steile klim van de laatste maanden, wat kunnen stabiliseren maar ik verwacht toch einde jaar al de 500€ op de tabellen.
  10. Haarlemse Mug 11 augustus 2024 12:50
    Piper lists eight defensive biotechs to face market volatility.

    With market volatility becoming a common phenomenon, Piper Sandler showcased eight "high-quality" defensive growth stocks in the biopharma space this week. Its comments came after a global sell-off of equities erased 3% from the S&P 500 on Monday following a weaker-than-expected U.S. jobs report.

    Deze game is zo mooi. Als je een computer hebt, is het een must-have

    While the benchmark index recovered as the week progressed, Piper analyst Christopher Raymond and the team noted that the biopharma industry is largely immune to macro headwinds as many treatments enjoy demand elasticity.

    "With current global market turmoil simultaneously resulting in a broad sell-off and arguably increasing the chances of earlier rate cuts, we think it makes sense to own a basket of high-quality defensive growth stocks," the team added.
    To that end, analysts recommend biopharma companies with durable and high-growth prospects, largely de-risked assets, and recession-proof businesses. Piper's coverage universe includes the following eight defensive biotechs.

    Alnylam Pharmaceuticals (NASDAQ:ALNY), argenx (NASDAQ:ARGX), BioCryst Pharmaceuticals (NASDAQ:BCRX), BioMarin Pharmaceutical (NASDAQ:BMRN), Catalyst Pharmaceuticals (CPRX), Cytokinetics (CYTK), Legend Biotech (LEGN), and Sarepta Therapeutics (SRPT)

    The brokerage has Overweight ratings on all stocks, with their per-share price targets at $296, $553, $20, $107, $26, $107, $90, and $205, respectively.

  11. forum rang 4 Jan66 13 augustus 2024 12:42
    quote:

    Antokri schreef op 13 augustus 2024 12:23:

    Het is wel precies alsof we niet boven de vorige Ath mogen...
    net niet...
    De koers is in een week van 442 euro naar de 490 euro gegaan zonder nieuws, er gaan nu partijen wat winst nemen.

    Maar eens zien waar de koers wordt opgevangen, de omzetten lagen in België en in de VS ver onder het gemiddelde.
804 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.