Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

Laatste koers (eur) Verschil Volume
553,200   +5,200   (+0,95%) Dagrange 550,200 - 564,400 64.441   Gem. (3M) 51,2K

ARGEN-X 2023, op naar de 450

1.501 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jan66 28 september 2023 16:53
    quote:

    Galadiner schreef op 27 september 2023 23:56:

    Het product van immunovant geeft 63 % vermindering van Igg en Vyfgart geeft 66 % vermindering . Wat resultaten betreft dus geen 'best in class' .Wat bijwerkingen betreft zullen ze toch met heel goede papieren moeten komen om beter te doen dan vyfgart. Bij
    Biohaven hebben ze alleen resultaten bij apen en moeten nog toelating krijgen om proeven op mensen te mogen doen.
    Idd, en Vyvgaart heeft haar waarde al bijna 2 jaar bewezen, dat er concurrentie gaat komen is logisch maar het product van Immunovant heeft nog een (zeer) lange weg te gaan.
    Dat Immunovant op dit moment flink aan de weg timmert is ook logisch omdat er met de pet moest worden rond gegaan. De kaspositie inclusief emissie is nu voldoende voor hooguit 3 jaar, inkomsten zijn voorlopig niet te verwachten gezien de pipeline.

    Wat jij terecht schrijft het middel van Immunovant zal minimaal vergelijkbaar moeten zijn en eigenlijk significant beter moeten scoren dan Vyvgart om een (geduchte) concurrent te worden.
  2. forum rang 10 voda 28 september 2023 17:23
    Analisten ODDO BHF positief over argenx
    Gepubliceerd door Trivano.com op 28 september 2023 om 12:47

    De analisten van ODDO BHF hebben donderdag een positief advies afgegeven voor de aandelen van argenx. De analisten plakten het advies market outperform op de aandelen van argenx.

    Het koersdoel werd vastgelegd op 600,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van argenx met 32% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 455,50 EUR. Daarmee is ODDO BHF positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van argenx met 10% ziet stijgen tot 498,92 EUR.
  3. Loureiro 28 september 2023 22:14
    quote:

    Galadiner schreef op 28 september 2023 21:57:

    Deze week in Trends : het masterplan van argenx.
    Zelfverzekerde ceo die concurrentie verwelkomt en ambitie heeft om een omzet te bereiken tussen 80 en 100 miljard .
    Kan iemand dit artikel posten?
    Lijkt mij onmogelijk. 8 à 10 miljard lijkt mij al fantastisch.
  4. forum rang 5 Piddy 28 september 2023 22:19
    PS : enkele onbelangrijke stukjes uitgelaten om het niet als gehele tekst over te nemen.

    Het masterplan van argenx: een potentieel van 80 à 100 miljard dollar

    TIM VAN HAUWERMEIREN “We willen mensen die lijden aan zware auto-immuunziekten hun leven teruggeven.”
    Danny Reweghs
    Geert Talloen

    Uit Trends van 28/09/2023
    Het blijft hard gaan voor argenx. CEO Tim Van Hauwermeiren blijft er rustig onder, maar hij is vastberaden. “Na de uitstekende resultaten van juli zijn we meer dan ooit overtuigd dat we de juiste molecule in huis hebben om in het komende decennium een revolutie in de behandeling van zware auto-immuunziekten te ontketenen.”

    Het enorme succes van argenx bereikte in juli een nieuw hoogtepunt toen de resultaten van de fase II-studie met het kroonjuweel efgartigimod tegen de neurologische ziekte CIDP werden bekendgemaakt. Efgartigimod bevestigde opnieuw zijn goede veiligheidsprofiel. Een andere troef van het product is het gebruiksgemak, aangezien het onderhuids wordt toegediend. Tim Van Hauwermeiren is ervan overtuigd: “Die onderhuidse toedieningsvorm kan mogelijk uitgroeien tot een eerstelijnsbehandeling tegen CIDP. We willen mensen die lijden aan zware auto-immuunziekten hun leven teruggeven.”

    Sinds Vyvgart – de commerciële naam van efgartigimod – in december 2021 door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA is goedgekeurd als behandeling voor de zeldzame spierziekte gegeneraliseerde myasthenia gravis, kwam argenx in een nieuwe dynamiek terecht. Het middel werd een instant commercieel succes. De eerste zes kwartalen lag de omzet telkens beduidend hoger dan de jongste gemiddelde analistenverwachting. Vyvgart boekte in het eerste verkoopjaar een uitstekende netto-omzet van 401 miljoen dollar en is op weg om dit jaar al een blockbuster – een product met een jaarlijkse verkoop van 1 miljard dollar – te worden. Dat gebeurt heel zelden.

    “We hebben dat gedaan door het middel in nauwelijks achttien maanden tijd te lanceren in de Verenigde Staten, Europa, Japan, Israël en China”, zegt Tim Van Hauwermeiren trots. “Dat is een unieke prestatie. Bovendien hebben we al heel vroeg in de levenscyclus van efgartigimod het intraveneuze product geflankeerd met de onderhuidse toedieningsvorm, die onlangs is goedgekeurd in de Verenigde Staten. We bewijzen daarmee dat we de patiënt centraal stellen. We werken al volop aan de volgende generatie producten, met een nog beter gebruiksgemak. Die zal hopelijk zelftoediening mogelijk maken.”

    Het persagentschap Bloomberg meldde in het voorjaar dat argenx op de radar van alle grote farmabedrijven staat. Dat hoeft niet te verbazen. “Argenx zit tjokvol opties en is voldoende gefinancierd. Logisch dat we op de radar van big pharma staan”, zegt Van Hauwermeiren zelfbewust. Maar hij blijf er nuchter onder. “Ik ben niet de eigenaar van dit bedrijf. We blijven continu in dialoog gaan met de vijftien grote investeerders. We leggen hen daarbij het traject voor dat we de komende vijf jaar willen bewandelen. Op die manier kunnen ze zich een idee vormen van het verschil tussen de huidige beurswaarde en hoe die er binnen vijf jaar kan uitzien. Mocht er een bod komen, dan kunnen ze op die basis de afweging maken.”

    Pijplijn-in-één-product
    Argenx is na veelbelovende data over de behandeling tegen CIDP ambitieuzer dan ooit met efgartigimod. Nog voor het jaareinde worden fase III-studieresultaten bekendgemaakt over de onderhuidse toediening tegen de bloedziekte ITP (de intraveneuze toediening leverde vorig jaar al positieve fase III-resultaten op) en de huidziekte pemphigus vulgaris. Dit jaar starten nog drie studies, die het aantal indicaties waarvoor efgartigimod wordt getest op dertien brengt.

    “We zien in onze industrie dat een succesvol pijplijn-in-één-product groter wordt dan verwacht”, beklemtoont Van Hauwermeiren. “Dat zagen we onder meer ook al met de ontstekingsremmer van AbbVie en dat zie je ook met die van Sanofi.” Dupixent van Sanofi, een middel tegen onder meer astma en eczeem, leverde in 2022 al 9,8 miljard dollar omzet op en is op weg om op termijn 20 miljard te halen. Die weg kan ook efgartigimod opgaan (zie kader ‘Potentieel van 80 à 100 miljard dollar’). De meeste van de 31 analisten die argenx volgen, verwachten richting 2030 een omzet tussen 6 à 8 miljard dollar, waarvan 5 miljard alleen al tegen gegeneraliseerde myasthenia gravis en CIDP. Ze baseerden hun waardering tot nu vooral op de vier verstgevorderde indicaties (gegeneraliseerde myasthenia gravis, CIDP, ITP en pemphigus vulgaris). Hun koersdoelen kunnen dan ook naar omhoog, naarmate efgartigimod aantoont dat het meer en meer een pijplijn-in-één-product wordt. Vandaar dat de analisten ook tegen de huidige koers nog geen last van hoogtevrees hebben.
  5. forum rang 5 Piddy 28 september 2023 22:19
    Potentieel van 80 à 100 miljard dollar

    Om zich een idee te vormen welk waardepotentieel argenx op lange termijn heeft, baseren we ons op de evolutie die het Amerikaanse biotechbedrijf Vertex Pharmaceuticals in de voorbije tien jaar heeft doorgemaakt. Samen met onder meer Regeneron en Genentech was Vertex een van de rolmodellen voor Van Hauwermeiren.

    Vertex zorgde vanaf 2012 met een aantal medicijnen voor een doorbraak in de behandeling van mucoviscidose. In 2015 haalde het bedrijf voor het eerst een omzet van 1 miljard dollar en bedroeg de beurswaarde 30 miljard dollar, vergelijkbaar met argenx op dit moment. Tegen 2018 klom de jaaromzet naar 3 miljard dollar en de beurswaarde naar 45 miljard. Vorig jaar klokte de omzet af op 8,9 miljard en was de beurswaarde gestegen tot 80 miljard.

    Vertex noteert tien jaar na de commerciële start tegen tien keer de jaaromzet en 25 keer de nettowinst. Er moet nog veel worden gerealiseerd, maar uit de lucht gegrepen is het niet om voor argenx tegen 2030 een beurswaarde van 80 à 100 miljard dollar naar voren te schuiven, of omgerekend ongeveer 1.500 euro per aandeel.

    Er loert concurrentie om de hoek voor efgartigimod, maar dat boezemt Van Hauwermeiren geen angst in. “We geloven in de data over efgartigimod. Hoewel we ervan profiteren dat we als eerste op de markt komen, verwelkomen we concurrentie. Concurrentie betekent dat de boodschap breder wordt uitgedragen en creëert meer behandelingsopties en toegang tot medicijnen voor patiënten. Dat is positief in een niche waarin de klasse nieuwe medicijnen oude behandelingsgewoonten moet doorbreken. De echte uitdaging is de behandelingsgewoonten van de artsen te veranderen door hen te informeren om de nieuwe medicijnen in een vroeger stadium van de ziekte in te zetten.”

    Meer dan efgartigimod
    Argenx is meer dan efgartigimod alleen. Dat vindt Van Hauwermeiren cruciaal. “De eerste gunstige klinische data met de C2-remmer ARGX-117 tegen de spierziekte MMN zijn misschien wel het belangrijkste nieuws van dit jaar. Onze grote aandeelhouders vragen niet meer naar de volgende indicatie van efgartigimod, maar zijn volop gefocust op de volgende moleculen die eraan komen. Als we ook op lange termijn een succesvol zelfstandig biotechbedrijf willen zijn, moet onze pijplijn rijkelijk gestoffeerd blijven.” Ook met de volgende molecule, de MuSK-activator ARGX-119, loopt een eerste klinische studie, met plannen om fase Ib-studies op te starten voor de behandeling van congenital myasthenie en de spierziekte ALS.

    © National
    Argenx heeft in zijn nog jonge geschiedenis al bewezen geen eenmalige gelukstreffers voort te brengen. Van Hauwermeiren: “We hebben op dat gebied een bijzonder sterk trackrecord. Van de tien moleculen die argenx tot nu heeft ontwikkeld, hebben er al acht positieve data laten zien in klinische studies. Dat succes heeft ertoe geleid dat we aan de basis van vijf spin-offs liggen. In het begin zijn we regelmatig samenwerkingen aangegaan voor moleculen die we niet zelf zouden ontwikkelen. Nu is een nieuwe fase aangebroken waarin we alleen nog kijken naar moleculen die kunnen passen in onze vier commerciële franchises en die argenx dus zelf op de markt kan brengen. Zo kunnen we de meeste waarde creëren.”

    ONZE GROTE AANDEELHOUDERS VRAGEN NIET MEER NAAR DE VOLGENDE INDICATIE VAN EFGARTIGIMOD, MAAR ZIJN VOLOP GEFOCUST OP DE VOLGENDE MOLECULEN DIE ERAAN KOMEN

    De komende maanden wordt de volgende kandidaat-molecule aangekondigd. “We zijn heel streng”, zegt Van Hauwermeiren. “De biologie van de ziekte moet goed zitten, maar we willen ook overtuigd zijn dat onze molecule best-in-class zal zijn en het potentieel heeft om werkzaam te zijn tegen meerdere ziektebeelden.”

    Samenwerking met Genmab
    De samenwerking met het succesvolle Deens-Nederlandse biotechbedrijf Genmab, die argenx dit jaar aankondigde, past perfect in die filosofie. Van Hauwermeiren kent de CEO van Genmab, Jan van de Winkel, al sinds de beginjaren van argenx. Net als argenx vertrekt Genmab vanuit een sterke wetenschappelijke basis. “We waren al enkele jaren aan het kijken hoe we konden samenwerken”, legt Van Hauwermeiren uit. “We denken nu een behandelingsdoelwit te hebben gevonden die het nuttig maakt om onze beide technologieën te bundelen. Dat doelwit situeert zich zowel in hun specialiteit kanker als in onze immunologie. We zullen de kosten en de eventuele latere opbrengsten gelijk verdelen.”

    Het vinden van toptalent blijft ook voor het Gentse biotechbedrijf een uitdaging, maar de naambekendheid van argenx is fel toegenomen en uitgegroeid tot een wervende factor. “Er werken nu 1.200 mensen voor argenx”, zegt de tevreden CEO. “Dat is een enorme evolutie, maar het is eigenlijk nog heel beperkt, rekening houdend met alles waarmee we bezig zijn. Zorgvuldig schalen op een zo efficiënt mogelijke manier is de boodschap.”

    Extra kapitaal
    Argenx voerde na de publicatie van de positieve CIDP-data een meer dan geslaagde kapitaalverhoging door – zoals het dat al vaker had gedaan. In nauwelijks 24 uur heeft het maar liefst 1,27 miljard dollar opgehaald, de grootste follow-on kapitaalronde op de Amerikaanse Nasdaq-beurs ooit. De transactie verbaasde deze keer deels omdat het biotechbedrijf eind juni nog over een comfortabele kaspositie van 2 miljard dollar beschikte, maar maakt het mogelijk het steeds ambitieuzere plan op volle kracht te blijven ontwikkelen.

    In 2014 werd het aandeel tegen 8,50 euro op Euronext Brussel geïntroduceerd. De aandelenuitgifte gebeurde tegen 490 Amerikaanse dollar en 436,4 euro, terwijl de koers op de laatste handelsdag voor de bekendmaking van de studieresultaten afsloot op 334 euro. Het verleden heeft geleerd dat zo’n uitgifte doorgaans een nieuwe bodem legt onder de beurskoers. Daarmee zou de stevige koerssprong die volgde op resultaten min of meer verankerd worden.
  6. forum rang 5 Piddy 28 september 2023 22:29
    Wat betreft IMVT :
    Wijze van toedingen zou wat vlotter gaan bij IMVT

    Subcutane toediening en patiëntonafhankelijkheid
    Wij zijn van mening dat de voorgestelde subcutane (SC) toedieningsweg van IMVT-1402 opmerkelijk is. Dit biedt patiënten de mogelijkheid om het medicijn zelf thuis toe te dienen, waardoor het anders wordt gepositioneerd dan concurrenten zoals argenx's SC en IV efgartigimod en UCB's SC-geïnfuseerde rozanolixizumab , waarvoor toediening door een zorgverlener noodzakelijk is. Deze zelftoediening is niet alleen handig voor patiënten, maar kan ook leiden tot lagere zorgkosten en een betere therapietrouw van de patiënt

    IMVT heeft sinds gisteren eigen forumdraadje :
    www.iex.nl/Forum/Topic/1398264/Amerik...

    Ik zie Argenx en hen perfect naast elkaar leven.
    Zoals David en Goliath ;-)
  7. Galadiner 28 september 2023 22:52
    Stel je voor dat je heel ernstig ziek bent en dat na alles geprobeerd te hebben er eindelijk een middel is dat echt te leven verandert.
    Zou jij veranderen als er iets nieuws zou komen dat in het beste geval wat gemakkelijker in te nemen is maar voor de rest geen duidelijke meerwaarde heeft.
    Argenx heeft meest last van dokters die niet veranderen omdat mensen zich met hun huidige behandeling toch wat beter voelen.
    Daarom geloof ik Tim en denk ik dat het voor argenx nog maar juist begonnen is.
  8. forum rang 5 Piddy 28 september 2023 23:35
    Ik geloof Tim nu ook maar zag het jaren geleden niet...
    Ik reed van de party met champagne bij Ablynx en zei bij het voorbijrijden van ARgenx in het Gentse :"neen die andere met lama's dat kan echt niet"...
    Zot hoe ik me daar vergist heb maar ik kan er wel mee om.

    Een Europese zieke is geen Amerikaanse zieke denk ik als antwoord op je stelling.
    Ik zou ook niet veranderen maar ik vermoed dat een Amerikaan dat wel sneller zou gaan doen.
    Of gedwongen wordt door hun medische systemen?
    Ik gok bij IMVT ook wat op het overdreven Amerikaans geweld als iets goed is , het als opperbest wordt verkocht aan de markt om welke reden dan ook.
    Dat is hier bij ARGX gelukkig niet van tel.
    Ik ga nog wat omzwervingen moeten maken maar ooit wil ik wel afsluiten om de laatste jaren die ik zal beleggen rustig te eindigen bij Argenx.

    Onno van GLPG vind ik persoonlijk nog steeds een topvent maar ok, vinden jullie er maar van wat jullie willen.
    Ik verloor bakken geld op enkele dagen maar hij heeft me wel vet veel opgebracht in € door de jaren heen.
    Tim kwam uiterst gediciplineerd en staat nu zoveel verder.
    De tekst geeft helder aan wat er nog gaat gebeuren bij ARGX.

    Dat smaakt naar meer, niet ?
  9. Galadiner 29 september 2023 01:12
    Een zwaar zieke patient denkt maar aan een ding of hij nu Amerikaan , Chinees of Europeaan is ,dat maakt niets uit , de patient wil hetgeen hem best helpt en vraagt of eist zelfs( in de US) dat de dokter hem dat voorschrijft. Het is daarom dat argenx in de US zich rechtstreeks richt aan de patienten en hen voorstelt om Vyfgart met hun dokter te bespreken.

    Ik wens je succes met je belegging maar ik vrees ervoor.
  10. Galadiner 29 september 2023 01:25
    Wat het artikel in The Lancet betreft. The Lancet is het invloedrijkste en meest gelezen medisch tijdschrift ter wereld.
    Jaarlijks worden er ongeveer 100 miljoen bijdragen gedownload.
    Zo een publikatie is dus heel belangrijk ook omdat ze enkel heel belangrijke studies willen publiceren.
  11. +brammeke 29 september 2023 10:26
    Samenvatting
    Achtergrond
    Primaire immuuntrombocytopenie is een auto-immuunziekte die gedeeltelijk wordt gemedieerd door bloedplaatjes auto-antilichamen, resulterend in trombocytopenie, bloedingen en constitutionele symptomen. Efgartigimod, een eersteklas nieuw menselijk IgG1 Fc-fragment, bindt het neonatale Fc receptor met hoge affiniteit en verlaagt dus de serum-IgG-concentraties, inclusief auto-antilichamen. Het doel van deze studie was om de werkzaamheid en veiligheid van efgartigimod te evalueren bij volwassenen met aanhoudende en chronische primaire immuuntrombocytopenie.
    Methoden
    Deze fase 3, multicenter, gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd, 24 weken studie evalueerde de werkzaamheid en veiligheid van intraveneuze efgartigimod bij volwassenen in de leeftijd van 18 jaar of ouder met chronische of aanhoudende primaire immuuntrombocytopenie die een gemiddeld aantal bloedplaatjes van minder dan 30 000, had gereageerd op ten minste één eerdere immuuntrombocytopenie therapie, en waren op een gelijktijdige therapie bij baseline of hadden kreeg ten minste een tweede eerdere immuuntrombocytopenietherapie. Het onderzoek duurde plaats in 71 deelnemende sites uit Azië, Europa en Noord-Amerika. Patiënten waren willekeurig toegewezen 2:1 om ofwel efgartigimod (10 mg/kg) ofwel placebo intraveneus te ontvangen gedurende de eerste 4 weken, waarna het doseringsschema kon worden gewijzigd naar eenmaal per week of om de week, afhankelijk van het aantal bloedplaatjes van de patiënt. Het primaire eindpunt, geëvalueerd in de chronische populatie, was aanhoudende bloedplaatjestelling respons (=50 × 109 gedurende ten minste 4 van de laatste 6 weken). Dit onderzoek is geregistreerd bij ClinicalTrials.gov (NCT04188379) en is afgerond.
    Bevindingen
    In totaal werden 205 patiënten gescreend van 9 december 2019 tot 3 februari 2022 en 131 (86 in de efgartigimod-groep; 45 in de placebogroep) werden willekeurig toegewezen. Deze patiënten vertegenwoordigden een populatie met langdurige ziekte die een gemiddelde tijd had sinds diagnose van 10,6 jaar en 67% (88/131) van wie ten minste drie eerdere immuuntrombocytopenie behandelingen. 22% (17/78) van de patiënten met chronische immuuntrombocytopenie die efgartigimod kregen, bereikte het primaire eindpunt vergeleken met 5% (2/40) van die placebo (p=0·032; gecorrigeerd verschil in respons, 16% [95% BI 2·6-26·4]). Het mediane aantal weken ziektecontrole bij patiënten met chronische immuuntrombocytopenie was 2·0 (IQR 0·0-11·0) voor efgartigimod versus 0·0 (0·0-1·0) voor placebo (p=0·0009). Efgartigimod werd goed verdragen; De meeste bijwerkingen waren licht tot matig van ernst. De meest voorkomende bijwerkingen van belang in beide groepen waren hoofdpijn (16% in efgartigimod en 13% in placebo), hematurie (16% in efgartigimod en 16% in placebo) en petechiën (15% in efgartigimod en 27% in placebo).
    Interpretatie
    Efgartigimod verhoogde significant de aanhoudende reacties op het aantal bloedplaatjes in vergelijking met placebo bij patiënten met chronische immuuntrombocytopenie, waaronder degenen die meerdere eerdere immuuntrombocytopenietherapieën kregen. Na voltooiing van de ADVANCE IV-studie, konden patiënten zich inschrijven voor de lopende open-label extensie. Onderhuids Efgartigimod wordt momenteel geëvalueerd bij patiënten met immuuntrombocytopenie in de ADVANCE SC+ trial.
    Financiering
    Argenx.

    Lees meer op: www.beursforum.be/viewtopic.php?t=4&a...
1.501 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.