Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Obligatie Rabobank Certificaat AEX:RABO.NL, XS1002121454

Laatste koers Verschil Volume
113,640   -0,460   (-0,40%) Dagrange 113,310 - 114,090 4.597.450   Gem. (3M) 4M

Forum Rabobank Certificaat geopend

10.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 261 262 263 264 265 ... 519 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stabiele factor 9 september 2022 12:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 september 2022 12:31:

    [...]

    In werkelijkheid is de renteverhoging door de ECB volkomen belachelijk en zinloos, want de huidige inflatie is niet veroorzaakt door een lage rente, maar door eenmalige rampzalige gebeurtenissen.
    Ik denk dat dat volledig klopt.

    Ietwat hogere rente heeft ook wel voordelen op vele vlakken voor velen.

    Anders verwoord: te lage rente kent veel nadelen, te hoge rente ook.
  2. [verwijderd] 9 september 2022 14:18
    quote:

    Thorgall schreef op 8 september 2022 15:07:

    [...]leuk alternatief inderdaad, maar dan heb ik liever de aandelen met meer koerspotentie en een dividendrendement van ruim 5%.
    Belangrijk verschil
    Coupon is vast bij koers van 86% is coupon rendement 4%. Dividend is wisselend kan hoger maar ook lager
    grt
  3. Tesim 9 september 2022 14:53
    Mijosa
    6 september 2022 13:50
    Als de koers van de RaboCertificaten fluctueert, veranderd inderdaad ook het percentage rendement (wat ik de RaboCert rente noemde). Sterker nog, deze zijn een-op-een gekoppeld: RaboCertRente = 6.5/RaboCertKoers. Bij een koers van 100 en je inverteert 100 euro, dan krijg je 6.5€ per jaar is 6.5/100 = 6.5%. Is de koers 110 en je investeert ook 110 euro, dan krijg je nog steeds maar 6.5€ per jaar, maar is je rendement 6.5/110=5.9% rente.
    \
    Geheel eens met Miljosa: stap je nu in op 100,98 dan is het jaarlijks uit te keren coupon rendement 6,5/100,98= 6,44%. Los van eventuele koersstijging. Dus Bravo, bij koers van 86% is het rendement 6,5/86=7,6% jaarlijks uit te keren en geen 4% of begrijp ik je verkeerd ??
  4. LordBinary 9 september 2022 16:42
    quote:

    Penguin schreef op 9 september 2022 10:07:

    Ik had eigenlijk verwacht dat de koers weer verder zou zakken met de 3 kwartjes erbij, kan iemand duiden waarom dit niet gebeurd?
    Koersen worden vaak beïnvloed door verwachtingen. En soms wordt er iets te negatief of positief gereageerd, en als de werkelijkheid dan mee- of tegenvalt, zal de koers weer iets herstellen al naar gelang de nieuwe verwachtingen. Dat is iets wat dagelijks met koersen gebeurd, en RC's zijn daarop geen uitzondering.
  5. forum rang 7 Thorgall 9 september 2022 23:47
    quote:

    bravo schreef op 9 september 2022 14:18:

    [...]

    Belangrijk verschil
    Coupon is vast bij koers van 86% is coupon rendement 4%. Dividend is wisselend kan hoger maar ook lager
    grt
    weet je het zeker dat de coupon van Volkswagen vast is? Bij Rabobank is dat allerminst zeker.
    Groeten
  6. forum rang 8 objectief 10 september 2022 08:39
    quote:

    bravo schreef op 9 september 2022 14:18:

    [...]

    Belangrijk verschil
    Coupon is vast bij koers van 86% is coupon rendement 4%. Dividend is wisselend kan hoger maar ook lager
    grt
    klopt, maar dat is voor de meeste beleggers dan ook geen goed alternatief.
    Niet in vergelijking met de Rabo certificaten en ook niet met andere beleggingsinstrumenten.
  7. [verwijderd] 10 september 2022 09:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 september 2022 12:31:

    [...]

    In werkelijkheid is de renteverhoging door de ECB volkomen belachelijk en zinloos, want de huidige inflatie is niet veroorzaakt door een lage rente, maar door eenmalige rampzalige gebeurtenissen.

    De renteverhoging verhoogt wel de kans op een recessie en dan moet de rente natuurlijk weer verlaagd worden.
    Lees je her FD DZR?

    De ECB grijpt terecht in, want inflatie begint zichzelf te versterken

    We horen inmiddels bijna wekelijks de waarschuwing dat de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dit jaar een overschatting zijn. Het CBS gaat uit van nieuwe energiecontracten voor iedereen, terwijl veel huishoudens nog een vast contract hebben. Dat zorgt ervoor dat het inflatiecijfer op dit moment het koopkrachtverlies flink overschat. Maar als de energiecrisis aanhoudt en steeds meer huishoudens een nieuw energiecontract moeten afsluiten, komt dat koopkrachtverlies uiteindelijk op ieders bordje. De mismeting is tijdelijk van aard.
    Dat gezegd hebbende bedroeg de officieel gemeten inflatie in Nederland in augustus 12%. Dat is een absurd hoog percentage. Ik moet toegeven dat ik niet had gedacht ooit zo’n getal te typen.

    Het is logisch dat de Europese Centrale Bank (ECB) afgelopen week besloot de rente met maar liefst 0,75 procentpunt te verhogen. De extreem lage rente van de afgelopen jaren was bedoeld om de inflatie op te jagen. Dat is inmiddels beter gelukt dan men had gehoopt. Dus is er alle reden om snel weer richting normale renteniveaus te gaan. Nederland heeft overigens een van de hoogste inflatiecijfers in het eurogebied. Dat komt vooral door onze afhankelijkheid van gas, precies de grondstof waarvan de prijs het meest is gestegen.

    De snelle renteverhoging van de ECB komt dus juist onze economie goed uit. Critici klaagden het afgelopen decennium graag dat de ECB vooral aan de zuidelijke lidstaten denkt, maar hoge inflatie in landen als Nederland en Duitsland zet Frankfurt blijkbaar snel aan tot handelen.
    Bij de opvallend grote rentestap van 75 basispunten – de grootste verhoging ooit – hoort wel een kanttekening. De raad van bestuur van de ECB vergadert in principe om de twee weken. In de eerste jaren na de invoering van de euro werd dan ook doorlopend over het monetaire beleid gesproken. Later ging de frequentie van de monetaire vergadering naar eens per maand. Elke tweede vergadering ging over andere zaken dan de rente. Weer later werd de frequentie van monetaire vergaderingen nog verder verlaagd. Nu wordt er slechts eens in de zes weken een besluit over de rentestand genomen.

    Het zorgt er automatisch voor dat, in tijden van snelle renteverhogingen, de ECB met grotere rentestappen moet komen. Het duurt anders te lang om de rente naar het juiste niveau te krijgen. De grote stap die afgelopen week werd gezet, is daarom eerder het gevolg van de ijlere vergaderagenda, dan een eclatante overwinning van de monetaire haviken.

    Wat probeert de ECB met de renteverhoging eigenlijk te bereiken? Op de gasprijs heeft de rente vrijwel geen effect. De inflatie is hoog omdat gas absurd duur is, en dat komt door niets anders dan de spelletjes van Poetin. De Russische president draait de gaskraan steeds verder dicht en dreigt inmiddels zelfs met een totale gasboycot voor Europa. Daardoor schieten de prijzen op de Europese gasmarkt omhoog. Draait Poetin de kraan weer open omdat de ECB de rente verhoogt? Natuurlijk niet.

    De centrale bank heeft vrijwel geen invloed op importprijzen. Het enige dat men in Frankfurt kan doen, is proberen om de tweede-orde-effecten van de energiecrisis te verminderen. Prijs- en loonstijgingen werden aangezwengeld door dure energie, maar zijn langzamerhand een eigen leven gaan leiden, via looneisen en inflatieverwachtingen.

    De eerste tekenen daarvan zijn inmiddels te zien in Nederland. De inflatie van 12% in augustus kwam nog vooral door duur gas, duur vervoer (brandstof) en hoge voedselprijzen. Maar de prijsstijgingen buiten die drie componenten droegen vorige maand ook al 3,2 procentpunt bij aan de inflatie. In maart, kort na de inval in Oekraïne, was dat nog ongeveer de helft.

    Dergelijke signalen zijn ook zichtbaar bij de onderverdelingen ‘goederen’ en ‘diensten’. Hogere goederenprijzen (o.a. die van energie) domineren nog altijd de inflatie, maar dienstenprijzen (vooral bepaald door lonen), beginnen bij te dragen aan de stijging van het algemene prijspeil.

    Inflatie, met andere woorden, krijgt een zichzelf versterkend karakter. Dat is precies waar de ECB bang voor is. De forse rentestap is daarom terecht. Misschien moeten ze in Frankfurt maar niet zes weken wachten met de volgende verhoging.
  8. [verwijderd] 10 september 2022 12:32
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2022 09:56:

    De recente renteverhoging zal geen enkele invloed uitoefenen op de inflatie.

    De huidige inflatie wordt immers niet veroorzaakt door de rentestand.
    Misschien moet je het artikel uit het FD nog maar eens goed lezen. En als je een andere mening hebt, is dat prima. Maar onderbouw deze dan ook. Hoewel jij daar nooit van bent. Gewoon wat roepen en dat is het. Makkelijk en populistisch DZR.
  9. forum rang 7 Thorgall 10 september 2022 12:48
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2022 09:56:

    De recente renteverhoging zal geen enkele invloed uitoefenen op de inflatie.

    De huidige inflatie wordt immers niet veroorzaakt door de rentestand.
    Onzin. Inflatie wordt nimmer veroorzaakt door een rentestand, maar door reële gebeurtenissen in de economie. Dus vraag en aanbod. De hoogte van de rente kan daarentegen wel de inflatie beïnvloeden.
    ECB had geen andere keuze dan de rente te verhogen. OA importeren we nu ook inflatie door de lage eurokoers. Die wordt nu gesteund door een hogere rente.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 september 2022 13:58
    quote:

    Thorgall schreef op 10 september 2022 12:48:

    [...]Onzin. Inflatie wordt nimmer veroorzaakt door een rentestand, maar door reële gebeurtenissen in de economie. Dus vraag en aanbod. De hoogte van de rente kan daarentegen wel de inflatie beïnvloeden.
    ECB had geen andere keuze dan de rente te verhogen. OA importeren we nu ook inflatie door de lage eurokoers. Die wordt nu gesteund door een hogere rente.
    Inderdaad, dit is grote onzin, jij snapt er niks van.

    Het idee van de ECB is dat bij een hogere rentestand de geldhoeveelheid afneemt en dus de inflatie gaat dalen.
    En omgekeerd.

    De huidige grote inflatie wordt veroorzaakt door eenmalige en unieke omstandigheden, die niks te maken hebben met de geldhoeveelheid of de rentestand.

    Dus de verhoging van de ECB-rente is volkomen zinloos en onzinnig.
  11. forum rang 7 Thorgall 10 september 2022 15:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2022 13:58:

    [...]

    Inderdaad, dit is grote onzin, jij snapt er niks van.

    Het idee van de ECB is dat bij een hogere rentestand de geldhoeveelheid afneemt en dus de inflatie gaat dalen.
    En omgekeerd.

    De huidige grote inflatie wordt veroorzaakt door eenmalige en unieke omstandigheden, die niks te maken hebben met de geldhoeveelheid of de rentestand.

    Dus de verhoging van de ECB-rente is volkomen zinloos en onzinnig.
    Een hoge rente zorgt voor afnemende bestedingen, dus minder vraag. De huidige economie is oververhit. Overal is tekort aan. Graan, gas en personeel om maar wat te noemen. Met een huidige inflatie van ruim 13 procent en een rente van .75% is de reële rente -12%, dus extreem stimulerend. Dit in een oververhitte economie, waar je nog geen loodgieter binnen een maand kunt krijgen voor 60 euro.
    Net zoals de FED, zit de ECB behind the curve. Too little too late.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 september 2022 15:29
    quote:

    Thorgall schreef op 10 september 2022 15:24:

    [...]Een hoge rente zorgt voor afnemende bestedingen, dus minder vraag. De huidige economie is oververhit. Overal is tekort aan. Graan, gas en personeel om maar wat te noemen. Met een huidige inflatie van ruim 13 procent en een rente van .75% is de reële rente -12%, dus extreem stimulerend. Dit in een oververhitte economie, waar je nog geen loodgieter binnen een maand kunt krijgen voor 60 euro.
    Net zoals de FED, zit de ECB behind the curve. Too little too late.
    Exact wat ik bedoel: deze renteverhoging is totaal onzinnig.
  13. forum rang 7 Thorgall 10 september 2022 17:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 september 2022 15:29:

    [...]

    Exact wat ik bedoel: deze renteverhoging is totaal onzinnig.
    19 centrale bankiers, die het beleid bepalen van de ECB samen bepalen, hebben deze week het enige en juiste besluit genomen. Volgende maand verder omhoog.
10.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 261 262 263 264 265 ... 519 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.