Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

67.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 454 455 456 457 458 ... 3377 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 24 maart 2022 13:24
    quote:

    Leefloon schreef op 24 maart 2022 10:16:

    [...]
    Eigenlijk andersom, via Oekraïne en energieprijzen ondervinden wij nu de resultaten van het decennia leven met één nieuwsbron, zonder daarmee rekening te houden bij onze klassieke westerse expansie. In dat gemiddeld beter geïnformeerde Syrië zouden ze dat kruisvaarders kunnen noemen. Met onze democratie, met ons sociale kapitalisme, met onze christelijke normen en waarden, et cetera. Omgekeerd zullen de Russen dus evengoed kunnen vinden dat wij nog nooit hebben gehoord van invloedssferen, en ondervinden wij nu de gevolgen van het willen verwesteren van steeds meer bufferlanden ver voorbij een voormalig ijzeren (en cultureel) gordijn. Een beetje alsof West-Duitsland halverwege de jaren 80 zou hebben willen toetreden tot het Warschaupact; zoiets. Niet echt prettig. "Mag", West-Duitsland bij het oostblok voegen, maar met het genomen risico op een gewapend conflict. Geen rechtvaardiging voor een inval noch misdaden, maar wel een verklaring. Hebben we naar eigen zeggen de kennis, en de macht, maar hebben we niet het vermogen om daarmee rekening te houden in de omgang met Rusland. Daarvoor bloeden nu mensen in Oekraïne, en ook nu werd weer trots geroepen in Duitsland en Italië dat Oekraïne rijp is voor mogelijke toetreding de EU. Moeten we alleen nog die malloot in Belarus kwijtspelen, en we staan overal aan de westgrens van Rusland, dat ervaring heeft met Barbarossa. Moeilijk soms, rekening houden met anderen, ondanks alle [s[macht[/s]kennis die we claimen te hebben.
    Nu Rusland Oekraïne kapot aan het maken is, zegt men dat er grenzen zijn aan wat er gedaan kan worden, omdat er rekening gehouden moet worden met de reactie die kan volgen.
  2. forum rang 6 matad 24 maart 2022 13:36
    quote:

    JdeFL schreef op 24 maart 2022 12:19:

    [...]

    Allé dan. Zo is in Vlaanderen Frans als 1ste en later ook als 2de taal in het onderwijs verdrongen. (De strijdkreet 'Leuven Vlaams', een universiteit in Vlaanderen n.b.) En na WOI toen Frans nog de voertaal was, geleidelijk teruggedrongen tot over de 'taalgrens'. Daar wordt nog altijd over geknokt. Er liggen wat gemeentes aan de verkeerde kant van de grens.

    Ook Estland gaat die weg op, ik dacht dat je daar zelfs om werk te vinden Lets moet spreken. Recente wetgeving.

    Eigenlijk gebeurt in al die landen zowat hetzelfde: een vreemde taal, van vroegere overheersers, zij het hier Frans of daar Russisch wordt uitgespuwd (geen vlieg dit keer).

    Als Vlaming begrijp ik het helemaal. Heeft niks met racisme te maken, maar met voorgaande onderdrukking.

    Trouwens mag je in heel Oekraïne Russisch spreken, daar heeft echt niemand een probleem mee.

    En in Spanje zijn ze totaal van de pot gerukt.
    Daar moet men op bijv. Mallorca Mallorqui spreken. Enkele buitenlandse specialisten, die broodnodig waren konden in een hospitaal niet aan de slag omdat ze geen Mallorqui spraken.
    In de deelstaat Valencia leert men Valenciaans op de lagere school en is Spaans een bijvak.
    De domheid van veel mensen blijft me verbazen.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 maart 2022 13:44
    Glasnost Gone
    @GlasnostGone
    ·
    28 m
    12.00: Donetsk & Luhansk regions forces still attacking. hit landing craft in Berdyansk near Mariupol. trying to replenish reserves & forced to use obsolete armoured vehicles. 20 military-industrial complexes stopped production as no parts. facebook.com/GeneralStaff.ua

    overzicht dag 29:

    pbs.twimg.com/media/FOnSh6KXEA80bLV?f...

    pbs.twimg.com/media/FOnSjotWUAA7p1G?f...

    pbs.twimg.com/media/FOnSliJXIAAJY75?f...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 maart 2022 13:53
    Ukraine Weapons Tracker
    @UAWeapons
    ·
    1 u
    #Ukraine: In #Chernihiv Oblast the Ukrainian forces destroyed a Russian cargo truck, transporting ??.1.01.04? thermobaric rockets for the very potent TOS-1A "Solntsepyok" multiple rocket launcher.

    pbs.twimg.com/media/FOnH9W-WUA0OKjC?f...

    pbs.twimg.com/media/FOnH-iLWUAMdMoO?f...
  5. forum rang 6 Rowi62 24 maart 2022 14:02
    quote:

    matad schreef op 24 maart 2022 13:36:

    [...]

    En in Spanje zijn ze totaal van de pot gerukt.
    Daar moet men op bijv. Mallorca Mallorqui spreken. Enkele buitenlandse specialisten, die broodnodig waren konden in een hospitaal niet aan de slag omdat ze geen Mallorqui spraken.
    In de deelstaat Valencia leert men Valenciaans op de lagere school en is Spaans een bijvak.
    De domheid van veel mensen blijft me verbazen.
    In ale gebieden die je noemt spreken ze als 1e taal Catalaans. (Valenciaans is hetzelfde maar om politieke redenen noemen ze het Valenciaans.)

  6. Eric61 24 maart 2022 14:23
    Er ligt een grens van neutrale landen van de Witte zee tot de Middellandse zee.

    Dit willen de voormalige NAVO en Warschaupactlanden zo houden.

    Deze neutrale landen zijn vrij om te handelen met wie zij willen en hebben het dus goed MAAR

    niemand wil zijn vijand als buurman en daar is het volgens mij fout gegaan.

    Dit ijzeren gordijn van neutrale landen zal er waarschijnlijk ook blijven.

    Hopelijk houd het vechten snel op want dit is totaal zinloos en ik hoop dat er snel een oplossing komt.

    Wat er nu gebeurt word ik heel treurig van
  7. [verwijderd] 24 maart 2022 14:49
    Rusland en India zouden een uit de Koude Oorlog stammende handelsovereenkomst volgende week nieuw leven kunnen inblazen, nu Rusland afgesneden is van dollartransacties als gevolg van Westerse sancties. Dat heeft een hoge Indiase handelsfunctionaris gezegd.

    De voorzitter van the Federation of Indian Export Organisations zei woensdag tegen de zender CNBC dat de Indiase regering werkt aan een overeenkomst die verschillende Indiase banken in staat zou stellen roepie-roebel rekeningen te gebruiken.

    Momenteel is Rusland uitgesloten van bepaalde internationale betalingsmechanismen vanwege de invasie van Oekraïne. Maar roepie-roebel rekeningen zouden Indiase exporteurs in staat stellen zaken te blijven doen met Rusland, zonder gebruik te hoeven maken van de Amerikaanse dollar ( bron Business Insider Nederland )

    Wat gebeurt als landen besluiten om de almachtige $ te omzeilen ? Ghadaffi wilde een Afrikaanse munt incl. goudstandaard. Saddam wilde geen dollars meer voor zijn olie. We weten wat met beide is gebeurt.
  8. Lu. 24 maart 2022 15:08
    quote:

    Chiddix schreef op 24 maart 2022 11:34:

    [...]

    De volkeren van West-Europa beginnen veel te lijken op Noord-Korea. Alle neuzen bijna zelfde kant op. Gehersenspoeld na 4 weken de nieuws en praatprogramma s volgen op NPO etc. Heren, u moet ook zelf nadenken en onderzoek doen. De NAVO en Zelenski hebben dit conflict uitgelokt. Zal vanmiddag nog wat uitleggen.
    Politici houden wat onder de pet voor het volk. Ik ho jeor veel leugens.
    Ik zou jou aanraden NIET zelf na te denken (als je dat doet), want dat blijkt helemaal verkeerd te gaan.
  9. forum rang 10 voda 24 maart 2022 15:11
    Obligatie: Russische obligatiemarkt valt volledig stil
    Begin april grote betalingsverplichting voor Rusland.

    (ABM FN-Dow Jones) De invasie in Oekraïne heeft de Russische obligatiemarkt volledig op zijn kop gezet. Het gaat onder meer om obligaties die zijn uitgegeven door de Russische Federatie, Russische bedrijven en obligaties genoteerd in roebels.

    Alexandre Goldwasser, directeur van obligatiespecialist Goldwasser Exchange, spreekt van een markt die volledig tot stilstand is gekomen en cliënten die 'gegijzeld' worden, omdat zij niet van hun obligaties af kunnen komen.

    In gesprek met ABM Financial News legde de specialist uit dat klanten niet langer obligaties kunnen kopen en verkopen die door Rusland of Russische bedrijven zijn uitgegeven. Dit heeft geleid tot een scherpe daling van de waarde van deze activa.

    "Ook al betekenen de prijzen die op de Bloomberg-terminals worden weergegeven niet veel, omdat de markt stil ligt, de weergegeven koersen liggen gemiddeld rond de 20 procent", aldus de obligatiemarktspecialist.

    Voor beleggers die obligaties bezitten van Russische economische zwaargewichten zoals Gazprom, raadt Goldwasser aan om geduld te hebben.

    "Op een zekere dag, als het conflict eenmaal voorbij is, zullen deze reuzen zich weer tot de markt moeten wenden, zoals alle bedrijven over de hele wereld doen om hun activiteiten te financieren. En als zij in gebreke zijn gebleven bij het nakomen van een betalingsverplichting, zullen zij die beleggers zeker moeten compenseren voordat zij opnieuw aan het aantrekken van schuld kunnen denken", meent hij.

    Voor de Russische staat kan het beeld anders zijn. Goldwasser merkt op dat Moskou vooralsnog zijn vervaldagen blijft nakomen en enkele dagen geleden nog een coupon van 117 miljoen dollar heeft betaald.

    Wel heeft de marktspecialist ernstige bedenkingen bij de terugbetaling door Rusland van twee obligaties die op 4 april vervallen voor een totaalbedrag van vier miljard dollar.

    Hoewel dit voor Rusland de enige twee vervaldagen van obligaties in vreemde valuta zijn dit jaar, betwijfelt Goldwasser of het land in staat is aan zijn verplichtingen te voldoen, gezien de westerse sancties.

    Goldwasser wijst erop dat kredietbeoordelaars in geval van wanbetaling een periode van 30 dagen hebben om hun zaken alsnog op orde te krijgen.

    Naast obligaties die rechtstreeks door de Russische staat en bedrijven zijn uitgegeven, gelden volgens Goldwasser dezelfde problemen voor in roebels uitgegeven obligaties van buitenlandse partijen.

    Hij noemt met name supranationale emittenten, zoals de Wereldbank of de Europese Investeringsbank, die regelmatig schulden in deze valuta aantrekken.

    "Ook hier is het voor onze cliënten niet meer mogelijk hun obligaties te verkopen," aldus de obligatiespecialist. Als gevolg daarvan zijn ook de prijzen gecorrigeerd, rekening houdend met de stijging van de rente in Rusland en de daling van de roebel.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. Eric61 24 maart 2022 15:16
    Wij hebben 2 Russische gezinnen die wij in Turkije leerde kennen in een vakantie op bezoek gehad en zijn met ze naar een Chinees restaurant geweest (ik heb mij geschaamd ). Zij hadden heel veel dollars bij zich en dronken heel veel en gedroegen zich naar onze maatstaven asociaal maar ik werd vroeg wakker en er stond al een Rus eieren voor mij te bakken ( hoorde wel een glas cognac bij om wakker te worden ).

    Gewoon een hele andere cultuur
  11. icara 24 maart 2022 15:30
    quote:

    Poet In Het Laadje schreef op 24 maart 2022 14:49:

    Rusland en India zouden een uit de Koude Oorlog stammende handelsovereenkomst volgende week nieuw leven kunnen inblazen, nu Rusland afgesneden is van dollartransacties als gevolg van Westerse sancties. Dat heeft een hoge Indiase handelsfunctionaris gezegd.

    De voorzitter van the Federation of Indian Export Organisations zei woensdag tegen de zender CNBC dat de Indiase regering werkt aan een overeenkomst die verschillende Indiase banken in staat zou stellen roepie-roebel rekeningen te gebruiken.

    Momenteel is Rusland uitgesloten van bepaalde internationale betalingsmechanismen vanwege de invasie van Oekraïne. Maar roepie-roebel rekeningen zouden Indiase exporteurs in staat stellen zaken te blijven doen met Rusland, zonder gebruik te hoeven maken van de Amerikaanse dollar ( bron Business Insider Nederland )

    Wat gebeurt als landen besluiten om de almachtige $ te omzeilen ? Ghadaffi wilde een Afrikaanse munt incl. goudstandaard. Saddam wilde geen dollars meer voor zijn olie. We weten wat met beide is gebeurt.
    Soms ben ik bang dat het één grote rattenval voor het westen is.
  12. forum rang 8 Leefloon 24 maart 2022 15:30
    quote:

    JdeFL schreef op 24 maart 2022 10:32:

    Dus wat ze, en ik bedoel dan echt de overgrote meerderheid, in Oekraïne zelf denken, is van geen tel?

    't Ging of gaat echt niet over expansie, maar over een armlastige buur onder de vleugels nemen. Vandaar de terughoudendheid van Duitsland. Nog een? denken die. En dan Moldova ook nog? Pfff.
    Inderdaad. Het geopolitieke lot van een land kan nou eenmaal zijn dat het tussen 2 vuren in ligt. Als je dat negeert, dan loop je het risico dat zo'n land onder vuur komt te liggen. In België ligt ook zo'n complicerende grens, van een iets andere orde. Dat los je niet op door, daar hebben we dat democratische opnieuw, door als Belgische federatie voor Nederland, Frankrijk, Duitsland of een vierde weg te kiezen, Soms vergt iets meer respect, waaronder misschien het respecteren dat Brussel verfranst is en dat er nog andere belangen zijn. Niet alles leent zich voor (misbruik van) onze westerse, christelijke democratie, dus ook niet wanneer de Vlaamse democratische meerderheid democratisch kiest voor aansluiting bij een Noord- of Zuid-Amerikaans deel van Nederland. Voor Rusland dreigt de stand in westelijke bufferlanden 1 - 6 te worden, en die laatste Staat staat onder druk. Onder druk van het westen.

    Die westerse expansiedrift wordt vaak onderschat. Arabische lente? Hopeloos mislukt. Afghanistan en Irak opbouwen met onze waarden en normen is eveneens hopeloos mislukt. En het is spijtig, maar de bijna overdreven, zeer te waarderen diplomatieke houding van Duitsland heeft ook niet kunnen voorkomen dat aan de Russen nu Oekraïne toch voorgeschoteld krijgt als een neonazi-bolwerk. Die hebben nog herinnering aan miljoenen mensenoffers, om nu vanuit het westen o.a. als laf bestempeld te worden. Vele jaren geleden ergens al benoemd: had Oekraïne gelaten zoals het was, na dat roemruchte bezoek van Guy en de Donbas-problemen, en had met resultaten laten zien welk landsdeel langzaam de winnaar wordt. Een soort Oost- versus West-Duitsland, zonder dat we als westen plotseling de EU en NATO tot aan alle westelijke grenzen van Rusland brengen. Een soort weg van de geleidelijkheid, in plaats van midden in een oorlog telkens weer over een provocerende aansluiting bij de EU te beginnen. Kan, mag, en Finland ook bij de NATO, maar we zien de gevolgen van het onvoldoende respect voor oude "grenzen". Wij zien de gevolgen, en Oekraïners ervaren de gevolgen. Het intrinsiek beste systeem is niet onder alle omstandigheden het beste systeem, dus vandaar o.a. kwalificaties als kruisvaarders of de aanslagen in New York. Terwijl anderzijds een soort Derde Rijk van Poetin ook niet het beste is, maar Russen associëren ons exportproduct, een democratische en kapitalistische rechtsstaat toch echt vaak met hopeloze chaos. Waar hun leider dankbaar misbruik van maakt.
  13. [verwijderd] 24 maart 2022 15:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 24 maart 2022 13:14:

    [...]

    Laten we eens bij het begin beginnen:

    Waarom zou Oekraïne lid willen worden van de NAVO......??

    Antwoord: omdat ze zich bedreigd voelen door Poetin.

    Poetin is dus direct en indirect de ENIGE oorzaak van deze oorlog.
    Rusland voelt zich bedreigd door de NAVO. Een NAVO grens langs Rusland van ik dacht 3500 km als Oekraine lid van de NAVO wordt. Zo wordt het gecommuniceerd door Poetin aan zijn volk.
  14. forum rang 6 matad 24 maart 2022 16:05
    quote:

    Rowi62 schreef op 24 maart 2022 14:02:

    [...]

    In ale gebieden die je noemt spreken ze als 1e taal Catalaans. (Valenciaans is hetzelfde maar om politieke redenen noemen ze het Valenciaans.)

    Deze bewering is pertinent onjuist.
    Catalaans spreekt men in Catalonië.
    Woon zelf verdomme in Valentia.
    Waar haalt u die domheid vandaan?
67.523 Posts
Pagina: «« 1 ... 454 455 456 457 458 ... 3377 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.