Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,924   -0,038   (-0,64%) Dagrange 5,894 - 5,934 335.282   Gem. (3M) 4,5M

Aegon 2022

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 mvliex 1 9 maart 2022 17:42
    quote:

    Wilbar schreef op 9 maart 2022 17:39:

    Leuke dag maar we kunnen ook constateren dat we nog ruim onder de koers van een week geleden zitten. En de oorlog (onzekerheid) is nog niet voorbij.
    Fingers crossed.
    Op 'bijkopen' winst maar op de rest nog een weg te gaan, terug naar het hogere niveau..
  2. 2012 dewegomhoog 9 maart 2022 18:56
    Het lijkt ( met de nadruk op lijkt ) erop dat de eerste schrikreactie voorbij is.
    Amerika gaat nu ook omhoog.
    Dit zie je in veel oorlogen eerst de schrikreactie daarna de berusting en komt de realiteit weer boven drijven.
    In geval van Aegon te verwaarlozen belangen in Rusland.
    Te verwaarlozen verliezen mbt woekerpolis affaire ( Aegon heeft bijna iedereen gecompenseerd ) zie posting Niels Koerts
    De rente moet wel omhoog met deze torenhoge inflatie ( goed voor Aegon )

    Dit staat allemaal los van het onmenselijk leed van de mensen in Oekraine , maar daar zal wel een ander draadje voor zijn om daar over te posten.
  3. forum rang 8 Wilbar 10 maart 2022 08:46
    Achmea ziet operationeel resultaat dalen

    (ABM FN-Dow Jones) Achmea heeft in 2021 het operationeel resultaat overeind gehouden met goede beleggingsresultaten bij de pensioen- en levensverzekeringen, terwijl de zorgverzekeringen weinig bijdroegen. Dat maakte de verzekeringsgroep donderdag bekend.

    www.iex.nl/Nieuws/742099/Achmea-ziet-...
  4. Techexpert 10 maart 2022 11:15
    De vergadering tussen de Oekraïense, Russische en Turkse ministers van Buitenlandse Zaken is afgelopen. Volgens de Oekraïense minister Koeleba was de vergadering "gemakkelijk én moeilijk". "Makkelijk omdat Lavrov zijn traditionele retoriek voortzette, moeilijk omdat de situatie in Marioepol erg moeilijk blijft." Lavrov zou niet ingestemd hebben met een humanitair corridor daar. "Dat is nochtans nodig", zei Koeleba. "Ik hoop dat Rusland het toch zal toestaan."

    "Over een staakt-het-vuren werd geen vooruitgang geboekt", zei Koeleba, die nog meegaf zeker open te staan voor nieuw overleg. "Ik blijf me inzetten om een einde te maken aan de oorlog. Maar we kunnen de oorlog niet beëindigen zolang het land dat die begonnen is dat niet wil. We blijven gaan voor een diplomatieke oplossing, maar dat betekent niet dat we gaan stoppen met ons te verdedigen."

    Straks begint ook de persconferentie van de Russische buitenlandminister Lavrov.

    Helaas geen vooruitgang.
  5. forum rang 6 upsidedown 10 maart 2022 16:58
    Graan is straks schaars en duur: dit zijn drie alternatieven voor je deeg
    broodprijzen gaan waarschijnlijk flink stijgen door de oorlog in Oekraïne. Dit land en Rusland zijn twee van de 'graanschuren’ van de wereld. Welke alternatieven zijn er voor graan? Twee experts geven suggesties voor broodvervangers.

    Vijf euro voor een brood? Stijgt de graanprijs zoveel dat we ons boterhammen straks niet meer kunnen betalen? Het is nog niet zover, maar veel graansoorten worden schaars en daardoor duur. Mensen moeten mogelijk uitwijken naar oplossingen zoals minder of geen brood eten of hun boterhammen 's morgens of 's middags vervangen door havermoutpap.
    -------
    Stijgende brandstofprijzen drijven transportbedrijven tot wanhoop
    ----------
    Prijs tweedehands auto naar nieuw record
    -----
    Ja nee de inflatie is uit de hand aan t lopen.
    Ben benieuwd wat de rente gaat doen.
  6. forum rang 6 upsidedown 10 maart 2022 17:55
    quote:

    keljans 123 schreef op 10 maart 2022 17:49:

    kalm blijven. boeren bljven zaaien.
    T graan zaaigoed is al uitverkocht, gister op t nieuws. 1 voordeel. Putin is binnengevallen voor t zaai-seizoen. Je zou zeggen boeren wereldwijd gaan hierdoor wat meer graan zaaien. Moet dat er wel zijn.
    Maareh die inflatiegolf die eraan komt is zorgelijk.
  7. forum rang 6 upsidedown 10 maart 2022 21:57
    Ingrid Thijssen (VNO-NCW): 'Scenario jaren zeventig ligt op de loer'

    Ondernemerskoepel VNO-NCW is een stuk somberder over de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne dan het Centraal Planbureau. Voorzitter Thijssen: 'We lopen echt het risico van een “jarenzeventigscenario”: langdurige en hoge inflatie gecombineerd met recessie.'

    De oorlog in Oekraïne leidt tot de hoogste inflatie sinds de jaren zeventig en holt de koopkracht uit, maar verder is het Centraal Planbureau relatief optimistisch over de economische groei en de werkloosheid. Ondernemerskoepel VNO-NCW denkt daar anders over. 'De kans op stagflatie lijkt ons reëel.'

    Sinds het CPB aan het rekenen sloeg zijn de energie- en grondstofprijzen immers nog verder de hoogte ingeschoten en die zullen nog langdurig hoog blijven. 'Wat dat betreft is het goed dat het CPB volgende week met een technische update komt', zegt VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen. 'We denken dat de prognoses te rooskleurig zijn.'

    Volgens het CPB heeft het financieel isoleren van Rusland slechts een beperkt effect op de Nederlandse economie.

    'Ik denk dat er sprake is van onderschatting. De directe impact valt op macroniveau nog mee, maar de indirecte effecten van energieprijzen, grondstoffenprijzen en ontwrichte toeleveringsketens zijn echt all over the place. Sinds de ochtend dat Rusland Oekraïne binnenviel worden wij plat gebeld. De impact op bedrijven is echt heel groot. De import van graan, hout en allerlei metalen is vrijwel tot stilstand gekomen, en waar het nog wel komt zijn de prijzen extreem hoog.

    Een ondernemer die mij belde zei: “Corona heb ik nog net overleefd, maar dit trek ik niet”. Er is nog weinig oog voor het feit dat bedrijven de gestegen kosten nauwelijks kunnen doorbelasten. Daardoor worden zij hard geraakt, maar voorlopig gaat alle aandacht nog uit naar consumenten.'

    Vakbond FNV roept juist op de gestegen grondstofprijzen niet door te zetten aan de consument. Dan maar wat minder winstmarge.

    'Volkomen terecht dat men zich zorgen maakt over wat dit betekent voor burgers, vooral die mensen die rond de armoedegrens zitten en echt die hoge energierekening en duurder tanken niet kunnen betalen.

    Maar eigenlijk is die oproep van de FNV overbodig, want bedrijven kunnen die gestegen prijzen voor grondstoffen en energie vaak al niet kwijt. Voor de oorlog was het al zo dat de inkoopkosten voor ondernemers met 12 tot 20% waren gestegen, terwijl de inflatie 6 à 7% was.

    Dus een heleboel werd al geabsorbeerd door bedrijven. Dat is zeker niet minder geworden. Tegelijkertijd worden hun omzetten ook door de inflatie geraakt. Mensen kopen wat minder vaak een spijkerbroek of gaan wat minder naar de kroeg. Dat effect op bedrijven staat nog onvoldoende op het netvlies.'

    U ziet het wel heel somber in.

    'We zijn echt bang voor een jarenzeventigscenario. De kans op stagflatie - langdurige en hoge inflatie gecombineerd met recessie - is levensgroot, omdat de prijzen voor grondstoffen en energie jarenlang hoog zullen blijven vanwege de ontkoppeling van zo'n grote producent als Rusland.

    Bovendien: er is nooit een energiecrisis geweest die niet gevolgd werd door een recessie. Ik had vanmorgen een crisisbijeenkomst met mijn Europese evenknieën en daar is die zorg ook heel groot. Dit gaat lang en pijnlijk worden.'

    U gaat donderdag samen met de vakbonden met het kabinet om tafel. Wat moet er gebeuren?

    'Dat is nog een enorme puzzel. De oorlog is nu twee weken oud, en het duurt nog even voordat je helder hebt wat precies de effecten zijn. Vervolgens moet je bedenken welke maatregelen dan verstandig zijn om die enorm heftige economische effecten te dempen. En dat moet dan slimmer dan in de jaren zeventig. Een van de lessen die we toen geleerd hebben is dat je geen automatische prijscompensatie moet invoeren (zoals het FNV wil, red.). Als je van iets kunt zeggen dat het goed is dat het is afgeschaft, dan dat wel. Wij willen ervoor zorgen dat de input uit de reële economie echt op tafel ligt.'

    U heeft het gevoel dat dat tot nu toe onvoldoende tussen de oren zit?

    'Ik ben bang voor onderschatting, ja. Maar waar ik echt bang voor ben is dat we daardoor niet het juiste beleid gaan voeren. Als je denkt dat het allemaal wel meevalt en alleen iets doet voor mensen die in energiearmoede terechtkomen, terwijl we op weg bent naar een stagflatiescenario. Bij mijn Europese collega's proef ik veel meer een gevoel van urgentie.'

    Moet de politiek dan terug naar de tekentafel om het coalitieakkoord te herzien?

    'Ik denk dat je vooral niet het coalitieakkoord opnieuw moet gaan doen. Natuurlijk zijn er op de achtergrond rekensommen te maken. Maar we moeten niet vergeten dat naast de oorlog de grote vraagstukken die er al jaren waren in Nederland - wonen, klimaat, stikstof - ook gewoon opgelost moeten worden. Het is juist goed dat het coalitieakkoord daarin voorzag - ook financieel - en daar moeten we echt mee door. Sterker nog, op klimaat moeten we vanwege de geopolitieke situatie juist versnellen.'
    ----------
    Eind jaren 70, begin jaren 80 was een drama. ECB gaat steunmaatregelen terugdraaien, fed per maart ook en fed gaat de rente verhogen. Ik ben benieuwd hoe het met aegon zal gaan 1 tot 3 jaar.
    Maareh zoals gezegd. T is zorgelijk.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.