Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

Laatste koers (eur) Verschil Volume
2,015   -0,025   (-1,23%) Dagrange 1,990 - 2,070 394.946   Gem. (3M) 188,2K

Forum bpost geopend

11.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 579 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. okeanos 8 maart 2022 23:05
    Unifiedpost keldert na jaarcijfers
    Voor een kleine onderneming is een fysieke enveloppe met daarin 20 facturen sneller verwerkt op de ambachtelijke manier dan 20 van die digitale bestandjes (efff) die je één voor één ontvangt via email en dan één voor één moet gaan opslaan op je harde schijf om ze vervolgens één voor één in te lezen in het boekhoudpakket.
    Lang leve de fysieke post met een kleurrijke Poule Bourbonnaise postzegel. Uitkijken nu of ik ook nog een Coq Bourbonnaise te pakken krijg.
  2. DJ o Harry 9 maart 2022 13:11
    Het management van bpost heeft beslist om alle express en commerciële zendingen naar Rusland en Wit-Rusland tot nader order stop te zetten. bpost zal brieven, Economy & Standard-pakjes naar Rusland en Wit-Rusland blijven aanvaarden. Vertragingen in transport en extra douanecontrole zullen vertragingen in de levering veroorzaken.
  3. deredactie 11 maart 2022 07:52
    artikel in de standaard vandaag:
    Bpost maakte eind vorig jaar bekend dat het zijn belang van 50 procent in Bpost Bank aan zijn bankpartner BNP Paribas Fortis verkoopt. Dat leidt nu tot een ingrijpende hertekening van het bankenlandschap.

    Bpost Bank gaat fuseren met BNP Paribas Fortis, dat in de plaats van Bpost Bank zal bankieren via de 657 postkantoren. Op alle postkantoren komen het groene logo en de naam van BNP Paribas Fortis. Of dit met een aparte lichtbak zal zijn naast het logo van Bpost of met een meer bescheiden uithangbord, is nog niet helemaal duidelijk.

    BNP Paribas Fortis claimt dat zijn klanten daardoor er 657 kantoren bijkrijgen, maar daar hoort toch een sterke nuancering bij. Het eigenlijke netwerk van BNP Paribas Fortis, dat tussen 2015 en eind 2021 al afgebouwd werd van 789 kantoren naar 386 kantoren, wordt de komende jaren nog eens drastisch verminderd tot 220 kantoren. Dat ligt politiek erg gevoelig, maar BNP Paribas Fortis kan voorhouden dat het op het terrein aanwezig blijft via de postkantoren.

    De vakbonden van BNP Paribas Fortis kregen gisteren op een gewone ondernemingsraad inzage in de plannen. Er was gisteren ook een ondernemingsraad bij Bpost Bank, die ophoudt te bestaan als aparte entiteit.

    Geen adviesdiensten meer

    De 220 eigen kantoren die BNP Paribas Fortis in een volgende fase overhoudt, zullen volwaardige bankdiensten blijven aanbieden. In de postkantoren zullen klanten van BNP Paribas Fortis enkel basisdiensten vinden. Klanten zullen ook courante verzekeringsproducten kunnen kopen. Maar alles wat een beetje complex is, zal er niet te vinden zijn. Servicecentra lijkt daarom een meer toepasselijke naam voor de verkooppunten dan bankkantoren.

    In sommige gevallen wordt het voor de bestaande klanten die nu al bankieren via de postkantoren een stap terug. Een woonkrediet afsluiten in de postversie van BNP Paribas Fortis zal niet meer kunnen. Dat kan nu wel. In meer dan 130 kantoren van Bpost kon men ook terecht voor adviesdiensten, die verdwijnen.

    De Sutter

    De bankdiensten zullen verzorgd worden door postpersoneel dat ook instaat voor de verkoop van postzegels, aangetekende zendingen en allerlei postdiensten. Minister Petra De Sutter (Groen) zei eerder al dat ze de postkantoren meer en meer wil inzetten om mensen die digitaal niet mee kunnen op allerlei gebieden te helpen. In sommige gebieden zou het postkantoor ook producten van de NMBS kunnen verkopen.

    BNP Paribas Fortis moet niet alleen toestaan dat de postkantoren voor heel wat diensten gebruikt worden, Bpost heeft ook al gezegd dat het ook openstaat voor bankverrichtingen van klanten van andere banken. Het blijft bijvoorbeeld mogelijk om naar een postkantoor te gaan en geld te storten op een bankrekening die niet van BNP Paribas Fortis is. Bpost staat voor basisdiensten open voor iedereen. Alleen als het om de verkoop van bankdiensten gaat, bijvoorbeeld de opening van een nieuwe spaarrekening, heeft BNP Paribas Fortis exclusiviteit.

    Geen eigen personeel

    Het personeel van Bpost Bank wordt overgeheveld naar BNP Paribas Fortis. Het gaat om 307 mensen, van wie de meesten in centrale diensten werkten. De bank belooft hen een geschikte job aan te bieden. In de 657 nieuwe verkooppunten zal BNP Paribas Fortis geen enkel eigen personeelslid hebben. Bpost krijgt een service fee van de bank, de omvang ervan is niet bekend.

    De 600.000 bestaande bankklanten van Bpost Bankdie via de postkantoren blijven bankieren – maar dan onder de vlag van BNP Paribas Fortis – zullen naar verwachting ook het gezelschap krijgen van een belangrijk deel van de klanten van de grootbank.

    BNP Paribas Fortis voert een segmentatie van zijn klanten door en zal zijn ‘basisklanten’ aanschrijven met de boodschap dat ze voortaan kunnen bankieren via de postkantoren. Wie in het vertrouwde volwaardig bankkantoor wil bankieren, zal dat kunnen, maar het prijskaartje zal duurder zijn dan in de postkantoren. Verwacht wordt dat 900.000 van de 3,4 miljoen klanten de boodschap krijgen dat hun nieuwe bankkantoor een postkantoor is.

    Aanschuiven?

    De 900.000 klanten die BNP Paribas Fortis doorschuift naar de postkantoren, zijn wellicht ook de minst rendabele. Het wordt uitkijken hoe de postkantoren met mogelijke wachtrijen zullen omspringen. Wellicht wordt het een nummertje trekken. Er is hoe dan ook nog wat tijd om het probleem aan te pakken. Dat de omschakeling tot 2024 op zich laat wachten, zou ook te maken hebben met noodzakelijke aanpassingen aan de IT-infrastructuur.

    Verwacht wordt dat het uitspelen van de kaart postkantoren BNP Paribas Fortis vooral in staat zal stellen in landelijke gebieden kantoren te sluiten zonder dat het tot politiek verzet komt.

    Banken bouwen al jaren hun kantorennet af als gevolg van de digitalisering. In landelijke gebieden dreigen daardoor bankkantoren uit het straatbeeld te verdwijnen. Eerder deze week raakte bekend dat KBC Bank een bus wil inleggen om klanten in landelijke gebieden waar een kantoor openhouden niet rendabel is, op geregelde tijdstippen toch nog van bankdiensten te voorzien. BNP Paribas Fortis kan argumenteren dat het meer dan voorheen nabijheid kan aanbieden ondanks de afbouw van de eigen kantoren.
  4. forum rang 7 JdeFL 11 maart 2022 09:35
    quote:

    maskerade schreef op 8 maart 2022 08:52:

    vergelijking van de Dollar koers Q1 '21 tov Q1 '22 (ytd). Koers Euro/dollar stond toen ongeveer rond de 1.20 dollar ==> nu is dat 1.08 dollar. Voor Q1 resultaten zouden we dus vanuit Radial dmv wisselkoerseffecten ongeveer 10% meer (in euro's) rapporteren.

    En Radial heeft ....
    Zo'n muntschommelingen zijn een 2snijdend zwaard. Een tijdelijk fenomeen in dit geval, vermoed ik.
  5. okeanos 16 maart 2022 12:11
    Vandaag in de standaard (stukje van het artikel)
    Het verschil met anderhalf jaar geleden, is dat er nu een bedrijfstop is die wel durft te beslissen
    Gelukkig beseft de nieuwe top van Bpost rond ceo Dirk Tirez goed wat er moet gebeuren. Dat is een contrast met de periode onder de weifelende Jean-Paul Van Avermaet, die geen beslissingen durfde te nemen en vooral met zijn eigen dossier bezig was. Helaas is er ondertussen kostbare tijd verloren gegaan. Die betaalt Bpost vandaag nog altijd cash. De traditionele Belgische winstmotor, de brievenpost, staat onder grote druk. Terzelfder tijd is er in de pakjesmarkt een probleem van ‘spookrijders’ die de sociale en fiscale wetgeving niet respecteren.
  6. deredactie 16 maart 2022 16:23
    Het volledige artikel:
    De gedachtewisseling tussen de top van Bpost en de parlementaire commissie Overheidsbedrijven gisteren leerde twee zaken: de politieke partijen hebben erg verschillende ideeën over welk soort bedrijf Bpost moet zijn én ze hebben te weinig aandacht voor de grote uitdagingen waar het bedrijf voor staat. Dat in het afgelopen, vierde, kwartaal de winstbijdrage van Noord-Amerika belangrijker was dan wat de traditionele brievenpost in België opleverde, zegt twee dingen: dat de toekomst van Bpost steeds meer afhangt van logistieke diensten voor de e-commercesector en dat de winstcapaciteit van de brievenpost dringend versterkt moet worden.

    Binnen Bpost bestaat de tak van de e-commercediensten vooral uit de Amerikaanse dochter Radial, die jarenlang een moeilijk verhaal bleek. Vandaag is Radial grotendeels onder controle en in goede handen met de terugkeer van Henri de Romrée bij Bpost. De uitbouw van dergelijke diensten op de Europese markt is lastiger, omdat die erg versnipperd is. De markt nemen via de bouw van eigen logistieke centra is dan weer een traag proces. Met het nieuwe centrum in Willebroek geeft Bpost de onlineplannen van Vlaamse kmo’s een zetje, maar de grote markt zit in Nederland en Duitsland.

    • Radial: van vloek voor Bpost naar bron van hoop

    Het verschil met anderhalf jaar geleden, is dat er nu een bedrijfstop is die wel durft te beslissen
    Gelukkig beseft de nieuwe top van Bpost rond ceo Dirk Tirez goed wat er moet gebeuren. Dat is een contrast met de periode onder de weifelende Jean-Paul Van Avermaet, die geen beslissingen durfde te nemen en vooral met zijn eigen dossier bezig was. Helaas is er ondertussen kostbare tijd verloren gegaan. Die betaalt Bpost vandaag nog altijd cash. De traditionele Belgische winstmotor, de brievenpost, staat onder grote druk. Terzelfder tijd is er in de pakjesmarkt een probleem van ‘spookrijders’ die de sociale en fiscale wetgeving niet respecteren.

    Bpost stuurt zijn distributiemodel in België bij door de pakjes en brieven zo veel mogelijk samen te verdelen. Maar dat concept heeft zijn grenzen. In een bakfiets neem je nu eenmaal niet zoveel pakjes mee. Het aspect van de spookrijders in de pakjesmarkt gaat dan ook weer de overheid aan. Een derde van de pakjesleveringen respecteert de sociale en fiscale wetgeving niet. Tussen nu en 2030 kost dat de Belgische schatkist zo’n 400 miljoen euro. Bijzonder is dat de spookrijders filialen van door Franse, Britse en Nederlandse overheden aangestuurde bedrijven zijn. Dat bracht ceo Tirez tot de uitspraak dat als Bpost zich in Frankrijk op zo’n manier zou gedragen, het niet lang zou duren.

    De hollende inflatie, en dus de stijgende energie- en transportkosten, jaagt de werkingskosten omhoog. Tegelijk begint de grootste pakjesklant, Amazon, steeds meer zelf zijn pakjes te verdelen. De consument schroeft zijn onlinebestellingen dan weer terug als gevolg van het verlies aan koopkracht door de hoge gasprijzen.

    Met de verkoop van de krantenwinkels en een samenwerkingsakkoord met BNP Paribas Fortis, wat middelen vrijmaakt om te investeren, stelt Bpost de juiste prioriteiten. Maar de olifant in de postkamer blijven de vijf post­sorteercentra. Het huidige brievenvolume is te laag om die alle vijf open te houden. Politiek een delicate zaak.
  7. okeanos 16 maart 2022 22:21
    The companies Danone, Delhaize, Jacobs Douwe Egberts, Pro-Duo, Proximus, Telenet and Schoenen Torfs plan to combine their deliveries of orders to retail outlets and individuals in the city of Antwerp and deliver them together.

    The smart bundling of goods on the outskirts of the city immediately translates into a quarter fewer kilometers driven and 90% less emissions. The positive impact on mobility and the environment will increase as more companies join CULT (Collaborative Urban Logistics & Transport) for their goods flows.

    The World Economic Forum predicts an increase of 78% in town and city deliveries by 2030. With the strong growth of e-commerce, the number of transport movements will continue to increase in our own towns and cities, too. The current logistics system does not yet have sustainable and efficient solutions ready. Everyone has at times wondered why three delivery vehicles are delivering simultaneously on the same street.

    With the idea of reducing the kilometrage and emissions of urban deliveries, Danone, Delhaize, Jacobs Douwe Egberts, Pro-Duo, Proximus, Telenet and Schoenen Torfs announced the CULT partnership in mid-2021. The aim: smart bundling of goods on the outskirts of the city and then delivering them in the city emission-free.

    DELIVERIES IN ANTWERP
    Today, the CULT partnership officially starts with the first bundled deliveries in the city of Antwerp. bpost was selected to bundle the parcels of the participating companies in Antwerp-X and then deliver them completely emission-free to individuals and retail outlets in the city. bpost will not only distribute parcels, but also pallets to retail outlets. The transport of these pallets will currently still be done with small trucks on HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), as soon as the technology is practically available this transport will also be fully electric.

    “This project is fully in line with our Ecozone philosophy of sustainable, innovative urban distribution whereby we combine emission-free delivery with an extensive network of collection points and lockers. It is therefore logical that bpost makes its contribution to this. Our ambition is to be the most sustainable e-commerce logistics player in Europe by 2030, with a CO2-free last mile,” says Dirk Tirez, CEO of bpost.

    postandparcel.info/147249/news/e-comm...
  8. forum rang 8 SEVA_ 24 maart 2022 15:36
    quote:

    belegger1981 schreef op 24 maart 2022 14:13:

    Wat kun je het best kopen de dagvan vandaag?
    Ik ben al hele tijd aan het kijken naar iets anders maar heb geen flauw idee wat nog interessant is…

    Postnl gaat 21 april met 0.32 cent ex-dividend. Zo een 11% op deze koers. Wellicht interessant voor een ritje.
11.571 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 579 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.