Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.225 Posts
Pagina: «« 1 ... 328 329 330 331 332 ... 3312 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 8 maart 2022 00:13


    Problemen bij de Russische crypto wallets van CoinBase

    Crypto exchange Coinbase blocks more than 25 thousand wallets of Russian citizens due to sanctions, Bloomberg

    twitter.com/MathewKeen1776/status/150...

    En iedereen maar denken dat wanneer crypto munten gedecentraliseerd zijn, er niemand meer invloed op heeft

    reactie onder de tweet

    Lol I remember when I was told it was impossible for government to stop because it was decentralized.

    I tried to tell them. These companies don't live on their own planet. They can get touched. That also the government can shut down access to any website any exchange.
  2. forum rang 10 voda 8 maart 2022 06:31
    Rusland dreigt met dichtdraaien gaskraan naar Europa
    RTL Nieuws 2 uur geleden

    Een gaspijpleiding van Rusland naar Europa, ter illustratie.© ANP Een gaspijpleiding van Rusland naar Europa, ter illustratie.

    Rusland dreigt de gaskraan naar Europa dicht te draaien als het Westen met een verbod op Russische olie komt. Amerika overweegt Russische olie te verbannen vanwege de oorlog in Oekraïne. Duitsland en Nederland zeiden gisteren tegen dat plan te zijn, omdat Europa 'geen alternatief' heeft voor het Russische gas.

    De Russische vicepremier en energieminister Alexander Novak dreigde de gaskraan naar Europa gisteravond in een tv-toespraak dicht te draaien.

    Europa 'ongenadig hard raken'
    Als Rusland de gaskraan dichtdraait, zal Europa volgens Novak 'onmogelijk een alternatieve energieleverancier kunnen vinden'. Aardgas elders vandaan halen 'zal jaren duren' en Europa 'ongenadig hard raken', vertelde hij in zijn toespraak.

    Europa is voor ongeveer 40 procent van de aardgasbehoefte afhankelijk van Rusland. Gisteren steeg de gasprijs al naar nieuwe recordhoogtes vanwege de onrust in Oekraïne.

    Novak zei dat Nord Stream 1, de belangrijke gaspijpleiding om de fossiele brandstof van Rusland naar Duitsland te transporteren, momenteel nog 'op volle capaciteit' werkt.

    Een beslissing om daadwerkelijk te stoppen met het exporteren van Russisch gas is dan ook nog niet gemaakt, vertelde Novak. De ingebruikname van een extra gaspijpleiding, Nord Stream 2, werd vorige maand al door Duitsland afgeblazen.

    De dreigementen van Novak volgden op waarschuwingen van onder meer het Amerikaanse congres dat Russische olie verbannen kan worden door Amerika en westerse bondgenoten.

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz zei gisteren dat de Russische energiemarkt doelbewust buiten schot is gebleven bij het invoeren van de sancties. Hij erkende dat Europa op dit moment 'op geen enkele andere manier' dan via Rusland aan gas kan komen.

    'Olieprijs kan verdubbelen'
    De Russische energieminister Novak zei in zijn toespraak daarnaast dat de plannen om Russische olie te verbannen 'catastrofale gevolgen' hebben voor de wereldwijde energiemarkt. Hij waarschuwde dat de prijs van een vat ruwe olie meer kan verdubbelen tot 300 dollar.

    Gisteren bereikte de olieprijs het hoogste niveau sinds 2008. Brentolie werd 9 procent duurder op 128,70 dollar per vat en de prijs van Amerikaanse olie steeg 8,3 procent tot 125,26 dollar per vat. Sinds Rusland Oekraïne is binnengevallen zijn de olieprijzen met ruim een derde gestegen.
  3. forum rang 10 voda 8 maart 2022 07:36
    Equinor to Start Exiting from Joint Ventures in Russia

    Strategic Research Institute
    Published on :
    08 Mar, 2022, 5:30 am

    Equinor's Board of Directors has decided to stop new investments into Russia, and to start the process of exiting Equinor’s Russian Joint Ventures. Equinor CEO Mr Anders Opedal said “We are all deeply troubled by the invasion of Ukraine, which represents a terrible setback for the world, and we are thinking of all those who are suffering because of the military action.”

    He added “In the current situation, we regard our position as untenable. We will now stop new investments into our Russian business, and we will start the process of exiting our joint ventures in a manner that is consistent with our values. Our top priority in this difficult situation is the safety and security of our people.”

    Equinor has been in Russia for over 30 years and entered a cooperation agreement with Rosneft in 2012.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2022 07:42
    quote:

    luchtschip schreef op 8 maart 2022 00:01:

    Die kilometers lange colonne die al dagenlang op weg naar Kyiv op de weg staat

    Die colonne wordt nu gebombardeerd door Oekrainse Bayraktar drones

    video 0:19 minuut
    twitter.com/visegrad24/status/1500946...
    Als ik Zelensky was dan zou ik eerst alle Russen aan de westkant van Kiev isoleren en in de pan hakken.

    De rest van bezet Oekraïne zal dan snel kunnen volgen.

    Uiteindelijk mogen de Russen blij zijn als ze de Krim kunnen houden.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2022 07:43
    quote:

    Chiddix schreef op 8 maart 2022 07:35:

    Er is vrijwel niemand op de publieke omroep die uitlegt waar het conflict tussen Oekraine en Rusland om draait. Men weet het niet of wil het niet weten. En als men het weet , zwijgt men.
    Het is net andersom: jij bent de enige die het niet wil begrijpen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2022 07:46
    quote:

    luchtschip schreef op 7 maart 2022 23:12:

    Hoe bestaat het, dat de Russische Ambassadeur bij de UN, dit over zijn lippen krijgt

    Julian Borger, Guardian's world affairs editor :

    Russia's ambassador to the UN, Vasily Nebenzya, is in the Security Council, claiming Ukrainians are shelling themselves.
    (Echoes of the Bosnian Serb army which would routinely say similar as it bombed Sarajevo)

    pbs.twimg.com/media/FNRno3JWQAYFfE3?f...

    twitter.com/sbg1/status/1500940533157...
    Alle Russen die door Poetin betaald worden zijn aartsleugenaars.
  7. forum rang 10 voda 8 maart 2022 08:26
    Russische commandant: “Ik schaam me”
    Gerard Driehuis 13 uur geleden

    Een gevangengenomen Russische commandant heeft aan de Oekraïners gevraagd om genade te tonen voor de “gehersenspoelde” troepen van Poetin. “We dachten dat we Oekraïne van de nazi’s aan het bevrijden waren”, zegt hij. “Ik schaam me.”

    Nu Astakhov Dmitry Mikhailovich zelf de situatie in Oekraïne heeft gezien, geeft hij de Oekraïners gelijk dat ze zich verzetten tegen de Russen, zo zegt hij. “Ik schaam me dat we naar dit land zijn gekomen, naar dit gebied, het grondgebied van Oekraïne”, zegt Mikhailovich.

    “Ik kan de woorden niet vinden om sorry te zeggen tegen het Oekraïense volk”. Hij voegt eraan toe dat hij het zou “begrijpen” als Rusland nooit vergeven zou worden.

    Hij dringt er bij de Oekraïners nadrukkelijk op aan om Russische soldaten te laten leven: “Velen van hen zijn gewoon beschaamd. Ze willen geen oorlog.” Mikhailovich roept ook op om de soldaten “levend” naar Rusland te sturen zodat ze hun landgenoten kunnen vertellen “wat hier is gebeurd”.

    Hij voegt eraan toe: “Ik hoop oprecht op uw genade voor de mensen die naar u toekomen met hun handen omhoog, of voor degenen die gewond zijn. We moeten geen dood zaaien. Het is beter om het leven te koesteren.”

    Voor de Russische troepen die nog steeds aan het vechten zijn, heeft hij een krachtige boodschap: “Ik smeek je, stop voordat het te laat is… Rusland kan hier niet winnen.”

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/russi...
  8. forum rang 8 het zwaard 8 maart 2022 08:35
    Had luchtschip dan toch gelijk over de betekenis van die Z ?
    Terwijl analisten zich het hoofd breken over de precieze betekenis van de "Z", een letter die in het cyrillische alfabet trouwens niet bestaat (een "z" wordt in het Russisch als "3" geschreven, red.) , adopteren voornamelijk extreemrechtse Poetinaanhangers het ondertussen als een ultranationalistisch symbool. De inval in Oekraïne is officieus ook al "Operatie Z" gedoopt.

    Zal eens goed kijken naar Baudet of hij ook geen Z truitje ,of een Z tattoo ergens heeft
  9. forum rang 8 het zwaard 8 maart 2022 08:50
    Kritiek op Coca-Cola, Starbucks en McDonald's groeit

    In de VS wordt opgeroepen tot een boycot van enkele grote Amerikaanse multinationals. Door de westerse sancties tegen Rusland hebben meer dan 230 bedrijven hun activiteiten in dat land stopgezet. Maar grote spelers als Coca-Cola, Starbucks en McDonald's blijven actief in Rusland.

    "Dat lokt veel kritiek uit", weet onze VS-correspondent Björn Soenens. "De druk zal groter worden als het gaat om aandeelhouders. Je merkt dat bepaalde overheidsfondsen aandelen hebben in die giganten en die dringen erop aan niet meer te investeren. Als ze financieel bloeden, dan zou het wel eens kunnen dat die bedrijven wel maatregelen nemen." McDonalds alleen al heeft bijvoorbeeld meer dan 900 eetgelegenheden in Rusland.
  10. Frilo 8 maart 2022 08:54
    quote:

    voda schreef op 8 maart 2022 08:26:

    Russische commandant: “Ik schaam me”
    Gerard Driehuis 13 uur geleden

    Een gevangengenomen Russische commandant heeft aan de Oekraïners gevraagd om genade te tonen voor de “gehersenspoelde” troepen van Poetin. “We dachten dat we Oekraïne van de nazi’s aan het bevrijden waren”, zegt hij. “Ik schaam me.”

    Nu Astakhov Dmitry Mikhailovich zelf de situatie in Oekraïne heeft gezien, geeft hij de Oekraïners gelijk dat ze zich verzetten tegen de Russen, zo zegt hij. “Ik schaam me dat we naar dit land zijn gekomen, naar dit gebied, het grondgebied van Oekraïne”, zegt Mikhailovich.

    “Ik kan de woorden niet vinden om sorry te zeggen tegen het Oekraïense volk”. Hij voegt eraan toe dat hij het zou “begrijpen” als Rusland nooit vergeven zou worden.

    Hij dringt er bij de Oekraïners nadrukkelijk op aan om Russische soldaten te laten leven: “Velen van hen zijn gewoon beschaamd. Ze willen geen oorlog.” Mikhailovich roept ook op om de soldaten “levend” naar Rusland te sturen zodat ze hun landgenoten kunnen vertellen “wat hier is gebeurd”.

    Hij voegt eraan toe: “Ik hoop oprecht op uw genade voor de mensen die naar u toekomen met hun handen omhoog, of voor degenen die gewond zijn. We moeten geen dood zaaien. Het is beter om het leven te koesteren.”

    Voor de Russische troepen die nog steeds aan het vechten zijn, heeft hij een krachtige boodschap: “Ik smeek je, stop voordat het te laat is… Rusland kan hier niet winnen.”

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/russi...
    Dat zou ik misschien ook zeggen om mijn leven te redden .
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 maart 2022 09:02
    Tweede Russische generaal gesneuveld sinds begin van oorlog
    5 min geleden
    in BUITENLAND

    Charkov - Tijdens gevechten rond de Oekraïense stad Charkov is voor de tweede keer sinds het begin van de oorlog een Russische generaal gesneuveld. Dat zeggen de Oekraïense inlichtingendiensten. Generaal-majoor Gerasimov was de stafchef van het 41e leger.

    Gerasimov had een aanzienlijke staat van dienst: hij vocht mee in Tsjetsjenië, Syrië en de Krim en kreeg daar zelfs medailles voor. De inlichtingendiensten zeggen informatie hebben dat hij het vuurgevecht niet overleefd heeft en baseert zich onder meer op een opgevangen gesprek tussen twee FSB-agenten over de dood van Gerasimov. De onderzoeksjournalisten van Bellingcat bevestigen het nieuws.

    Gerasimov is daarmee de tweede Russische generaal die tijdens de oorlog om het leven komt. Eerder was ook al majoor-generaal Andrei Sukhovetsky gedood. En dat op een moment waarop de troepen van Poetin steeds meer gebukt lijken te gaan onder logistieke problemen. Er waren ook al meldingen dat de moraal van de Russische soldaten niet al te goed meer is.
66.225 Posts
Pagina: «« 1 ... 328 329 330 331 332 ... 3312 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.