Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Mening over VoIP??

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juli 2005 18:48
    Hoe zou je hier het best op in kunnen spelen? Of wie heeft hier al op ingespeeld? Wat denkt iedereen over de potentie van dit product?

    'Stormachtige ontwikkeling bellen via internet op komst'

    1 juli 2005, 15:03 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bellen via internet staat aan het begin van een stormachtige ontwikkeling. Dat concludeert de Opta in haar Marktanalyse Vaste Telefonie die vrijdagmorgen werd vrijgegeven.

    Telecomwaakhond Opta verwacht dat vanaf eind 2007 10% tot 30% van de vaste telefoontjes via internet gaat, met het zogeheten Voice over Internet Protocol (VoIP). "Op dit moment heeft VoIP een penetratie van enkele procenten", aldus Remko Bos, projectmanager van de Marktanalyse tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Bos zegt dat de groeiprognose van de Opta gebaseerd is op "geluiden uit de markt". Zo zou kabelaar UPC iedere week 5.000 nieuwe abonnees krijgen voor VoIP-diensten. KPN heeft momenteel een pilot met VoIP lopen.

    Met de groeiprognose van de Opta ontwikkelt VoIP zich in Nederland sneller dan in andere landen, erkent Bos. "Dat komt onder meer doordat Nederland op breedbandgebied voorop loopt."

    KPN wordt door de Opta het monopolie van verkoop van abonnementen voor het vaste net ontnomen, maar krijgt van de Opta voor VoIP-diensten meer ruimte om kortingen te geven aan klanten. De Opta rechtvaardigt dat door te wijzen op de toenemende concurrentie in deze markt, onder meer van kabelbedrijven.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270
  2. [verwijderd] 1 juli 2005 20:07
    Ik bel tegenwoordig via SKYP en dat bevalt me best en het kost niks alleen even de software downloaden en dat is alles en je kan iedreen bellen die ook een verbinding heeft met SKYP.Als je SKYP OUT neemt kun je met heel de wereld bellen naar gewone telefoon nummers tegen lokaal tarief.Mijn vrouw beldt met haar zuster in Spanje voor nog geen 2cent per minuut.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.