Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
14,925   -0,030   (-0,20%) Dagrange 14,915 - 15,050 454.388   Gem. (3M) 2,4M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 januari 2021 07:49
    Biden kan regeren en dat gaan deze Nederlandse bedrijven merken
    RTL Z 28 min geleden

    ABN, ING en Aegon
    Dat kan ook gunstig uitpakken voor Nederlandse banken, zoals ABN Amro en ING, en verzekeraars, zoals Aegon, denkt RTL Z-beurscommentator Jacob Schoenmaker.

    Zij profiteren namelijk van een mogelijke hogere rente. "Sinds begin augustus is de lange rente in de VS meer dan verdubbeld tot 1,05 procent en waarom zou de rente niet nog verder stijgen", vraagt Schoenmaker zich af. "Vóór corona was de Amerikaanse tienjaarsrente bijna 2 procent en twee jaar geleden ruim 3 procent."

    Als de rente in de VS stijgt, dan zullen Europese beleggers mogelijk Amerikaanse obligaties kopen en juist een deel van hun Europese obligaties verkopen. Door dat laatste zal de marktrente in Europa mee omhoog worden getrokken.

    (ingekort)

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/bi...
  2. [verwijderd] 8 januari 2021 10:06
    quote:

    Omebeurs schreef op 8 januari 2021 09:50:

    Eruit op €9,10 mooie rit gemaakt, koop weer terug op 8,50
    hier exact hetzelfde.
    Mijn calls mooi met winst verzilverd.
    Nu even wachten op een rode dag om weer wat aan te kopen.
    Als het zo hard gestegen is, komt het vaak toch wel weer een stukkie naar beneden.
  3. forum rang 4 tradersonly 8 januari 2021 14:47
    Vooralsnog zie ik een koersverloop uit het boekje. In eerste instantie een opwaartse uitbraak uit een driehoek, vervolgens topvorming tegen de rap dalende SMA lijn en een terugtest van de driehoek met aansluitend deze week een dappere poging van de bulls om wederom de SMA
    onder druk te zetten. Maar laten de berendit toe? Zo ja, dan moet komende week de SMA op 9,20+ worden gepasseerd met daarna de rode streep op 10+. Al met al een spannende fase.

    Conditie: Support.

    Coaching: anticiperende koopposities zijn te overwegen. Boven 9,20 en 10+ zijn er
    additionele kansen. chart navigator
  4. forum rang 6 FEBU 8 januari 2021 16:03
    quote:

    tradersonly schreef op 8 januari 2021 14:47:

    Vooralsnog zie ik een koersverloop uit het boekje. In eerste instantie een opwaartse uitbraak uit een driehoek, vervolgens topvorming tegen de rap dalende SMA lijn en een terugtest van de driehoek met aansluitend deze week een dappere poging van de bulls om wederom de SMA
    onder druk te zetten. Maar laten de berendit toe? Zo ja, dan moet komende week de SMA op 9,20+ worden gepasseerd met daarna de rode streep op 10+. Al met al een spannende fase.

    Conditie: Support.

    Coaching: anticiperende koopposities zijn te overwegen. Boven 9,20 en 10+ zijn er
    additionele kansen. chart navigator
    Bedankt voor je technische analyse!!
  5. forum rang 10 voda 9 januari 2021 10:04
    Uitgelicht: banken vlammen in eerste beursweek 2021

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ABN AMRO Bank Cert.
    8,964 -0,036 -0,40 % Euronext Amsterdam
    ING Groep
    8,293 -0,078 -0,93 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De bankaandelen op het Damrak hadden afgelopen week niets te klagen over hun koersprestaties.

    ABN AMRO werd bijna 12 procent duurder en ING 8,5 procent.

    De banken profiteerden vooral van de oplopende rente in de Verenigde Staten.

    Analist Corné van Zeijl van Actiam wees woensdag op de Amerikaanse tienjaarsrente, die toen tot boven de 1 procent steeg. "Toch wel een momentje", aldus Van Zeijl. Die hogere rente is goed voor banken en verzekeraars, en vooral voor Aegon, die het grootste deel van de omzet in de VS realiseert, zo betoogde Van Zeijl.

    Vrijdagavond noteerde de rente op 1,118 procent.

    ING is het favoriete bankaandeel van Kepler Cheuvreux. Vrijdag verhoogde Kepler het koersdoel voor ING naar 11,60 euro en handhaafde het koopadvies.

    "ING blijft één van onze favorieten", aldus de analisten. ING biedt volgens hen een aantrekkelijk dividend en ruimte om eigen aandelen in te kopen, zodra de restricties van de Europese Centrale Bank komen te vervallen.

    Ook meent Kepler dat ING de coronacrisis vooralsnog beter doorstaat dan sectorgenoten. De door ING verstrekte kredieten hebben minder last van wanbetalingen, aldus de analisten.

    ING kreeg ook fanmail van UBS, die het koersdoel verhoogde naar 10,80 euro met een herhaling van het koopadvies. Net als Kepler noemde UBS het aandeel ING "onze favoriet voor 2021". De Zwitserse bank riep ING voor 2020 trouwens ook al uit tot favoriet, "maar we bleven teleurgesteld achter".

    Het verschil dit jaar zijn de kostenbesparingen. Ook denkt UBS dat de kredietverliezen bij ING lager zullen liggen dan het sectorgemiddelde.

    Tot slot zal het dividend richting het einde van 2021 weer prominenter op de agenda komen, voorziet UBS.

    "En daarbovenop is de waardering van ING aantrekkelijk", aldus UBS.

    Credit Suisse liet zich juist negatiever uit over ABN AMRO en het Belgische KBC.

    "Strenge dividendregels van de ECB hebben de waarde van een sterke balans voor de komende kwartalen uitgehold, aangezien overtollig kapitaal toch niet uitgekeerd kan worden", stelden de analisten van Credit Suisse.

    Voor ABN AMRO zette Credit Suisse het advies zelfs op Underperform met een koersdoel van 8,00 euro. KBC werd van de kooplijst gehaald met een koersdoel van 62,00 euro. UBS zette KBC wel op de verkooplijst.

    In Brussel steeg het aandeel KBC afgelopen week met 4,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. jan van delft 11 januari 2021 09:38
    Dan gaan die "velen" maar een beetje interen op hun vermogen, zielige verhaaltjes zoeken eindeloos de krant maar bij mooi weer (en dat komt al deze zomer) en goede verdiensten dan hoor je ze niet. Beetje strandtent houders gedrag. Veel nieuws omtrent Corona wordt zwaar aangezet, eind dit jaar zal voor het overgrote gedeelte van de bedrijvigheid alle ellende al zijn ingehaald.
    ABN zal nog 1 keer wat voorzieningen moeten treffen maar mijn bronnen zeggen dat dit binnen de normale bandbreedte zal liggen, kortom geen paniek er komt in 2021 gewoon weer winst uit de bank. Laat het OM ook eens heel snel opschieten met hun al 10 jaar oude onderzoekje, en dan kunnen we die onzin ook achter ons laten, Let wel, destijds is het aandeel op het nieuw van het OM onderzoek 2 Euro gedaald.....dat lijkt me veel te fors.
  7. forum rang 6 upsidedown 11 januari 2021 10:56
    Hoofdeconoom ING: Alleen een oorlog treft de Nederlandse economie zwaarder
    Als Nederland na 19 januari langer op slot gaat, treft dat 10 procent van de economie, zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.
    Als Nederland na 19 januari langer op slot gaat, treft dat 10 procent van de economie, zegt Marieke Blom, hoofdeconoom van ING.

    Joost van Velzen10 januari 2021, 17:45
    Een verlenging van de lockdown na 19 januari betekent een nieuwe rem op ons uitgavepatroon én op de grote geldstromen die in virusvrije tijden vrij spel hebben. “De lockdown waar we nu in zitten – en die dus eventueel een vervolg krijgt – houdt in dat ongeveer 10 procent van de Nederlandse economie niet draait”, weet Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland.

    “Dat is voor ons gevoel wellicht weinig, maar je moet bedenken dat we bij een normale economie al ongerust worden als we met een krimp van 1 procent te maken hebben. De beleving dat de schade ‘nog meevalt’ komt ook door de steunpakketten van de overheid, waardoor veel bedrijven in leven worden gehouden. Maar eigenlijk wordt de economie alleen in een oorlog zwaarder geraakt dan nu.”

    Echte financiële pijn voor flexwerkers, zzp’ers en ondernemers in geraakte sectoren
    Volgens Blom is nog onmogelijk in precieze cijfers uit te drukken wat een verlengde lockdown precies doet met de nationale staathuishoudkunde, maar het vraagt niet veel van ons voorstellingsvermogen om te concluderen dat specifieke branches extra worden getroffen. Sectoren die zich de komende tijd schrap moeten zetten, zijn met name de cultuursector, die vrijwel geheel stilligt omdat evenementen niet kunnen, theaters zijn gesloten en bioscopen en musea dicht zijn.

    Ondernemingen in sport en recreatie blijven om dezelfde reden zwaar hebben en ook het personenvervoer wordt verder geraakt, voornamelijk doordat thuiswerken voorlopig de norm blijft. Tankstations zullen de adem eveneens langer moeten inhouden. Langer thuiswerken betekent ook minder autorijden. Daarnaast moet de horeca langer doorbijten dan waarop was gehoopt. Blom: “Al maakt het wel verschil om welke horeca het dan gaat. Cafés en discotheken zitten op slot, restaurants kunnen tenminste nog iets verdienen met afhaal en bezorging en ook niet-zakelijke hotels worden relatief iets minder hard geraakt.”

    De winkelstraten, waarin vooral de mode- en schoenenwinkels ook voor corona al moesten knokken om het hoofd boven water te houden, krijgt hardere klappen dan bij de eerste golf. “Toen ging een deel vrijwillig dicht, maar ze namen maatregelen en openden vervolgens coronaproof. Nu moesten ze dicht in wat normaal een toptijd is.”

    De echte pijn in de portemonnee hebben volgens de econoom flexwerkers, de zzp’ers en ondernemers in de geraakte sectoren die de dupe zijn van de lockdown. Tegelijkertijd kunnen bedrijven die kraken vaak juist weer overleven door van hun flexpersoneel afscheid te nemen.

    Detailhandel kan online compenseren
    Blom benadrukt dat er óók veel bedrijfstakken gewoon doorgaan, ook al is dat dan vaak met allerlei beperkingen. “Het onderwijs, de zorg, de bouw, het openbaar bestuur en energieleveranciers. Maar ook alles wat met voeding te maken heeft, of transport, goederenstromen. Zij vormen samen een belangrijk deel van onze economie.”

    Bovendien verplaatsen veel transacties die normaal gesproken in de fysieke economie gebeuren nu naar online. Dat maakt dat de detailhandel een deel van de gemiste inkomsten uit de winkelstraat weer enigszins kan compenseren met online verkopen.

    Blom ziet door de komst van de vaccins wel licht aan het eind van de tunnel: “Ergens tussen de lente en de zomer start het economisch herstel. Maar de golf faillissementen komt nog en dat heeft gevolgen voor de werkloosheid. 2021 wordt daarom een jaar met twee gezichten.”
    www.trouw.nl/economie/hoofdeconoom-in...

    Alleen de corona-mutaties kunnen stijgende beurskoersen nog tegenhouden, ga ik vanuit.
  8. jan van delft 11 januari 2021 11:08
    Vast een flinke short positie ingenomen.....laten we eens snel ophouden met al dat doemdenken. Eind van de week staat ABN gewoon weer een stuk hoger als vandaag, als het besef ingezonken is dat we al lang naar het eind van deze pandemie aankijken, er zijn meerdere vaccins goedgekeurd en in aantocht, en deze worden in grote getale geproduceerd en in 2021 ingezet, de gezondheidszorg gaat het gewoon redden en de overheid functioneert zoals het zou moeten gaan. Dus vandaar ook dat de AEX goed gaat...
  9. [verwijderd] 11 januari 2021 13:13
    De een zijn brood is de ander zijn dood.
    Heb een kennis met een winkel in wit -en bruingoed. 2020 zijn beste jaar ever, kan de spullen niet aangesleept krijgen. Zijn eenvoudige website (geen on-line bestellingen) heeft ie bij het begin van de huidige lockdown wel wat laten aanpassen zodat je nu on-line of telefonisch kan bestellen. Maar nog steeds lekker simpel.
  10. jan van delft 11 januari 2021 15:06
    Nu het toch over een banken en ABN vijandige socialisten gaat, zou ik Klaas Knot van de DNB toch wel op plaats 1 willen nomineren. Beste man heeft nul komma nul ervaring als commerciele bankier, laat zijn medewerkers ongevaagrd politiek geinspireerde stukjes over hypotheek aftrek en huiyen bezit schrijven, tsja wat deze brave kerk ganger van plan is duidelijk: Moderne Robin Hood!
    Ondertussen zijn mandaat kompleet vergeten, dat is namelijk voor Nederlandse belangen opkomen. kortom gelijk blokkeren die bizarre rente structuur en opkoop programma's.
    Met Klaas Knot aan het hoofd van de DNB kunnen de 3 grootbanken in Nederland het wel vergeten.

    Nee, neem dan een voorbeeld aan de Finse bank Alandsbanken Abp :

    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

    die laten zich niet knechten door Zuid-Europees geinspireerd kudde beleid!

    Gewoon een fatsoenlijke dividend uitkering aan de eigenaren dan deze bank, dit zou ook het doel en beleid moeten zijn bij ABN Amro. Spreek dit gewoon maar eens uit ABN Amro Management! Vertel Klaas Knot en zijn DNB dat ze politiek aan het bedrijven zijn en heel heel ver aan het afdrijven zijn van wat hun eigenlijke taak in de maatschappij is. En laat de ECB maar eens je tanden zien, want waar angst regeert is eigenlijk het bancaire ondernemen ook zo dood als een pier.
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.