Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.661 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 184 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 9 november 2020 07:53
    quote:

    haas schreef op 9 november 2020 07:35:

    gelukkig: aandacht voor zaken in USA voorbij. De media viert feest met al die reportages(Geld !)

    de verloedering in de media ?
    DenHaag en Brussel zitten zalig in de luwte MIJN geld uit te geven !!
    mss kan de NL media zich nu eindelijk weer richten op Eigen land en EU !!!

    PS: 'n radio/tv zender starten die alles wat in EU?Brussel gebeurt kan uitzenden !!!
    mss kan EU parlement daar wat aan doen ?
    De media tetteren alleen maar, wat de leiders toestaan, een goed debat op de Nederlandse publieke zenders is nauwelijks mogelijk (zie de coronanieuwsgeving, die geregisseerd op de NPO-zenders plaatsvindt). De commerciëlen berichten vooral dat wat luisteraars/kijkers/klikkers willen horen/zien/lezen.

    Op dit platform is een tegengeluid tenminste welkom!
    Laat je niet verloederen, volg je eigen weg.
  2. [verwijderd] 9 november 2020 12:11
    Zwedens grootste verzekeraar lekte jarenlang klantdata naar big tech

    De data van ongeveer een miljoen klanten van de Zweedse verzekeraar Folksam zijn jarenlang gedeeld met onder meer Facebook, Google en Microsoft. Dat heeft de Zweedse marktleider vorige week opgebiecht bij de plaatselijke privacy-autoriteit. De data werd gedeeld om klanten gericht aanbiedingen te kun>>
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2020 07:44
    Topman Eric Yuan raakt $4 miljard kwijt met koersval Zoom

    Door redactie DFT
    Gisteren, 23:22 in FINANCIEEL

    Voor topman en grootaandeelhouder Eric Yuan van de popualire videodienst Zoom was het een zware dag. De duikeling van het aandeel verdampte maandag zijn vermogen met meer dan $4 miljard.

    Yuan die vorig jaar Zoom naar de beurs heeft gebracht, zag volgens de dagelijks bijgehouden rijkenlijst van Bloomberg zijn vermogen terugvallen naar circa $20 miljard. Per saldo is zijn rijkdom dit jaar nog met $17 miljard gestegen.

    Het nieuws dat farmacieconcern Pfizer goede resultaten heeft behaald met een onderzoek naar een vaccin tegen het coronavaccin werkte een grote ronde aan winstnemingen bij Zoom in de hand. In de nabije toekomst zal bij een werkend vaccin naar verwachting het thuiswerken minder populair worden en het gebruik van de videodienst gaan beperken.

    Na de uitbraak van de coronacrisis werd Zoom razend populair, Dagelijks vergaderen nog 300 miljoen mensen wereldwijd via de online videodienst. Het Amerikaanse bedrijf had recent nog een aantal nieuwe toepassingen gelanceerd om Zoom verder te ontwikkelen.

    In juli kondigde Zoom nog aan om de beveiliging van de app te gaan verbeteren. Voor alle versies van zijn app voor videovergaderingen kwam er een volledige versleuteling, waardoor de gesprekken niet kunnen worden onderschept door hackers.
  4. forum rang 10 voda 12 november 2020 13:31
    Ocean Cleanup maakt nu ook rivieren plasticvrij

    Boyan Slat ruimt nu ook het plastic in onze rivieren op. Hiervoor bouwden ze een vloot van varende robotstofzuigers.

    Rivieren brengen niet alleen water naar de zee, maar helaas ook een gigantische hoeveelheid plastic. Volgens een onderzoek uit 2017 zijn slechts tien(!) rivieren verantwoordelijk voor ruim negentig procent van al het plastic afval in de oceanen. Vooral rivieren die door drukbevolkte stedelijke gebieden stromen leveren veel plastic afval aan de oceaan.

    Enkel het plastic uit de oceaan opruimen is dus als dweilen met de kraan open. Daarom richt Boyan zich met een speciaal rivieren-team van The Ocean Cleanup nu ook op het opruimen van het rivierplastic. Zo belandt er minder in zee. Hij start met de rivieren die het meeste plastic bevatten.

    “Door ons te richten op de meest vervuilde rivieren, kunnen we op een snelle en kosteneffectieve manier opruimen en voorkomen dat er meer plastic in de oceanen belandt”, aldus Slat. “Daarmee pakken we niet alleen het wereldwijde plasticprobleem aan, maar willen we ook het leven verbeteren van mensen die in de buurt van deze vieze en gevaarlijke rivieren wonen.”

    Voor meer zie link en pdf.

    youtu.be/bm1rH70wfJo

    www.voordewereldvanmorgen.nl/artikele...
  5. forum rang 10 voda 12 november 2020 14:13
    Thuiswerken drijft de energierekening deze winter op: 115 euro meer voor een huishouden met drie personen

    GOES - Thuiswerken kost werknemers in de wintermaanden meer gas en stroom. De energienota zal voor een huishouden met drie personen stijgen met 115 euro, berekent EasySwitch.nl.

    Frank Balkenende 03-11-20, 16:29

    De energievergelijkingswebsite onderzocht of werknemers verwachten dat ze meer geld kwijt zijn aan energie door het dringende advies van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Daarop antwoordt het gros (88 procent) met ja.

    Geen piekmomenten meer
    Wie thuis werkt, zet met de huidige temperaturen de verwarming aan. Het zijn niet alleen stookkosten die de energienota opdrijven. Ook verlichting, de oplader voor laptops en tablets en het koffiezetapparaat worden veel meer gebruikt. Frederik van der Veen, algemeen directeur bij EasySwitch.nl legt uit: ,,Normaal gesproken verbruikt een gemiddeld huishouden in de winter een derde meer stroom en acht keer meer gas. Dit gaat voor veel huishoudens over de piekmomenten in de avond. Aangezien de meeste mensen deze winter vanuit huis werken is er geen sprake meer van piekmomenten. Nu staat de verwarming negen uur extra aan per dag. Dat verschil gaan thuiswerkers voelen in de energiekosten.”

    Meerkosten per huishouden
    De energievergelijker heeft berekend wat huishoudens van oktober tot maart 2021 extra kwijt zijn aan energiekosten. Voor een 1-persoons huishouden is dat gemiddeld 70 euro, voor een 2-persoonshuishouden komt het neer op 86 euro. Met drie mensen in huis lopen de meerkosten op naar 115 euro. Een huishouden met vier mensen betaalt 121 euro extra.

    Ruim de helft (55 procent) van de ondervraagden vindt dat hun werkgever een deel van de energiekosten moet opvangen als hun werknemers vanuit huis werken deze winter. Dat kan via een thuiswerkvergoeding.

    www.ad.nl/zeeland/thuiswerken-drijft-...

  6. forum rang 10 voda 13 november 2020 07:43
    Bankfraude naar record door corona: oplichters halen meer dan 30 miljoen euro binnen

    Door corona zijn mensen extra vatbaar voor oplichters die het op hun bankrekening hebben voorzien. Betaalvereniging Nederland denkt dat mensen dit jaar via phishing, spoofing en WhatsAppfraude in totaal meer dan 30 miljoen euro kwijt zijn geraakt.

    Ton Voermans 13-11-20, 06:00 Laatste update: 06:42

    Via het ‘klassieke’ phishing werd vorig jaar al 7,9 miljoen euro gestolen van bankrekeningen, een verdubbeling vergeleken met 2018. ,,Dit jaar zal het wéér fors meer zijn’’, zegt Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland. Daarbij komen nog de ‘nieuwe’ fraudes waarbij slachtoffers zelf de transacties hebben gedaan. De oplichting via WhatsApp – ‘Hoi mam, ik heb een nieuw telefoonnummer kun jij een rekening voor me betalen?’ – en door spoofing komt volgens Beugel nu al uit op 20 miljoen euro.

    Lees ook
    Oplichter verstuurde 120.000 sms’jes en kraakte daarmee bankrekeningen in het hele land
    Phishingmail in omloop onder valse naam redactie AD.nl

    ,,Dat leiden we af uit data van de politie en de Fraudehelpdesk. WhatsApp-oplichting zien we al langer, maar spoofing is echt iets van dit jaar. Criminelen doen zich dan voor als de bank. Ze bellen met het nummer van de bank, via software kun je dat simuleren, en vragen om je geld naar een zogenaamde kluisrekening over te maken in verband met de veiligheid. Slachtoffers worden misleid om zo zelf hun hele banksaldo over te boeken.’’

    ‘Bankmedewerker’
    Vaak is de e-mail van de slachtoffers van spoofing al gehackt. Uit de e-mail is een schat aan persoonlijke informatie te halen en met die kennis proberen de oplichters als ‘bankmedewerker’ vertrouwen te winnen. De crimineel is niet uit op één nepbetaling, maar op het gehele banksaldo.

    De Betaalvereniging ziet een verband met corona. De mobiele telefoon is voor veel mensen meer dan ooit het venster op de buitenwereld. Er wordt naar hartenlust gekocht en betaald via de mobiele telefoon en laptop. ,,Na april is spoofing enorm toegenomen’’, zegt Beugel. ,,We hebben het sterke vermoeden dat dat komt doordat we veel thuiszitten en minder direct contact met elkaar hebben, en juist veel via bijvoorbeeld sms, WhatsApp en Instagram. Fraudeurs proberen via de digitale communicatiemiddelen in te breken en mensen te misleiden.’’

    Bij bijvoorbeeld fraude met bankpassen wordt corona misbruikt. Mensen krijgen telefoontjes met het verzoek om de pas op te sturen, omdat er een ‘antibacteriële’ pas wordt geleverd.

    Het zijn niet alleen malafide eenmalige betalingen waarmee mensen opgelicht worden. Bij spoofing wordt niet zelden de hele rekening geplunderd. En ook slagen fraudeurs er nog steeds in om via phishing codes los te peuteren om de bankieren-app van een slachtoffer op de eigen telefoon te zetten waarna het volledige saldo op de betaalrekening en daaraan gekoppelde spaarrekening wordt overgemaakt naar de criminelen.

    Sonja werd slachtoffer van cybercrime. De Utrechtse dacht mondkapjes te bestellen, in werkelijkheid werd haar rekening geplunderd. Ze raakte 13.250 euro kwijt. Lees hier haar verhaal.

    Voor meer, en video, zie link:

    www.ad.nl/tech/bankfraude-naar-record...
  7. forum rang 10 voda 13 november 2020 08:25
    Máxima heeft nieuwe coupe: ‘Ik moest echt even met mijn ogen knipperen’

    Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Máxima heeft (tijdelijk) afscheid genomen van haar zijscheiding en knot.

    Josine Droogendijk 12-11-20, 19:22 Laatste update: 07:07

    In een riante achterkamer van Paleis Huis ten Bosch woonde Máxima vandaag een digitale VN-vergadering bij. Dat deed ze in stijl, met een nieuwe coltrui met gouden knoopjes én een nieuwe coupe. Ik moest echt even met mijn ogen knipperen toen ik de eerste beelden zag, want Hare Majesteit kunnen we al twintig jaar uittekenen met een zijscheiding of knot. Dit keer koos ze voor een look met naar achteren gekamde lokken, en wauw: wat staat haar dat goed! Hopelijk vindt ze dat zelf ook, en kiest ze er de komende tijd vaker voor.

    www.ad.nl/royalty/maxima-heeft-nieuwe...
  8. forum rang 7 rene l 21 november 2020 11:03
    quote:

    haas schreef op 21 november 2020 06:57:

    De tijd:)
    over 1 mnd het minste daglicht in NL dan
    dan begint ,weliswaar in wintertijd,het weer lichter te worden

    Ik kijk er naar uit:)

    prettig weeknd
    De tijd vliegt haas, het was in alle opzichten geen prettig jaar, maar het blijft altijd belangrijk om op zoek te blijven gaan naar lichtpuntjes en daar hoop uit te putten.

    Van 21 december wordt altijd gezegd dat het de kortste dag is, maar er zitten toch wel nuances aan.

    Van 25 dec. t/m 4 jan. zijn het dagen waarbij de zon ''s morgens het laatst opkomt, exact om 8:48.

    En aan de andere kant, 11 t/m 14 december zijn de dagen waarop de zon het vroegst onder gaan, exact om 16:27.

    Vanaf 15 dec. blijft het dus 's avonds al weer wat langer licht, ik het begin gaat het nog niet zo snel, maar dat zal wel komen omdat de aarde aan de poolcirkels niet helemaal rond is.
    In de zomer heb je min of meer het zelfde effect, maar dan omgekeerd.

    Zelf smacht ik ook naar het moment dat het weer langer licht wordt.

    www.zonsondergangtijden.nl/tabel-zons...
  9. forum rang 10 voda 21 november 2020 15:19
    De strijd om de supercomputer kent nog geen winnaar

    De weg naar de quantumcomputer is geplaveid met experimenten. Honeywell zegt nu een weliswaar tragere, maar betrouwbaardere kwantumcomputer te hebben dan die van koplopers IBM en Google. Maar er heerst scepsis.

    De nieuwe kwantum­computer System Model H1 van Honeywell. Hij heeft tien qubits die alle volledig met elkaar verbonden zijn. Foto: Honeywell

    Tien jaar geleden kwamen twee onderzoekers van Honeywell International bij hun directie met een stoutmoedig idee: het honderd jaar oude bedrijf moest een kwantumcomputer gaan ontwikkelen. Hun bazen waren aanvankelijk sceptisch: twee grote spelers, IBM en Google, waren namelijk al ver op dat terrein. Kwantumcomputers kunnen sommige rekentaken oneindig veel sneller uitvoeren dan conventionele computers die draaien op transistorchips. Bovendien had Honeywell tot dan toe vooral naam gemaakt als fabrikant van cockpitapparatuur, beveiligingssystemen en zelfs veiligheidsschoeisel.

    Maar de directie gaf toch het groene licht en dus werd er aan de rand van Boulder in Colorado een laboratorium gebouwd. Anno 2002 is Honeywell een eind op weg met de ontwikkeling van een kwantumcomputer die geschikt is voor gebruik door bedrijven. Dit najaar werd de H1 onthuld, een kwantumcomputer van de tweede generatie. JPMorgan Chase & Co., BP en andere bedrijven betalen voor een abonnement om op de H1 algoritmes te kunnen schrijven, die ze vervolgens op conventionele supercomputers testen.

    Het zijn allemaal nog experimenten; de klanten van Honeywell gebruiken de kwantumcomputer niet voor bedrijfsbeslissingen en het duurt nog jaren voordat de machine commercieel interessant wordt. De prestaties van Honeywell zijn bovendien minder indrukwekkend dan die van Google. Dat bedrijf verkondigde vorig jaar trots dat het ‘kwantumsuprematie’ had verworven nadat hun kwantumcomputer een berekening had uitgevoerd waarin zelfs de grootste supercomputer zich had verslikt. IBM zette al in 2016 een kwantumcomputer online waarmee iedereen kon experimenteren en in 2019 werd de eerste kwantumcomputer voor commerciële doeleinden online gezet. Honeywell maakt echter indruk op insiders met zijn bewering dat zijn computer weliswaar trager is, maar nauwkeurigere uitkomsten geeft.

    In de huidige experimentele fase van de technologie maken alle kwantumcomputers fouten, die wetenschappers ruis noemen. ­Honeywell zegt erin te zijn geslaagd die ruis te verminderen. ‘Kwaliteit is echt de heilige graal’, zegt Denise Ruffner, die eerst bij IBM aan kwantumtechnologie werkte en nu een topfunctie heeft bij IonQ, een start-up die kwantumcomputers maakt. ‘Wat iedere gebruiker echt wil, is een kwantumcomputer met de minste hoeveelheid fouten. Tot nu toe slaagt de technologie die Honeywell ­gebruikt daar het best in.’

    Snelheidsmonsters
    Kwantumcomputers zijn gebaseerd op het gegeven dat atomaire deeltjes tegelijkertijd verschillende toestanden kunnen innemen. Conventionele computertechnologie werkt met elektrische stroompjes die aan en uit worden geschakeld, toestanden die worden aangeduid door een ‘1’ en een ‘0’. Kwantumcomputers werken met eenheden die kwantumbits of qubits worden genoemd. Qubits kunnen tegelijkertijd de 1-toestand en de 0-toestand innemen, de zogenoemde superpositie. Eenvoudig gezegd kunnen kwantumcomputers daardoor alle verschillende datacombinaties tegelijkertijd onderzoeken, in plaats van één voor één zoals conventionele computers, die daardoor veel trager zijn bij berekeningen met grote sets variabelen.

    Deze snelheidsmonsters maken echter nog veel fouten. Honeywell besloot al in een vroeg stadium gebruik te maken van bestaande atomen, de zogeheten trapped ion-technologie, om het aantal fouten te beperken. Google, IBM en andere bedrijven gebruiken een andere techniek: supergeleiding onder extreem lage temperatuur waarbij elektrische stroom geen weerstand meer ondervindt. Dit maakt snellere computers mogelijk waarvan de rekenkracht kan worden opgeschaald met beschikbare technologie en materialen. Maar deze snellere technologie leidt ook tot meer fouten.

    ‘Bij elk ontwerp wordt een afweging gemaakt’, zegt Ilyas Khan, ceo van Cambridge Quantum Computing, een softwarestart-up waarin Honeywell en IBM een belang hebben genomen. ‘Als je een snelheidsduivel wilt, ga je voor een kwantumcomputer met ­supergeleiding. Als je nauwkeurigheid wilt en snelheid niet belangrijk is, dan kies je voor de ion trap.’

    Darius Adamczyk, de ceo van Honeywell, voorspelt dat de kwantumafdeling van het bedrijf binnen tien jaar een omzet van $1 mrd zal genereren (vorig jaar was dat ongeveer $37 mln). ‘Op den duur wordt deze markt een miljarden­business’, aldus Adamczyk.

    Maar Bob Sutor, bij IBM verantwoordelijk voor alle kwantumtechnologie, is sceptisch. Hij denkt dat Honeywells trapped-iontechnologie een belemmering wordt voor opschaling. ‘Wij verwachten dat we het opschalingsprobleem kunnen oplossen’, zegt hij. ‘Die lui met hun trapped ion krijgen ook met dat probleem te maken, zij zullen daar in de nabije toekomst een heel harde dobber aan krijgen.’

    Ingewikkelde algoritmen
    JPMorgan Chase laat op de kwan­tumcomputer van Honeywell software met kleine datasets draaien, die daarna worden gecontroleerd met een conventionele computer om zo meer inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid, legt Marco Pistoia uit. Hij is hoofd van het Future Lab for Applied Research and ­Engineering van de bank. Pistoia wil, zodra de computers krachtiger worden, graag meer ingewikkelde algoritmes testen, zodat de bank er klaar voor is als kwantumcomputers standaard kunnen worden ingezet om problemen op te lossen die te ingewikkeld zijn voor conventionele computers.

    Beide technologieën zijn nog verre van uitontwikkeld. ‘Qubits met supergeleiding zijn nu al veel beter geworden en gelden als bewijs van de veelbelovende mogelijkheden van kwantumcomputers’, zegt James Sanders, een analist bij 451 Research, de afdeling voor technologieonderzoek bij S&P Global Market Intelligence. ‘Aanhangers van de trapped-ioncomputers beloven grotere nauwkeurigheid, maar momenteel werken die langzamer. Beide technologieën moeten nog verder worden ontwikkeld om de conventionele computers in ­mogelijkheden te kunnen overtreffen.’

    Voetnoot:Vertaling: Hans Scholten
    Bron: Bloomberg Business Week

    fd.nl/futures/1364204/de-strijd-om-de...
  10. forum rang 10 voda 21 november 2020 15:26
    Mannen met kernenergie op de maan

    Artist’s impression van reactor op de maan. Illustratie: NASA

    Het is al een tijdje de wens van Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa om mensen langer op de maan te laten verblijven met behulp van een kleine kernreactor. Maar nu heeft de ruimtevaartorganisatie private partijen ertoe opgeroepen met concrete ideeën hiervoor te komen. Er liggen inmiddels 22 voorstellen op tafel.

    Nasa gaat de ideeën met het Amerikaanse ministerie van energie en het Idaho National Laboratory beoordelen op haalbaarheid. De reactor moet een nederzetting met mensen op de maan — en uiteindelijk op Mars — voor een langere periode ­mogelijk maken.

    De wens is een compacte ­reactor te bouwen die geen water nodig heeft om af te koelen (zoals verreweg de meeste reactoren op aarde). Verder mag de reactor niet meer dan 3500 kilo wegen en moet hij ten minste tien jaar autonoom kunnen functioneren.

    Eerst wil Nasa een testexemplaar bouwen op aarde om vervolgens een tweede reactor naar de maan te sturen. Als alles meezit, gebeurt dat al in 2026. Naast een reactor moet er ook een systeem worden ontworpen om het gevaarte van de aarde naar de maan te vervoeren en daar veilig te laten landen.

    Zodra het systeem zich heeft bewezen, moeten er meerdere reactoren (elk goed voor zo’n tien kilowatt) aan elkaar gekoppeld kunnen worden om langdurige missies op de maan mogelijk te maken, zegt Anthony Calomino van Nasa. En als dat dan werkt, kan een dergelijke installatie op Mars en — wie weet — elders in de ruimte worden gerealiseerd.

    Het is overigens niet nieuw dat er gebruik wordt gemaakt van kernenergie in de ruimtevaart. Sterker nog, eigenlijk is kernenergie altijd al essentieel geweest voor ruimte-exploratie. Sinds jaar en dag maken missies gebruik van radioactieve generatoren. Die generatoren draaien op de hitte die vrijkomt bij het verval van radioactieve materialen; meestal gaat het om plutonium. Deze energie wordt gebruikt om karretjes, robots en satellieten arenlang op gang te houden op de maan, in de ruimte en op Mars.

    Zonne-energie uit geprinte satellieten
    Al tijden wordt er gezocht naar methoden om zonne-energie in de ruimte op te vangen en naar de aarde te sturen. Inmiddels lijkt een systeem in de maak dat rendabel is: satellieten uitgerust met zonnepanelen die continu naar de zon draaien. De energie zetten ze vervolgens om in laserstralen of microgolven die ze naar de aarde zenden. Daar worden die opgevangen en weer omgezet in elektriciteit. China aast al op het eerste zonne-energiepark in de ruimte. Daar wordt onderzocht hoe je 3D-printers de ruimte in kunt sturen om ter plekke de satellieten te printen. Tussen 2021 en 2025 hoopt men een complete vloot op 36.000 kilometer hoogte te hebben.


    fd.nl/futures/1364585/mannen-met-kern...
  11. [verwijderd] 22 november 2020 10:12
    quote:

    rene l schreef op 21 november 2020 11:03:

    [...]

    De tijd vliegt haas, het was in alle opzichten geen prettig jaar, maar het blijft altijd belangrijk om op zoek te blijven gaan naar lichtpuntjes en daar hoop uit te putten.

    www.zonsondergangtijden.nl/tabel-zons...
    PS: het beste medicijn tegen COVID-19 is,imo, zorgen dat men het virus niet zal krijgen.
  12. [verwijderd] 27 november 2020 08:29
    quote:

    haas schreef op 22 november 2020 10:12:

    [...]

    PS: het beste medicijn tegen COVID-19 is,imo, zorgen dat men het virus niet zal krijgen.
    Ik hou mij nu 16 jaren bezig met beleggen(waarvan 1e 2 jaren "oefenen")
    maar 'n jaar zoals 2020 heb ik nog niet meegemaakt
    IN 2008-2009 duurde de daling wel 14 mnd.
    In 2020 ging dat in 20 dagen
    Ik denk dat ik dat voorlopig ook niet meer zal meemaken.

    Zeer content met de resultaten sinds 1 december 2019
    De dip van 3e Kerstdag 2018 was trouwens ook 'n hele mooie (instapmoment !)

    PS: in 1967 kocht ik Obli KLM-1000 gulden, 7% om die vervolgens in 1968 te verkopen voor 1070.

    Maar nu las ik onlangs als ik in 1965 $1000 had belegd in Berkshire ik nu ongeveer 40 miljoen had kunnen hebben:) .....................Dat is pas 'n echte dip:

    Prettig weeknd alvast
  13. [verwijderd] 28 november 2020 13:24
    Ik ben nu 40 jaar bezig, en ik moet zeggen dat ik tot nu toe altijd de verkeerde aandelen aanschafte. Hoogste tijd voor mij om de aandelen definitief vaarwel te zeggen, covid-19 staat voor mij gelijk aan vaarwel aandeeltjes.

    Ik ga het vanaf nu super eenvoudig aanpakken, hooguit 5 trackers.
  14. forum rang 6 hirshi 1 december 2020 14:50
    De PvdA wil met een ‘Prins Bernhard-belasting’ huisbazen verplichten meer belasting te betalen. Dat schrijven de sociaal-democraten in hun verkiezingsprogramma.

    "Huizen zijn niet om te verzamelen maar om in te wonen", zegt parlementariër Henk Nijboer.

    Ehhhhh...Postzegels verzamelen? Doet hij vast niet uit principiële redenen. Postzegels zijn immers om post mee te versturen.

    De prinselijke huisjesmelker is niet te spreken over het plan. Volgens Geen Stijl heeft hij zo'n 61.000 woninkjes verzameld. Zo veel??

    Lucratieve belastingvrijstellingen zoals die van ome Willem-Alexander zitten er voor het zwartgebrilde neefje van de Koning niet in.

    Maar niet op de PvdA stemmen dus, beste pandjesprins!
    Maar dat heeft hij waarschijnlijk toch al nooit van zijn leven gedaan.
  15. forum rang 7 ffff 1 december 2020 15:36
    Wat zou Henk Nijboer van aandelen vinden?

    Aandelen zijn er om te verkopen en de opbrengst te herverdelen...... Ach die socialisten vinden altijd wel een reden om te nivelleren, om af te romen.
    In de laatste 60 jaar steeds andere etiketten: Nu de Prins-Bernard-belasting, dat klinkt toch zo goed al druipt de jaloezie ervan af. Vroeger solidariteitsbijdrage, crisisbelasting1, crisisbelasting 2 en crisisbelasting 3, nog afgezien van de jaarlijkse verhogingen van veel van die belastingen.

    Opvallend: Als je nu geen huisjesmelker wilt zijn om alleen al van de rompslomp af te zijn je onwillende huurders achter hun vodden te zitten en je koopt onroerend goed aandelen...dan heb je vooralsnog geen last, of zullen die ook onder dit wetsvoorstel vallen....

    Het is overigens wel weer helemaal hot, dat Piketty-gerelateerde onderwerp. De Paus die zich achter de principes van Piketty schaart in een laatste publieke optreden en gisteren op een Nederlandse zender de zo heerlijk te verteren programma-onderwerp: wat mag een vermogende in Nederland eigenlijk maximaal bezitten en wat moet de Regering eraan doen om dat te bereiken... Daar komt dan een echte professor allemaal uitleggen in zo'n typische Nederlands praatprogramma, dat uiteraard druipt van de socialistische idealen En wat uiteraad zo goed verkoopt, want je hebt nu eenmaal meer mensen met minder dan 1 miljoen dan mensen met meer dan tien miljoen. Nou, die laatsten zijn volgens de Proessor voor de helft hun vermogen kwijt......

    Die strijd is er altijd geweest en zal er altijd zijn: Ik moet jouw geld hebben, want ik heb niks en jij hebt veel te veel....... En met die moderne democratie komen ze verdomd nog een heel eind in hun streven....

    Of zoals Martijn zo mooi 15 jaar geleden in de KK schreef: Komen 9 hongerige magere wolven in het bos bij elkaar tesamen met een heel vet varkentje. En wat eten we vandaag, vragen zij zich af....?

    Peter

3.661 Posts
Pagina: «« 1 ... 91 92 93 94 95 ... 184 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.