Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

Laatste koers (eur) Verschil Volume
25,500   -0,200   (-0,78%) Dagrange 25,140 - 25,720 57.513   Gem. (3M) 87,9K

Galapagos september 2020

6.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 306 307 308 309 310 311 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zonsverduistering 30 september 2020 17:32
    quote:

    plusmin schreef op 30 september 2020 17:18:

    [...]

    Motivatie achter deze move;
    Na de enorme koersval de positie verdubbeld rond de koers €100,- en daarmee het verlies sterk beperkt dankzij de stijging naar 120+. Die -6% komt vanzelf weer goed (verwacht ik). Beleg dit deel nu liever in een sector waar ik ook veel van verwacht. Vestas is niet sterk onderhevig aan Corona, elke wind-turbine wordt verkocht met een onderhoudscontract voor 5 tot zelfs 20 jaar wat een solide inkomsten blijft genereren en iedereen is gek op groen tegenwoordig.


    Kijk naar Shell en nu Total. Over concurrentie gesproken. Shell stort in en Total gaat als een gek omhoog.
  2. durobinet 30 september 2020 17:53
    quote:

    holenbeer schreef op 30 september 2020 17:46:

    [...]
    Benieuwd wat er met Amerika zou gebeuren als zowel Trump als Biden het loodje leggen voor de verkiezingen. Gewoon even helemaal resetten.
    Er is ook een kans dat beiden gelijk eindigen en er geen winnaar is en geen president gekozen kan worden en Nancy Pelosi (tijdelijk?) waarneemt.

    The United States has a line-of-succession statute that dictates what happens if an election is undecided. The sitting President and Vice President leave office at noon on January 20, 2021 even if no winner has been decided.

    Nancy Pelosi, President?
    In that case, House Speaker Nancy Pelosi becomes Acting President. But, that assumes Pelosi is named Speaker. What if House seats are also undecided because of mail-in ballots, legal challenges and close elections?

    If enough House seats are not decided, there may not be a quorum in the House, which means that there would be no Speaker at all and still no Acting President.

    Let’s hope that none of this happens and the outcome is resolved quickly with a legitimate winner all can agree on. The social unrest we’re seeing today could be child’s play next to the kind of unrest we’d see during a disputed election.

    Meer: dailyreckoning.com/nancy-pelosi-next-...
  3. BigMoepf 30 september 2020 18:35
    Daarstraks al eens gevraagd, maar ondergesneeuwd. Iemand die weet wat een normaal traject voor Toledo is?

    Wat mij opvalt is dat de phase 2 erg beperkt ingezet zijn. Zowel qua gebruikstermijn en aantal beoogde deelnemers. Wil dit zeggen dat er sowieso een Phase 2b komt die veel uitgebreider is? Of mag men vanuit deze trials doorstoten naar Phase 3? Want dat wil zeggen dat die al voorjaar 2021 kunnen starten?
  4. forum rang 5 Endless 30 september 2020 18:49
    quote:

    BigMoepf schreef op 30 september 2020 18:35:

    Daarstraks al eens gevraagd, maar ondergesneeuwd. Iemand die weet wat een normaal traject voor Toledo is?

    Wat mij opvalt is dat de phase 2 erg beperkt ingezet zijn. Zowel qua gebruikstermijn en aantal beoogde deelnemers. Wil dit zeggen dat er sowieso een Phase 2b komt die veel uitgebreider is? Of mag men vanuit deze trials doorstoten naar Phase 3? Want dat wil zeggen dat die al voorjaar 2021 kunnen starten?
    Ik weet het ook niet maar wel dat Onno deze naar de markt wil brengen in 2027
  5. Bioteg71 30 september 2020 19:06
    Zojuist in de Volkskrant

    INTERVIEW CEO ONNO VAN DE STOLPE
    Na 22 jaar geduldig onderzoek zet biotechbedrijf Galapagos eerste medicijn op de markt: ‘een enorme doorbraak’
    Het Nederlandse biotechbedrijf Galapagos brengt na 22 jaar onderzoek ‘eindelijk’ zijn eerste medicijn op de markt. Het is een middel tegen reumatoïde artritis. Ceo Onno van de Stolpe vertelt in een interview over het unieke verdienmodel van biotechnologie.

    Peter de Waard30 september 2020, 17:10

    Onno van de Stolpe, ceo van Galapagos NV, een bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt. Beeld Jiri Büller
    Hij bestuurt al ruim 20 jaar een achtbaantrein. Ceo Onno van de Stolpe (60) richtte in 1999 Galapagos op, dat is uitgegroeid tot een van de grootste biotechbedrijven van Europa. Maar de koers wordt gedicteerd door autoriteiten die toestemming moeten geven om nieuwe medicijnen op de markt te brengen. Centraal daarbij staat het medicijn filgotinib dat dient voor de bestrijding van reumatoïde artritis, een auto-immuunziekte die leidt tot gewrichtsontstekingen. Alleen al in Nederland lijden 260 duizend mensen aan deze aandoening.

    Eind vorige week kreeg Galapagos, dat in Leiden ontstond maar zijn hoofdkantoor heeft in het Belgische Mechelen, eindelijk toestemming om het medicijn in Europa en Japan op de markt te brengen. Hierdoor schoot de beurskoers omhoog. Het nieuws kwam nadat vier weken eerder de Amerikaanse FDA (Food and Drugs Administration) toestemming weigerde, omdat eerst nog testen afgerond moeten worden naar het effect op de spermaproductie. Dat nieuws leidde tot een koersdaling van 25 procent. Mogelijk komt die toestemming alsnog volgend jaar.

    Eerst de weigering in de VS, nu de toestemming in Europa en Japan. Bent u van de hel in de hemel gekomen?

    ADVERTENTIE

    ‘Zo zou ik dat niet willen zeggen. De hemel zou het zijn als we ook goedkeuring hadden gehad in de VS. Maar het is wel een enorme doorbraak. Het bedrijf bestaat 22 jaar en eindelijk brengen we ons eerste medicijn op de markt. Dat is een heel lange weg geweest.’

    De VS is toch belangrijker? Daar heeft u vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het grote farmacieconcern Gilead, dat 5 miljard dollar betaalde voor een licentie om het medicijn in de VS te verkopen. Het koersverlies na het besluit van de FDA is niet goedgemaakt met de toestemming in Europa en Japan.

    ‘De downside van de weigering in de VS is groter dan de upside van de toestemming in Europa en Japan. In de VS wordt 60 procent van de omzet van medicijnen gemaakt. Dat komt niet omdat er daar meer patiënten zijn, maar omdat de marges hoger zijn. Iedereen klaagt altijd over de hoge medicijnprijzen hier, maar in feite zitten we voor een dubbeltje op de eerste rang. Het geld moet verdiend worden in de VS. Daar zou Gilead het gaan verkopen en zouden wij 20 tot 30 procent royalty’s over de omzet krijgen.’

    Wanneer ligt het in Nederland in de apotheken?

    ‘Hopelijk binnen een maand. Het medicijn is goedgekeurd. Nu moeten we nog per land een vergunning hebben om het ook via de apotheken te verkopen. In Nederland gaat dat meestal heel snel.’

    De naam wordt Jyseleca? Waarom?

    ‘Filgotinib is de stofnaam. Die zal het ooit weer krijgen als het medicijn generiek wordt. Jyseleca is de merknaam. De prijs wordt tussen de 12 en 14 duizend euro per jaar.’

    Hoeveel is daarvoor geïnvesteerd?

    ‘De aandeelhouders hebben 1 miljard in Galapagos gestoken. Daar komt nog 1 miljard bij die Gilead heeft betaald voor het fase 3 onderzoek. En dan nog een half miljard die Gilead betaalt voor de licentie op het medicijn. Dus al gauw 2,5 miljard.’

    Het heeft ook potentie om andere ziektes te genezen, zoals de chronische darmziekte ulcerative colitis en de ziekte van Crohn. Wanneer weten we daar meer van?

    ‘In het eerste geval is de testfase achter de rug en wachten we op toestemming. Die moet volgend jaar komen. Bij het gebruik voor de ziekte van Crohn zitten we in de laatste testfase.’

    Uw bedrijf is acht miljard euro waard. Hoe gaat u de verwachting van beleggers te gelde maken?

    ‘Biotechnologie is een uniek verdienmodel. Je kunt daarbij waarde opbouwen zonder direct omzet te genereren. Het gaat allemaal om toekomstige verwachtingen. We hebben 5,5 miljard op de bank staan, voornamelijk dankzij de gelden van Gilead. Dus de investering door de aandeelhouders van 1 miljard gedurende de afgelopen 22 jaar, is vandaag de dag meer dan vervijfvoudigd. Sinds onze beursintroductie in 2005 tegen 7 euro, is ons aandeel via een achtbaan nu op 120 euro terecht gekomen. ‘

    De Amerikanen zijn bang dat het medicijn toxisch kan zijn voor de mannelijke vruchtbaarheid. Is het gek dat Europa en Japan dat niet zijn?

    ‘Nee. De Europese en Japanse autoriteiten hebben dezelfde informatie als de FDA. Er is bij dierproeven bij een hoge dosering een afname van spermaproductie gezien, maar nog nooit een effect op testosteron bij mannen. We doen nu nog een test bij 200 mannen of de spermaproductie lager wordt. De Amerikanen willen die data afwachten. In Europa en Japan vonden de toezichthouders dat niet nodig. Bij reuma is het sowieso maar een beperkt risico: 80 procent van de patiënten is vrouw. Als mannen het al krijgen, zijn het vooral mannen boven de 60 jaar. En die zijn meestal niet meer zo met het maken van baby’s bezig.’

    U zit in België. Heeft dat een beter klimaat voor biotechnologie dan Nederland?

    ‘We zijn het resultaat van een fusie tussen Crucell in Leiden en Tibotec in Mechelen. In beide steden hadden we laboratoria. België heeft een goed klimaat voor biotechnologie. De Vlaamse overheid wil daar geld in investeren. En het beleid is consistent. Regeringen veranderen en regelmatig is er niet eens een regering, maar dat maakt voor het biotech beleid niets uit. In Nederland wordt het beleid bij elke nieuwe regering weer over de kop gegooid.’

  6. [verwijderd] 30 september 2020 19:27
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 30 september 2020 15:12:

    [...]

    Ik begrijp je maar de Yanks lijken me niet echt in koopstemming. En aangezien we hier in Europa al heelllllll langggggg geen eigen gezicht meer hebben/tonen, verw8 ik na 15.30 weer een hoop chagrijn uit die hoek.

    Weeral mis, je rijgt ze echt aaneen de laatste tijd :')
  7. [verwijderd] 30 september 2020 19:38
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 30 september 2020 15:50:

    Tja, als je dan weer eens de berichten leest van gisterenavond tussen kwart over 10 en kwart over 11 nav dat PB en je ziet dan weer de koers vandaag, dan ga je nu toch bijna hopen dat het dan voorlopig maar ff stil gaat blijven vanuit kamp Gala.

    Of men is hier te vaak, te optimistisch, dat kan natuurlijk ook nog.
    Ik zou ook graag is pessimistisch willen zijn, maar dan word ik zoals jou, en dat is ook niet echt een leven, dan stop ik er liever mee..
  8. holenbeer 30 september 2020 20:08
    quote:

    durobinet schreef op 30 september 2020 17:53:

    [...]

    Er is ook een kans dat beiden gelijk eindigen en er geen winnaar is en geen president gekozen kan worden en Nancy Pelosi (tijdelijk?) waarneemt.

    The United States has a line-of-succession statute that dictates what happens if an election is undecided. The sitting President and Vice President leave office at noon on January 20, 2021 even if no winner has been decided.

    Nancy Pelosi, President?
    In that case, House Speaker Nancy Pelosi becomes Acting President. But, that assumes Pelosi is named Speaker. What if House seats are also undecided because of mail-in ballots, legal challenges and close elections?

    If enough House seats are not decided, there may not be a quorum in the House, which means that there would be no Speaker at all and still no Acting President.

    Let’s hope that none of this happens and the outcome is resolved quickly with a legitimate winner all can agree on. The social unrest we’re seeing today could be child’s play next to the kind of unrest we’d see during a disputed election.

    Meer: dailyreckoning.com/nancy-pelosi-next-...
    Ik vind mijn scenario aantrekkelijker :-)
  9. egeltjemetstekel 30 september 2020 21:15
    quote:

    WimProf schreef op 30 september 2020 20:47:

    Op gebouw Beagle Zernike in Leiden grote stickers met de tekst

    Someday just became today
    Galapagos brings its first medicine to patiients.

    Foto was te groot om bij te voegen, helaas.
    Wauw! Daar wordt ik blij van!
    Iedereen van harte gefeliciteerd!
    En alle medewerkers plus management: wat ontzettend goed gedaan!!! Complimenten en felicitaties!!!
  10. [verwijderd] 30 september 2020 21:51
    quote:

    plusmin schreef op 30 september 2020 16:16:

    Zojuist de helft verkocht (-6%) ondanks vertrouwen in de toekomst. De rest blijft rotsvast in bezit.
    Bijna evenzoveel aandelen gezet in Vestas Wind voor gezondere spreiding van de porto.
    De tijd zal leren of het een goede zet was.

    Oppassen als trump verkozen wordt, in dat geval vlug switchen naar orsted.
    Ik heb beiden. Enfin, alle drie.
6.207 Posts
Pagina: «« 1 ... 306 307 308 309 310 311 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.