Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
33,460   +0,395   (+1,19%) Dagrange 33,345 - 33,605 1.322.027   Gem. (3M) 5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2118 2119 2120 2121 2122 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2020 20:38
    ook ik volg dit forum dit forum al sinds enige tijd. Niemand weet wat er echt gaat gebeuren. Wel zijn er enkele feiten. Petroleum zal altijd nodig zijn. Industrie komt terug op gang. SA is bang van Iran en heeft VS nodig (Trump kan veel eisen stellen). Alle olie aandelen zijn rood vandaag, ook diegene die geen dividenden schrappen.
    Groeten !
    Voor de speculanten, iemand ovv en cpe gezien ?

  2. Pensioenpot 1 mei 2020 20:41
    Ik ga maar eens definitief stoppen met in discussie gaan met bepaalde mensen.
    Vele roeptoeteren maar zonder bron terwijl ik telkens bronnen erbij haal voor mijn visie en bronnen waarom hun visie niet waar is.

    Ik richt me gewoon weer op de mensen die wel open staan voor informatie en een (andere)visie en de bijdrages wel waarderen.

  3. [verwijderd] 1 mei 2020 20:44
    quote:

    Pensioenpot schreef op 1 mei 2020 20:41:

    Ik ga maar eens definitief stoppen met in discussie gaan met bepaalde mensen.
    Vele roeptoeteren maar zonder bron terwijl ik telkens bronnen erbij haal voor mijn visie en bronnen waarom hun visie niet waar is.

    Ik richt me gewoon weer op de mensen die wel open staan voor informatie en een (andere)visie en de bijdrages wel waarderen.

    Over wie heeft u het nu?
  4. Pensioenpot 1 mei 2020 20:51
    quote:

    AltijdPech schreef op 1 mei 2020 20:44:

    [...]

    Over wie heeft u het nu?
    Ik neem aan dat u meeleest, ziet wie er dingen roepen zonder onderbouwing en als er onderbouwing gevraagd wordt niet inhoudelijk reageren. Dezelfde mensen trekken vervolgens andere in twijfel terwijl er bronnen overlegt kunnen worden.

    Iedereen met naam en toenaam noemen gaat ze een beetje teveel eer opleveren.

    Mocht u zich aangesproken voelen, het ging niet over u.
  5. forum rang 6 matad 1 mei 2020 20:52
    quote:

    DannyS schreef op 1 mei 2020 19:54:

    [...]

    Daar zijn recessies voor, die zetten de boel structureel weer met geweld op de juiste plek en dan kan de volgende 70 jaar cycle weer beginnen. Tenzij we ons economisch systeem structureel gaan veranderen.
    Paal en perk stellen aan bezit happy few 1% die 80% van de wealth bezitten en dit niet direct aan balans laat deelnemen maar alleen op papier fictieve waarde creeeren en dus eigenlijk niet kunnen verliezen.
    Ik ben er zeker voorstander van dat iemand die hard werkt en ondernemers risico neemt veel meer mag verdienen dan zijn werknemers maar mensen die een persoonlijk bezit hebben boven 100 Miljoen mogen van mij best eens flink geplukt worden. Hoe ga je dit opmaken en aan de balans van de samenleving laten deelnemen. Als bv een Bezos zijn werknemers op de vloer een paar US extra aan uurloon gaat betalen en fatsoenlijke verzekeringen dan zullen die mensen productiever worden, huizen gaan kopen, gezinnen gaan stichten, sparen om tegenslagen op te vangen etc. Levensstandaard verhogen. Daar zal rupsje nooitgenoeg zelf helemaal niets van voelen en geen boterham minder om eten.
    Zelfde met de Walmart famillie, gaan het nooit op krijgen maar wel werknemers tot op het bot afknijpen, wat is er loos met die mensen.
    Het is een en al hebberigheid en ego tripperij.
    Bill Gates nog zo een ui met boter op zijn hoofd, beetje de held uithangen en ondertussen belasting ontwijken met zowel persoonlijk vermogen en zijn bedrijf. Maar hij is zo geweldig met dat takke wijf van hem, wat een redders in nood. Allemaal narcistische zelfpijperij en kijk eens hoe goed wij zijn.
    Wijlen Steve Jobs, was ook zo een enorme galbak, schijt aan zijn werknemers, ging over lijken. Maar goed karma is een bitch en Steve ligt 6 feet under.

    Dan Price van Gravity betaald zijn werknemers 70k US ongeacht hun functie en dat is best goed uitgepakt. Nu is 70k misschien extreem maar mensen zouden eens een normale beloning kunnen krijgen voor het werk dat ze verrichten in plaats van voor jou tien anderen mentaliteit en afknijpen.

    Het mag best eerlijker allemaal.

    p.s. ik ben zeker geen liberale communist, eerder oldschool kapitalist maar denk wel dat er grenzen moeten zijn. Tientallen miljoenen werkelozen wereldwijd als gevolg van deze crisis en ik ben bang dat dit weer aangegrepen gaat worden door de multinationals en haves om bij aantrekken economie werknemers verder af te knijpen, de nood voor een arbeidsplaats zal de komende maanden hoog zijn met mensen die alles dreigen kwijt te raken en bereid zullen zijn om voor minder salaris te gaan werken.

    Zo, de fles wijn is leeg en ga ik het 8 uur nieuws kijken.

    Goed weekend.
    Groeten, Danny
    Volgens mij heeft u al een paar flessen wijn op.
    Wat een onzin pent u neer.
    Stel ik bezit voor miljarden aan aandelen. Dat is toch ook bezit. Stel dat ik dat weggeef aan die zogenaamde armen dan stormen die meteen naar de beurs om te cashen. Weg aandelen, weg fabrieken.
    Mogelijk kopen ze er ook wijn voor net als U.
    Proost
  6. Pieterdv 1 mei 2020 20:55
    Amerika moet nu gaan minderen met de olieproductie, Rusl en SA hebben deze slag gewonnen en verminderen pas als Amerika het doet. Amerika vermindert nu dan gaan ze de koude(olie)oorlog verminderen. Amerika is doorgeslagen in de productie van olie en gas onder Trump, nu pas op zijn plaats. Stabilisatie gaat nu plaatsvinden over 2 maanden is er weer controle, dan zal de olieprijs gestegen zijn en gaan stabiliseren.
  7. forum rang 4 Go Go Go ! 1 mei 2020 20:59
    quote:

    tafon schreef op 1 mei 2020 19:34:

    Mojo, ouderen die zo geprofiteerd hebben en de oplossing daarvoor is niet zo netjes.
    Denk even langer na ( eigen ouders?) voor je dit hier op het forum zet.
    Verder is wat je aangeeft in het stuk prima.
    Hmmm ... dan kom je op het speelveld van de ethiek. Daar zal de overheid zich niet aan willen wagen.

    Het trieste is natuurlijk dat de overheid, of beter ... overheden, die beslissing nu eigenlijk ongevraagd bij anderen heeft/hebben neergelegd. Namelijk bij de intensivisten op de IC’s in de aanloop naar de piek in de ziekenhuisopnamen tijdens de Corona pandemie. Voor wie is een bed vrij met mogelijkheid van beademing en voor wie niet. Aan de poort is beslist over dood en (mogelijk langer) leven.

    Nergens heb ik van ouderen gehoord wat hun mening t.a.v. een dergelijk vraagstuk is. Ik wil het niet nog zwaarder aanzetten, maar gunnen zij hun kinderen en kleinkinderen de gevolgen van wat er nu gebeurt en inmiddels gebeurd is ? Maar een hoeveelheid geld aan een mensenleven koppelen is zeer gevaarlijk. Brrrr ....

  8. forum rang 4 Ijsbeer 1 mei 2020 21:00
    quote:

    Pitre schreef op 1 mei 2020 20:55:

    Amerika moet nu gaan minderen met de olieproductie, Rusl en SA hebben deze slag gewonnen en verminderen pas als Amerika het doet. Amerika vermindert nu dan gaan ze de koude(olie)oorlog verminderen. Amerika is doorgeslagen in de productie van olie en gas onder Trump, nu pas op zijn plaats. Stabilisatie gaat nu plaatsvinden over 2 maanden is er weer controle, dan zal de olieprijs gestegen zijn en gaan stabiliseren.
    srry maar dat weet niemand.
    Het kan maar helaas het kan ook anders lopen.
    Kan wel een mega dieptepunt worden volgens de geleerden is dit de zwaarste crisis ooit die we voor de kiezen krijgen.

    En hij is nog maar net begonnen.
    De fabrieken van bill gates zijn nog niet eens klaar.
    En die moeten het elixer over de wereld verspreiden zodat er weer rust in de tent komt.
  9. Mojo 1 mei 2020 21:13
    ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag nog verder gestegen. Op een settlement van 19,78 dollar werd een vat West Texas Intermediate met levering juni 0,94 dollar of 5 procent meer waard.

    De afgelopen twee dagen steeg de ruwe olieprijs al met ruim 20 procent per dag. Dit leverde op weekbasis uiteindelijk een winst van ongeveer 17 procent op.

    Vrijdag markeerde de officiële ingangsdatum van de productieverlaging die OPEC+ onlangs afsprak. En daar lag de focus dan ook op volgens marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group. "De olieprijzen negeren daarbij het huidige overaanbod", volgens de marktkenner.

    Oliekartel OPEC sprak in april met een aantal grote olieproducenten buiten de groep af om de output vanaf mei met 9,7 miljoen vaten per dag terug te schroeven in de hoop daarmee de forse afname in de vraag naar olie te compenseren. In april pompte de OPEC nog behoorlijk wat olie op, en kwamen de leden samen tot 30,25 miljoen vaten per dag.

    Volgens marktanalist Flynn lijkt het erop dat de deelnemende landen aan het OPEC+ akkoord zich vooralsnog houden aan de afspraken.

    Begin deze week daalden de olieprijzen nog stevig vanwege de zorgen over de opslagcapaciteit. Beleggers die hun vaten die in juni worden geleverd niet kwijt kunnen, deden deze tegen bodemprijzen van de hand.

    "Als de juni levering van WTI achter de rug is en de mondiale economieën weer open gaan, dan bereiken we de bodem", voorspelt Flynn.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  10. [verwijderd] 1 mei 2020 21:38
    quote:

    Pensioenpot schreef op 1 mei 2020 20:38:

    [...]

    11 maart?

    Zie hier 21 April
    oilprice.com/Energy/Oil-Prices/Goldma...

    en 23 april
    markets.businessinsider.com/news/stoc...

    Nu graag een bron waar Jeff Currie de stijging heeft voorspelt a.u.b.

    Jeff Currie

    27 april

    www.youtube.com/watch?v=sfgb-VM2bXc

    Kan jij iets recenters laten zien waar hij zegt dat olie de komende maanden het veel lager gaat?

    Amrita Sen

    28 april

    www.bloomberg.com/news/videos/2020-04...

    De analisten van Goldman voorspellen voor de tweede helft van 2021 prijzen van $60.

    www.barrons.com/articles/oil-stocks-e...

    www.cnbc.com/2020/04/23/goldman-sachs...

    Je moet niet bijdehand doen.
  11. wn 1 mei 2020 21:38
    Prijs aandeel RDS-A tot +5% nu opgelopen tov RDS-B op Nasdaq vanaf opening.

    AEX noteert nu 26% onder de koers van 20 jaar geleden.
    Mocht de index noteren aan verschil pilsje in Belgisch dorpscafé in 2000 €1.2 en nu €2.2, zou dat nu ongeveer €1230 zijn. Vergelijken goudprijs: best niet doen. Zeker niet met bitcoin op 10 of minder jaren.

    Gelezen: wij hebben 5 ministers ivm mondmaskers:
    Maggie De Block (Open Vld), minister van medische mondmaskers
    Philippe De Backer (Open Vld), minister van mondmaskerfilters
    Nathalie Muylle (CD&V), minister van buitenlandse aankoop van mondmaskers
    Philippe Goffin (MR)
    minister van huisvlijt Koen Geens (CD&V). (….)
    Masker nog niet gekregen.

    Een andere visie:
    www.xandernieuws.net/algemeen/washing...
  12. BelegdeBoterham 1 mei 2020 21:44
    quote:

    DannyS schreef op 1 mei 2020 19:54:

    [...]

    Daar zijn recessies voor, die zetten de boel structureel weer met geweld op de juiste plek en dan kan de volgende 70 jaar cycle weer beginnen. Tenzij we ons economisch systeem structureel gaan veranderen.
    Paal en perk stellen aan bezit happy few 1% die 80% van de wealth bezitten en dit niet direct aan balans laat deelnemen maar alleen op papier fictieve waarde creeeren en dus eigenlijk niet kunnen verliezen.
    Ik ben er zeker voorstander van dat iemand die hard werkt en ondernemers risico neemt veel meer mag verdienen dan zijn werknemers maar mensen die een persoonlijk bezit hebben boven 100 Miljoen mogen van mij best eens flink geplukt worden. Hoe ga je dit opmaken en aan de balans van de samenleving laten deelnemen. Als bv een Bezos zijn werknemers op de vloer een paar US extra aan uurloon gaat betalen en fatsoenlijke verzekeringen dan zullen die mensen productiever worden, huizen gaan kopen, gezinnen gaan stichten, sparen om tegenslagen op te vangen etc. Levensstandaard verhogen. Daar zal rupsje nooitgenoeg zelf helemaal niets van voelen en geen boterham minder om eten.
    Zelfde met de Walmart famillie, gaan het nooit op krijgen maar wel werknemers tot op het bot afknijpen, wat is er loos met die mensen.
    Het is een en al hebberigheid en ego tripperij.
    Bill Gates nog zo een ui met boter op zijn hoofd, beetje de held uithangen en ondertussen belasting ontwijken met zowel persoonlijk vermogen en zijn bedrijf. Maar hij is zo geweldig met dat takke wijf van hem, wat een redders in nood. Allemaal narcistische zelfpijperij en kijk eens hoe goed wij zijn.
    Wijlen Steve Jobs, was ook zo een enorme galbak, schijt aan zijn werknemers, ging over lijken. Maar goed karma is een bitch en Steve ligt 6 feet under.

    Dan Price van Gravity betaald zijn werknemers 70k US ongeacht hun functie en dat is best goed uitgepakt. Nu is 70k misschien extreem maar mensen zouden eens een normale beloning kunnen krijgen voor het werk dat ze verrichten in plaats van voor jou tien anderen mentaliteit en afknijpen.

    Het mag best eerlijker allemaal.

    p.s. ik ben zeker geen liberale communist, eerder oldschool kapitalist maar denk wel dat er grenzen moeten zijn. Tientallen miljoenen werkelozen wereldwijd als gevolg van deze crisis en ik ben bang dat dit weer aangegrepen gaat worden door de multinationals en haves om bij aantrekken economie werknemers verder af te knijpen, de nood voor een arbeidsplaats zal de komende maanden hoog zijn met mensen die alles dreigen kwijt te raken en bereid zullen zijn om voor minder salaris te gaan werken.

    Zo, de fles wijn is leeg en ga ik het 8 uur nieuws kijken.

    Goed weekend.
    Groeten, Danny
    Zoals het spreekwoord zegt: "Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan".

    Het is nogal wat geneuzel en geleuter bij elkaar, maar laat ik er één ding uitlichten: je doet alsof de miljardairs van deze wereld hun geld onproductief in een oude sok hebben zitten, of onder hun matras bewaren. Dat is echter vrijwel nooit het geval: het geld zit in aandelen (van het eigen bedrijf, maar vaak ook van andere bedrijven) of in beleggingsfondsen. Met andere woorden: het wordt productief aangewend. En zelfs als het 'gewoon' op de bank staat, wordt het door de bank gebruikt om uit lenen aan bedrijven en particulieren.

    Kortom, al dit geld zit reeds in de economie. Je moet je afvragen of dat geld, als je het 'gewoon' gaat uitdelen, productiever gebruikt gaat worden. Ik denk het niet. Je zult even een piek in de consumptie van auto's, fastfood en meubels zien, en dat was het, ietwat gechargeerd wellicht. Maar het is zeker niet zo dat al die miljarden op dit moment op één of andere manier aan de economie onttrokken zijn, zoals jij lijkt te denken.
  13. forum rang 4 H. Berkhof 1 mei 2020 21:44
    quote:

    Mojo schreef op 1 mei 2020 18:17:

    [...]

    Je gaat uit van een pessimistisch plaatje.
    Ai France hervat per 1 juni haar vluchten naar Marokko en een aantal Afrikaanse landen.

    Wizz air vliegt weer vanuit Eindhoven.

    www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/catego...

    Natuurlijk krijgt de economie een klap in bepaalde sectoren maar dit gaat weer herstellen zodra we weer geleidelijk naar buiten mogen.

    Als alle landen zich houden aan de producriebeperking zal de olieprijs geleidelijk om hoog gaan. Over een tijdje hebben we zelfs een schaarste..

    Horeca ondernemers zijn aan het roeren en de regering kan de ogen hiervoor niet gaan sluiten. Zo spoelen we miljarden door de plee voor ouderen en bejaarden die van de welvaart hebben geprofiteerd. Ze zijn ook gegaan door de gewone griep. Als we de oudjes en chronische zieken opsluiten dan neemt de druk op zorg van zelf af.

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2118 2119 2120 2121 2122 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑