Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,610   +0,085   (+0,27%) Dagrange 31,450 - 31,810 6.810.105   Gem. (3M) 6,1M

Shell nieuwtjes.

5.826 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 292 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 december 2017 16:40
    Aangifte tegen Shell om corruptiezaak Nigeria

    Gepubliceerd op 5 dec 2017 om 11:48 | Views: 1.274

    Royal Dutch Shell A 16:23
    27,06 -0,03 (-0,11%)

    DEN HAAG (AFN) - Shell heeft ook in Nederland een aangifte aan zijn broek voor de grote corruptiezaak in Nigeria. Daarbij zijn tevens aanklachten ingediend tegen de huidige en voormalige Shell-topbestuurders Ben van Beurden, Simon Henry, Peter Voser en German Burmeister.

    Het gaat om de aanschaf van exploitatierechten voor een olieveld voor de Nigeriaanse kust. Daarvoor telden Shell en het Italiaanse energieconcern Eni in 2011 omgerekend zo'n 1 miljard euro neer. Rond de transactie hangt al langer een zweem van corruptie, omdat de Nigeriaanse regering de opbrengst doorsluisde naar een bedrijf dat eigendom was van een omstreden oud-olieminister.

    Ontwikkelingsorganisaties Corner House, Global Witness, HEDA en Re:Common deden eerder al aangifte in Italië. Volgens advocaat Barbara van Straaten willen haar cliënten met de nieuwe aangifte forceren dat het Openbaar Ministerie in Nederland ook over gaat tot vervolging.

    Doorzoeking
    Bij het strafonderzoek in Italië was het Nederlandse OM eveneens betrokken. Er is zelfs al eens een doorzoeking gedaan bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Verder loopt er nog een zaak in Nigeria zelf.

    Shell ziet echter geen enkele basis voor vervolging van het olie- en gasconcern en de genoemde personen. Een woordvoerder benadrukt in een reactie dat het bedrijf een helder beleid heeft tegen omkoping en corruptie. Als medewerkers zich daar niet aan houden dan grijpt Shell zelf in, aldus de zegsman.
  2. forum rang 10 voda 5 december 2017 21:06
    UK's Shells out more to male workers than females - Report

    Sputnik quoted Shell, Britain's biggest company revealed that it pays male workers more than a fifth more than women employees. Figures show that male staff working for oil giant Shell earn on average 22 percent more than their female colleagues in the UK.

    However, the company is confident, that it pays equally for equal work and insists the difference in pay rates is because of a skills gap rather than sex discrimination.

    The oil giant is the latest company to reveal its gender pay gap after the British government instructed firms employing more than 250 employees to publish gender pay gap figures every year. This data is added to a government database in an attempt to tackle gender pay gap.

    Ms Sinead Lynch, Shell UK's chairman, said there were two main reasons behind the gender pay gap. There were "fewer women in senior leadership positions, and fewer women working in technical or trading roles that attract higher pay levels."

    Shell, the largest firm on Britain's FTSE 100 index, admitted it struggles to attract as many women as men into technical roles that normally pay more. It claims it cannot recruit enough highly-skilled female staff because of an industry-wide shortage. Only 16 percent of engineering graduates in the UK are women.

    Source : Sputnik
  3. forum rang 10 voda 12 december 2017 20:22
    Nederland ontkomt niet aan negatieve emissies

    Shell wil zijn productieprocessen én zijn producten schoner maken. In 2050 moet de zogenoemde netto CO2-voetafdruk van Shell zijn gehalveerd. De olie- en gasmultinational zegt hiermee een bijdrage te willen leveren aan het halen van de doelstellingen die voortvloeien uit het klimaatakkoord van Parijs, om de opwarming van de aarde onder de twee graden te houden.

    De ambitie van Shell betreft echter niet de absolute uitstoot van CO2, maar de hoeveelheid uitgestoten CO2 per eenheid energie. In theorie is het dus mogelijk dat Shell in absolute hoeveelheden juist méér CO2 gaat uitstoten. Dat neemt niet weg dat Shell het eerste grote olie- en gasbedrijf is dat dergelijke klimaatdoelstellingen voor het gebruik van zijn producten heeft geformuleerd. Dat is prijzenswaardig, maar het laat ook zien dat niet alle ambities in Nederland hetzelfde zijn.

    Het kabinet wil de absolute uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 80% tot 95% hebben gereduceerd. Dat lijkt voor Shell, ook met de jongste ambities, niet haalbaar. Toch is er een 'escape', namelijk negatieve emissies. Door CO2 niet uit te stoten, maar juist uit de atmosfeer te halen komen de doelstellingen wél binnen bereik.

    Het Planbureau voor de Leefomgeving stelde vorige week dat het 'hoogst noodzakelijk' is dat er snel openlijk wordt gesproken over het al dan niet inzetten van technologieën die CO2 uit de lucht halen, omdat het zonder die technologie bijna onmogelijk is de klimaatdoelen te halen. Vrijwel alle scenario's in klimaatmodellen tonen het belang aan van negatieve emissies.

    Het kabinet doet er daarom goed aan onderzoek te stimuleren naar dergelijke technologieën, die nog in de kinderschoenen staan. Nederland zal die nodig hebben. Een volledig uitstootvrij Nederland lijkt immers niet haalbaar in 2050. Bepaalde onderdelen van de industrie zullen moeilijk te elektrificeren zijn of alleen op waterstof kunnen draaien. Een CO2-neutraal Schiphol lijkt eveneens een utopie.

    Een belangrijk risico van het gebruik van negatieve emissies is dat het fossiele processen in stand kan houden. De overgang naar een 100% duurzame maatschappij kan zo veel langer gaan duren. Maar uiteindelijk zou het Kabinet, zoals het ook in het regeerakkoord is aangekondigd, vooral moeten sturen op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en niet op percentages duurzame energie.

    fd.nl/opinie/1231918/nederland-ontkom...
  4. forum rang 10 voda 12 december 2017 20:26
    'Met deze ambitie omarmen we bij Shell de Parijs-doelen'

    Shell wil zijn CO2-voetafdruk in de wereld drastisch verminderen. Niet alleen bij de eigen activiteiten, maar ook bij het eindgebruik van zijn producten moet de CO2-voetafdruk in 2050 zijn gehalveerd. Die onlangs gelanceerde ambitie is een wereldprimeur. Het is voor het eerst dat een groot olie- en gasconcern zulke meetbare klimaatambities uitspreekt.

    Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland.Foto: Wiebe Kiestra voor het FD

    Foto: Wiebe Kiestra voor het FD

    ‘We zijn er al jaren op aan het kauwen', zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, in een gesprek met het FD. Mensen hebben vaak tegen ons gezegd: spreek je nou eens uit, verbind je aan de Parijs-doelen. Met deze ambitie omarmen we die doelen.’

    Met 10.000 werknemers maakt Shell Nederland ongeveer 10% van de hele groep uit. Het doet zaken met meer dan tweeduizend Nederlandse bedrijven en via hen investeert Shell elk jaar naar eigen zeggen €3,5 mrd tot €5 mrd. ‘Natuurlijk is dat de natte sector in Rotterdam, maar het is ook kassenbouwer Kubo die kassen bouwt rondom onze zonnepanelen in Oman om ze te beschermen tegen de woestijn.

    Wij krijgen elk jaar 90.000 reizigers Nederland binnen, alleen al vanuit Shell zelf. De hotels merken dat, net als de taxi-chauffeurs’, vertelt Van Loon.
    Shell doet er toe in Nederland, wil ze maar zeggen. Sterker nog, Nederland is binnen het bedrijf gidsland voor de rest van de Shell-wereld als het gaat om de energietransitie. Niet voor niets komt het hoofdkantoor van de nieuw opgerichte divisie New Energies in Den Haag te staan en niet in bijvoorbeeld Londen, Singapore of Sjanghai. Dit onderdeel gaat zich onder andere bezig houden met de ontwikkeling van schone brandstoffen, wind- en zonne-energie.

    Aan de 51-jarige Van Loon de taak het ‘nieuwe’ Shell beter voor het voetlicht te krijgen. Ze moet na het vertrek van de wat afstandelijke en ambtelijk opererende Dick Benschop twee jaar geleden, Shell een beter, vriendelijker, zeg maar gerust minder fossiel imago geven.

    Is dat gelukt?
    ‘Ik merk dat mensen beter weten wat Shell doet. We zijn heel uitgesproken geweest over onze ambities en voorstander van een duidelijk klimaatdoel in het regeerakkoord. Mensen hebben ook meer van Shell gezien in Nederland in de afgelopen twee jaar.’

    Klimaat. Het woord valt voor het eerst in het gesprek dat plaatsvindt op de werkkamer van Van Loon in Den Haag. Op de vergadertafel staat een schoteltje pepernoten. Op haar bureau een model van een windmolen. Die symboliseert de toekomst. Een toekomst waar Shell zich middels de CO2-ambitie aan wil committeren.

    Shell wil de CO2-voetafdruk halveren in 2050. Hoe gaan jullie dat doen?
    ‘Door nieuwe schonere brandstoffen te ontwikkelen, meer duurzame energie te produceren en elektrisch rijden te stimuleren. We zetten zelf laadpalen neer, hebben laadpaalbedrijf Newmotion gekocht en het Ionity-samenwerkingsverband aangekondigd, dat laadpalen langs de Europese snelwegen uitrolt. We hopen zo mensen te kunnen verleiden elektrisch te gaan rijden omdat het opladen goed is verzorgd. Dat gaat ook steeds sneller. Aan de nieuwste laadpalen ben je in 4 tot 8 minuten klaar. Dan kun je even plassen, een kop koffie drinken en weer door.’

    Critici zeggen dat een halvering van de CO2-voetafdruk in 2050 niet genoeg is. Dat moet naar nul.

    ‘De internationale klimaatmodellen laten zien dat je voor het 2-graden scenario in 2070 CO2-neutraal moet zijn. Een halvering in 2050 is in lijn met dat doel.’
    U rijdt zelf een van de weinige waterstofauto’s in Nederland. Wat zijn de ervaringen?

    ‘Heel goed. Het is een elektrische auto, alleen maak je je eigen elektriciteit. De enige afvalstof die je produceert, is water. Het grootste voordeel is de discussie die ontstaat. Als een Shell-directeur niet op benzine of diesel rijdt, wat zegt dat dan? Geloof je er echt in? Hoe past dit bij de Shell-strategie? Hoe werkt waterstof? Dit soort vragen krijg ik. We leren ook heel veel in Duitsland. We hebben daar een samenwerkingsverband om vierhonderd waterstofstations uit te rollen, we hebben er nu al tien op Shell locaties en nog eens twintig staan er in de planning.’

    Shell won samen met Eneco, Van Oord en Mitsubishi, de laatste aanbesteding voor een groot offshore windpark in Nederland. 15 december begint de volgende tender voor wind op zee, waar voor het eerst alleen subsidievrije biedingen op kunnen worden gedaan. Gaan jullie daar op inschrijven?

    ‘Daar kan ik niets over zeggen, natuurlijk. Maar we zijn heel erg geïnteresseerd in windenergie in Nederland en willen daar een grote speler in zijn. Ik denk dat het nog veel meer en veel groter kan. We hebben het nu over de eerste vijf windtenders, maar behalve deze vijf windparken zijn we ook heel druk aan het nadenken hoe je kunt opschalen, want dat zal nodig zijn.’

    Historische foto van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, precies 100 jaar na de bouw start de verbouwing.Foto: Shell archief

    Waarom?
    ‘Je kunt elektriciteit wel verduurzamen, maar dat is maar 20% van de energie die de wereld gebruikt. Als we mobiliteit, de gebouwde omgeving en de industrie willen verduurzamen, dan zullen we veel meer wind nodig hebben dan de vijf tenders nu.’

    Vorige week was de kick-off voor de onderhandelingen over het nieuwe Energieakkoord. Een van de aandachtspunten in het regeerakkoord is de afvang en opslag van CO2. Wordt dat een belangrijk onderdeel van het nieuwe akkoord?
    ‘CO2-opslag is zeker nodig om de Parijsdoelen te halen, maar het is geen eindstation. Het is nu eenmaal nodig, maar als maatschappij wil je in de toekomst proberen te voorkomen dat je CO2 uitstoot en zonder CO2-afvang en opslag door kunt gaan.’

    Renovatie hoofdkantoor
    Shell is in transitie. Letterlijk. Het statige hoofdkantoor van Shell aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag staat in de steigers. Het monumentale pand uit 1917 is een van de oudste Shell-kantoren in Nederland en wordt precies een eeuw na de bouw grondig gerenoveerd en energie-efficiënter gemaakt.
    Het gebouw werd destijds gebouwd in opdracht van de Bataafse Petroleum Maatschappij (een voorloper van Shell) gebouwd door de Bataafsche Aanneming Maatschappij, een voorloper van de huidige BAM Groep.

    Shell is al die jaren loyaal gebleven, want de huidige renovatie wordt opnieuw door BAM uitgevoerd.

    Ondertussen wordt de Shell-vestiging in Rijswijk, waar Projects & Technology is gehuisvest, opgeheven en worden de werknemers verdeeld over bestaande vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Tegenover de sluiting van Rijswijk staat de komst van een nieuw gebouw voor de groeiende divisie New Energies in Den Haag.

    Bert van Dijk

    fd.nl/ondernemen/1231252/met-deze-amb...
  5. forum rang 10 voda 13 december 2017 18:48
    'Shell verkoopt Argentijns onderdeel'

    Gepubliceerd op 13 dec 2017 om 18:05 | Views: 269

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell gaat zijn Argentijnse downstream-activiteiten naar verluidt verkopen aan Raizen. Volgens bronnen betaalt het bedrijf, dat een joint venture is tussen Shell en Cosan, circa 1 miljard tot 1,1 miljard dollar voor het onderdeel. De deal behelst onder meer een olieraffinaderij en honderden tankstations.

    De laatste plooien van de deal zouden momenteel worden gladgestreken. Het bod van Raizen is verkozen boven dat van het Chileense Luksic. Naar verwachting komt de deal pas begin volgend jaar rond.

    Raizen, dat is gevestigd in Brazilië, is een vaan de grootste suiker- en ethanolproducenten ter wereld. Daarnaast is het ook een van de grootste distributeurs van brandstof.
  6. forum rang 10 voda 15 december 2017 16:11
    Shell investeert in zonne-energie Oost-Afrika

    Gepubliceerd op 15 dec 2017 om 08:09 | Views: 1.914

    Royal Dutch Shell A 15:52
    27,50 +0,10 (+0,36%)

    AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell heeft een investering gedaan in het Nederlandse bedrijf SolarNow, dat met zonne-energiesystemen actief is in Oost-Afrika. Samen met andere investeerders kocht Shell voor 9 miljoen dollar aan aandelen in de onderneming.

    De kapitaalinjectie stelt SolarNow in staat de distributie in Oeganda en Kenia op te schalen en uit te breiden naar nieuwe markten. Het bedrijf verkoopt en installeert zonne-energiesystemen. Ook biedt SolarNow elektrische apparaten aan in Oost Afrika, zoals lampen, televisies, koelkasten en waterpompen.

    Tot nu toe zijn zo’n 25.000 klanten bediend, waaronder scholen, ziekenhuizen en bedrijven.
  7. forum rang 10 voda 20 december 2017 16:17
    Shell teleurgesteld over uitspraak Italiaanse rechter
    Brits-Nederlandse energiebedrijf beschuldigd van corruptie Nigeria.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft woensdag teleurgesteld gereageerd over de uitkomst van een voorbereidende hoorzitting in Italië vanwege de verdenking van corruptie in Nigeria. Een Italiaanse rechtbank besloot woensdag Shell en Eni aan te klagen vanwege deze beschuldigingen.

    "We zijn teleurgesteld over de uitkomst van de hoorzitting en het besluit om Shell en voormalige werknemers in staat van beschuldiging te stellen", zei het Brits-Nederlandse energiebedrijf. "Wij denken dat de rechters zullen concluderen dat er geen zaak is tegen Shell of de voormalige werknemers", voegde het concern daaraan toe.

    "Er is geen plaats voor omkoping of corruptie in ons bedrijf", zei Shell. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 27,35 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 4 ischav2 20 december 2017 18:16
    Wat moet je daar nu mee? Je spant geen rechtszaak aan als je de aanklacht niet voldoende onderbouwd. Alleen staat daar tegenover dat de Nigeriaanse overheid ook niet bepaald fris is. Shell kan dan wel een policy hebben van onkreukbaarheid, maar zo’n groot bedrijf kan niet alle medewerkers volledig controleren.
  9. forum rang 10 voda 21 december 2017 16:19
    Shell neemt Britse First Utility over
    Financiële details niet vermeld.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell neemt First Utility, een Britse energieleverancier en breedbandprovider. Dit meldde het Brits-Nederlandse energiebedrijf donderdag.

    De financiële details van de transactie werden niet vermeld. De overname is nog wel onderhevig aan de wettelijke goedkeuring van betrokken toezichthouders. De deal zal naar verwachting begin 2018 worden afgerond.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag op een vlak Damrak 0,6 procent hoger op 27,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 21 december 2017 16:29
    Shell begonnen met terugtrekking uit Iraaks olieveld - media
    Voltooiing uiterlijk in juni 2018.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is begonnen met de eerder aangekondigde terugtrekking uit het Iraakse olieveld Majnoon. Dit meldde Reuters donderdag op basis van een verklaring van het Iraakse ministerie van olie.

    Het ministerie heeft een lokaal management team gevormd die de productie gaat overnemen wanneer Shell zich volledig heeft teruggetrokken uit het olieveld, uiterlijk in juni 2018, aldus het persbureau.

    In september bevestigde Shell dat het zijn belang in het Majnoon-veld bij Basra van de hand zou doen. "Door Majnoon te verlaten, creëert Shell een sterkere positie om zich te focussen op de ontwikkeling en groei van de Basrah Gas Company en het Nebras Petrochemicals Project", verklaarde de Brits-Nederlandse energiereus destijds.

    Shell heeft een belang van 45 procent in Majnoon, dat dagelijks ruim 200.000 vaten olie produceert. De maximale capaciteit is volgens Shell 300.000 vaten. Naast Shell heeft Petronas een belang van 30 procent in het veld in Zuid-Irak en Iraq's Missan Oil Company 25 procent.

    Het aandeel Royal Dutch Shell daalde woensdag 0,3 procent op 27,32 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 21 december 2017 16:42
    Eni koopt belang Shell in Australisch gasveld

    Gepubliceerd op 21 dec 2017 om 11:44 | Views: 768

    ENI 20 dec
    13,77 0,00 (0,00%)

    Royal Dutch Shell A 16:23
    27,69 +0,38 (+1,37%)

    DARWIN (AFN/BLOOMBERG) - Het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni neemt het belang van 32,5 procent van Shell over in het Australische schaliegasveld Evans. Daarmee verdubbelt het belang van Eni in het veld, waar verder Petronas Carigali en Osaka Gas Australia in actief zijn. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

    Het Evans veld ligt zo'n driehonderd kilometer ten noorden van de stad Darwin in het noorden van Australië.
  12. forum rang 10 voda 21 december 2017 22:39
    Follow This probeert Shell met nieuwe resolutie te vergroenen

    Aandeelhoudersbeweging Follow This gaat volgend jaar op de aandeelhoudersvergadering van Shell een resolutie in stemming brengen die het bedrijf moet vergroenen. Shell heeft bevestigd dat de resolutie op de agenda zal worden geplaatst.

    Eerdere resoluties van de beweging slaagden niet, omdat een grote meerderheid van aandeelhouders tegen stemde.Foto: HH / Peter Hilz

    Eerdere resoluties van de beweging slaagden niet, omdat een grote meerderheid van aandeelhouders tegen stemde. Vorig jaar stemde slechts 6% van de aandeelhouders voor de Follow This-resolutie.

    De rest, waaronder beleggers als Robeco, ABP en APG vonden net als Shell zelf dat de resolutie te ver ging omdat Shell geen controle heeft over het terugdringen van de uitstoot van zijn klanten, de zogenoemde Scope 3-emissies. 'We zouden er alleen aan kunnen voldoen door minder producten te verkopen. De resolutie verzwakt onze concurrentiepositie dus', zei Shell-topman Ben van Beurden vorig jaar.

    'We verwachten dit keer meer steun', zegt Mark van Baal van Follow This, die de nieuwe resolutie woensdag onthult en die deels tegemoet komt aan eerdere bezwaren van Shell.

    Regelmatig beoordelen
    ‘De doelen moeten de broeikasgasemissies van de activiteiten van Shell en het gebruik van zijn energieproducten betreffen’• Resolutie Follow This
    De nieuwe resolutie vraagt de olie- en gasmultinational om concrete kwantificeerbare doelen te stellen over zijn uitstoot van CO2 die in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde ruim onder de twee graden te houden. 'Deze doelen moeten de broeikasgasemissies van de activiteiten van Shell en het gebruik van zijn energieproducten betreffen'. De doelen moeten zowel worden opgesteld voor de lange termijn (2050) en de middellange termijn. Bovendien moeten ze kwantitatief zijn en regelmatig worden beoordeeld, zo stelt de resolutie.

    Shell hoeft van de aandeelhouders echter niet zijn absolute CO2-uitstoot te verminderen, maar wel de broeikasgasemissies per geproduceerde eenheid energie.

    'Een kern van waarheid'
    De resolutie sluit daarmee beter aan bij Shells eigen plannen. Het bedrijf kwam vorige maand al tegemoet aan groeiende kritiek van een aantal aandeelhouders die vinden dat Shell te weinig doet om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Zo kondigde Shell de ambitie aan om de CO2-uitstoot van zichzelf en die als gevolg van het gebruik van zijn producten, gemeten in gram CO2 per geproduceerde eenheid energie, te hebben gehalveerd in 2050. Het concern zegt zo te handelen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs van eind 2015, aldus topman Van Beurden.

    Hij zei in een persconferentie toen dat er wel 'een kern van waarheid' in de vorige aandeelhoudersresolutie van Follow This zat.

    Stemadvies
    De aandeelhoudersvergadering van Shell vindt in mei 2018 plaats. Ongeveer een maand daarvoor publiceert het bedrijf de agenda en geeft het bestuur een stemadvies over de verschillende in stemming te brengen agendapunten.
    Bert van Dijk

    fd.nl/ondernemen/1233299/follow-this-...
  13. forum rang 10 voda 22 december 2017 12:16
    Beleggers kiezen voor vertrouwde fondsen
    Gepubliceerd op 22 dec 2017 om 11:15 | Views: 824

    AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse beleggers hebben dit jaar weer het meeste vertrouwen in de grote Nederlandse fondsen. In de Binck Beleggers Top 200, die de beleggingen op een rij zet die klanten van online broker BinckBank het vaakst in bezit hebben, staat Shell net als vorig jaar bovenaan. Ook nummer twee ING en nummer drie KPN zijn ongewijzigd.

    Het eerste niet-Nederlandse fonds staat op de dertiende plaats. Het gaat dan om het Belgische Ageas, dat de Belgische en internationale verzekeringsactiviteiten van het voormalige Fortis omvat. Techbedrijf Apple is op plaats 34 het eerste Amerikaanse bedrijf.

    Dat cryptomunten stevig in de belangstelling staan, is ook te zien in de Binck-lijst. Een Bitcoin tracker, een beleggingsfonds dat de koers van de bitcoin volgt, staat op plaats 103. Verderop in de lijst staat ook nog een Ether tracker, die cryptomunt Ethereum volgt.
  14. forum rang 10 voda 27 december 2017 13:00
    Miljardenvoordeel voor Shell door Amerikaanse belastingverlaging
    Energiebedrijf schat impact op 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verwacht dat de winst in het lopende vierde kwartaal 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar hoger zal uitvallen dankzij de Amerikaanse belastingverlagingen. Dit maakte het Nederlands-Britse energiebedrijf woensdagochtend bekend.

    Vanaf 1 januari 2018 gaat de Amerikaanse vennootschapsbelasting omlaag van 35 naar 21 procent. Dit levert Shell u al meer winst op vanwege een herberekening van uitgestelde belastingen. De onderneming heeft zich hierbij gebaseerd op de resultaten in het derde kwartaal en zei dat er nog aanpassingen aan het bedrag van 2,0 miljard tot 2,5 miljard dollar kunnen worden gemaakt.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot vrijdag op 27,82 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 28 december 2017 18:46
    Fastned vangt weer bot bij rechter

    Gepubliceerd op 28 dec 2017 om 16:31 | Views: 704

    Royal Dutch Shell A 17:35
    27,78 -0,08 (-0,27%)

    AMSTERDAM (AFN) - Uitbater van elektrische laadstations Fastned heeft wederom bakzeil gehaald bij de rechter in een zaak om vergunningen voor laadstations van Shell. Volgens de rechter mag Shell twee extra laadpalen realiseren bij benzinestation De Andel aan rijksweg A12 bij Gouda. Een beroep tegen de zaak door Fastned, die op die locatie ook een laadstation heeft, haalde niets uit.

    Volgens Fastned komt door de laadstations van Shell onder meer de verkeersveiligheid in het gedrang. De rechter ging hier niet in mee omdat hij de veiligheid van automobilisten niet een direct belang is voor Fastned.

    Ook vindt Fastned dat de vergunning voor Shell indruist tegen het gelijkheidsbeginsel. Het is Fastned namelijk niet toegestaan om aanvullende voorzieningen te realiseren zoals een winkeltje. Evengoed verklaarde de rechter het beroep van Fastned ongegrond. Fastned kan nog hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

    Begin december verloor Fastned ook al een rechtszaak van de Staat en Shell om vergunningen voor laadstations langs rijksweg A1.
  16. forum rang 10 voda 2 januari 2018 16:11
    Verkoop onderdeel Shell gaat niet door
    Deal stamt uit 2016.

    (ABM FN-Dow Jones) De overeenkomst uit september 2016 die Royal Dutch Shell sloot met Dansk Olieselskab voor de verkoop van Dansk Shell is geannuleerd. Dit maakte het Nederlands-Britse energiebedrijf dinsdag bekend.

    Dit betekent dat het onderdeel eigendom van Shell blijft.

    Het energiebedrijf laat weten dat het desinvesteringsprogramma op koers blijft liggen om dit jaar afgerond te worden. Shell wil in totaal voor 30 miljard dollar aan eigendommen verkopen. Inmiddels heeft het concern voor reeds 23 miljard dollar aan bezittingen verkocht, zijn er desinvesteringen voor een totaal van 2 miljard dollar aangekondigd en bevinden verkopen van onderdelen ter waarde 5 miljard dollar zich in een vergevorderd stadium.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 3 januari 2018 16:26
    Shell rondt verkoop LPG marketing activiteiten af
    Onderdeel verkocht voor 150 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft de verkoop van zijn LPG marketing activiteiten in Hong Kong en Macau afgerond. Dit maakte het Nederlands-Britse olie-en gasbedrijf woensdagochtend bekend.

    De verkoop, die in april 2017 werd aangekondigd, levert circa 150 miljoen dollar op. Shell blijft actief in Hong Kong waar het concern een LPG fabriek beheert.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot dinsdag op 27,998 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.826 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 292 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.