Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,009   0,000   (0,00%) Dagrange 1,003 - 1,016 877.382   Gem. (3M) 1,5M

PostNL 4e kwartaal oktober/november en december

5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 282 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2017 10:41
    Ik zie nog steeds geen toename in shortsell aktiviteit. Mogelijk hebben we hier opnieuw te maken met het Norges verschijnsel. D.w.z. aan/verkopen (bewezen) in kombinatie met optie konstrukties (niet bewezen). Aangezien er geen belangenvereniging bestaat voor PostNL retail investors, herhaal ik de oproep aan PostNL om met deze instelling in gesprek te gaan!
  2. forum rang 6 prinszicht 16 november 2017 11:26
    quote:

    Ritageld schreef op 16 november 2017 10:41:

    Ik zie nog steeds geen toename in shortsell aktiviteit. Mogelijk hebben we hier opnieuw te maken met het Norges verschijnsel. D.w.z. aan/verkopen (bewezen) in kombinatie met optie konstrukties (niet bewezen). Aangezien er geen belangenvereniging bestaat voor PostNL retail investors, herhaal ik de oproep aan PostNL om met deze instelling in gesprek te gaan!
    Goed idee. Norges is geen lust met 3 procent in PostNL. Bij q2 speelden ze ook een rol in de afslachting. Ik zie er voor aan op de dag van de cijfers positie in te nemen, up vorige week maandag. Zij schrijven dan goedkoop weg op de tegengestelde richting en vernietigen de volgende dag de stijging om begin deze week hun winst te harken. Tis geen voorkennis maar je bepaalt wel eigenhandig wat er gebeurt en pakt je pensioenwinst voor de Noren over de rug van particuliere belegger.

    Zo verwacht ik dat de boeven van Norges na morgen flink uitbreiden dmv de opties. Ofwel een goedkoop rondje inkopen welke ze bij een stijging kunnen inzetten om alles tot een halt te roepen. Weg met de Noorse schurken. Of zet ze gewoon een hak door zelf op een dag voor expiratie hun feestje te vergallen.
  3. forum rang 6 keffertje 16 november 2017 12:40
    Bron NRC!
    PostNL en Sandd botsen over arbeidsvoorwaarden in Tweede Kamer
    Postmarkt PostNL en Sandd willen allebei een eerlijk speelveld. Maar over de rest verschillen de twee bedrijven flink van mening, bleek in de Kamer.
    Mark Duursma

    15 november 2017 om 20:03

    Bij postbedrijf Sandd werkt de helft met een overeenkomst van opdracht (ovo) als freelancer, bij PostNL zijn de meeste bezorgers in dienst.
    Foto BART MAAT/ANP Xtra


    Vooraf waren Herna Verhagen, topvrouw van PostNL, en Rob Brakenhoff, topman van Sandd, nog vriendelijk tegen elkaar. Na afloop van de hoorzitting over de toekomst van de postmarkt, woensdagochtend in de Tweede Kamer, was het contact voorbij. In de tussentijd kwam de harde concurrentie tussen de twee grootste postbedrijven helder naar voren.
    De bazen van PostNL en Sandd hebben ook iets gemeen. Allebei vragen ze de politici om te zorgen voor een eerlijk speelveld. Allebei zeggen ze niet te willen concurreren met arbeidsvoorwaarden. Al zeggen de bonden dat dit laatste wel gebeurt.
    Minder lucratief
    Op initiatief van CDA-Kamerlid Joba van den Berg spraken leden van de commissie Economische Zaken met dertien vertegenwoordigers uit de post- en pakketbezorging. Werkgevers, werknemers, vakbonden en gebruikers als bol.com kwamen aan het woord. Centrale vraag: hoe behoudt Nederland goede postbezorging in het hele land, terwijl die activiteit steeds minder lucratief wordt? Moet concurrentie in deze krimpmarkt verder worden gestimuleerd of juist worden afgeremd?

    Voor Verhagen is het duidelijk: stop met „kunstmatige concurrentie”. Bedrijven moeten volgens haar juist meer gaan samenwerken op de ‘last mile‘ naar de voordeur om te voorkomen dat er meerdere bezorgers met lege tassen op straat komen. Dat het nieuwe kabinet de universele postdienst (UPD) – de wettelijk vastgelegde bezorging van geadresseerde postzegelpost – misschien wil gaan aanbesteden, vindt zij een slecht idee.
    Verhagen voorziet dat verliesgevende bezorging de dupe zal worden. „Wij doen alle post over darmonderzoeken en hielprikken, en rouwpost, ook in krimpregio’s. Dat doen we voor de zwakkeren in de samenleving.” De Kamerleden toonden weinig enthousiasme over aanbesteding van de UPD.
    Postbedrijf Sandd manifesteert zich steeds duidelijker als uitdager van PostNL. Topman Rob Brakenhoff zei onlangs in een interview met NRC: „Er is geen eerlijk speelveld voor de consumentenpost. We kunnen blijven wachten op de politiek om dat recht te trekken, of het toch proberen.” Lees ook: ‘Brievenbuspost een last voor PostNL? Doe mij die last dan maar’
    Vast versus flex
    Meer aandacht hadden de partijen voor arbeidsvoorwaarden, een heikel punt in de postsector. Duizenden bezorgers werken zes tot tien uur per week voor het minimumloon of net iets meer. Bij PostNL zijn de meeste bezorgers in dienst, bij Sandd werkt de helft met een overeenkomst van opdracht (ovo) als freelancer. Voor PostNL bestaat 70 procent van de totale kosten uit arbeidskosten. Uit onderzoek blijkt dat een arbeidsovereenkomst 40 procent duurder is voor de werkgever dan een ovo.
    Volgens Brakenhoff, daarin gesteund door de voorzitter van de ondernemingsraad, hebben werknemers van Sandd behoefte aan flexibiliteit en kiezen ze er daarom zelf voor om niet in dienst te komen. Bestuurders van FNV, CNV en postvakbond BVPP trokken de vrijheid van die keuze in twijfel. „Mensen weten nauwelijks wat de twee opties betekenen.”
    Opgekocht
    De vakbonden riepen de politiek op om er voor te zorgen dat de in 2009 afgesproken eis eindelijk wordt gehandhaafd dat postbedrijven 80 procent van de werknemers in dienst moeten nemen. Er liggen inmiddels handhavingsverzoeken van de bonden bij de Autoriteit Consument en Markt, een besluit wordt nog deze maand verwacht. Volgens Brakenhoff is er (nog) geen sprake van een wettelijke verplichting.
    Verhagen waarschuwde de Kamerleden ook nog voor een ander risico, als concurrent Sandd meer ruimte krijgt. Volgens haar is het goed mogelijk dat het bedrijf wordt opgekocht door een nationaal postbedrijf uit een van de buurlanden. „In dat geval komt de Nederlandse bezorging in buitenlandse handen, dat is onwenselijk.” Een vreemde waarschuwing, vond Brakenhoff na afloop: „PostNL is een buitenlands bedrijf, 80 procent is in handen van buitenlandse aandeelhouders.”
  4. DWB Happy 16 november 2017 12:48

    Grootaandeelhouders houden het bewust laag, ze hebben postnl laag geprijsd in de etalage gezet.
    Ze willen een overname uitlokken, zelfstandig naar de 5,75 is duidelijk nog steeds een brug te ver, op deze manier maken ze een kans om dat rendement
    toch eerder te halen.

    Het wachten kost ze niks, wordt zelfs nog ruimschoots gecompenseerd door een
    dividend rendement van zo'n 8%.

    Aandeel Postnl is op dit moment en zeker op deze lage koers een aandeel
    wat vele kansen bied en waarbij de risico's minimaal zijn.
  5. forum rang 6 prinszicht 16 november 2017 13:28
    Grappig. Sandd zei gister, PostNL mag niet worden overgenomen. Herna zegt, Sandd mag niet worden overgenomen. Dan is er nog maar 1 optie. PostNL neemt Sandd over. Iedereen aan tafel blij. Wij beleggers wat minder. Wat te doen met die zelfstandigen? Daarom is het zaak dat de ACM doordrukt bij Sandd. Wat blijft er dan over van de stoere praatjes!? We hebben het over een wet uit???? Moet PostNL eens proberen met de FNV.

    Een overname uitlokken! Werkt Herna hier aan mee? Kan me niet voorstellen dat John met de huidige koers heel gelukkig is met een premie van 30 procent. Kan toch ook op 4,30 of 5 euro. Een bod op dit niveau wordt gelijk van tafel geveegd. Probeer het vooral maar je maakt iets meer kans als de koers wat is opgelopen.

    Ook het dividend verandert niet voor de huidige aandeelhouders. Alleen aandelen die men nu koopt of nog lager hebben een goed cash dividend. Stock dividend wordt bijgedrukt. Daar heb je dus wat aan als de koers stijgt. Dus indirect moeten er ook belangen liggen bij een hogere of misschien wel reeele koers bij een groot aantal institutionele beleggers. Dit om een overname te bewerkstelligen en of om verwatering tegen te gaan. Heeft Norges iedereen bij de nuts? Of werken zij samen met nog 1 of 2 partijen?
  6. forum rang 6 prinszicht 16 november 2017 13:34
    Royal Mail beleggers wordt zelfs geen dag winst gegund. Van plus 4 naar een min. Ook een lekker hapje. Of een signaal aan Moya om in actie te komen. Misschien kunnen zij ook wel voor 1 procent lenen. Kosten overname 3 miljard maal 1 procent is 30 miljoen per jaar. Krijg je 300 miljoen voor terug.
  7. Damokless 16 november 2017 13:57
    quote:

    keffertje schreef op 16 november 2017 12:40:

    Bron NRC!........ De vakbonden riepen de politiek op om er voor te zorgen dat de in 2009 afgesproken eis eindelijk wordt gehandhaafd dat postbedrijven 80 procent van de werknemers in dienst moeten nemen. Er liggen inmiddels handhavingsverzoeken van de bonden bij de Autoriteit Consument en Markt, een besluit wordt nog deze maand verwacht.......
    Mooi stukje, met name bovenstaande passage kan komende maand voor een versnelling in de ontwikkelingen zorgen denk ik:
  8. forum rang 4 Cerburus 16 november 2017 14:11
    denk dat er wel weer iets anders uit gaan komen dan handhaven. Iig tot de toekomst van de UPD de rol van Sandd en PostNL duidelijk is. Nu iets gaan handhaven wat (wellicht) de continuïteit van 1 van de spelers beïnvloed gaat echt niet gebeuren. Let wel ik zeg niet dat dit juist is wat bij betreft keihard handhaven. ik zeg alleen dat dit echt niet gaat gebeuren op korte termijn. :)
  9. Toekomstbeeld 16 november 2017 14:14
    PostNl doet me in veel aspecten denken aan een Dodo. Alleen voor het uitsterven moet nog een datum geprikt worden.

    De dodo, minder bekend als kermisgans, walgvogel of grifeend (Raphus cucullatus), is een uitgestorven vogel die leefde in de bossen op het eiland Mauritius. Het dier was ongeveer een meter hoog en kon venijnig van zich afbijten met zijn grote snavel. Verder zou hij vrij hulpeloos zijn geweest. Zijn voedsel bestond uit zaden en vruchten. De dodo kon niet vliegen en had, tot de komst van Nederlandse kolonisten, geen vijanden. De vogelsoort is rond het einde van 17e eeuw uitgestorven.

    Voor de goede orde, heb gekochte calls op juni 2018 en een zooitje aandelen op 3,65 euro.
  10. Geefgas 16 november 2017 14:24
    Het zo toch van den zotte zijn als Sandd meer ruimte krijgt, serieuze speler op postmarkt wordt, dan wordt overgenomen door buitenlandse partij, en die de grootste speler op nederlandse markt zou worden.

    Terwijl politiek overname Bpost heeft tegengehouden omdat ze niet wilden dat buitenlandse partij de macht over nederlandse postbezorging zou krijgen.

    En als al iemand wordt voorgetrokken zou dat toch minimaal het voormalig nederlands staatsbedrijf moeten zijn.

    Ik geloof veel, maar dit zou wel extreem sprookje zijn en het failliet van Nederlandse politiek.
  11. Toekomstbeeld 16 november 2017 14:31
    quote:

    Cerburus schreef op 16 november 2017 13:47:

    RM en Post gaat nooit en te nimmer wat worden (hoe speculatief het ook al is). Moya en Herna kunnen niet door 1 deur. Noem het clash of the ego's, ja zelfs dat speelt een rol op dat niveau.

    Heb het gevoel dat Herna aan een lange periode van rust toe is....die heeft de afwijzing van Bpost compleet onderschat.
    Ze heeft ook geen idee hoe om te gaan met de Sandd die de marktleider keer op keer publiekelijk aan het bestoken is.
    Zit gewoon niet in haar DNA om rattenstreken met rattenstreken terug te bestrijden.

    De politiek kijkt maar naar 1 punt en dat is zoveel mogelijk mensen aan de slag en dus altijd liever twee bedrijven dan 1. Het typische korte termijn denken wat veel van de kamerleden kenmerkt.
  12. forum rang 5 Jestbread 16 november 2017 14:33
    Ik begin het geloof te verliezen en dat vind ik zeer jammer. Het is overduidelijk dat Sandd als underdog meer gegund wordt dan het grote boze PostNL. Zie acties FNV, zie de onwil en onmacht van ACM, zie commentaren politici, zie het gehuil van Sandd. Het zit er met de huidige beleidsmakers gewoon niet in.

    Teveel schieten in een kramp zodra het woord overname valt, Sandd concurreert op een oneerlijke basis en de ACM is er pas als de kippen bij als het woord PostNL valt.

    Jammer dat Herna in dit dossier totaal geen overwicht kan creëeren en geen enkel publiek weerwoord heeft tegen Sandd wat haar con-ti-nu te kakken zet in de media.

    En wie is er altijd de dupe? Juist...
5.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 176 177 178 179 180 ... 282 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.