Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hoe zal de AEX vandaag sluiten ten opzichte van het vorige slot (904,12)?

Stemmen is niet meer mogelijk, de resultaten zijn:

antwoord percentage balk
Hoger 66,30%
Lager 33,70%

Slotcall: AEX +0,4%, maar groeiende nervositeit over wat komen gaat

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur:

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Duffy 30 juli 2024 22:11
    Naar aanleiding van de advies- en koersdoelverlaging werd ik toch wel ‘getroffen’ door de reactie van the Third Way ( forum Basic Fit pagina 125)Laat dus zien hoe de koersen gemanipuleerd worden.

    The Third Way...
    30 juli 2024 10:19
    auteur info
    Bij Berenberg valt op bij zo ongeveer elk nieuw advies dat er een nieuwe analist op zit, telkens een wat jongere waarvoor BFIT niet tot de doelgroep hoort. Via LinkedIn leren we dat deze op de Italiaanse mid-caps zit.

    Dat neemt niet weg dat er nog steeds een groter probleem met de analisten bij BFIT speelt, kheb daar in het verleden op gewezen. Al bij de eerste koersvallen moesten we constateren dat deze veel te weinig kritisch waren. Veelal waren ze niet in staat om hun hoofd uit de spreadsheets te tillen zoals die waren ingevuld op aangeven van het management, en zagen ze niet dat er andere fundamentele variabelen belangrijk werden. Toen naderhand bleek dat er geen sprake was van een kortstondige dip werden ze dan uiteindelijk toch wat zenuwachtig, had de markt gelijk en zaten zij dus fout? Ze werden gedwongen om wat kritischer te worden en zo begonnen de koersdoelen te dalen. Zelfs vriend aan huis ING durfde het naderhand aan om heeel voorzichtig wat te sneren naar het management.

    Nu kunnen we geen oordeel vellen over die Berenberg analyse omdat die niet in zijn geheel is gepubliceerd, maar het is wel duidelijk dat de dialoog tussen het analistengilde en het management nog steeds niet goed is. Dat komt ons aandeelhouders niet ten goede, want als er een ding wel duidelijk is geworden sinds de corona periode, het zelfgenoegzame management heeft nog steeds niet helemaal door hoe groot de urgentie is, wordt door die analisten nog teveel als tijdens de gouden tijden toen the Moos 'the midas touch' werd toebedacht behandeld. Pas bij de H1 update zagen we wat voorzichtige inkeer.

    Maar vergis je niet. Al sinds de verslechtering van de resultaten zie je bij the Moos geen opmerkingen over hoe het beter moet (tot dus recent), maar wel gezever over externe factoren zoals de markt. Erger nog, steeds weer wijst hij erop dat hij nog steeds de grootste heeft is en dat hij dat jaar in absolute cijfers weer de grootste electie clubaanwas heeft. Hoe hij nog sneller zal gaan groeien door het nieuwe panacee, de deus ex machina genaamd franchise.

    Ik heb zelf een superlong positie in BFIT en voor mij is de belangrijkste variabele om positiever te worden de houding van de ceo. Pas wanneer die zich weer net zo normaal als voorheen gaat gedragen dan is naar mijn oordeel de weg omhoog ingeslagen. En dan nog zal het super moeilijk zijn. Want laten we niet vergeten, het is dankzij medeaandeelhouder 3i dat er destijds structuur en professionaliteit in de organisatie kwam en de groei kon worden ingezet. Naderhand heeft Moos toegegeven dat hij zich daar tegen had verzet, maar dat dit de belangrijkste succesfactor was.

    Nu is de organisatie zoveel groter en complexer geworden en heeft 3i zich teruggetrokken, dit is voor the Moos feitelijk gewoonweg heel ver buiten zijn comfort-zone. Hij moet zowel zelf aan de bak als extern ervaring binnenhalen. Dat zijn management team alleen maar met jonkies is uitgebreid toont aan dat ook op dit vlak er nog een lange weg te gaan is...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.