Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

IEX BeleggersPodcast: "Ik krijg toch wel een beetje hoogtevrees"

IEX BeleggersPodcast: "Ik krijg toch wel een beetje hoogtevrees"

Het is de drukste beursweek van het jaar, dus hadden we geen enkele moeite om de 45 minuten van de IEX BeleggersPodcast vol te praten. De inkoopmanagersindices zijn niet over naar huis te schrijven, De Fed en de ECB verhogen de rente, maar de AEX stoomt vrolijk op richting de 800 punten.

Als het zo doorgaat, dan gaat zelfs de all-time high van 829,66 punten eraan. Toch begin ik zelf al enige hoogtevrees te krijgen. Vooral de chipbedrijven zijn al fors in koers opgelopen. ASMI en Besi noteren rondom hun hoogste koers ooit, en dat terwijl het voorziene herstel toch iets langer op zich laat wachten.  

We doen ons best om de meeste cijferaars te bespreken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Centrale banken verhogen de rente, maar lijken te hinten op een rentepauze
  • Chinese aandelen zitten in een bull market
  • De beroerde cijfers van Signify
  • Just Eat Takeaway laat een mooie turnaround zien. Nu de koers nog.
  • De cijfers van Besi en ASMI
  • Microsoft geprijsd voor perfectie
  • Meta maakt verwachtingen helemaal waar
  • Is de koersdaling van AMG terecht?
  • Unilever laat zien te beschikken over pricing power
  • Waarom Arend Jan toch tevreden is over de cijfers van Shell
  • De tegenvallende ledengroei van Basic-Fit
  • FlatexDegiro opnieuw negatief in het nieuws
  • Beleggingsrisico's Philips blijven groot
  • De versnelde ronde met daarin Akzo Nobel, Randstad en de Triodos-certificaten
  • Kiek op de Grafiek: Hoe ziet het plaatje van Just Eat Takeaway eruit?

Kiek op de Grafiek: Just Eat Takeaway 

 

TA-analist Tom Nederhoff over het technische plaatje van Just Eat Takeway:

"Onlangs schreven we over vroege signalen van bodemvorming bij Just Eat Takeaway. De sterk dalende trend is inmiddels afgebroken en het aandeel is terechtgekomen in een meer zijwaarts koersverloop. De bodem is onlangs verder aangestampt, waardoor de huidige opleving het begin zou kunnen betekenen van een groter herstel."

"Voor verdere technische verbetering is een doorbraak boven het 200-daags gemiddelde een voorwaarde. Kijken we naar het verleden, dan zien we (aangeduid met de oranje cirkels) dat dit gemiddelde het aandeel reeds diverse keren heeft afgestopt tijdens een herstelpoging."

"Daarmee heeft het zich ontwikkeld tot een significante weerstandszone voor Just EatEen duidelijke doorbraak boven deze 200-dagen lijn zal in eerste instantie ruimte creëren voor speculanten, die wat stukken kunnen oppakken richting de top van begin 2023.

Zien we, na een uitbraak, signalen van bodemvorming boven de 200-dagenlijn, dan kunnen ook langetermijnposities in het aandeel weer worden overwogen."

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Niels Koerts

Auteur:

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Astronaut 28 juli 2023 17:26
    Aangezien de podcast tegenwoordig zo populair is en jullie niet voor niets reclame maken voor premium tijdens de podcast. Wellicht een idee om een extra podcast te maken, eens per week of twee weken, enkel voor premium leden? Dan stop ik met zeuren dat de podcast met 45min te kort is en de intro van AJ te lang (zet die standaard punten gewoon in de beschrijving). :)
  2. forum rang 7 wiegveld 30 juli 2023 14:18
    quote:

    Victor K schreef op 29 juli 2023 10:23:

    Hoi Niels
    Zie bijgevoegd bestand met de vraag.
    Groet Rob
    BMY heeft patent op Eliquis al verloren in de EU! Ook hun immunotherapie was het eerst op de markt (nivolumab) maar is qua effectivitet en doseergemak voorbijgestreefd door Mercks product pembrolizumab.

    Goed product net geregistreerd is Sotyktu (deucravacitinib) bij proriasis etc. Kan hoge omzet halen qua werking en vanwege bijwerkingen op de JAK remmers (bv filgotinib GLPG) maar er zijn zeker +10 goede producten op die markt! Ofwel dat kost forse korting om in ziekenhuizen gebruikt te worden.

    BMY doet overnames maar deze zij allen niet geweldig succesvol. Met Celgene hadden ze een topbedrijf maar patent op hun blockbuster lenalidomide is al in 2021 verlopen in EU en dat was een forse tegenvaller, net als nu Eliquis patent.
    Zie voor overnames:
    tracxn.com/d/acquisitions/acquisition...

    Een groot bedrijf overnemen zou op zich een goed idee zijn maar is dus ook risicovol en kostbaar. Ik vrees dan ook dat Genmab erg duur zal zijn en ook met haar Darzalex product (de nu,mmer 1) erg vast zit aan Johnson&Johnson.

    Ze moeten wel iets doen, omdat ze ook op de nieuwe markt, die nu ontstaat (afvallen op geneesmiddelen GLP-1 en 2) niets hebben itt Lilly en Novo Nordisk. Ik zie dat laatste bedrijf ook als overnamekandidaat om die reden voor de grootste 4.

    Pfizer staat er ook slechter voor dan anderen maar die hebben een afvalproduct in hun pijplijn en enkele producten die eraan komen.

    Conclusie: ik begrijp de positiviteit van IEX voor BMY geheel niet.
  3. Maan Arkenbosch 8 augustus 2023 15:33
    Nu de Italiaanse regering het voortouw neemt om de exorbitante winsten van de banken af te romen zijn de (kleine) spaarders met hun schamele rente vergoeding, de aandeelhouders welke risico lopen, pensioenfondsen en solvabiliteitseis risico-s de klos. Deze banken stommiteit/hebzucht is nogmaals onverantwoord t.o.v. de spaarders.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.