Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

IEXProfs: Geen goudbubbel

Geen bubbel EMD
Maandenlang praatte iedereen de beleggende kudde in emerging market debt, en nu is het opeens een bubbel. Of? Peter Eerdmans, beheerder van Investec Emerging Market Debt Fund denkt van niet. Rendementen blijven hoog. Lees meer.

China begint, India wint
Jim O’Neill, de man die zichzelf bijna onsterfelijk heeft gemaakt – ibij de marketingafdeling van Godman Sachs door het bedenken van de term BRIC – reisde door India en China en kwam enthousiaster dan ooit terug. Lees meer.

Cijfers en letters
So you wanna be a popst... beleggingsadviseur? Guruwatcher AJ Kamp doet een gooi naar het papiertje van DSI beleggingsadviseur en eerlijk is eerlijk, dat valt nog helemaal niet mee. In deel 2 het betere hogeschoolrekenwerk.  Lees meer.

Vetter rendement
Jeroen Vetter bleek een meester in het introduceren van nieuwe fondshuizen en bovengemiddeld getalenteerd in het aan de man brengen ervan. Maar hoe goed is Vetter als beheerder van twee eigen funds of funds?  Lees meer.

Brokers en trackers
Binck, Think. De combinatie rijmt als een sinterklaasgedicht, maar niet iedereen is laaiend enthousiast over het feit dat een broker nu ook een meerderheidsbelang heeft in een vermogensbeheerder. Gevalletje hellend vlak? Lees meer.


Goud bubbelt (niet)
Goud bubbelt. Goud bubbelt niet. Goud bubbelt. Wie het weet mag het zeggen. Het britse Schroders denkt in elk geval dat goud nog wel even verder kan bubb… stijgen. Gewoon omdat 'we' er meer voor willen betalen. Lees meer.


Nog 97% te gaan
Pssst, auto kopen? De Chinese markt biedt volop kansen voor de autoindustrie. Alle seinen staan op groen, denkt Samantha Ho (Invesco). Pas 3% van de Chinezen heeft een auto en dat is te vergelijken met de VS anno 1923. Lees meer.

  


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.


 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
IEXProfs Redactie

Auteur:

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.