Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hopper wél naar China

Pieter Kort gaat weliswaar niet naar China, de IEX Hypehopper wel. Na ampel beraad met onze mensen ter plekke, Sum Ting Wong en Lei Ying Lo, kopen we een positie in de Intereffekt China Warrants.

Het sentiment is goed in Europa en de VS. 19 miljard is plotseling peanuts, dus Azië gaat vanavond een fraaie groene plus laten zien en daar pikken we graag een graantje van mee.

Speculatief? Ja. Gevaarlijk? Zeker? Dom? Alleen als we er geld mee verliezen. We zien het nu – vooraf – vooral als een buitenkansje. Bijna als een gratis lunch.

De aankoop is zojuist doorgevoerd op 8,26 euro en als we straks double digits voor de warrants kunnen vangen, zwaaien wij met z’n allen naar de overkant. De aankoop wordt gefinancierd van de 7.000 euro kasgeld die we nog hadden.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Auteur:

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. Hopper wél naar China
  2. Fonzig en hopperig 2008
  3. Vergunningsgekonkel

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.