Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zakt weer onder de 600 punten

AEX zakt weer onder de 600 punten

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag licht in de plus. Eerder op de dag ging de graadmeter nog tijdelijk door de grens van 600 punten, maar de index wist dat niveau niet vast te houden. Beleggers lijken terughoudend door de vrees dat de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China zal verslechteren vanwege de steun van Washington aan de demonstranten in Hongkong.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond 16.00 uur 0,1 procent hoger op 598,55 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 883,71 punten. De beurs in Parijs bleef onveranderd, Frankfurt steeg 0,1 procent en Londen daalde 0,5 procent. De Amerikaanse beurzen, die vanwege Black Friday maar een halve dag open zijn, zijn met kleine verliezen aan de handel begonnen.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een winst van ruim 2 procent. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway stond onderaan met een verlies van dik 1 procent. In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van meer dan 2 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse.

Kardan

Kabel- en telecombedrijf Altice Europe raakte de uitzendrechten voor de UEFA Champions League in Frankrijk kwijt en won 2,5 procent. Het bedrijf betaalde eerder honderden miljoenen euro's per jaar voor de rechten. Kenners menen dat Altice de uitzendrechten in mindere mate nodig heeft.

Kardan verloor bijna 5 procent op de lokale markt. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel.

Ocado

In Oslo zakte DNB ASA ruim 6 procent. De Noorse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke witwaspraktijken bij de grootste bank van het land. De Britse onlinesupermarkt Ocado steeg een kleine 11 procent in Londen na de bekendmaking van een samenwerking met de Japanse retailer Aeon.

In Frankfurt klom E.ON bijna 4 procent na een handelsbericht. Het Duitse energiebedrijf is positiever gestemd over de winst die het dit jaar verwacht te halen. De onderneming profiteert naar eigen zeggen van de overname van Innogy.

De euro was 1,1001 dollar waard tegen 1,1007 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,4 procent tot 56,71 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 62,84 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 31 mei Beursupdate: AEX op Wall Street 4
  2. 31 mei Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links