Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Spaanse banken STRESS TEST RESULTS

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sloeki 28 september 2012 15:22

    Ok, voorspelde results dan:

    Mogelijke uitkomst 1:
    Alle banken hebben test doorstaan (dikke lol als dit uitslag wordt gepublicieerd, en vervolgens weer banken omvallen)

    Mogelijke uitkomst 2:
    Bijna alle banken hebben test doorstaan op enkele "zwakke" banken na.
    (dit is een uitslag om "stress test" wat geloofwaardiger te maken alsof het lijkt dat het wat voorstelt"

    Mogelijke uitkomst 3:
    De helft van spaanse banken doorstaan stress test NIET.
    (Nu wordt realiteit benaderd, hoewel het onwaarschijnlijk is dat dat dit uitslag zo wordt gepubliceerd)

    Mogelijke uitkomst 4:
    75% van de spaanse banken doorstaan test niet en hebben meer hulp nodig dan werd aangenomen
    (DOOMSDAY :) )

  2. [verwijderd] 28 september 2012 18:13
    quote:

    Sloeki schreef op 28 september 2012 16:25:

    Waar blijven de results? hoelaat worden deze gepubliceerd?

    12:08pSpain: 7 banks account for more than 62% of needs
    12:05pSpain bank stress test: €60B capital needed

    2:08p
    Spain: 7 banks account for more than 62% of needs
    12:06p
    Spain: Results show banks mostly solvent, viable
  3. NoRiskAtAll 28 september 2012 18:23
    LIVE: The Spanish Bank Stress Tests Reveal A Capital Shortfall Of 60 Billion Euros

    As expected.

    Read more: www.businessinsider.com/spanish-banks...

    The Euro Goes Pop!

    Nice move after that Spanish stress test.

    www.businessinsider.com/the-euro-goes...

    Spanish Bank Capital Shortfall As "Good" As Expected: Live Press Conference Webcast

    www.zerohedge.com/news/2012-09-28/spa...
  4. forum rang 10 voda 28 september 2012 18:49
    Wel ja, een miljard of meer erbij doet er niet toe!!!

    OMG!

    Spaanse banken hebben 59,3 miljard euro nodig
    Gepubliceerd op 28 sep 2012 om 18:22 | Views: 413

    MADRID (AFN) - De Spaanse bankensector heeft 59,3 miljard euro aan extra kapitaal nodig om een zware economische neergang op te kunnen vangen. Dat blijkt uit een stresstest onder de Spaanse banken, waarvan de resultaten vrijdag naar buiten kwamen.

    Het onderzoek werd uitgevoerd onder de 14 grootste Spaanse banken. In het meest slechte scenario werd rekening gehouden met een economische krimp in Spanje van 6,5 procent tussen 2012 en 2014.

    Volgens de onderzoekers heeft de helft van de onderzochte banken extra kapitaal nodig en is er 49 miljard euro nodig voor de banken die reeds genationaliseerd zijn.

    Bankia

    Het onderzoek werd uitgevoerd door het onafhankelijke adviesbureau Oliver Wyman in opdracht van de Spaanse centrale bank.

    De genationaliseerde bank Bankia heeft met 24,7 miljard euro het meeste extra kapitaal nodig. De banken Santander, BBVA, Caixabank, Sabadell, Bankinter, Unicaja+ Ceiss en Kutxabank zijn geslaagd voor de test.

    Spanje heeft van de Europese Unie al 100 miljard euro toegezegd gekregen om zijn noodlijdende banken te steunen. De stresstest kan uitwijzen hoeveel daarvan daadwerkelijk nodig zal zijn. De Spaanse centrale bank liet weten dat het benodigde bedrag waarschijnlijk ruim onder de 59,3 miljard euro zou kunnen uitkomen.

  5. [verwijderd] 28 september 2012 18:55
    Spaanse banken lenen recordbedrag bij ECB

    De leningen van Spaanse banken bij de ECB hebben in augustus een nieuw record bereikt. Dat maakte de centrale bank van Spanje vandaag bekend.

    Netto leenden de Spaanse banken 388,7 miljard euro in augustus, ten opzichte van 375,5 miljard euro in juli. Het is de elfde maand op rij dat het bedrag stijgt.
    --------------------------------------------------------------------------
    Benieuwd wat de cijfers van september zullen zijn.
  6. s.lin 28 september 2012 20:45
    Banken trekken geld weg uit Zuid-Europa
    28 september 2012 17:11
    AMSTERDAM - Nederlandse financiële instellingen haalden in het tweede kwartaal hun geld weg uit landen als Spanje en Italië. Ze brachten het juist meer naar het eigen land, Duitsland, Oostenrijk en naar landen buiten het eurogebied.

    Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank.

    Hoewel de totale omvang van het geld dat uitstaat in het buitenland in het tweede kwartaal nauwelijks is gewijzigd ten opzichte van het kwartaal daarvoor, heeft zich een duidelijke verschuiving voorgedaan.

    Financiële instellingen haalden 11 miljard euro weg uit Spanje en 3 miljard uit Italië. Uit Griekenland werd 0,5 miljard euro weggehaald. In Duitsland werd juist 8 miljard euro meer gestald en in Oostenrijk 1 miljard meer.

    Groot-Brittannië
    In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hadden de instellingen tezamen 16 miljard meer uitstaan dan in het eerste kwartaal en in eigen land 26 miljard (2 procent) meer.

    De instellingen trokken het geld vooral terug uit overheden en banken. De private sector blijft stabieler.

    In het eerste kwartaal daalde nog vooral het bedrag dat in Griekenland uitstond (met 30 procent). Het geld dat in Spanje uitstond, daalde toen met 3 procent.

    De marktwaarde van het geld dat in het buitenland uitstond, daalde in het tweede kwartaal met 1 procent tot 724 miljard euro. Hiervan is 58 procent in handen van banken en 29 procent van pensioenfondsen.

    Door: ANP
  7. s.lin 28 september 2012 20:49
    Spanje rekent op bankensteun EU van 40 miljard
    28 september 2012 20:36
    MADRID - Spanje is van plan circa 40 miljard euro aan Europese steun te vragen om zijn zwakke banken te herkapitaliseren. Dat heeft de Spaanse overheid vrijdag gezegd.

    Vrijdag bleek uit een stresstest dat Spaanse banken 59,3 miljard euro aan extra kapitaal nodig hebben om een zware economische neergang te kunnen opvangen.

    Volgens de Spaanse overheid komt uit voorlopige schattingen naar voren dat het definitieve steunbedrag een derde minder zal zijn. Madrid denkt dat banken voor miljarden aan vers kapitaal kunnen vinden door bijvoorbeeld onderdelen te verkopen.

    Reddingspakket

    De Europese Unie heeft een reddingspakket van 100 miljard euro aan de Spaanse banken toegezegd. De Spaanse overheid wil begin oktober beginnen met het goedkeuren van herkapitalisatieplannen van banken. Fusies tussen zwakke banken zijn echter niet gewenst.

    De herkapitalisatieplannen van de banken die steun aanvragen, moeten ook worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Brussel liet weten dat in november de eerste groep banken hulp zou kunnen verwachten.

    De commissie zei dat de stresstest helpt met het uitvoeren van de steunplannen en bijdraagt aan herstel van vertrouwen in de Spaanse banken.

    Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de groep van ministers van Financiën van de eurolanden, verwacht dat de daadwerkelijke steun aan de banken minder dan 60 miljard euro zal bedragen.

    Zinvol

    Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zei dat de uitslag van de stresstest ''significant en zinvol'' is bij het vaststellen van de zwakste banken.

    Volgens IMF-directeur Christine Lagarde is het onderzoek een stap naar een gezonder financieel systeem in Spanje, dat kan bijdragen aan het herstel van de kredietverlening en groei en werkgelegenheid kan ondersteunen. Het Europese steunprogramma kan de kapitaalbehoeftes van de banken ''comfortabel financieren'', aldus Lagarde.

    Volgens een Londense analist is het nu vrijwel zeker dat Spanje spoedig ook een formeel hulpverzoek bij de EU zal indienen. Het land zal zich dan moeten onderwerpen aan de voorwaarden van de EU, ECB en IMF. Spanje maakte donderdag nog bekend volgend jaar de overheidsuitgaven fors terug te gaan dringen en de belastingen te verhogen om het overheidstekort aan te pakken.

    Door: ANP
  8. [verwijderd] 28 september 2012 22:09
    Zijn die Spanjolen toch maar mooi keurig `in het midden` gaan zitten. De schattingen lagen ergens tussen 40 en 80 miljard.
    Die 40 miljard zou voor de markt ongeloofwaardig zijn geweest en van 80 miljard was de markt waarschijnlijk geschrokken. Het zou dus 60 miljard hebben moeten worden (wel heel erg gemiddeld), dus met 59,3 miljard klinkt het geloofwaardig en is iedereen weer erg tevreden.. (?!)
  9. [verwijderd] 28 september 2012 22:15
    quote:

    Falcon2 schreef:

    Zijn die Spanjolen toch maar mooi keurig `in het midden` gaan zitten. De schattingen lagen ergens tussen 40 en 80 miljard.
    Die 40 miljard zou voor de markt ongeloofwaardig zijn geweest en van 80 miljard was de markt waarschijnlijk geschrokken. Het zou dus 60 miljard hebben moeten worden (wel heel erg gemiddeld), dus met 59,3 miljard klinkt het geloofwaardig en is iedereen weer erg tevreden.. (?!)

    Misschien worden we wel genept...

    www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexande...

    komt ie dan laat achter...
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.