Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

info over market makers

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2004 10:28
    Geachte heer/ mevrouw,

    Wie kan mij een link geven van een pagina (of meerdere) die van alles verteld over de wereld van een market maker. Ik zou graag eens willen weten wat het beroep precies inhoud, ongeveer weet ik het wel.
    Tevens ben ik benieuwd naar de verdiensten. Ik weet dat deze erg variabel zijn, omdat deze sterk result controlled zijn d.m.v provisie. Misschien kunt u toch een richtlijn van het basissalaris geven of een gemiddeld totaal inkomen. Als ik maar ongeveer een idee krijg.
    Zijn er misschien ook market makers aanwwezig op dit forum, die bereid zijn mij meer over de materie te vertellen.

    Ik hoop op serieuze antwoorden,

    Alvast hartstikke bedankt!!

    Grt oja
  2. dct 26 juli 2004 13:14
    Kijk gewoon eens op de eoronext site naar de lijst met markt partijen. Market makers als Optiver , IMC, Saen Options en Saratoga zijn groot. Er zijn ook tal van kleinere partijen.

    Enkele jaren geleden was het als Market Maker redelijk simpel geld verdienen. Sinds de computerhandel zie je dat voornamenlijk grote partijen overleven.

    Mijn advies is dan ook met het oog op de toekomst voor een grote partij te gaan die wereldwijd handelt. Doe het echter alleen als je de materie leuk vind en niet vanwege het "grote" geld.

    Reken de eerste twee jaar dan ook op een gemiddeld salaris. Bij kleine partijen is er vaak sprake van een % deal. Bij grote partijen staat het resultaat van het hele bedrijf voorop en zal er dus een algemene bonuspot zijn die naar gelang van kwaliteit/positie binnen bedrijf verdeelt wordt.

    m.v.g. DCT
  3. [verwijderd] 9 augustus 2004 11:32
    quote:

    dct schreef:

    Kijk gewoon eens op de eoronext site naar de lijst met markt partijen. Market makers als Optiver , IMC, Saen Options en Saratoga zijn groot. Er zijn ook tal van kleinere partijen.
    Saen Options is min of meer gestopt met het prof-handelen, en is tegenwoordig dus een kleine partij. Saratoga is volgens mij niet bekend of groot.
  4. dct 9 augustus 2004 12:19
    Hallo Macondo,

    Mako heeft zich inderdaad teruggetrokken als PMM en CMM. Zo'n twee/drie jaar geleden was een groot gedeelte van de proftrades die ik in de index deed tegen Mako in. Op dat moment waren za al vrij ver in de internationale arbitrage van indexen, vandaar mijn aanbeveling.

    Het blijft echter altijd moeilijk om aan de hand van proftrades of grootte van handelen af te leiden hoe goed ze het doen.

    m.v.g. DCT

  5. dct 9 augustus 2004 14:10
    Hallo Macondo,

    Eerst een jaar met twee man met beurslidmaatschap gehandeld. Nu handel ik met interactive brokers vanuit huis zonder beurslidmaatschap. Veel flexibeler en ik doe te weinig trades om beurslidmaatschap terug te verdienen.

    Elke maand speculeer ik met opties wat in de index en daarnaast handel ik futures op nasdaq, stock50, dax en fti op basis van handelssysteem.

    gr DCT
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.