Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het waarom van de correctie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juli 2015 14:10
    Ik geloof het wel. Onlangs liet je de volatiliteitsindex nog zien toen eigenlijk niemand nog geloofde in een Grieks akkoord. Die stond voor het eerst in tijden boven de 30.

    Daarnaast hebben we de afgelopen drie maanden meerdere bewegingen gezien die sterk verband hielden met wel of juist niet een akkoord. Hobbels en bergen op de weg. Het is misschien niet de enige reden, maar het heeft zeker bijgedragen aan forse opwaartse en neerwaartse bewegingen de afgelopen tijd. Toen het akkoord echt even helemaal uit zicht bleek te zijn en zelfs banken begonnen te schreeuwen dat een akkoord niet meer waarschijnlijk was, steeg de volatiliteit naar 30+ en stonden we ineens weer op de 454.

    Als media, en jullie, zich heel erg gaan richten op een bepaald onderwerp, dan wordt het vanzelf belangrijk voor beleggers en dus wordt erop gereageerd. Door mij wel in ieder geval en ik denk dat ik niet de enige ben. Langetermijn beleggingen laat ik ongemoeid, maar er vinden zeker verschuivingen plaats in de kortetermijn en die hielden in mijn geval verband met de Griekse kwestie.
  2. [verwijderd] 15 juli 2015 16:24
    quote:

    DMA69 schreef op 15 juli 2015 14:45:

    AJK (IEX) vs Bloomberg. Trekt u niet een te grote broek aan?

    Ik stel de informatie die u verschaft zeer op prijs. Uw persoonlijke mening (no offence) minder.

    Beste,

    Wat bracht u op de gedachte dat andere lezers wel in úw mening geinteresseerd zijn? Uiteraard ook zonder offence?
  3. san marco 15 juli 2015 16:27
    De correctie was een plaagstootje. Van 366 --> 510 door Draghi en dan in de tussentijd signalen opvangen dat China ons aan het voorbereiden is voor een wereldwijde recessie. En griekenland? Iedereen weet dat Grexit de oplossing is maar ze komen niet meer uit de euro wurggreep. Dus zullen ze financieel sterven ......
  4. Brievenbus 15 juli 2015 16:45
    Correctie was toch gewoon een geslaagd afgedwongen zomerdip, waarbij dit keer Griekenland als "excuus" werd opgevoerd, met dank aan het ondersteunende werk van de Grieken?
    Had ook de zwakke euro kunnen zijn, of de sterke euro, of, lage olieprijzen, of, dure olie, kan niet bommen, als er maar een "fijne" snelle daling is...
  5. Rayman007 15 juli 2015 17:12
    "Tenzij het uitdraait op een complete, existentiële EU-crisis, is het op lange termijn voor aandelenbeleggers amper van belang." --> dat is precies waar het over gaat. Als Griekenland uit de euro zou stappen (worden gezet) wordt de kans op zo'n existentiële EU-crisis groter en daar reageerden de koersen mede op: kans maal impact. Tuurlijk blijven de andere genoemde zaken (en m.i. vooral ook China) ook een grote rol spelen, maar Griekenland heeft m.i. de afgelopen weken wel grotendeels de (dagelijkse) koersbewegingen verklaard.
  6. CptChris 15 juli 2015 20:57
    Griekenland is inderdaad slechts een speldeprik vergeleken met het grotere geheel, maar wel eentje die steekt. Was meer een correctie-trigger op een OB markt.
    Vreemder is de totale markt indolentie op de Chinese bungee jump met kapot elastiek. Alsof het een compleet geisoleerd event betreft.
    Je ziet de laatste tijd wel vaker de meest banaal simpele verklaringen op officiële sites, die zouden moeten verklaren waarom koersen wel of niet bewegen.
    Gelukkig hebben we Team IEX om dat te corrigeren.
    AJK - BLM : 1 - 0.
    Wat betreft de constante stroom van opmerkingen van EU officials en Grieks gemodder; nadat ik me daar aanvankelijk net als eenieder hier aan had gestoord, heb ik er later gebruik van gemaakt met de Dijsselbloem Short. Elke keer als die zijn waffel opentrok meteen short gaan en na het 2 à 3 punten neerwaarts effect meteen weer verkopen. Heeft me een leuk race stuurtje van Fanatec opgeleverd. Weegt niet op tegen de SNS bank die hij van ons heeft gejat, maar is toch een leuke genoegdoening.
    AJ, volgende keer GS? ;)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links