Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,285 17 mei 2024 17:35
  • +0,004 (+0,31%) Dagrange 1,260 - 1,298
  • 1.116.030 Gem. (3M) 2,1M

PostNL mei 2024

862 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MyOpinion 3 mei 2024 18:32
    quote:

    upsidedown schreef op 3 mei 2024 12:53:

    De verwachtingen zijn nul komma nul. De koers ligt op faillissementsniveau. Het kan alleen maar meevallen komende maandag zou je zeggen. Ben benieuwd wat de triggers zullen zijn naar 1,- euro toe. Zal toch wat tegenvallende omzet zijn.
    Succes met jouw opties dan maar .....
    Ik volg het Daniel Kretínský scenario. Hij kocht met veel vertrouwen rond de 3 euro.
  2. forum rang 4 prince john 3 mei 2024 20:03
    quote:

    Trader Stef schreef op 3 mei 2024 19:43:

    [...]
    Tja, € 1,3 miljard voor Staci is een grote gok en zwaar gewaardeerd.
    Dat gaan we eerst maar s aanzien!
    ...denk niet Stef dat Staci ut probleem is en/of zal worden...het is meer de "oorlog" met de "VS" en dan heb ik het nog niet over de andere belangen;)...zie je ook gebeuren met onder andere Air France Klm...
    Inderdaad aan de prijs...edoch...x maal de jaaromzet..."de consolidatie" is in volle gang...althans...op dit vlakje ;).
    In het groter geheel is het slechts een rimpelinkje...

    Fijn weekend !

    mvrgr,

    John

    ps. de Franse groep Staci nam Group Base Logistics over...hebben ook warehouses aan de andere kant van de plas...
  3. forum rang 6 Hernia 4 mei 2024 07:33
    Maandag de cijfers van PostNL. Als ik kijk naar Bpost, dan zag ik dat de omzet van de pakketten minder hard zijn gestegen dan verwacht. De postdivisie deed het verrassend minder slecht dan gedacht.De internationale tak(met namer Noord Amerika ) viel erg tegen. Je ziet dat ex staatsbedrijven geen overnames in verre gebieden moeten doen, omdat dit meestal slecht afloopt. De managers die dit doen hebben geen enkele binding mee wat ze doen. De posttak van Bpost presteert wel aan zienlijk beter dan van PostNL. Een samenvoeging is helaas niet doorgegaan, maar dit zou wel het beste voor allebei de partijen zijn geweest. Geografisch sluiten ze volledig met elkaar aan. In Belgie zelf zijn het zelfs concurenten van elkaar! Nu zit Bpost met een bedrijf in Noord Amerika in de maag. Bpost staat er wel aanzienlijk beter voor dan PostNL. Ze hebben geen dure overname hoefen te doen als PostNL. Zij hebben Sandd overgenomen (schuldenlast flink toegenomen), omdat de marktwerking in Nederland volledig is mislukt. PostNL heeft hiervan de lasten op zich genomen. Waarom doe je zoiets kun je afvragen. De posttak maakt alleen verlies!. We zullen het maandag weer zien, maar ik heb er geen vertrouwen meer in. Het management van PostNL doet werkelijk niets goeds. Ook de toezichthouders is 1 kliek. Een overname door een ondernemende partij (zonder politici) zou het allerbeste zijn wat ons kan overkomen.
  4. forum rang 6 upsidedown 4 mei 2024 09:40
    quote:

    wins schreef op 3 mei 2024 20:17:

    Maandag gaat de beste vrouwelijke CEO van Nederland haar best doen, wat gaat dat met de koers doen.
    Ik heb wat aandelen bijgekocht. 1,195 lijkt eerst de bodem te zijn geweest. Maareh postnl/verhagen de 1 euro aantikken valt ook niet uit te sluiten. Als die arbeidskosten niet zo waren toegenomen, was er een veel beter netto resultaat geweest. Ook erg hoge energieprijzen gehad 1,5 jaar terug waardoor mensen ophielden met producten kopen via internet. Nou ja en dan de vooruitzichten die postnl menigmaal schetste en waar nooit wat van terecht kwam, werd al onbelegbaar genoemd. En dan de veb die met hun laatste nieuwsartikel zegt dat postnl uit en thuis speelt met kosten en opbrngsten en dus zegt dat postnl eigenlijks een sociale werkplaats is...
    Nou ja. In september 23 gedacht evt terug naar 1,80 maar niet naar 1,195...wat dat betreft, zou ik niet mogen beleggen. Echter de beurs overdrijft in t negatieve en t positieve. Ik vind dat er nu overdreven wordt in t negatieve. De markt lijkt nu uit te gaan van 5 cent dividend of lager. En vooralsnog heeft de markt altijd gelijk. We zullen zien hoe de markt er de komende week enn komende maanden over gaat denken.
  5. forum rang 6 Hernia 4 mei 2024 09:53
    quote:

    upsidedown schreef op 4 mei 2024 09:40:

    [...]
    Nou ja en dan de vooruitzichten die postnl menigmaal schetste en waar nooit wat van terecht kwam, werd al onbelegbaar genoemd. En dan de veb die met hun laatste nieuwsartikel zegt dat postnl uit en thuis speelt met kosten en opbrngsten en dus zegt dat postnl eigenlijks een sociale werkplaats is...
    Nou ja. In september 23 gedacht evt terug naar 1,80 maar niet naar 1,195...wat dat betreft, zou ik niet mogen beleggen.
    Vandaar dat Ad Melkert in de RvT zit. Was gericht op mensen die niet mee konden in de maatschappij en zij werden betaald door de staat. De slimme ondernemers plakten op veel werknemers een Melkertbaan en zo hadden ze gratis werknemers. Totdat er veel te veel kwamen en toen bleek ook dat er teveel werknemers er onterecht in zaten. Ad Melkert was ook die vindt dat het management een hogere prestatiebonus zou moeten krijgen. Regels zijn regels! Aandeelhouders verloren alleen in het laatste jaar al de helft, maar daar werd niet na gekeken!
  6. forum rang 6 upsidedown 4 mei 2024 17:46
    quote:

    Hernia schreef op 4 mei 2024 09:53:

    [...]
    Vandaar dat Ad Melkert in de RvT zit. Was gericht op mensen die niet mee konden in de maatschappij en zij werden betaald door de staat. De slimme ondernemers plakten op veel werknemers een Melkertbaan en zo hadden ze gratis werknemers. Totdat er veel te veel kwamen en toen bleek ook dat er teveel werknemers er onterecht in zaten. Ad Melkert was ook die vindt dat het management een hogere prestatiebonus zou moeten krijgen. Regels zijn regels! Aandeelhouders verloren alleen in het laatste jaar al de helft, maar daar werd niet na gekeken!
    Ja apart idd. Allemaal disabled mensen aannemen en daar een bonus voor krijgen. Toch ga ik van een stijging uit komende maandag...met knikkende knieen.
  7. forum rang 4 prince john 4 mei 2024 20:17
    Goedemiddag Allemaal.

    ...volgen jullie het allemaal nog een beetje ?
    Afijn...vandaag is het in ieder geval feest...ergens op een kasteel in Frankrijk...met wat miljardairs & co.
    Eén van die ;) zegt o.a. vandaag via via...o.a. tegen IDS...dat áls ie leijding;) gaat geven...de banen blijven behouden...wow!
    Tsja...wat er precies op de rails staat weet ik ook niet...ben wel nieuwsgierig wie, waarom, waar etc. er aan de touwtjes trekken...
    Welke ideologie, theologie, filosofie n'est porte quoi :) er ook achter zit, wereldwijd...kan mijn vinger er nog niet opleggen...
    Ter info, ik volg ook her en der wat discussies aangaande quantum physics, AI en andere leuke en interessante onderwerpen...jullie ook ?

    Fijn weekend!

    mvrgr,

    John
862 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Resultaten PostNL nog slechter dan gevreesd, duurdere postzegel geen gamechanger

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links