Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 21,860 17 mei 2024 14:05
  • -0,480 (-2,15%) Dagrange 21,840 - 22,700
  • 66.146 Gem. (3M) 271,3K

Basic-Fit 2024: De feniks herrijst uit zijn as...

1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 The Third Way... 30 april 2024 09:09
    Het zit wel goed met BFIT in Spanje getuige dit interview:

    www.cmdsport.com/fitness/entrevistas-...

    Welke invloed heeft de hegemonie van Basic-Fit op de Spaanse sportschoolscene?

    "De overname van de McFit- en Holmes Place-centra door Basic Fit zal geen grote veranderingen in de fitnessmarkt teweegbrengen, omdat beide bedrijven tot het low-cost centersegment behoren. Basic-Fit zal in de overgenomen centra dezelfde commerciële strategie aanhouden, gebaseerd op het aanbieden van concurrerende prijzen in de markt.

    Voor Basic-Fit is deze overname cruciaal, omdat het zijn positie als leider in de low-cost markt verstevigt. Bovendien zal het bedrijf zijn kosten kunnen verlagen dankzij de mogelijkheid om grotere schaalvoordelen toe te passen, waardoor het lage prijzen kan handhaven en aantrekkelijke promoties kan blijven uitvoeren. Het uiteindelijke doel is om de waarde ervan in de markt te vergroten en uiteindelijk de mogelijkheid van een calloptie met een grotere leidende positie te overwegen. Het kan ook zijn dat het nog een paar ketens wil overnemen die gevestigd zijn op locaties waar het nog geen grote aanwezigheid heeft om verder uit te breiden.

    Welke effecten kan deze grotere kracht van Basic-FIt hebben op de Spaanse sportschoolscene?

    Terwijl Basic-Fit het low-cost segment overneemt, stappen de rest van de Spaanse ketens in de sportschoolscene af van het low-cost model. Het wordt erg moeilijk om 'man-tegen-man' te concurreren met Basic-Fit. De rest van de centra onderzoekt aanpassingsmogelijkheden en alternatieve diensten om relevant te blijven in de markt."
  2. Realistische Optimist 30 april 2024 10:16
    quote:

    VforVermogen schreef op 29 april 2024 21:26:

    Concurrent Vivagym (104 clubs in Portugal en Spanje) komt in handen van een nieuwe eigenaar. Geeft weer eens dat er veel overnames plaatsvinden in deze industrie.

    murciaplaza.com/providence-adquiere-l...
    Low cost ... het zou mij niet verbazen dat Basic Fit ook mee heeft gedaan bij biedingen. Niet alles zal lukken, maar had wel in 1klap weer 300K klanten opgeleverd. Druk blijven uitoefenen met eigen vestingen en vervolgens door M&A grote stappen maken.
  3. forum rang 5 The Third Way... 2 mei 2024 07:36
    quote:

    VforVermogen schreef op 1 mei 2024 18:31:

    www.veb.net/artikel/09478/ava-basic-f...

    Een klein artikel van de VEB over de ava.
    Dank V4V, ABtje.

    QUOTE
    De discussies in de aandeelhoudersvergadering (ava) van Basic-Fit draaiden vooral om kapitaalallocatie. Hoewel diverse betrokken en goed ingevoerde aandeelhouders hem stevig aan de tand voelden, reageerde bestuursvoorzitter en oprichter René Moos stoïcijns.
    ...
    Schulden beperken groei
    Basic-Fit wil het aantal clubs in die zes landen (Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Duitsland, Luxemburg) verdubbelen naar drieduizend. Het tempo zal voor een groot deel worden bepaald door de schuldratio (netto schuld/ebitda). Die was 2,6, maar Basic-Fit wil die onder de 2,0 krijgen binnen een paar jaar. Desgevraagd was Moos kort over een eventuele versterking van het eigen vermogen door een grote investeerder of een emissie: nee.

    Daarmee werd ook de suggestie van de VEB – die in tegenstelling tot sommige particuliere aandeelhouders de groei nog meer wilde versnellen in plaats van aandeleninkoop – impliciet terzijde geschoven. Feitelijk kiest Basic-Fit het pad van beheerste groei, waarbij Moos fijntjes opmerkte dat de keten desondanks veel sneller groeit dan welke concurrent ook. In Duitsland verwacht hij vanaf 2026 een hockeystick-groeiversnelling.
    UNQUOTE

    Leuk om te lezen dat niet alleen er stevig "positief kritische noten" waren tijdens de AvA, net zoals hier op het draadje, maar ook dat de VEB mijn mening ondersteunt dat de clubaanwas best wel heel wat sneller mag. Het is weliswaar begrijpelijk maar jammer dat er nu expliciet wordt gesteld dat pas over 2-3 jaren de groei herpakt zou worden, waarbij ongetwijfeld heel veel wordt verwacht van de nieuwe poging tot verbreding van het verdienmodel: franchise.

    Het gevaar hierbij is om met Tolstoy te spreken: 'Tout comprendre c'est tout pardonner'. De toevoeging 'et tout aimer' is weliswaar nog niet van toepassing, getuige de zeer lage en wild fluctuerende beurskoers. Het gaat blijkbaar nog wel een tijdje duren voordat het vertrouwen in het leiderschap wordt teruggevonden...
1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 78 79 80 81 82 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Basic-Fit heeft nu vier miljoen leden

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links