Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Vooruitblik 2011: Goede winstontwikkeling

Corné van Zeijl over 2011

 

SBM Offshore - ik verwacht een nieuw elan voor dit bedrijf. Hopelijk komen er eindelijk wat orders los en wellicht zelfs een voor een LNG- systeem. En als de drillingsystems uiteindelijk zijn afgeleverd kan het probleem met de kostenoverschrijdingen ook worden afgesloten.

Philips - een mooie emerging markets-exposure. Philips is bovendien erg rijk en niet duur meer. De verwachte winsten zijn flink gestegen, de koers nog niet. Als ze geen stomme dingen met de overdaad aan cash gaan doen, komt het met die koers wel goed.

Aegon - lang verwacht toch gekomen. Als de staat is afbetaald, kunnen ze vooruit kijken. Die boete had wat minder gekund, maar eind 2011 zijn de meeste beleggers dat vergeten. En dan wordt er vooral naar de waardering gekeken en die is zeker niet duur. De grote onzekerheid blijft de uitwerking van Solvency II, zeg maar de Basel III voor verzekeraars. Dat kan een domper worden. Maar daar ga ik niet van uit.

O, ja en de eurodollar-koers zet ik op 1,35, omdat iedereen een verdere verzwakking van de dollar verwacht en dan komt die juist niet.

 

Veel overstappers
De eindejaartarget van SNS voor de AEX is 425. We zien een goede winstontwikkeling. Niet zoveel als afgelopen jaren, daarvoor zijn de marges al te ver gestegen. Het grootste stuk van het rendement moet komen van een hogere waardering. En die ruimte is er volop.

Het gebeurt niet vaak dat je zoveel extra rendement op aandelen krijgt ten opzichte van obligaties. Wij verwachten dat veel obligatiebeleggers zullen overstappen op aandelen. En dat drijft de koersen omhoog.


Corné van Zeijl is senior portfolio manager bij SNS Asset Management, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse aandelenportefeuilles. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Professioneel houdt hij posities aan in de meeste grote Nederlandse beursfondsen. Een overzicht van de over- en onderwegingen vindt u hier. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Corné van Zeijl

Auteur:

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. 2014: Nieuwe eurocrisis?
  2. Tabée Van Zeijl
  3. Héle mooie grafieken

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 december 2010 18:17
    Corné, ouwe permabull, ga es lekker kerst vieren ofzo. En kom alsjeblieft niet aan met fundamentals voor hogere koersdoelen, we weten inmiddels allemaal dat het puur POMO+ZIRP en mark to fantasy accounting rules zijn (aka the great Reflation) wat de koersen opdrijft. En als dat over 90 dagen stopt - in afwachting van QE4, de brenger van hyper inflatie - vallen we allemaal - de BRICS incluis - in een gapend gat.

    Solvency II, Basel III, het feit dat die termen uberhaupt bestaan zou voor de retail belegger genoeg reden moeten zijn om eieren, zilver en goud voor het geld te kiezen. Het casino is rigged en de ponzi ligt bloot.

    Kijk hier:
    www.zerohedge.com/article/after-nearl...

    En lees dit:
    www.zerohedge.com/article/head-fake

    Als je het niet van de prediker zelf wilt aannemen.

    Prettige kerst all!

    Juan
  2. [verwijderd] 27 december 2010 09:24
    Kan het aan mij liggen, maar ik mis BolsWessanen en ABNAmro.
    Verder ben ik het met deze analist eens; koersen hebben gemeten aan de winstverwachting nog een stuk te gaan. Het enige puntje van zorg is dat iedereen zo langzamerhand positief aan het worden is. Voor mij is dat doorgaans een teken om mijn aandelen te verkopen. Maar ik zie het nog even aan.
  3. [verwijderd] 27 december 2010 11:21
    Wanneer betaalt SNS Reaal haar schulden af bij de staat? Overigens het is maar de vraag of wij uberhaupt nog van ABN AMRO, Fortis en ING afkomen. De belastingbetaler had nooit de financiele sector een handreiking moeten doen. Als je schulden hebt of zo insolvabel bent dan gaan je eerst bij je obligatiehouders langs en daarna bij je aandeelhouders als er geen geld meer is om je insolvabiliteit op te lossen dan kijk je bij preferente aandeelhouders en als dat niet helpt ga je op de fles. Simpel als dat.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.