Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Alfen N.V. AEX:ALFEN.NL, NL0012817175

  • 36,960 3 jun 2024 15:42
  • +0,800 (+2,21%) Dagrange 35,870 - 37,100
  • 109.928 Gem. (3M) 278,4K

Alfen 2024

3.638 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 @monkeytail 21 mei 2024 15:10
    quote:

    karamani schreef op 21 mei 2024 14:41:

    Het aandeel zit wel langzaam te herstellen, van 34,08 naar 36,4. Toch wel knap, betekent toch wel dat er veel beleggers goedkoop aan het inkopen zijn
    Als omzetstijging en margeniveau zijn opgeschoven naar een volgende seizoen, is de daling ook veel te sterk ingezet, m.i. Dit aandeel is het slechtst presterende Midcap aandeel.
    De vraag is, of op lange termijn het bedrijf kan blijven groeien. Ik denk dat dit de komende jaren zeker is, maar ze moeten wel wat doen aan schaalgrootte. Dat kan via samenwerking, verkoop van onderdelen, fusie of overname. De CFO gaat daarmee aan de slag. Denk ik.
  2. Han 2 21 mei 2024 15:14
    VFB: Ondernemingen zoals het Deense concern Orsted, Tesla, Siemens of E.ON staan ook in directe concurrentie met Alfen en beschikken door hun omvang over aanzienlijk meer middelen en mogelijkheden. Tenslotte is er ook een groot aantal kleinere concurrenten op de markt. Deze omstandigheid maakt het voor Alfen noodzakelijk om zich van de concurrentie te onderscheiden met duidelijke unique selling points.
  3. Maximus 21 mei 2024 15:51
    Ik heb zelf naar de webcast zitten luisteren, maar het is allemaal minder dramatisch dan dat het er uit ziet. De enige vraag is geloven we wat ze zeggen. De highlight tijdens de web conference.

    1. Er zat in Q1 geen omzet impact van dat pacto verhaal,
    2. Productie is pas begin april stil gelegd en recent weer opgestart. Verlies productie anderhalve maand.
    3. Storage projecten worden groter waardoor men gevoeliger is wanneer de omzet valt. Veel projecten waaron 1 grote valt nu precies in Q2 buiten de groei die men verwacht.
    4. Storage groeit hard, maar wordt qua omzet geremd door dalende prijzen.
    5. Bruto marge storge blijft rond de 20% ook met dalende prijzen.
    6. men verwacht dit jaar nog steeds rond de 40% te groeien in storage (220 miljoen)
    7. de ruime totale omzet forecast komt voornamelijk door storage. meen heeft als veel order voor die 220m binnen, maar timing richting het einde van het jaar kan een bandbreedte van iets minder dan 70 miljoen opleveren.
    8. men verwacht nog steeds ergens rond midpoint van de outlook uit te komen.
    9. in EV verwacht men elk kwartaal licht te groeien naar een totaal van +15% over het gehele jaar.
    10. Groei in smart grids wordt primair beperkt door productie capaciteit, ondank pacto verwacht men nog steeds 20% te groeien.
    11. Men verwacht dat de marges in EV dit jaar iets zullen stijgen door een beter verkoop mix en introductie van nieuwe palen.
    12. Marge smart girds blijft als eerder gecommuniceerd.
    13. In Q1 kon men de directe productie kosten bij storage niet direct tegen de opbrengsten boeken en zijn derhalve in de bedrijfslasten opgenomen. Daardoor lijken deze hoger dan ze in werkelijkheid zijn. In Q2 zal dit eenmalig een positief effect hebben op de direct kosten en marge van storage
    14. men is nu pas begonnen met het overhevelen van de productie naar de nieuwe locatie. en verwacht daar productie groei in smart grids te kunnen realiseren (is niet meegenomen in de forecast)
    15. Bij storage hanteert men een netto 0 financierings model. batterijen zijn capitaal intentsief, maar ook gevoelig voor prijsveranderingen. puchase loopt gelijk met signed contracts (men loopt dus geen herwaarderings risico's van voorraden omdat die er niet zijn.)
    16. Bij storage focussen ze zich op middelgrote projecten, waar alfen toegevoegde waarde kan bieden, omdat de afnemers net niet groot genoeg zijn om alles zelf te doen. Daarmee blijft er ook voldoende marge over. thans 20% met verwacht dat dit zo blijft
    17 Ze verwachten bij smart grids geen problemen te hebben om het productie verlies in April-Mei in te lopen omdat ze op de nieuwe locatie de prodcutie capaciteit sterk kunnen uitbreiden.
    18. Men heeft tijdelijk een CFO aangenomen om tijd te kopen een definitieve kandidaat te vinden. Er is daarbij niet uitgesloten dan Onno Krap blijft in geval alles naar beider tevredenheid loopt.

    Excusses voor de taalfouten zit op 3 vierkante centimeter te typen
  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 21 mei 2024 16:21
    quote:

    Charlie Striker schreef op 21 mei 2024 12:08:

    [...]

    Ik snap zijn analyse wel van Alfen, maar zijn trackrecord is inderdaad niet best. Bijvoorbeeld Pharming en Post NL.
    Het zijn inderdaad vaak wat oppervlakkige analyses die iedereen die al wat langer meeloopt zelf ook kan maken. Voor iemand die al wat langer meeloopt is het trouwens verbazingwekkend om Pharming aan te blijven bevelen; als je met een schat aan ervaring nu nog niet doorhebt dat dat bedrijf er echt niet voor de aandeelhouder is (idem PostNL) dan gaat er ergens toch iets mis.

    On topic:

    Zelf ben ik blij dat mijn verbazing over de turbo-koersjes van gisteravond terecht bleek. Ik heb er uiteindelijk maar een grijpstuivertje aan over gehouden (symbolische aantallen), maar voor het zelfvertrouwen is het wel goed dat ik weer eens een "gratis-geld"-mogelijkheid heb geïdentificeerd én er op heb geacteerd (hoe mondjesmaat ook).

    Wat Alfen betreft, gezien het trackrecord zou ik niet al teveel waarde hechten aan het overeind houden van de outlook.

    Ik blijf mijn jarenoude standpunt dat ze waarschijnlijk niets bijzonders doen (dozen schuiven, op een inefficiënte manier onderdelen van anderen in elkaar knutselen), waardoor de moat ontbreekt en die hallucinante koersen van weleer gewoon op niets meer dan groene massahysterie waren gebaseerd.

    Ik heb zelf momenteel geen positie; structureel ergens short op blijven zitten is me in het verleden niet goed bevallen en op deze koers heb ik ook geen aandrang om de stukken op te pikken, gelet op trackrecord en waardering (€1-€2 wpa als het meezit en dat met hoge volatiliteit en voor hoe lang? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de transitie is "afgerond"??).
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 21 mei 2024 16:23
    quote:

    CYFER schreef op 21 mei 2024 15:56:

    [...]

    Ok,
    Dank voor melden.

    Man praat vanuit zijn nek.
    Op afstand op een forum over anderen iets leuteren is makkelijk. Als je lef hebt, neem je deel en stel je je kritische vragen direct aan hem. -lol-
    Durf je niet. Zeker weten.

    En...'vanuit een nek praten' is zeer knap, als je dat kunt.
  6. forum rang 7 bezinteergebelegt 21 mei 2024 17:08
    Vermoed dat onze Monopoly aandelen bezitter Nakennis zich 1 dezer dagen weer meld met het bericht dat hij vandaag voor vele 10-duizenden euro's heeft bijgekocht van de petters op 33,70.

    Die weer heeft verkocht op 36,50 en daarna weer van de petters voor nog meer tienduizenden euro's heeft overgenomen op 34,50.

    Waardoor hij toch weer op een megawinst staat.
3.638 Posts
Pagina: «« 1 ... 163 164 165 166 167 ... 182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Moeizame jaarstart voor groeibedrijf Alfen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links