Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager aan Black Friday'

'AEX begint lager aan Black Friday'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent vrijdag waarschijnlijk lager. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. Naast de ontwikkelingen aan het handelsfront gaat de aandacht van beleggers op deze zogenoemde Black Friday uit naar de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor de detailhandelsbedrijven. Op Wall Street keren beleggers na Thanksgiving terug voor een halve beursdag.

Aan het handelsfront zijn de spanningen tussen de Verenigde Staten en China toegenomen na de steun van Washington aan de demonstranten in Hongkong. Peking heeft gedreigd met tegenmaatregelen en in Hongkong gingen de pro-democratische demonstranten de straat op om de VS te bedanken voor de steun.

Op het Damrak zal het aandeel Air France-KLM mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van de Zwitserse bank Credit Suisse schroefden hun aanbeveling voor de luchtvaartcombinatie terug.

Kardan

Kardan kwam met cijfers. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel. Daarnaast drukten de inflatieschommelingen in Israël op de opbrengsten uit obligaties van het bedrijf.

Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft weer aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels schafte 389.899 aandelen aan en heeft nu 71,66 procent van het bouwbedrijf in handen. Reggeborgh wil VolkerWessels van de beurs halen.

Koersen

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend lager. De AEX-index daalde 0,1 procent tot 597,87 punten, terwijl de MidKap 0,2 procent klom tot 884,11 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,3 procent. De Amerikaanse beurzen waren donderdag de hele dag dicht vanwege de viering van Thanksgiving Day.

De euro noteerde op 1,1009 dollar tegen 1,1007 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte een fractie minder op 58,11 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs tot 63,79 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 31 mei Beursupdate: AEX op Wall Street 4
  2. 31 mei Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 29 november 2019 08:23
    LAGER !!!!
    Uit de data van één van de online betaalplatformen van Ingenico, dat zich richt op groeiende bedrijven, blijkt dat Black Friday een echte goudmijn is!
    Europese retailers hebben in 2018 op Black Friday 90% meer transacties verwerkt dan op een gemiddelde vrijdag en consumenten hebben 175% meer uitgegeven. Ook de internationale verkoop op Black Friday steeg in 2018 met 73% ten opzichte van 2017. Dit cijfer zal naar verwachting dit jaar nog hoger zijn, omdat consumenten ook buiten hun thuismarkt zoeken naar unieke cadeaus voor de feestdagen.
  2. forum rang 6 suskewiet 29 november 2019 09:12
    quote:

    baloub1 schreef op 29 november 2019 09:00:

    Vreemd lager als black Friday er is. Zie de samenhang niet helemaal en ook niet tussen Hongkong en de handelsoorlog. Lijken me tegenstrijdige belangen.

    Handel zou meer moeten samenhangen met mensenrechten ;
    We worden bekeken als consumptie mensen en vind het prima dat mensenrechten de handelsoorlog mee bepaalt .
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

903,61 31 mei
-1,97 -0,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links