Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Lingerie

54 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cézan 4 maart 2005 10:21
    Spannende aanhef, niewaar?

    Heb sinds aug 2003 vd Velde - indeed lingerie en aanverwante niemendalletjes - op mijn watchlist staan. Toen 83,10, nu maar liefst op een stand van 135 eu, paar weekjes geleden nog rond de 130.
    Meen dat FFF dit fonds toen heeft getipt.
    Nog interessant of zitten we tegen een ATH aan?

    Czn.

  2. Cézan 4 maart 2005 12:01
    quote:

    croesus schreef:

    Hoe verklaar je die stijging?

    Explosieve verkopen warm winterondergoed?


    Neen, dit is volgens mij het exquise exclusieve frivolité spul, zoek je niet snel achter zo'n saaie naam. FFF heeft het dacht ik in zijn pf.
    Misschien komt hij i/d loop vd dag nog langs voor meer uitleg.

    Czn.
  3. forum rang 7 ffff 4 maart 2005 14:47

    Ook alweer uit mijn archief! Daar zitten toch echt juweeltjes tussen. Wie zijn nou weer Jet en Juul. Nou dat waren twee toffe meiden die totaal geen barst van beleggen afwisten en zonodig op de Voorpagina mochten vertellen waarom en waarin ze gingen beleggen. En dat werd dus helemaal NIKS! Hoog tijd dat die toffe meiden eens aan de hand van een oude ervaren belegeer EN wat centen verdienen EN hun geld in een bedrijf steken dat hen echt aanspreekt. Onderstaande posting moet zo'n 4 jaar oud zijn. Ondertussen is Van de Velde, de fabricant van het zeer luxe damesondergoed Marie-Jo en nog wat van die pikante merken, onstuimig gegroeid. Ik bezocht hun fabriek in Tunesië! Daar werken die Tunesisische meisjes 48 uur in de week zonder morren en maken het mooitste ondergoed dat hier op enkele kilometers van mijn huis ontworpen wordt. In van de Velde kun je vertrouwen hebben: oer en oerdegelijke bedrijf. Maar doe nou zelf ook wat huiswerk. Op de Belgische sites is met de regelmaat van de klok uitgebreide bedrijfsinformatie te vinden, ZEKER de vorige week toen de prima cijfers kwamen. Dus gewoon een beetje surfen op de echte Belgische sites.

    In Van de Velde zit ik natuurlijk nog steeds. Ik geloof in hun pordukt en in het management. Ze hebben de pest aan de nieuwe regels van behoorlijk bestuur: je w kent dat wel "Corporate government" Het geeft dan weer aan dat het nog een beetje een familiale inslag heeft. Maar ik vind dat niet erg. Ik houd wel van dat soort bedrijven in mijn portefeuille.

    Hermione, bezoek hun website maar even.

    Jet en Juul, leven jullie nog?????

    Beste Jet en Juul,

    Ik heb lang geaarzeld om jullie nu eens een echt typisch vrouwelijk aandeel voor te stellen dat het al jarenlang gewoon goed tot redelijk goed doet zelfs in dit slechte beurssentiment. En nu niet meteen denken dat het flauwekul is: echt niet: neem er de moeite voor, want deze releatieve small cap krijgt in Belgie veel aandacht omdat ze zich erg goed positioneren. Ik bedoel daarmee Van de velde. Het is beursgenoteerd in Brussel en oerdegelijk. Nooit van gehoord: Vast wel: Als ik de luxe lingerie van Marie Jo noem. Ze hebben een verbluffend mooie website:
    www.mariejo.com De produkten die ze fabriceren zal U zeker aanspreken, maar kijk ook eens naar hun bedrijfsinformatie. Ze stellen hun bedrijf heel degelijk voor op hun website. Ze deden onlangs een belangrijke aanwinst in Hongkong en hebben een goed doordachte strategie door zich met luxe lingerie heel bewust en succesvoltot een heel selectief publiek te wenden.
    Tenslotte nog een anecdote uit de laatste aandeelhoudersgergadering: Daar stond een heel mooie aandeelHOUDER op en vroeg wanneer ze met mannenslips op de markt zouden komen. De beduuste directie had daar nog niet over nagedacht!

    Groeten, Peter
  4. forum rang 7 ffff 4 mei 2005 17:31
    Cézan,

    Dividend verhoogd van 2,8 E naar 13 Euro!!

    Dat is alweer een geweldige meevaller

    De koersreactie vandaag laat zich raden.

    Zie www.forteon.be en www.cash.be

    VAN DE VELDE: UITZONDERLIJK DIVIDEND VAN 13 EURO PER AANDEEL
    dinsdag 3 mei 2005. LAATSTE BERICHTEN
    De Raad van Bestuur zal aan de Algemene Vergadering van 25 mei 2005 voorstellen om uitzonderlijk een dividend uit te keren van 13 euro per aandeel.
    Sinds de beursintroductie op 1 oktober 1997 heeft Van de Velde steeds een dividendbeleid gevoerd dat:

    - jaarlijks een billijke vergoeding toekent aan de aandeelhouders

    - het vermogen tot voldoende zelffinanciering van de normale groei van de onderneming garandeert

    - voldoende financiële slagkracht behoudt voor het realiseren van strategisch belangrijke projecten en/of acquisities.

    Vanuit deze visie heeft Van de Velde sinds 1997 consequent 35% van haar jaarlijkse netto winst uitgekeerd. Dit heeft haar toegelaten het dividend stelselmatig te verhogen van 0,93 euro tot euro 2,3 per aandeel, waardoor reeds 30,1 miljoen euro aan dividenden werden uitgekeerd.

    In dezelfde zin besloot de Raad van Bestuur van 24 februari 2005 het gebruikelijke percentage voor te stellen van 35%, wat resulteerde in een brutodividend per aandeel van 2,8 euro. Dit staat ook aldus vermeld in het jaarverslag. Hiertoe dient 7,6 miljoen euro aan liquide middelen te worden vrijgemaakt.

    Op de Raad van Bestuur van 21 april 2005 heeft het management van Van de Velde, na een lang en grondig onderzoek, haar strategische doelstellingen voor de korte en de middellange termijn in detail voorgesteld. De Raad van Bestuur heeft het management gemandateerd om deze doelstellingen te realiseren.

    De eerste pijler van dit strategisch plan is het versterken van het bestaande businessmodel (merkenfabrikant met focus op Europa), dat vooral zal steunen op organische groei. Daarnaast is er zeker ook ruimte voor goed gerichte overnames.

    De tweede pijler is de ondersteuning van de winkeldynamiek, die kan variëren van eigen winkels tot intensere samenwerkingsmodellen met klanten. Hiervoor zullen voldoende financiële middelen worden vrijgemaakt.

    De volledige groeiroute kan gefinancierd worden uit de eigen cashflow, een beperkte cash reserve en indien nodig (bijvoorbeeld voor een acquisitie) door het voorzichtig aanspreken van de schuldcapaciteit.

    De liquiditeiten die niet nodig zijn voor deze groeiroute, zullen worden uitgekeerd aan de aandeelhouders. De groeidynamiek en de uitwerking van concrete programma's worden hierdoor geenszins gehypothekeerd.

    De Raad van Bestuur is van oordeel dat het optrekken van het gewone dividend van 2,8 euro per aandeel tot 13 euro per aandeel, geen afbreuk zal doen aan deze groeidynamiek. De liquiditeiten zullen aldus aangesproken worden voor 35,2 miljoen euro in plaats van de eerder vernoemde 7,6 miljoen euro.

    18.02 uur
    Bron: persbericht bedrijf


  5. [verwijderd] 4 mei 2005 18:43
    quote:

    ffff schreef:

    Hermione, bezoek hun website maar even.
    Beste Peter,

    Ik heb wel ondergoed gehad van Marie-Jo, La Perla en noem ze maar op.
    Tegenwoordig draag ik meestal Marks & Spencer. Is goedkoper en vaak net zo leuk. Gemiddeld kost een setje daar zo'n £30.
    Afgelopen weekend nog een aqua blauw setje gescoord voor bij een shirtje in dezelfde kleur.

    Bovendien weiger ik ondergoed met de hand te wassen. Het moet dus wel de wasmachine kunnen overleven.

    mvg TA
  6. [verwijderd] 4 mei 2005 20:50
    quote:

    obligataire schreef:

    [quote=hermione]Ik heb wel ondergoed gehad van Marie-Jo, La Perla en noem ze maar op.
    Tegenwoordig draag ik meestal Marks & Spencer. Is goedkoper en vaak net zo leuk. Gemiddeld kost een setje daar zo'n £30.

    mvg TA
    [/quote]

    Ik vond die vorige je toch leuker staan.

    vr gr Leon

    Dat kan niet want die waren van voor jouw tijd!
  7. forum rang 7 ffff 21 september 2005 14:15
    tijdnet.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id...

    Beste mensen,

    Van de Velde doet zelfs de analisten versteld staan. De winst is alweer verdubbeld en dat nadat ze nog maar enkele maanden geleden de markt aangenaam verrasten met een superdividend van meer dan 10 Euro. Nou die 10 Euro zit er alleen vandaag alweer bij, want de beurs kan dit soort aandelen best smaken.

    Peter
  8. forum rang 7 ffff 17 februari 2009 09:39

    Na alle onthullingen uit vroegere jaren van KK-lezers en van Van de Velde, nog altijd het lezen waard komt van de Velde vandaag met een nog onthullender verhaal:

    Je hhoudt het niet voor mogelijk: Een rechtstreeks gevolg van de bankenellende. Vorige week werd de hele Belgische financiële gemeenschap geconfronteerd met het bericht dat een Belgische technologie bedrijf plots een CDO- verlies opbiechtte. Dus niet alleen de Banken gaan er op afschrijven, maar ook doodnormale bedrijven, oerdegelijke bedrijven.

    Het nieuwste slachtoffer van zo'n oerdegelijk bedrijf is Van de Velde, die zich blijkbaar ook voor 3,5 miljoen CDO's heeft laten aanpraten en er nu op afschrijft.

    Vorige week in belgische pers dat met name KBC veel CDO's onder zijn kapitaalkrachtige klanten geplaatst zou hebben en Deminor zou rechtszaken voorbereiden waarbij KBC wrdt aangeklaagd.

    Dit is nu het tweede geval op een week tijd.

    Winst Van de Velde geraakt door minwaarde cdo's

    De lingerieproducent Van de Velde heeft in het boekjaar 2008 een winst per aandeel geboekt van 2,13 euro, licht onder de analistenverwachting van 2,31 euro. Het resultaat werd negatief beïnvloed door een minwaarde van 2,25 miljoen euro op een pakket cdo's. Voor 2009 verwacht Van de Velde een gelijke omzet te realiseren.
    (tijd) - De omzet inclusief het overgenomen Spaanse Andres Sarda kwam uit op 133 miljoen euro, een stijging van 2,1 procent ten opzichte van vorig boekjaar. De organische omzet kromp met 0,8 procent op jaarbasis. Die daling was hoofdzakelijk toe te schrijven aan een verzwakking in het tweede halfjaar (-2,5 procent) door muntdepreciaties in groeimarkten. Van de omzet van 10,9 miljoen euro van het overgenomen Eurocorset/Sarda werd slechts 3,9 miljoen euro in de boeken opgenomen. Sarda realiseert met zijn badgoedcollectie immers het gros van de omzet in de eerste halfjaar.

    De bedrijfswinst (EBIT) kwam uit op 40,2 miljoen euro, waar analisten van Bank Degroof en KBC Securities uitgingen van een cijfer van 41,9 miljoen euro. De ebitda-marge bleef stabiel in vergelijking met vorig boekjaar. De nettowinst kwam uit op 28,6 miljoen euro.

    Probleemkredieten

    Het resultaat werd negatief beïnvloed door een afwaardering op een belegging in CDO's (collateralized debt obligations), aangekocht in 2005 'bij en op advies van een vooraanstaande Belgische bank', aldus het persbericht. De belegging van 3,45 miljoen euro werd voor 2,25 miljoen euro afgewaardeerd tot een waarde van 1,2 miljoen euro. De vervaldatum van deze cdo's ligt tussen 2013 en 2015.

    Dat resulteert in een winst per aandeel van 2,13 euro. Bank Degroof en KBCS gingen uit van een winst per aandeel van 2,31 euro. Vorig jaar werd een winst per aandeel van 2,29 euro geboekt. Van de Velde zal een brutodividend voorstellen van 0,9 euro per aandeel.

    Vooruitzichten

    Gezien de huidige economische omstandigheden is het moeilijk vooruitkijken, zegt Van de Velde. Toch maakt de groep zich sterk om in 2009 een stabiele omzet te behouden, ook al 'neigen de omzetindicatoren voor 2009 momenteel licht negatief'. De groep wil met een sterkere recurrente ebitda-basis 2010 ingaan.

    Stijn Demeester

    09:00 - 17/02/2009 Copyright © De Tijd
  9. forum rang 6 marique 23 februari 2009 14:06
    quote:

    ffff schreef:

    Je houdt het niet voor mogelijk: Een rechtstreeks gevolg van de bankenellende. Vorige week werd de hele Belgische financiële gemeenschap geconfronteerd met het bericht dat een Belgische technologie bedrijf plots een CDO- verlies opbiechtte. Dus niet alleen de Banken gaan er op afschrijven, maar ook doodnormale bedrijven, oerdegelijke bedrijven.

    Het nieuwste slachtoffer van zo'n oerdegelijk bedrijf is Van de Velde, die zich blijkbaar ook voor 3,5 miljoen CDO's heeft laten aanpraten en er nu op afschrijft.

    Vorige week in belgische pers dat met name KBC veel CDO's onder zijn kapitaalkrachtige klanten geplaatst zou hebben en Deminor zou rechtszaken voorbereiden waarbij KBC wordt aangeklaagd.

    Dit is nu het tweede geval op een week tijd.

    >>>
    Het resultaat (van VdVelde)werd negatief beïnvloed door een afwaardering op een belegging in CDO's (collateralized debt obligations), aangekocht in 2005 'bij en op advies van een vooraanstaande Belgische bank', aldus het persbericht. De belegging van 3,45 miljoen euro werd voor 2,25 miljoen euro afgewaardeerd tot een waarde van 1,2 miljoen euro.
    <<<
    De pijn valt met 0,09 per aandeel mee. Maar wel erg zonde.
    VdV heeft geen bankschulden en wist kennelijk niet wat te doen met overtollige cash. Ik begrijp die bestuurders niet. Overschot keer je uit aan aandeelhouders (dividend of aandelen inkopen) en als je er op KT overnameplannen mee hebt, moet je het NOOIT in koersgevoelige assets steken.

    Zo zie je maar dat een belegging in oerdegelijk gefinancierde ondernemingen ook nog onverwachte risico's oplevert.

    marique
  10. forum rang 7 ffff 23 februari 2009 14:15
    Wel aardig het vervolg, Marique:

    De redactie van de Tijd had gehoord dat er diverse klachten liepen bij KBC tegen de verkoop van deze CDO's aan bedrijven. Dyus zijn ze van de Redactie de volgende dag een hele resem Bel 20 en nog wat andere bedrijven gaan opbellen, met de vraag: hebben jullie ook geld in CDO's geparkeerd.

    Ze hadden meteen een mooi groot artikel voor de volgende dag: Het zijn er gelukkig maar drie.

    Overigens schreef Solvay een 50 jaar oude belegging in de voorloper van Fortis deze week maar af: Verlies 300 miljoen.
    Of je het nu in CDO's hebt zitten of in oeroude beleggingen van 50 jaar geleden: D'r wordt heel wat afgeschreven in de boeken.

    Dit laatste feit was dan weer aanleiding om de vraag te stellen: Hoeveel aandelen hebben grote multinationals van andere bedrijven waar ze eigenlijk totaal niets mee te maken hebben?

    Ik vind het overigens allemaal beetje achteraf- gepraat. Voor hetzelfde geld was het natuurlijk wel een goede investering, diversifiëring geweest en dan had er geen mens een op- of aanmerking over gemaakt.

    Peter
  11. forum rang 6 marique 23 februari 2009 14:36
    quote:

    ffff schreef:

    Ik vind het overigens allemaal beetje achteraf- gepraat. Voor hetzelfde geld was het natuurlijk wel een goede investering, diversifiëring geweest en dan had er geen mens een op- of aanmerking over gemaakt.
    Daar ben ik het toch niet mee eens, Peter. Overtollige cash mag in eeen handelsonderneming NOOIT een LT beleggingsbestemming hebben. Dan moet het terug naar de aandeelhouders. Wat is er mis met een deposito (ondanks lage rente), of je handelscrediteuren snel betalen en daarmee een extra contantkorting afdwingen (accepteren ze graag hoor)?

    En de extra rendementopbrengst van die exotische producten is per aandeel berekend zo gering dat het de moeite niet loont. Zeker niet afgezet tegen de risico's.

    marique
  12. forum rang 6 marique 23 februari 2009 16:43
    quote:

    marique schreef:

    Overtollige cash mag in eeen handelsonderneming NOOIT een LT beleggingsbestemming hebben.
    Het is niet mijn gewoonte om diep in de details van een jaarverslag te duiken. Maar het onderwerp 'kasgeldbeheer' vind ik in dit geval wel interessant.

    Wat zegt VdVelde er zelf van (bron: jaarverslag '07)

    Bij de Grondslagen voor verslaggeving:
    >>>
    Afgeleide financiële instrumenten
    Van de Velde gebruikt alleen afgeleide financiële instrumenten om zijn blootstelling aan het valutarisico te beperken. Deze financiële instrumenten worden gebruikt in overeenstemming met de doelstellingen en de grondslagen die door het algemene management zijn vastgesteld, en die het gebruik van dergelijke financiële instrumenten voor speculatieve doeleinden verbieden.

    Geldmiddelen en kasequivalenten
    Geldmiddelen en kasequivalenten omvatten banktegoeden, beschikbare kasmiddelen en kortlopende deposito’s, bijzonder liquide beleggingen met een looptijd van ten hoogste drie maanden. Deze geldmiddelen en kasequivalenten zijn financiële activa die tot de vervaldatum worden gehouden. Renteinkomsten worden opgenomen op basis van de effectieve rentevoet van het actief.
    <<<

    Bij de Riscoparagraaf:
    >>>
    Gevoeligheden voor kredietrisico’s
    Er zijn geen schulden op lange termijn. Naast 45,4 miljoen euro aan liquiditeiten, is er ook 40 miljoen euro aan kredietlijnen beschikbaar. De liquiditeiten worden risicovrij belegd.
    <<<

    Bij de Toelichting op de post geldmiddelen:
    >>>
    Geldmiddelen en kasequivalenten bestaan uit het volgende
    - Banktegoeden en beschikbare kasmiddelen
    - Verhandelbare effecten
    - Geldmiddelen en kasequivalenten
    Op de banktegoeden wordt rente vergoed tegen een variabele rente die gebaseerd is op de dagelijkse rentepercentages voor bankdeposito’s.
    Verhandelbare effecten hebben verschillende looptijden variërend van een maand tot drie maanden, afhankelijk van de onmiddellijke kasvereisten van de
    Groep. Hierop wordt rente vergoed volgens de respectieve kortlopende depositorente.
    <<<

    Driewerf foei. Want volgens het persbericht was de belegging in CDO's een LT belegging. Dat is in strijd met de eigen richtlijnen.
    Zou bij de AvA weleens een vraag over kunnen worden gesteld.

    marique

54 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.