Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Amerikaanse banencijfers belangrijk agendapunt aankomende week
Beeld: ABM Financial News

Amerikaanse banencijfers belangrijk agendapunt aankomende week

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kijken aankomende week aan tegen een goed gevulde macro-economische agenda, waarbij vooral de banencijfers uit de VS op aandacht kunnen rekenen.

Eerder in de week krijgen beleggers al inzicht in de laatste stand van de mondiale industrie.

Op maandag zijn er inkoopdata over de Chinese economie, Duitse detailhandelsverkopen en definitieve groeicijfers uit het Verenigd Koninkrijk.

Uit voorlopige cijfers, die in augustus verschenen, bleek er een groei in het tweede kwartaal van 0,6 procent te zijn geweest ten opzichte van een kwartaal eerder. In het eerste kwartaal was de groei in het VK 0,7 procent.

Op maandag zijn er ook voorlopige Duitse inflatiecijfers, gevolgd door inflatiedata uit de gehele eurozone op dinsdag. Dan komen er gedurende de dag ook allemaal inkoopmanagersindices voor de industrie los.

Op woensdag zal de aandacht vooral uitgaan naar Amerikaanse banencijfers van ADP over september. In augustus steeg de werkgelegenheid in de private sector nog met 99.000 banen. De salarissen stegen met 4,8 procent op jaarbasis, gelijk aan een maand eerder, aldus het rapport.

Richting het einde van de week, op donderdag, zijn er cijfers over de mondiale dienstensector. Voorlopige cijfer op 23 september lieten een enorme groeivertraging in de eurozone zien.

"De eurozone beweegt richting stagnatie", aldus hoofdeconoom Cyrus de la Rubia van Hamburg Commercial Bank toen. De Olympische Spelen in Parijs zorgden voor een tijdelijk opleving, aldus De la Rubia, maar dat was in september alweer voorbij.

"Gezien de sterke krimp in nieuwe orders en de ordeportefeuille, is er niet veel verbeeldingskracht nodig om een verdere verzwakking van de economie te voorzien."

Vrijdag volgen dan de officiële Amerikaanse banencijfers voor september. In augustus kwamen er 142.000 banen bij, circa 20.000 minder dan verwacht. De werkloosheid bleef toen steken op 4,2 procent. Het rapport liet ook flinke neerwaartse bijstellingen zien voor de banengroei in juli en juni.

Voor september rekenen economen op een banengroei van 144.000, ofwel een stabiele groei ten opzichte van augustus. Dat zou betekenen dat de werkloosheid op 4,2 procent blijft.

Aankomende week opent een handvol bedrijven de boeken over het afgelopen kwartaal, waaronder Acuity Brands en Nike op dinsdag en Tesco en Constellation Brands op donderdag.

In Nederland geeft Alumexx inzicht in de ontwikkelingen over het afgelopen halfjaar. KPN houdt op dinsdag bovendien een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarbij de eerder aangekondigde benoeming van Rob Shuter als lid van de raad van commissarissen op de agenda staat.

In België is het op maandag nog druk, met de resultaten van BioSenic, Fluxys, Oxurion en Sequana. De rest van de week is de agenda leeg.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Damrak blij met Chinese stimulus
  2. Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.