Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Nieuwe stimuleringsmaatregelen duwen Chinese beurzen verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

Nieuwe stimuleringsmaatregelen duwen Chinese beurzen verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Ook vrijdag staan de Aziatische beurzen weer stevig in het groen, nadat de Chinese centrale bank opnieuw in actie kwam. De Chinese beurzen zijn bezig aan hun beste week in meer dan 15 jaar.

De Hang Seng index in Hong Kong koerste vanochtend 3,5 procent hoger, terwijl de Shanghai Composite meer dan 2 procent klom. In Tokio won de Nikkei index 0,9 procent. 

Nadat de People’s Bank of China al de hele week stimuleringsmaatregelen bekendmaakte, was het vanochtend opnieuw raak.

De centrale bank verlaagde de omgekeerde reporente van 1,7 naar 1,5 procent. Het betreft de rentevergoeding die banken ontvangen voor geld dat zij bij de centrale bank stallen. De achterliggende gedachte is dat het voor banken minder interessant wordt om geld te stallen bij de centrale bank, en dat het geld nu eerder zijn weg richting de economie vindt.      

Daarnaast verlaagde de PBOC vanochtend ook de reserveverplichtingen voor financiële instellingen met 50 basispunten. Hierdoor krijgen banken meer ruimte om kredieten te verstrekken.

Op de beurs van Hongkong is nu sprake van de beste week sinds 1998, met een stijging op weekbasis van bijna 13 procent voor de Hang Seng index. 

De Amerikaanse olie-future koerste daarnaast vanochtend met 0,2 procent nipt lager naar 67,53 dollar per vat. Donderdagavond in New York koerste de future nog bijna 3 procent in het rood, door vrees voor plannen van Saoedi-Arabië om de olieproductie te verhogen in een poging marktaandeel terug te winnen.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.