Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Aziatische beurzen noteren verdeeld
Beeld: ABM Financial News

Aziatische beurzen noteren verdeeld

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen koersten maandagochtend verdeeld, na de rally van afgelopen week.

De Chinese beurzen in Hongkong en Shanghai noteerden vanochtend respectievelijk een procent en een half procent in het groen, terwijl de Nikkei index in Tokio juist krap anderhalf procent prijs gaf. Vorige week won de Japanse hoofdindex op weekbasis nog bijna 9 procent.

Zondag werd bekend dat de orders voor machines in Japan in juni zijn gedaald met 1,7 procent op jaarbasis, wat economen verraste die een stijging met 1,8 procent hadden verwacht. Machine orders worden gezien als een maatstaf voor de kapitaaluitgaven in het land.

De Aziatische beurzen krijgen deze week onder meer rentebesluiten van de Bank of Korea, de People’s Bank of China en de Reserve Bank of Australia te verwerken. 

Afgelopen week zette de Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500 met een winst van 3,9 procent op weekbasis nog de grootste stijging van 2024 neer. Techbeurs Nasdaq won zelfs 5,2 procent. 

Amerikaanse recessievrees ebde weg, na vrijgave van sterke macrocijfers in de VS, terwijl meevallende inflatiecijfers de weg vrij lijken te maken voor renteverlagingen door de Federal Reserve. 

"Een overvloed aan positief nieuws voor de markten", oordeelde Naeem Aslam van Zaye Capital Markets over deze cijfers. "De data hebben beleggers er ongetwijfeld toe aangezet om riskantere beleggingen terug te kopen", volgens de marktkenner.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange nog 1,9 procent lager op 76,65 dollar. Vanochtend noteert de future enkele tienden van een procent lager. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een nipt hogere opening. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.