Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Olieprijs lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, waarbij de bezorgdheid over de zwakke vraag zwaarder weegt dan de zorg over een oorlog in het Midden-Oosten.

Olie futures hadden het afgelopen week moeilijk na de rally van vorige week, die in tandem liep met de opleving van Amerikaanse aandelen, en ondanks positieve Amerikaanse inflatiecijfers en veerkrachtige detailhandelsverkopen, wat de verwachtingen versterkte dat de Fed de rente zal gaan verlagen tijdens de beleidsvergadering van volgende maand.

Een geopolitieke risicopremie in verband met de dreiging van Iran om Israël te treffen met een vergeldingsaanval na de moord op een hoge Hamas-functionaris in Teheran eind volgend maand, ondersteunde de olieprijs ook. De VS heeft militaire middelen naar de regio verplaatst en diplomatieke druk uitgeoefend in een poging een opleving van directe vijandelijkheden tussen de twee landen in te dammen.

Sombere data uit China deze week drukten echter op de prijzen, stelden analisten.

"Oliehandelaren konden het niet laten om mee te varen op de 'risk on' rally, die werd aangewakkerd door de onweerstaanbare aantrekkingskracht van veerkrachtige Amerikaanse consumenten. Maar met donkere wolken uit China in combinatie met zorgen over een mogelijk marktoverschot in de komende maanden, was het feestje van korte duur", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management.

De september-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,51 dollar, ofwel 1,9 procent, lager op 76,65 dollar. Op weekbasis sloot de olieprijs 0,25 procent, ofwel 0,19 dollar, lager. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.