Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Winstdaling voor moeder KFC en Pizza Hut

LOUISVILLE (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum Brands heeft de winst afgelopen kwartaal zien dalen. Ook de opbrengsten namen wat af ten opzichte van een jaar eerder, zo kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming. Maar de omzetgroei in filialen die langer dan een jaar open zijn, een belangrijk meetpunt voor de financiële markten, was sterker dan voorzien.

Yum zette een winst in de boeken van 334 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder nog 436 miljoen dollar in het vierde kwartaal. De omzet ging fractioneel omlaag tot bijna 1,6 miljard dollar. Maar de wereldwijde vergelijkbare omzetgroei kwam uit op 3 procent, waar kenners rekenden op 2,8 procent.

Dat kwam voornamelijk door de ketens van KFC en Taco Bell, die goed draaiden. Bij Pizza Hut was sprake van een stabilisatie, maar hier rekenden marktvorsers juist op krimp. Topman Greg Creed zei trots te zijn op de prestaties en wees er daarbij op dat afgelopen jaar in de meer dan 45.000 restaurants werd gewerkt en er zo'n acht per dag werden geopend.

Creed wees er verder op dat er goede progressie is geboekt in het streven om voor minimaal 98 procent op franchisers te draaien. Dit jaar wil het bedrijf verder groeien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Yum! Brands kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.