Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

'SBM krijgt boete 200 tot 400 miljoen dollar'

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie en het Amerikaanse ministerie van Justitie zullen SBM Offshore een boete opleggen van 200 à 400 miljoen dollar voor ongepaste verkooppraktijken in een twee Afrikaanse landen. Die verwachting gaf ING dinsdag in een analistenrapport. De bank en verzekeraar denkt dat het gaat om Equatoriaal-Guinea en Angola.

Maandag maakte Petrobras, een belangrijke klant van SBM, bekend dat een onderzoek naar omkoping door het Nederlandse bedrijf geen bewijs had opgeleverd. Dat maakt volgens ING de weg vrij voor SBM om mee te dingen naar de bouw van 2 FPSO's voor Petrobras.

Voor ING was de uitkomst van het Petrobras-onderzoek geen verrassing maar de bank en verzekeraar ziet nog altijd gevaren voor SBM. Zo is er misschien nog geen eensluidende uitkomst van het onderzoek van het OM en het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat bovendien mogelijk is uitgebreid na een mail van een klokkenluider eind vorig jaar. ING ziet ook een kans dat de boete veel hoger uitvalt. ,,Bij bijvoorbeeld 800 miljoen dollar is een aandelenuitgifte waarschijnlijk.''

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 19 euro voor SBM, dat om 10.00 uur 0,8 procent hoger stond op 13,32 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD kopen verkopen
SBM Offshore kopen verkopen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. PJvW 1 april 2014 11:12
    Jammer dat een Nederlands bedrijf een ander Nederlands bedrijf zo in het nieuws brengt. Wie is de ING om hier een oordeel over te hebben terwijl zij zelf niet eens onderzoek doen? Wel merkwaardig vind ik de uitspraak over een worstcase scenario en dan daarna een koop advies geven.. Ben wel benieuwd op basis van welke informatie zij onderzoek gedaan hebben..?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.