Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

SNS Small & Midcap Competitie « Terug naar discussie overzicht

Ranglijst

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2005 19:33
    Op het moment van schrijven bestaat de TOP 5 uit spelers die hun winsten vooral gemaakt hebben in de pennystocks, waarbij de transactiekosten (net als alle aandelen) een halve cent per aandeel zijn. Een winst van 1 cent per aandeel levert bij verkoop dus niets op. Probleem is alleen, dat je de aandelen kan laten staan tot op vrijdag de weekstand berekend wordt (en daarna pas verkopen), zodat je in de betreffende week geen transactiekosten van de verkoop van het aandeel hebt. Op die manier kun je dus eigenlijk je rendement 'boosten'. Misschien niet helemaal eerlijk, omdat dit in de realiteit ook niet kan ivm een groot bied- en laatblok.
  2. [verwijderd] 20 februari 2005 21:00
    paar opmerkingen:

    1)kan zijn dat iemand ze koopt op 0,05 in de verwachting ze voor 0,07 te kunnen verkopen. Moet hij ze dan op vrijdag verkopen op 0,06 omdat de koers nog niet hoog genoeg is?

    2) als de koers op 0,05 sluit op vrijdag, staat deze persoon waarschijnlijk op een verlies van 2,5% op vrijdag, indien hij voor de volle 25% aandelen gekocht heeft op 0,05.

    3) waarom ongelijkheid? iedereen kan hetzelfde doen.
  3. forum rang 4 Pitmans 21 februari 2005 01:29
    Oplossing zou zijn : aan het eind van de week en aan het eind van de competitie de portefeuilles fictief liquideren en dan pas een ranglijst maken van de saldi.
    Dat is meteen ook realistisch, als ik m'n geld nodig heb dat nu in aandelen vaststaat, betaal ik ook eerst transactiekosten om van die stukken af te komen.
    Misschien iets om bij een volgende competitie aan te denken, al komen er dan nog meer kleine lettertjes bij, die veel mensen blijkbaar niet lezen (zie andere draadjes...)
  4. [verwijderd] 21 februari 2005 15:47
    Aan het eind van de week kan je dat niet, stel je koopt op vrijdag een aandeel om je eigen reden maar met een stijging die je pas volgende week hoopt te krijgen dan ben je het dezelfde vrijdag al terug kwijt dat is tweemaal transactiekosten op 1 dag.

    Wat het voorstel voor de laatste dag van de competitie betreft, ben ik het eens dat zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen.
  5. ferry5 22 februari 2005 09:19
    Beter was geweest om de prijs per aandeel te zetten op een hoger bedrag dan €0,005 bv op €0,01. Of verbiedt de handel in aandelen met een prijs lager dan bv €0,50. Het probleem is dat je bv 500000 prolion kunt kopen voor €0,05. Dat geeft aan kosten €2525. Maar als de koers op vrijdag eindigt op €0,06 dan heb je toch een fictieve winst van €2500. Erger (onrealistisch) gokken kan ik niet bedenken. Of valt dit onder iets dat wordt verboden door de regels van realiteitsgehalte?
    Ik geef een suggestie om de weekprijs te winnen: koop en verkoop vele malen prolion op dezelfde prijs van €0,05. Daardoor verlaag je je kapitaal. Daarna laat je aan het einde van de week de laatste aankoop staan in de hoop dat de slotkoers €0,06 is. Je procentuele stijging is dan zo hoog dat je zeker de weekprijs wint. Ik heb geen interesse in de weekprijs dus doe je voordeel hiermee. Ik handel liever realistisch. Succes
  6. ferry5 22 februari 2005 19:19
    Hallo, ik zie dat er een aantal orders bij mij niet zijn uitgevoerd: draka en unit4agresso zijn niet verkocht, hoewel in beide gevallen handel was op mijn limieten nadat ik mijn orders had doorgegeven (is er misschien geen activiteit meer geweest in de wedstrijd na 15.26 uur?). Ik hoop dat dat in de loop van vannacht in orde wordt gemaakt. Klopt alles morgen weer om 9.00 uur bij aanvang van de beurs? Graag een reactie. Sterkte. Ferry.
  7. forum rang 4 Pitmans 22 februari 2005 21:16
    quote:

    jkoets schreef:

    Zo Linda ook bezig om een reisje te winnen. Voorlopig zie ik je nog niet in de top 10 staan.

    Een afvallertje.
    Jos Koets
    ????

    Linda,

    Op zich ben ik het wel eens met je punt, ik denk alleen dat het niet logisch zou zijn dat je deze week profijt hebt van een verwachte koersstijging volgende week. Het gaat om het resultaat van deze week.

    Ik gun je dat reisje overigens wel :o)
  8. [verwijderd] 23 februari 2005 10:43
    Goedenmorgen,

    Ik heb een vraag die ik nog niet in de spelregels heb kunnen ontdekken en die luidt: als op de laaste dag van dit beurspel 18 maart iemand nog aandelen heb of short zit,worden deze dan als nog verkocht cq aangekocht met de bijbehorende transactiekosten tegen de laatst gedane koersen?

    Alvast bedankt voor de eventuele reacties.

    Met vriendelijke groet.

    Marc

  9. Koos Burema 23 februari 2005 11:36
    Beste Leden,

    De portefeuilles zullen aan het eind van het Beursspel niet fictief geliquideerd worden. De 'winsten' die thans met pennystocks worden gemaakt (door ze in portefeuille te laten staan) zullen uiteindelijk niet voldoende zijn om de Competitie te winnen. Daarnaast heeft iedereen de mogelijkheid om posities open te laten staan, waardoor de 'ongelijkheid' überhaupt wegvalt. Hopelijk heb ik jullie zo voldoende geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Koos Burema

    -------------------------------------------------------------
    IEX.NL - DeBeurs.nl
    Tel: +31 (0)20 67 35 656
    Fax: +31 (0)20 67 96 348
    Paulus Potterstraat 26
    1071 DA Amsterdam
    Postbus 75662
    1070 AR Amsterdam

    Websites:
    www.iex.nl
    www.debeurs.nl
    www.guruwatch.nl
    www.snsbeurscompetitie.nl
    www.virtualtrader.co.uk
    -------------------------------------------------------------
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.